Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Full Moon paket "Lakoća postojanja" u 90 dana Sada je pravi trenutak da napišeš svoja pravila za igru zvanu ŽIVOT tako da u njoj uživaš! Zato smo ti pripremili tokom ovog divnog letnjeg perioda, koji je istovremeno lagan i izuzetno dubok (budući da putujemo sve vreme kroz talas eklipsi), nove tri Full Moon radionice LAKOĆA POSTOJANJA U 90 DANA, sa popustom i posebnom podrškom za sve koji se prijave do 4. jula.
» prikaži celu vest
Astrološki Kalendar za 2020. godinu Nedavno je izašao novi astrološki kalendar za 2020. godinu. Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu aktiviranja Viših Stanja Svesti na najbolji način, a Astro Kalendar će nam pokazati koje su to predivne tačke u 2020. godini i kako najbolje možemo da iskoristimo potencijal ove divne godine koja je pred nama!
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
Alex Trenoweth - Astrološka konferencija u Beogradu 2018. Astrolog, Alex Trenoweth je napisala članak o svom iskustvu na astrološkoj konferenciji u Beogradu, u martu 2018.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

25. jun do 01. jul 2012

Pred nama je vrlo posebna i dinamična sedmica koju će obeležiti brojni značajni, ne sasvim obični faktori, i doprineti da se atmosfera na Nebu bitno promeni. Otpočinjemo je egzaktnošću odavno dovoljno snažnog kvadrata Urana i Plutona, kvadratom Jupitera i Neptuna i promenom smera kretanja Saturna, a nastavljamo prelaskom Merkura u znak Lava (utorak), Venerinim „zaokretanjem“ (sreda), i završavamo Sunčevim kvadratom sa Uranom i Plutonom i Merkurovim sekstilom s Jupiterom (petak). Iako aspekti transcendentnih planeta i hronokatora deluju u širem vremenskom okviru, egzaktnost uvek naglašava intenzitet, pa je stoga pred nama energetski vrlo intenzivnih sedam dana tokom kojih će doći do značajnih preokreta, obrta, preusmeravanja energije i interesovanja.

Egzaktan kvadrat Urana u Ovnu i Plutona u Jarcu intenziviraće već postojeću napetost i raskol između novog i starog, naprednog i nazadnog, onih koji žele promene i onih koji na to nisu spremni, onih koji uživaju u brzom delovanju i onih koji smatraju da je brzo i kuso, onih koji nemaju vremena za „gubljenje“ i onih kojima je vreme parametar ispravnosti. Ovo je direktan kontakt suprotnosti – nadzemlja i podzemlja, budućnosti i daleke prošlosti, kosmičke svesti i, slobodno možemo reći, „kosmičke nesvesti“, a kako je reč o znacima u kojima je Mars u snažnom dostojanstvu, kao i o kvadratu koji je prirode Marsa, to će se ovaj „kontakt“ odraziti na vrlo marsovski način. Period najdubljih promena koje ovaj kvadrat inicira je već otpočeo, a ove sedmice i Mars kao Uranov dispozitor završava svoj šestomesečni tranzit kroz znak Device, a Saturn kao Plutonov kreće direktno, pa je i iz ovog ugla za očekivati da energija na opštem nivou počne da se menja. Te promene neće biti lagane, poput naglih promena klimatskih uslova na koje su imuni samo najjači, tj. oni u balansu sa sobom i svojim telom koje je sa Marsom u Devici najbolji odraz onoga što jesmo.

Saturn, kao glavni sudija, kreće direktno nakon kvadrata Plutona i Urana i nakon kvadrata Jupitera i Neptuna, pa ako je tokom retrogradnosti puštao da nešto izmakne kontroli, da vlada netrpeljivost, sukob, nepravda, da krivi ne budu kažnjeni a čestiti nenagrađeni, to se neće oglušiti na ova dva kvadrata koja simbolišu borbu za vlast, moć, versko nerazumevanje, manipulaciju „na veliko“, finansijske malverzacije, neistine, obmane. Krenuće direktno s namerom da uspostavi ravnotežu kakvu zahteva znak u kojem boravi, a na njegovu rešenost ukazuje i dispozitor Venera koja u sredu kreće direktno,  pre konjunkcije sa Jupiterom i kvadrata sa Neptunom, ne želeći da „učestvuje“ u njhovoj „igri“. (više o Venerinoj i Saturnovoj stacionarnosti i direktnosti u prethodnoj Hronici Neba).

Merkur je prvog dana sedmice na stepenu pada Marsa pa evo reči upućenih protiv Marsa, a istovremeno i Urana jer mu je Mars dispozitor – evo protivljenja sili, nasilju, ratu, ali i novim tehnologijama bilo u vojnoj, bilo medicinskoj industriji. No, evo i potencijalno većeg broja saobraćajnih nesreća jer je ovo Merkur na stepenu gde je Mars najslabiji, ali i najmalefičniji, a uz aflikovanog Urana i Neptuna na zvezdama iz sazvežđa Pegaz koje vezujemo za saobraćaj, opasnost je dodatno naglašena.

No, svaka promena, čak i dramatična, ima svoj smisao i svrhu. U petak nas očekuju nezgodni aspekti Sunca ka Uranu i Plutonu, ali istovremeno i sekstil Merkura sa Jupiterom, pa evo prilike da upravo neke teške okolnosti dovedu do dugoočekivanog rešenja. Ovo je opasnost vodećim ljudima ali i rešenje koje iz toga proizilazi jer će Merkur prelaziti preko zvezde Talita iz Sazvežđa Veliki Medved koje se vezuje za moćne negativce, velike i moćne zemlje, i govori o pretnji onima od kojih smo na neki način potekli, ali je istovremeno ova zvezda povezana i sa isceljivanjem i opisuje pojavu problema nakon čega dolazi do susreta sa važnom osobom. Pa evo i opasnosti i rešenja, bolesti i leka, pada i uskrsnuća, gubitka vere i ponovnog rođenja iste...  Mars će istovremeno prelaziti preko zvezde Alkaid iz istog sazvežđa, pa uz aflikciju Sunca evo dodatne opasnosti od osvete, terorističkih napada, teških nesreća i operacija, ali i ključnih rešenja nakon nezgodnih situacija.

No, sa Jupiterom u Blizancima u sekstilu sa Merkurom za očekivati je da atmosfera bude radosna, vesela, poletna, da su ljudi raspoloženi za nova poznanstva, komunikaciju, putovanja, pa evo i sjajnog vikenda pred nama koji će obeležiti veliki broj putnika, gužve na aerodromima, autoputevima, veća prodaja telefona, aranžmana za letovanje, knjiga, automobila.

Uz direktnu Veneru u Blizancima evo i konačne odluke o željenoj destinaciji, evo i konačne odluke o zajedničkom letovanju sa voljenom ili bliskom osobom. Evo i dugoočekivanog dolaska najbolje prijateljice, dugoočekivane prosidbe, veridbe, kao i konačnog pristajanja na ulazak u brak...

*

Ove sedmice glavnu ulogu odigraće oni sa Jupiterom u nepovoljnom aspektu sa Neptunom, kao i oni sa Suncem u nepovoljnom aspektu sa Uranom ili Plutonom. Konačno će se „probuditi“ oni sa stacionarno direktnom Venerom, a najviše radovati oni sa Merkurom u povoljnom aspektu sa Jupiterom.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD