Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Kurs: Karmička Astrologija Budućih Života Od 21. novembra na Kepler Institutu počinje šestonedeljni kurs iz Karmičke Astrologije Budućih Života. Neke od tema ovog kursa su Petlje Budućeg Života, Otvaranje Budućeg sećanja, Duša Budućeg života, Lice Buduće inkarnacije, Hiron – Kosmička Duša i Lanac Budućih inkarnacija. Kurs se može pohađati redovno ili online.
» prikaži celu vest
Kurs: Psihološki profil, ljubav i brak u natalnom horoskopu Na Kepler Institutu, 26. novembra će početi dvomesečni kurs iz natalne astrologije. Na ovom kursu će se, kroz izučavanje astroloških serija, učiti o slikama odnosa različitih planeta, kuća i znakova koji nam govore o predispozicijama u ljubavi, zatim braku, periodu koji povezuje ljubavnu vezu i stupanje u brak, a pre svega toga – psihološkom profilu natusa. Moguće je i online pohađanje.
» prikaži celu vest
Dvodnevna radionica: Isceljenje Unutrašnjeg Deteta Da li ste spremni za duhovnu avanturu kroz isceljivanje i duboku integraciju? Pridružite nam se u dubokom i moćnom vikendu radosti, isceljenja i ličnog rasta uz pomoć neverovatnih Wild Earth Animal esencija i njihovog tvorca, šamana Danijela Mejpla (Daniel Mapel) iz Virdžinije koji živi sa životinjama u šumi i komunicira sa njima. Njegov rad je dobio međunarodno priznanje za svoju originalnost i sposobnost da na licu mesta pravi izuzetne promene.
» prikaži celu vest
Predavanja u Kini Od 22. novembra do 24. novembra 2019. godine, održava se prva Međunarodna Astrološka Konferencija u Pekingu, Kini. Tom prilikom, Aleksandar i Lea Imširagić će po prvi put držati predkonferencijske seminare 21. novembra 2019. godine.
» prikaži celu vest
Kurs: Astrološke Tehnike Progresija Na našem Institutu počinje šestonedeljni kurs Astrološke Tehnike Progresija u sredu, 06. novembra od 18h. Na ovom kursu, polaznici će biti upoznati sa tehnikama kao što su sekundarne, tercijarne, minorne i konverzne progresije, harmonične progresije i progresirane deklinacije. Kurs je moguće pohađati u redovnoj ili dopisnoj, online varijanti.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Svetlosne vibracije znaka Raka

Sunce ove godine ulazi u znak Raka 21. juna i zadržaće se u ovom znaku sve do 22.jula. Sam znak Raka kao kardinalni znak i znak početka leta uvek predstavlja presek za naredna tri meseca. Kardinalnost je ove godine dodatno naglašena i egzaktnim T kvadratom Sunca, Plutona i Urana, koji pored toga što su u kardinalnim znacima, na ovim prostorima će se naći i u ugaonim kućama u trenutku ulaska Sunca u znak letnjeg solsticija.

Dakle, početna energija ovog leta je vezana za znak Ovna, sa velikim uticajem Urana na Ascendentu. Ova energija je veoma nepredvidiva, ali kako je vladar ASC (Mars u 6 kući i znaku Device) uklješten – ova energija će uglavnom delovati iznutra, bilo da se radi u pitanju samoj Zemlji, bilo da je u pitanju svako od nas pojedinačno. Mogli bi reći da je ovo period prilagođavanja na novu energiju, koja je još od prošlog meseca sa otvaranjem portala (pomračenje Sunca) krenula. Takođe, Mars u Devici sa čijom smo se energijom dobro upoznali u proteklih šest meseci, u ovom mesecu završava posetu ovom znaku i dovršava pročišćenje fizologije, tako da će se napetost na tom polju smanjiti, a posebno će odahnuti promenjivi znaci.

Dispozicijom Mars odlazi u znak Raka u 4 kuću, pa više neće biti sumnji, izbegavanja i nedomica, već će izazvati konkretnu akciju - reakciju, posebno na polju emocija i unutrašnjeg prostora, bilo da je u pitanju država ili čovek. Svakako, Mars u Raku je u padu, pa i reakcije koje bude izazvao mogu biti i rušilačke prirode – potreba za odbranom i unutrašnji bes mogu biti u fokusu. Sve zemlje na ovom prostoru koje imaju neraščišćene račune oko svoje teritorije, mogu biti meta ove energije. Takođe i u mnogim porodicama se može povećati osetljivost, pa da period ne bi bio buran, posvetite se svojim emocijama i ne dopustite da vas obuzme bes. Najbolji slogan u ovom periodu bi bio “Neka bude volja tvoja”.

Mars pravi i sekstil sa svojim dispozitorom Merkurom, pa paznja može biti usmerena na kretanje i komunikaciju. Kretanje ljudi će se svakako podudarati sa godišnjim odmorima, ali ovo je i povoljan period da bi se oživeo domaći i banjski turuzam (Merkur u Raku u 4 u sekstilu sa Marsom u 6 u Devici). Takođe će biti i inostrani turizam aktivan, jer je Jupiter ušao u Blizance (u 2. kuću) i praviće sekstil sa Uranom. Najatraktivniji aražmani će biti oni sa “first minute” ponudom, a možda i “last minute” jer je Venera retrogradna.

Retrogradna Venera u egzaktnom sekstilu sa Uranom, doneće neočekivane ljubavi i putovanja, koja mogu imati dugotrajniji i konkretan efekat ili ostati u lepom sećanju, jer su dispozitori (Mars i Merkur) u sekstilu.

Sunce će na putu kroz Raka prvi aspekt napraviti sa Neptunom, budeći nadu, rasplamsavajući maštu i pružiti mnogima dugo očekivani odmor. Sledeći aspekt je već pomenuti kardinalni T kvadrat, koji će mnogima da rasprši nade, skrenuti ih u drugom smeru ili ubrzavati tempo, a posebno će u napeti biti školarci (Sunce u 3), jer su u ovom periodu aktivni upisi u srednje škole i fakultete.

Takođe, ovaj aspekt može pokrenuti i one poznate letnje viruse (Sunce vl.6, a i Mars je u 6 u Devici), koje se odnose na stomačne infekcije, te zato treba obratiti pažnju na vodu koja se unosi i u kojoj se kupa. Nadalje, treba biti oprezan i sa aktivnostima na vodi, jer su Pluton i Uran vladari 8. i 12. kuće, pa se sa Suncem koje je vladar 6 u Raku, aktiviraju malefične kuće. Ova konfiguracija je vezana i za treću kuću, jer je Sunce u njoj pa treba biti oprezan i u saobraćaju.

Na širem nivou ovaj T kvadrat će ovog leta uticati i na vladajuće strukture, posebno na lidere država u ovom regionu (Pluton na MC-u). Moguće su i nagle odluke čelnih ljudi, ali mogu biti i meta nepredviđenih okolnosti.

Na kraju svog puta kroz Raka, Sunce kao zadnji aspekt pravi kvadrat sa Saturnom, tako da se svi vraćamo u realnost, na radne obaveze, a mnogi dogovori i pregovori mogu pretrpeti odlaganje ili se mogu pojaviti prepreke u vidu starih neraščišćenih računa na koje smo možda i zaboravili.

Najegzotičnije i najsuptilnije, a mogu reći i najoptimističnije i najjače mesto u ovoj karti zauzima vladar znaka Raka – Mesec. Mesec se nalazi na stepenu egzaltacije Jupitera i pored svih izazova koje ova karta nosi daje nam mogućnost da se konektujemo na najlepšu energiju koja nas povezuje sa našom galaksijom. Ako pored svega uspemo da u sebi pronađemo saosećanje za sve stvari koje nam se dešavaju, primićemo neprocenjivu nagradu. U ovom period imamo mogućnost da se povežemo sa Bogom u sebi i da otvorimo svoju Anahatu, te da pomognemo celokupnom čovečanstvu, a i planeti u njenoj promeni.

Svim Rakovima želim srećan rođendan

Već nekoliko godina Rakovi imaju uticaj Urana i Plutona, kao i Saturna na svoj život. To svakako nije bio lagan period u njihovim životima, posebno u partnerskim, porodičnim, ličnim i poslovnim oblastima života. Do sada su se već i navikli na tu energiju, koja će polako postajati podnošljivija naročito od oktobra, kada Saturn napusti njihovo četvrto polje. Tada će se okolnosti promeniti na bolje u njihovnom porodičnom okruženju, intimnom delu njihove ličnosti, kao i u emotivnom razumevanju sveta. Neki će posle tog perioda rešiti svoje stambeno pitanje, neki će rasteretiti svoje srce, dok će neki proširiti svoju porodicu.

Pluton i Uran će još dugo ostati u opozitnom i kvadratnom znaku u odnosu na njih, pa će oblast partnerstva i karijere, a i njih samih, još uvek trpeti neophodne transformacije, ali znatno lakše jer imaju podršku njihovog vladara Meseca sa najlepšeg mesta u zodijaku. Bog će biti na njihovoj strani, samo treba da nauče da mu se obrate, tako što će zaviriti u sebe.

Ljubav ove godine Rakovima može doneti čaroliju i inspiraciju, jer se retro Venera nalazi u njihovoj 12. kući i iznenada im može zakucati na vrata. Svakako da će mnogi Rakovi ući i u neke tajne kombinacije, ali ima i onih koji će svoju ljubav sresti na radnom mestu ili, pak, nekom putovanju (najverovatnije poslovnom) jer je Mars vladar 5 u njihovoj trećoj kući u Devici.

Poslovne prilike mogu iznenada da se pojave, što bi rekli “kada sa najmanje nadamo” i donesu vam nenadanu sreću. Iako se mogu činiti kao privremeno rešenje, ove prilike imaju tendenciju da pređu i u nešto trajnije.

Ono što će olakšati svim Rakovima život u bilo kojoj oblasti je ako se potrude da usklade svoja osećanja i misli, pa će im se mnoge želje ostvariti.

Poruka za sve Rakove bi bila da probude svoju brižnost i sosećanje, koga imaju u izobilju, jer je to potrebno ovom svetu.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD