Tel: (+381) 11.4113.164, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Astrološki kalendar za 2024. godinu Astrološki kalendar je praktični vodič za celu 2024. godinu, koji vam služi da brzo i lako dobijete najvažnije astro informacije svakog dana.

Pomaže da se odredi kvalitet i osobina svakog dana tokom 2024. godine (mundana astrologija), planira aktivnosti (elekciona astrologija) i dobije odgovor na postavljena pitanja (horarna astrologija).
» prikaži celu vest
Knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
Alex Trenoweth - Astrološka konferencija u Beogradu 2018. Astrolog, Alex Trenoweth je napisala članak o svom iskustvu na astrološkoj konferenciji u Beogradu, u martu 2018.
» prikaži celu vest
Knjiga ''Energija Senke'' Nedavno je izašla iz štampe najnovija knjiga Aleksandra Imširagića "Energija Senke - Vodič za integraciju prošlih života". Svi zainteresovani za ovu knjigu mogu je naručiti direktno od nas.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

18.-24. VI 2012

Umesto da padaju, u vreme trajanja kvadrata Urana i Plutona, Venere koja od 24. – 27. juna kreće direktno, izgleda da svetske berze rastu. Međutim, kad god Uran ima uticaj, berze mogu da se kreću na način koji vrlo malo brokera ili berzanskih analitičara može da predvidi, i sve se može desiti iznenada. Tada su za berze karakteristične tri stvari. Prvo, one se mogu preokrenuti. Drugo, one se mogu slomiti iznad linije otpora u toku vatrenog oporavka, više i brže nego što bilo ko može da zamisli. Treće, one se mogu slomiti ispod linije potpore i pasti mnogo dalje i brže nego što bilo ko može da zamisli (osim, ​​možda, onih koji se bave finansijskom astrologijom ili drugim sistemima koji snažno ukazuju na ovakvu mogućnost u naredne dve nedelje). To ovo vreme čini uzbudljivim, jer ne znate da li će vaš profit biti dobro pozicioniran u zavisnosti da li će on rasti ili padati. Oni koji trguju akcijama ili robom sa opcijama mogu razmotriti razne načine da ostvare dobit ukoliko se desi jedan od ova dva ishoda. Generalno za vreme retrogradnih planeta (kao upravo sada Venere) – stvari mogu vrlo brzo da se zakomplikuju. Vi bolje znate šta radite kada uključite sve opcije, a može se uraditi mnogo i to može biti profitabilno u ovakvoj vrsti scenarija, ali morate da ragujete blagovremeno i okretno.

Intenzivna okultacije Venere i lunarna eklipsa u periodu od 4. – 6. juna dovela je do dosta preokreta na mnogim berzama. Ako se osvrnemo, videćemo da je veliki broj berzanskih indeksa na svetskim berzama nedavno 4. – 5. juna, pao na dno, a mnogi su od tada (skoro dve nedelje) skočili. Međutim, dobar broj njih je takođe značajno skočio od 8. – 11. juna i nije dostigao novi nedeljni maksimum u petak, 15. juna, kao ni Dow Jones Industrial Average. Ako više njih u ponedeljak ne dostigne novi mesečni maksimum, mogao bi se desiti slučaj međutržišnog odstupanja "medveda".

Prošlonedeljni oporavak je i dalje, po pitanju cena, u okvirima definicije korektivnog oporavka na tržištu medveda. Ali smo sve bliže mišljenju da, po pitanju cena, za neke berze poput DJIA, ovo nije normalan korektivni oporavak tržišta medveda. Dakle, ovde na scenu stupa Uran. I dalje smo nedelju dana daleko od normalne zone preokreta. Teško poravnanje će se desiti od 23. – 29. juna. Ako smo blizu otpora i tačke kraha, koliko do tada berze još mogu da rastu? I da li će se one tada čak preokrenuti ili će veće cene samo eksplodirati? Ili, da li su sada dostigle maksimum i umesto toga će početkom sledeće nedelje početi da padaju - niko nije mogao ni da pomisli? Ovi scenariji su mogući imajući u vidu ove geokosmičke konstelacije koje su se dešavale prošle nedelje, i ponovo će se dešavati od 22. – 29. juna.

Nisu samo akcije te koje se oporavljaju pod uticajem retrogradne Venere i ogromne geokosmičke skupine koja će se na nebu dešavati od 23. – 29. juna, po našem mišljenju – ovo je najveća skupina geokosmičkih konstelacija u toku cele ove godine, a intenzivniju ćemo možda videti samo u nedelji koja počinje 21. aprila 2014. Zašto je ova skupina toliko jaka? Pa, zbog Plutona - planete intenziteta – u aspektu sa Uranom, planetom visokonaponske energije. Izgleda da je ova klima previše dobra za zlato, koje odbija da padne ispod minimuma od 1530 još od 15. – 16. maja, kada je Venera krenula retrogradno. Kada berze padnu na dno na dan kada Venera krene retrogradno, često se oporavljaju najkasnije do datuma kada krene direktno, +/- 1 nedelja. U ovom slučaju, to će biti 27. juna. Ali ovo može da bude i period kada će zlato nastaviti da raste (vidi Kratkoročna geokosmička kretanja).

Najbolji berzanski potezi protekle sedmice

Tokom proteklih nekoliko nedelja, u okviru berzanskog izveštaja ubacili smo preporuke za trgovinu na berzi koje pišemo za naše pretplatnike. Izgleda da čitaoci vole ovu vrstu informacija, jer su u mnogim slučajevima vremenski vrlo tačne i rađene na osnovu naših jedinstvenih metoda.

U nedeljnom berzanskom izveštaju za pretplatnike izdatom za nedelju koja počinje 11. juna, za kratkoročne ugovore za sirovu naftu, rekli smo: “Pozicionirani brokeri su na nuli i mogu ići u dugoročno od 81.00 - 82.00 sa mogućim gubitkom razlike nešto ispod 79.50. Brzi brokeri mogu da slede ista uputstva kao pozicionirani brokeri.” Najniža vrednost u utorak bila je 81,07, da bi do petka dostigla 84.80.

Kratkoročna geokosmička kretanja i razmišljanja o dugoročnim kretanjima planeta

"U vreme univerzalnih prevara, govoriti istinu je revolucionarni čin." - Džordž Orvel, 1984.

Venera je još uvek retrogradna do 27. juna, a za mnoge berze i dalje ne može da se odredi koja im je tendencija (osim zlata). Prošle nedelje bili smo svedoci veoma retkog fenomena kada govorimo o berzanskim indeksima, koji su prilično naglo oscilirali gore - dole u toku pet uzastopnih dana (od petka, 8. juna do četvrtka, 14. juna). Zatim su u četvrtak započeli značajan oporavak na nove nedeljne maksimume, barem DJIA (ali to S&P ili NASDAQ fjučersi nisu potvrdili, kao ni mnogi drugi svetski berzanski indeksi). Ovo je tipično za retrogradnu Veneru, a možda posebno za Sunce i Jupitere u Blizancima.

Ove nedelje geokosmička situacija je prilično mirna - pred kosmičku oluju. Na nebu se ne dešava mnogo stvari, osim mladog Meseca u utorak, 19. juna i letnjeg solsticija koji počinje 20. juna, kada Sunce ulazi u znak Raka. Nekoliko heliocentričnih planeta (položaji planeta kada se gledaju sa Sunca, a ne sa Zemlje) menja znake. Helio Mars je 14. juna ušao u Škorpiona, helio Venera je ušla u Jarca 15. juna, i helio Merkur će ući u Vagu 17. juna. Heliocentrični Mars će biti u Škorpionu do 14. avgusta, što može biti zanimljivo, jer njegov geocentrični tranzit (planete kao što se vide sa Zemlje) kroz znak Škorpiona često utiče na nagli oporavak zlata. Ali taj geokosmički tranzit ove godine ne počinje sve do 23. avgusta. Ako oba budu bikovska (kao što govori istorijski uticaj sa geocentričnog stanovišta), zlato bi moglo značajno da se oporavi. Mi ćemo razmotriti istorijski uticaj ovoga na predavanju u Amsterdamu o zlatu i srebru, koje se održava sledećeg vikenda, i daćemo svoju projekciju (procentualno) za zlato u narednih nekoliko meseci (i godina), na osnovu tih studija. Takođe ćemo razgovarati o srebru koje istorijski ima bikovske performanse kada se heliocentrični Merkur nalazi u Strelcu - kombinacija koja će se odvijati sledećeg meseca. Držite na oku zlato, zbog veoma velikih oscilacija cena koje će uskoro započeti - na osnovu nekoliko geokosmičkih studija i studija berzanskih ciklusa.

Ipak, svi geokosmički faktori koji se odvijaju ove nedelje su samo uvod za narednu nedelju. U stvari, biće izazov opisati sve mogućnosti koje bi se mogle pružiti od 23. – 29. juna, pa čak i nedelju ili dve pre i posle, jer planetarni obrasci ovog tipa često ne završe svoj uticaj na ljudske aktivnosti dosta vremena posle kosmičkog događaja. Ovaj period počinje sa blagim trigonom Sunca i Neptuna u subotu 23. juna. Ovaj aspekt zapravo ima prilično jak uticaj na preokret cena akcija u roku od 10 berzanskih dana. Ali njegova simbolika je vrlo skromna u odnosu na ono što se dešava sutradan, 24. juna, kada dolazi do prvog egzaktnog aspekta Urana i Plutona. U ovom berzanskom izveštaju smo poslednjih nekoliko meseci, pa čak i godina, opisivali eksplozivnost ove kombinacije. Ne postoji ništa u astrologiji što, ni izbliza, prenosi mogućnost socijalnih nemira i političkih previranja u svetu, kao Uran i Pluton u lošem aspektu. Poslednji put su bili u lošem aspekt (konjunkcija) 1965. – 1966, a pre toga 1931. – 1934. (opadajući kvadrat). Kako smo već naveli, ovo je sada samo prvi egzaktan kvadrat. Zbog retrogradnog kretanja, oni će do 17. marta 2015. napraviti sedam egzaktnih kvadrata. Bilo bi neobično da vidimo neki eksplozivan događaj već naredne sedmice, za vreme prvog egzaktnog aspekta, ali zbog drugih moćnih geokosmičkih konstelacija koje traju od 23. - 29, to je svakako moguće.

Sledećeg dana – u ponedeljak, 25. juna - Jupiter će formirati rastući kvadrat sa Neptunom, a Saturn će se okrenuti direktno. Oba ova događaja su Prvi nivo uticaja geokosmičkih konstelacija, što znači da oni imaju veoma veliki uticaj (70% ili više) na osnovne ili veće berzanske cikluse u roku od 9 i 11 berzanskih dana. Ovo su dva kontradiktorna principa, koji čine tumačenje ovog perioda vrlo izazovnim. Jupiter - Neptun su često "iracionalno bogatstvo", dok je stacionarni Saturn obično "iracionalno pesimističan" ili zabrinuti. Kada se dešavaju u istom periodu, "iracionalno bogatstvo" može prerasti u histeriju i gubitak kontrole. Sa Uranom u kvadratu sa Plutonom, "panika" može biti opasna, ukoliko ne preovlada hladna glava.

Ali to se ne završava ovde, ima još tri dana i tri aspekta. Dana 27. juna, Venera završava svoj retrogradni period i vraća se direktnom kretanju. Istorijski gledano, to ima 73% uticaja na osnovne ili veće cikluse u roku od 10 berzanskih dana. Normalno bismo se radovali stacionarnoj Veneri kao vremenu ljubavi i dogovora. Ali sa Saturnom koji je takođe stacionaran u roku od tri dana, ovo više naginje razočarenju i kršenju sporazuma. Jedna strana se oseća izmanipulisano, a teško je postići ljubav i dogovor kada se ne oseća da je to obostrano. Naravno sa Jupiterom u kvadratu sa Neptunom, obe strane ne mogu odmah biti potpuno svesne onoga što su upravo dogovorile. U principu je zvučalo dobro, ali "đavo je u detaljima", a zatim jedna strana može kasnije shvatiti da je "majstorski trik" ubačen u ugovor.

Ali ne završava se ni ovde. Završava se (privremeno) na dan ili oko 29. jula, kada tranzitno Sunce napravi kardinalni T-kvadrat sa kvadratom Urana i Plutona. To znači da će tog petka, Sunce biti u kvadratu sa Uranom i u opoziciji sa Plutonom. Ovo aktivira kvadrat Urana i Plutona. I oba ova aspekta su takođe Prvog nivoa konstelacija. Kvadrat Sunca i Urana je naročito snažan, istorijski ima 82% uticaja na primarne ili veće preokrete berzanskih indeksa u roku od 11 berzanskih dana.

Cela kombinacija ovih nebeskih pojava ukazuje na to da će se svi “potresi” izdešavati u roku od dve nedelje od 26. juna. Zemlja se kreće, a tako i mnoge berze i sigurnost položaja mnogih političkih lidera. U najgorem slučaju, ovo je veoma varljivo i nepouzdano vreme među ljudima (kao što su politički lideri), jer jedna strana namerno dovodi u zabludu drugu. U najboljem slučaju, to je vreme kada se otkrivaju obmane, a istina izlazi na videlo, što dovodi do otkrovenja moćnih i konstruktivnih promena koje mogu sada da počnu da se dešavaju. Ovo takođe može biti period daljeg smanjivanja kreditnih rejtinga velikih kompanija i država. S jedne strane, ovo su uzbudljiva vremena kada inovativne nove ideje dolaze do izražaja. S druge strane, ovo su opasna vremena kada je poverenje premija. Da li zaista poznajete osobu koja vam čuva leđa?

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Tadije Sondermajera 3, Wellport, Novi Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2022. // Design & Coding by studio triD