Tel: (+381) 11.267.0711, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Webinar: Inicijacije Venere 2023 Pozivamo te na webinar koji će održati Ivana Šaljić 17. decembra u 18h, u okviru kojeg će biti predstavljena njena NOVA knjiga „Inicijacije Venere 2023“.​
» prikaži celu vest
Full Moon project radionica „Uverenja o obilju“ Pridruži nam se na novoj Full Moon radionici „Uverenja o obilju“, koja će se održati 8. decembra. Sa punim Mesecom u decembru otvaramo se ka razvoju uverenja o obilju, kao konačnom načinu pretvaranja energije u materiju.
» prikaži celu vest
Predavanje Astro vodič za 2023 U petak, 02. decembra, Lea i Aleksandar Imširagić će održati posebno predavanje “Astro vodič za 2023” od 19 do 20.30h UŽIVO, u hotelu Putnik Inn kao i ONLINE. Na ovom predavanju će biti predstavljen i jedinstveni Astrološki kalendar za 2023. godinu!
» prikaži celu vest
Astrološki kalendar za 2022. godinu Astrološki kalendar, vaš jedinstveni vodič za 2022. je u prodaji! Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu manifestacije, obilja i kreiranja novih uverenja na najbolji način, a Astrološki kalendar će nam pokazati koje su to sve važne tačke koje se aktiviraju u predstojećoj godini.
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Rituali za mlad Mesec u znaku Lav

Tokom visoko frekventnih energetskih portala, kao što su zvezdane kapije, pomračenja - Eklipse, baš kao kod svih snažnih događaja i energetskih poravnanja u univerzumu kao što je i ovo tokom mladog Meseca u Lavu, trostruka konjunkcija Marsa, Urana i Severnog čvora u Biku možemo kod sebe primetiti dešavanja i promene na energetskom, emocionalnom, psiho-fizičkom nivou. 

Naime, period pred nama će biti izuzetno moćan, visoko frekventan i intenzivan. Za sve one koji su ultra osetljivi na energetske uplive i promene idealno je da dane provode što više u miru, kod kuće, odmaraju se od uobičajenih aktivnosti i ipak se malo sklone i zaštite ispred ove veličanstvene energetske oluje.  

Da biste aktivirali i apsorbovali ove svetlosne kodove, preporučuje se meditacija od 20 minuta svakog jutra i večeri tokom ovog perioda kako bismo održali vibraciju u harmoničnom stanju. Važno je na ovaj način postići laganu rezonancu i magnetičnost prema svemu onome što se nadamo da ćemo privući, dobiti i primiti. Provedite što više vremena u mirnom, centriranom stanju uma. Vizualizujte talase svetlosne energije koja struji iz neba i ulazi u naša energetska i fizička tela kroz našu krunsku čakru. U isto vreme, držite um u čistim, pročišćenim mislima, oslobođen negativnosti i ponavljajte pozitivne izjave, afirmacije koje su apsolutno u skladu sa životom koji želimo da manifestujemo.

MESEC U ZNAKU LAV - VATRENI ELEMENT

Veoma su izražene emocije, sve ima tendenciju da postane drama, raspaljena je vatra osećanja dok Mesec putuje vatrenim elementom. Ovde neki ljudi osete čak i kao da im se drugi kače na energiju, zato pripazite, čistite se redovno. Vreme i tačnost mogu biti malo iskrivljeni ovih dana, naročito u odnosu na članove porodice. Višak emocionalne energije kanališite kroz fizički izraz, vežbajte, pokažite ljubav, sagorevajte svoju energiju na najdivniji konstruktivni način.

Posmatrajući i proučavajući gde se energija kreće primetićemo da se određeni deo vitalnosti uputio mudro, ali takođe određeni deo je izgubljen. Možda se osećamo umorno, ali iz dobrog kreativnog razloga ili možemo osećati puno energije koja se širi unutar nas ali se stalno usmerava u ispunjavanje zahteva drugih ljudi. Često je ovo slika Meseca u znaku Lava. Možda i ništa ne radite, ležite samo na Suncu i na kraju dana se osećate umorno, to je zbog svetlosnog energetskog punjenja koje prirodno traži balans u spavanju, u mraku kako bi se energija raspodelila pravilno.

Izuzetno je važno znati da zdrava upotreba energije otvara potpuno nove puteve avanturi, dok negativni izvori energije, loše usmeravanje uvek završavaju u slepoj ulici. 

Pronaći i održati izvor energije, pravi način kako da je negujemo i uzgajamo, kako da je očuvamo i kanališemo je glavni duhovni zadatak mladog Meseca u zaljubljenom u život i sjaj, pomalo lenjom, ali nadasve radosnom znaku Lava! 

Svaki pravi MAG zna da je tajna MAGIJE u veštom korišćenju ŽIVOTNE ENERGIJE - VITALNOSTI! Kako odlučimo, odaberemo da usmerimo svoju energiju, to će postati sila, snaga koja oblikuje naš život! 

Kuda teče naša energija?

Lagano, nigde ne žurimo, pretvoriti energiju vatre, plamena svetlosnog u željenu kreaciju Magija je ovog perioda.

Mi smo mađioničar svog života!

Gde god odlučimo da uputimo svoju dragocenu energiju tamo će se sigurno dogoditi magija koju mi biramo! 

Sa Mladim Mesecom u znaku Lava naš život počinje ponovo, iznova, mi možemo da biramo šta ćemo da živimo!!

MLAD MESEC 

Faza u kojoj Mesec obrazuje egzaktnu konjunkciju sa Suncem, rastojanje između Luminara iznosi 0 lučnih stepeni, period tokom kog je Mesečeva svetlost najmanja, nema je. Mlad Mesec je dobar za početak novih ulaganja i poslova, za sejanje novog semena, novih ideja, uverenja. Raditi vizuelizaciju ličnih planova, Afirmacije, Zakon privlačenja, meditaciju kanališući svoje želje i težnje u smeru rasta i razvoja. Jako je važna ova stvaralačka energija, sve što se tog dana pomisli ima i osnove da se ostvari, zato valja sve isplanirati do detalja, do osećaja mirisa, teksture, proći sa druge strane kao da je već ostvareno i postoji već. Što je jasnija slika to je bliže ostvarenje. Napravite svoj lični energetski otisak u budućem vremenu, ipak će ova slika čitavog meseca biti vodilja, shema za stvaranje holografskog inprinta. Ovaj period nam pruža mogućnost da odaberemo svoj put, sudbinu, neovisno od situacije i okolnosti. Ne stupati u rasprave, uviđajnost i ne primanje k srcu je rešenje, jer vašim mislima, dušom i telom treba da teče samo ono što ŽELITE ZA SEBE ZA CEO PERIOD! Takođe, može se praštati, oslobađati od štetnih navika, kompleksa.. Poželjno je prošetati napolju, bez previše zamaranja. Izbegavati sve što dodatno pobuđuje - alkohol, vruća i ljuta hrana. Ova harmonizacija sa ciklusima prirode donosi isceljenja na psihičkom i fizičkom nivou. Svaki ritual u ovoj fazi dobar je za ljubav, romantiku, zdravlje, za nove poduhvate.

POSVEĆENI RITUALI 

VODENI DAN kako bi bili protočniji, vedriji i sjajniji.

VEŽBE - YOGA POLOŽAJI 

Srce, solarni pleksus i kičma su delovi našeg tela koji korespondiraju sa znakom Lava, Suncem i Mesecom. Pita nas ovaj mlad mesec da li ostajemo verni svom srcu, da li smo usklađeni sa sopstvenim integritetom, identitetom kičma se ponekad naziva naš oslonac, naša osa.

Ako povreda nastane na kičmi može odjeknuti negde drugde u našem telu, ako nešto fali srcu fizički ili emocionalno takođe odjeknuće negde drugde u našem sistemu zato je važno posvetiti pažnju našem fizičkom telu, a predlog za ovaj period bio bi nekoliko jednostavnih vežbe iz joge. 

Položaj psa koji gleda gore

Sfinga položaj

Položaj kobre

Važno je stegnuti noge i koren kičme kako bi zaštitili donji deo leđa i kičmu. 

Znak lava je znak radosti, dece i sreće i zato neka naše lice ostane mekano, nasmejano i vedro, neka naša ramena ostanu opuštena i otvorena.

Koristeći dah otvorimo se u predelu leđa i grudnog koša.

Nakon produbljivanje ljubavi i veze između svog srca i kičme krećimo se dalje sa lavovskom hrabrošću odlučnošću, samopouzdanjem na stazi sopstvenog identiteta, obasjajmo sve kao Sunce, osetimo tu radost i savršenstvo.

MISLIM SAMO ONO ŠTO STVARNO ŽELIM - Našim mislima, dušom i telom treba da teče samo ono što ŽELIMO ZA SEBE ZA CEO PERIOD! 

PRAŠTANJE, OSLOBAĐENJE od štetnih navika, kompleksa. Ukinite sve tendencije, osvestite, osetite svoj centar, SAMO BUDITE!

POKAŽITE SE - ŠETNJA Obzirom da znak Lav podržava našu potrebu za sportskim aktivnostima, ali voli i da bude viđen, nagrađen.. Iskreirajte za sebe idealne uslove, obucite nešto moderno, kvalitetno, sportsko ili potpuno ŠIK, ali fino uklopljeno sa onim što jeste, što želite da ispoljite sa ponosom i pođite u šetnju. Prošetajte napolju, bez previše zamaranja, jer lav to ne voli. Zamislite zvuk fanfara. Hodajte svoj lični CATWALK, sa stilom, elegantno, dostojanstveno. 

MUZIKA - slušanje omiljene muzike uvek je sjajno, razgaljujuće. Muzika može da nas podigne, uspravi i podseti na fleksibilnost neophodnu da bi radost i zahvalnost dobitka, lagano tekla našim bićem stvarajući energiju za novu kreaciju.

RAZMENA POKLONA sa prijateljima, razmenite se omiljenim cvećem, lekovitim biljkama, esencijalnim uljima, plod ili drvo Limuna je odličan poklon. Pokloniti parče papira sa ručno napisanim lepim namerama svojim prijateljima ili ovo uradite kao novi ritual za Mlad Mesec samo sa sobom, jer kao što sam već pominjala Venera je u znaku Rak. Dajte, poklonite i otvorite se za poklone. Uhvatite ovaj balans! Slobodno poklonite biljku, cvet, ručak, smaragd, sebi ili nekome, svakako će vam se vratiti u meri interesne kamate na koju ste potpisali ugovor sa sobom (čitaj: najmanje) ili u meri kamate koju samo univerzum može da vam ponudi i pruži (čitaj: beskonačno).

NAMERA, KREACIJA kanalisati svoje želje i težnje u smeru rasta i razvoja - jako je važna ova stvaralačka energija, sve što ovog dana pomislite ima i osnove da se ostvari, zato valja sve isplanirati do detalja, do onog finog osećaja svakog mirisa, teksture pod prstima.. Prođite sa druge strane, prođite, pogledajte, sve je već ostvareno i postoji već! Što je jasnija slika to je bliže ostvarenje! Napravite svoj lični energetski otisak u budućem vremenu!

RAŠIRIMO RUKE kako bi mogli da pustimo, prihvatimo, napravimo, iskreiramo udobno mesto u tom našem naručju, zagrljaju za sve što nam je potrebno. Stvorimo udobno mesto za ono što smo hteli, za energiju koja upravo dolazi u nama potrebnim oblicima...

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Tadije Sondermajera 3, Wellport, Novi Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2022. // Design & Coding by studio triD