Tel: (+381) 11.4113.164, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Astrološki kalendar za 2023. godinu Astrološki kalendar, vaš jedinstveni vodič za 2023. je u prodaji! Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu Prelaza, isceljivanja i kreiranja novih načina razmišljanja i delovanja na najbolji način, a Astrološki kalendar će nam pokazati koje su to sve važne tačke koje se aktiviraju u predstojećoj godini.
» prikaži celu vest
Knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
Alex Trenoweth - Astrološka konferencija u Beogradu 2018. Astrolog, Alex Trenoweth je napisala članak o svom iskustvu na astrološkoj konferenciji u Beogradu, u martu 2018.
» prikaži celu vest
Knjiga ''Energija Senke'' Nedavno je izašla iz štampe najnovija knjiga Aleksandra Imširagića "Energija Senke - Vodič za integraciju prošlih života". Svi zainteresovani za ovu knjigu mogu je naručiti direktno od nas.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Od 07. do 14.11.2022.

Za razliku od prošle nedelje koja je bila prilično mirna, ova nedelja će biti jako dinamična i interesantna. U ponedeljak je Mesec u Biku, a Venera koja vlada ovim Mesecom će biti u kvadratu sa Saturnom. Ovo je nezgodna pozicija za Veneru, koja je inače sada u lošem dostojanstvu u znaku Škorpion. Ovaj aspekt može doneti težinu i osećaj nezadovoljstva na samom početku nedelje. Venera kao da nema slobodu da voli i uživa. Neko je mnogo kritikuje i stalno joj nešto zamera. Taj neko može da bude starija osoba ili osoba od autoriteta. Nemojte se iznenaditi ako neko bude previše strog prema vama ili ima potrebu da umanjuje vašu vrednost. Svaki aspekt između dve planete se manifestuje na dva načina. Jedan oblik će nam doneti realne događaje u naš život, a drugi se manifestuje na subjektivnom nivou, kroz polje osećanja. Zato na objektivnom nivou ovaj aspekt može da donese težinu ili svađu među partnerima. Previše zahteva i kritike je uvek vezano za ovaj aspekt. Na subjektivnom nivou, ovo nam donosi osećaj manje vrednosti i nevoljenosti. Posebno su na ovo osetljive osobe koje natalno imaju izazovan aspekt između Venere i Saturna, kao i osobe sa Venerom u Škorpionu. Njima već duži vremenski period Saturn pritiska Veneru, što im donosi potrebu da stalno preispituju svoje odnose, a moguć je i prekid duge veze. 

Već narednog dana, u utorak, imaćemo Lunarnu eklipsu na 16. stepenu Bika. Lunarna eklipsa ili pomračenje Meseca uvek nastaje kada imamo fazu punog Meseca u blizini Mesečevih čvorova. Tada se planeta Zemlja nalazi između Sunca i Meseca i baca senku na Mesec. Svaka eklipsa je priča o jednom Zmaju. Zmaj koji vlada ovom eklipsom je Ženski Zmaj Večnosti. Ova eklipsa je posebna i po tome što će Mesec biti u egzaktnoj konjunkciji sa Uranom sa jedne strane, a sa druge strane Sunce je u konjunkciji sa Merkurom i Venerom u Škorpionu. Pomračeni Mesec se povezuje sa Uranom koji uvek predstavlja procep u vremenu i sadašnost, koja je neuhvaljiva. Koliko god se mi trudili da razumemo i dosegnemo sadašnjost, ona nam vešto klizi iz ruku. Razumeti taj procep u vremenu, koji se nalazi između prošlosti i budućnosti, traži da smo spremni za veliki skok. Uran od nas traži skok u nešto novo i originalno. Zato je ova eklipsa posebna, jer nam ona omogućava da bolje razumemo Urana! Ovo može da bude jako stresno za sve osobe koje ne vole iznenađenja i novotarije. Ali zato za sve one koji vole da stiču nova iskustva i znanja ovo je vrlo inspirišuće. 

Da je ovo vreme za sticanje novih znanja govori nam i opozicija Merkura i Sunca sa Uranom koju ćemo imati posle eklipse u sredu 09. novembra. Mesec će preći u znak Blizanaca i bićemo spremni da se više družimo i razmenjujemo informacije. Teme mogu da budu prave uranovske i jako interesantne. Ipak, ove dve opozicije sa Uranom nam govore da će biti dosta stresa i zato je važno da se odmaramo i sklonimo iz rizičnih situacija koje mogu da nas uvedu u stanje povišenog stresa. Posebno je važno da budemo oprezni u saobraćaju, jer opozicija Merkura i Urana uvek nosi rizik od brze vožnje. Na globalnom nivou, mogući su problemi i u avio saobraćaju. Ako treba negde da putujete, potrudite se da odložite svoj put za neki drugi dan. I u narednim danima ćemo imati važne kontakte između planeta.

U četvrtak 10. novembra, Merkur je aktivan preko kvadrata sa Saturnom. Mnogi Škorpioni će se boriti za svoje ideje i stavove. Ova borba je prilično umarajuća za njih i zato osobe rođene u ovom znaku, tokom ove nedelje treba da obrate pažnju na svoje zdravlje. Kako će biti pod stresom, moguć je pad imuniteta. Možda je pravi lek da odu u bioskop ili negde na ples, jer će to doneti relaksaciju i prebacivanje fokusa i misli na drugu stranu. Kako će tog dana i Venera praviti sjajan trigon sa Neptunom, možda će na tim lepim mestima zabave, upoznati i neku interesantnu osobu koja će im potpuno zaokupiti misli. 

U petak 11. novembra, Mesec u Blizancima će biti veoma aktivan praveći četiri vrlo značajna aspekta sa dalekim planetama. Vrlo je važan trigon sa Saturnom, kao i konjunkcija sa retrogradnim Marsom u Blizancima. Upravo ova konjunkcija sa Marsom će najviše obojiti naše emocije tokom ovog dana. Bićemo prilično takmičarski raspoloženi i spremni da se borimo za neko svoje mišljenje i stavove. Da ne bi došlo do svađe i nerazumevanja sa drugima, važno ne biti previše direktan i oštar u komunikaciji. Dovoljno je da kažemo šta mislimo, ali bez potrebe da druge po svaku cenu ubeđujemo da smo samo mi u pravu. Takođe, ovaj aspekt može doneti dosta rasprave u krugu porodice i sa našom decom. Budite mudriji i odmereniji i sve će biti u redu. Značajniji aspekt tokom ovog dana je kvadrat Sunca i Saturna. Još jednom vidimo da Škorpioni tokom ove nedelje treba da vode računa o svom imunitetu i zdravlju. Dosta je obaveza pred njima, a oni su vrlo fokusirani na ono što rade. Vrlo su jaki i postojani, ali teško dele svoje emocije sa drugiima. Ovo je fiksan i prilično nepoverljiv znak. Ovaj kvadrat sa Saturnom može da govori o nekim starim obavezama, koje osobe rođene u ovom znaku sada moraju da završe. Njima to ne prija, ali od njih neće pobeći. Ovo su ljudi koji su i u fizičkom i psihičkom smislu jaki. Međutim, važno je da nađu vreme da se dobro odmore i resetuju, kako ne bi narušili svoje zdravlje. 

Posle dosta napora i izazova koje smo imali u prethodnim danima, dolazi nam mnogo prijatniji vikend. Mesec će biti u znaku Rak, što će nam doneti prijatne trenutke u krugu porodice i zaokupljenost porodičnim temama. Imaćemo dva lepa aspekta u subotu i nedelju. U subotu će Merkur praviti trigon sa Neptunom i ovaj vodeni trigon je sjajan da iskažemo svoju kreativnost ili neki talenat koji posedujemo. Vodeni trigoni su najkreativniji i zato iskoristite ovaj vikend da kroz neki svoj hobi ili kreativnost napunite baterije. To može da bude pisanje, crtanje, sviranje, gluma, grafički dizajn… Nije važno šta ćete raditi, važno je da se u tome osećate lepo i srećno. Ako imate malu decu, onda je ovaj vikend sjajan da njima posvetite svoje vreme i da se sa njima igrate. Kroz tu igru, bolje ćete se povezati sa svojim detetom, a uspećete da se povežete i sa svojim unutrašnjim detetom što je uvek lekovito. 

U nedelju ćemo imati sličnu atmosferu kao i prethodnog dana i zato uživajte! Posvetite se deci i svojoj porodici i uživajte u bliskosti. Ko nema decu imaće mogućnost da se dublje poveže sa sobom ili sa svojim emotivnim partnerom. Kako ćemo u nedelju imati i sekstil između Venere i Plutona strasti će biti naglašene i zato iskoristite ovo vreme za sebe i svog partnera. Srećno!

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Tadije Sondermajera 3, Wellport, Novi Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2022. // Design & Coding by studio triD