Tel: (+381) 11.267.0711, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Full Moon paket “90 dana za življenje duhovnosti” Preko sopstvenog tela mi materijalizujemo sve što vidimo, a plan onoga što materijalizujemo strukturisan je na nivou naših uverenja. Kroz energiju naredna tri puna Meseca otvaramo se za jednu veliku promenu unutar našeg života, koju povezujemo sa kvalitetom življenja duhovnosti, zahvaljujući razvoju novih uverenja – jul (uverenja o bliskosti), avgust (uverenja o promeni) i septembar (uverenja o beskonačnosti).
» prikaži celu vest
Full Moon project radionica „Uverenja o bliskosti“ Pridruži nam se na novoj Full Moon radionici „Uverenja o bliskosti“, koja će se održati 13. jula u formi live webinara od 19 do 20.30h. Naš zadatak ovog punog Meseca biće da izbalansiramo sve emotivne kvalitete u našoj genetici, što je osnova za uspostavljanje stanja bliskosti.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Inicijacije Venere 2022 U prodaji je nova knjiga „Inicijacije Venere 2022“ od autorke Ivane Šaljić. Knjiga je zamišljena kao vodič za Veneru i osvetljava nam sva važna mesta inicijacije za prevazilaženje toka inercije i instaliranja višeg kvaliteta naše Venere. Zato je važno da razumemo kako se Venera oseća u svakom znaku, kako izgleda njena priča ako je živi po inerciji i kako može da izgleda kada podigne energiju i kada je u balansu.
» prikaži celu vest
Astrološki kalendar za 2022. godinu Astrološki kalendar, vaš jedinstveni vodič za 2022. je u prodaji! Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu manifestacije, obilja i kreiranja novih uverenja na najbolji način, a Astrološki kalendar će nam pokazati koje su to sve važne tačke koje se aktiviraju u predstojećoj godini.
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Mlad Mesec u znaku Blizanci

Pred nama je super uzbudljiv mlad Mesec u znaku Blizanci. Veoma pozitivan period se otvara. Sunce i Mesec kreiraju divne aspekte. Sledi veoma intenzivno osnažujuće energetsko čišćenje ali i punjenje nakon proteklog pomračenja Sunca od 30. aprila i/ili totalnog pomračenja Meseca - punog Meseca od 16. maja. Veoma je dobrodošla lagana i lepršava energija iz Blizanaca. Vazduh može da razmrda, da produva i pročisti sve. Uvek je spretnija zabavna energija! Ova lunacija je super neverovatna jer stvara sekstil sa Jupiterom u Ovnu što naglašava energiju mladog Meseca i najavljuje da su divni novi počeci pred nama. Fenomenalna konjunkcija Jupitera i Marsa Ovnu preko svetala pridružuje i Kirona stvarajući tako trostruki sekstil. Ovan je prvi znak i zato postoji ta divna energija izlečenja i započinjanja nečeg potpuno svežeg. Vladar Lunacije i znaka Blizanci, planeta Merkur obrazuje veličanstven sekstil sa Neptunom i kvadrat prema Saturnu što bi upućivalo da preuzimamo odgovornost za svoj duhovno spiritualni život. Potrebno je imati jaku posvećenost što je i duhovno i praktično istovremeno, tako da nije baš sve u la la lend-u. Ovo je bukvalno kombinacija našeg srca i uma koji su prizemljeni, ali ujedno i povezani sa božanskim tako da je zaista svest o ujedinjenju prisutna, svest o spajanju suprotnosti. 

Naravno uvek je potrebno da pogledamo vladara aktuelnog događaja jer to dodaje dodatni uvid u dispoziciju, možemo pogledati gde i nakoji način će se to dalje odvijati i kako će završiti. U ovom slučaju mlad Mesec je u Blizancima kojim vlada Merkur koji je retrogradan i nalazi se u znaku Bik. Mesec i Sunce su u Blizancima što je znak aktivnosti kretanja. Blizanci je zabavan znak, prepun šarma, duhovitosti i nekog bezazlenog dečijeg humora, vlada komunikacijom i našom sposobnošću da kroz komunikaciju vladamo činjenicama i informacijama, radoznalošću, pisanjem i govorom, efektivnim slušanjem. Znak Blizanci predstavlja i upravlja svakim bratskim i/ili sestrinskim odnosom, putovanjima na kraće distance, razumevanjem različitih pogleda na svet, svešću o mnogim opcijama u našem životu i mnogim raznovrsnostima i sposobnošću da brzo razmislimo, ali i da uzmemo u obzir sve uglove, da sagledamo sve tako da zaista uživamo u trenutku, a istovremeno imamo puno genijalnosti. Blizanci takođe vladaju svim vezama koje su zasnovane na blizini, sve ono što je bliže nama što znači braća, sestre ili komšije, školski drugovi, cimeri, kolege svako ko dosledno igra ulogu u vašem životu, uvek tu u vašem neposrednom okruženju.

Sunce i Mesec u trenutku Lunacije se nalaze na 9 stepenu znaka Blizanci.

Broj 9. je emocionalni broj. To je broj koji pripada trijadi 369. U numerologiji ovo predstavlja trijadu ljubavi i kreativnosti i takođe, ovaj broj govori o puštanju i osećanjima. Broj devet je poslednji jednocifreni broj tako da nosi simboliku vladarstva nad završetcima ali takođe donosi bezuslovnu ljubav i saosećanje. Broj 9 je numerološki broj bezuslovne beskonačne ljubavi. Ovo je broj izbora, broj mogućnosti sa jedne strane ulaganja u ego, u sebe, u svoju moć, vladavinu nad drugima, nad manjim od sebe, punjenja sopstvene glave egom i postati egocentrik. Sa druge strane, ovaj broj daje mogućnost sublimata, zaokruženja svega pre njega, kolektivnog iskustva i sticanja večnog zapisa o tome, o svemu pre, sa poštovanjem i prihvatanjem. Ovo je model prihvatanja, sublimata, zaokruženja, objedinjenosti. 

Sunce i Mesec na 9. stepenu u Blizancima egzaktno na stepenu egzaltacije Kirona odakle stvaraju sekstil sa Marsom veoma strastvenom planetom i sećaju se tako one neverovatne primarne veze sa tri planete u Ovnu. Mars je vladar i dispozitor ove tri planete Kiron, Mars i Jupiter i ukazuje  da iako se možda osećamo potisnuto na neki način ili utučeno ovo će nam zaista pomoći da vidimo da postoji svetlo na kraju tunela i da samo treba da napravimo taj otvor, taj prorez kako bismo mogli da vidimo svetlo. Da bismo pronašli ovo svetlo, otvor, prorez potrebno je da ga aktivno tražimo i da se ne fokusiramo na ono što ne radi već da se fokusiramo samo  na ono što možemo da uradimo da bi uspelo! Fokusiranje na rešenje pravi savet! Ključ isceljenja leži u fokusu na rešenje i radosnom raspoloženju!

Merkur, dispozitor lunacije obrazuje sekstil sa Neptunom i kvadrat sa Saturnom pokušaće da ode dole niže u srž, u tematiku da se trigonom poveže sa moćnim Plutonom tako da će biti više kontakata u našem životu, mi ćemo praviti više veza, naš um će takođe biti veoma duboko aktivan, proaktivan.

Mlad Mesec u Blizancima sa događa 30. maja 2022. godine, a taj datum se numeroški svodi na broj 5. Broj 5. je broj medija, broj Blizanaca i Merkura. Znak Blizanci kao i broj 5. su povezani sa medijima izvanrednim vrlinama Merkura koji vlada poljem komunikacije tako da postoji osećaj da jedna poruka treba da bude umnožena, prenešena. Čitav dijapazon znanih i neznanih sada treba da dobije ovu poruku od nas ili pak samo jedna osoba u čitavom Univerzumu čeka našu poruku. U ovom vremenu sve i svako može biti taj medij(um). Takođe i kod nas se otvara isto ovo polje, pa zato obratimo pažnju na dublji smisao i značenje, sve su poruke oko nas, a glavni prevodilac je u nama, tu u centru našeg bića u polju intuicije. Kao što svako može biti naš nosač isceljenja tako i isceliteljska poruka može stići putem i kroz različite nosače, medije. Mnogo kanala može da podeli našu poruku sada, jedna važna istina je da je tokom ovog mladog Meseca u Blizancima Merkur zapravo u retrogradnom hodu. Merkur vladar Blizanaca nam ovako daje odličnu perspektivu (čitaj uči i pamti) kao i retrospektivu (čitaj bira najbolje od sećanja) o unutrašnjim pitanjima koja nas možda sprečavaju da podelimo ovu važnu poruku, da napišemo, da prenesemo, pustimo glas, da budemo glasnik. Ova poruka, glas takođe može da nas otvori, da otvori naše dubine, našu unutrašnjost tako da naša poruka bude i dublja od nas, od našeg svesnog, kontrolisanog, od regrutovanih podataka i informacija koje smo izlili ili samo pretočili iz spoljnih izvora. Ovde postoji realan osećaj da imamo veliki emocionalni fokus i da možemo da budemo svesniji svojih dubina, intuitivnih znanja zbog retrogradnosti Merkura. Okreće nas ovaj traser na unutra, u dubinu, vodi nas u sebe, tako da je naš instinkt veoma jak, a intuicija potpuno sigurna i stabilna. Ne zaboravite da Mesec obrazuje sekstil sa Marsom iz Ovna, ali i sa Jupiterom koji je takođe u znaku Ovna. Misli će kao katapultom, nefiltrirane, u vidu gole istine izletati iz nas. Zapisujte svoje promisli i ideje, to će im dati priliku da se ostvare, materijalizuju ili da iskreiraju nešto sasvim novo, nikad viđeno! Ova lunacija zaista otvara priliku za stvaranje, za nove početke, energiju i osećaj nezavisnosti. Ovo je vreme da se prepustimo i da slavimo svoje male i velike uspehe. Osetimo inspiraciju da krenemo napred, jer Sunce takođe daje svoj potpis obrazujući sekstil sa Marsom i Jupiterom. Ovo nas energizuje i stimuliše da reagujemo na način stvaralaštva, da inspirišemo druge, da samo osećamo i odatle da kreativno gorimo, pevamo, mislimo, pišemo. Potrebno je, ali to nam ovo vreme direktno i ispostavlja, da zaista verujemo onome što dolazi, da osetimo bićem, da intuicijom otvorimo taj paket, to pisamce! Iako se čini da sve prolazi vrlo brzo, zapravo i mi se krećemo napred, ali ne smemo sumnjati ni jednog momenta u to i možemo da stvaramo sve što pomislimo. Odavde možemo da stvorimo ogroman kreativni zamah. Sunce i Mesec naravno obrazuju fenomenalni sekstil sa jupiterom u Ovnu i to je čist dobar osećaj, osećaj pozitivnovnosti, entuzijazma osećaj kao da možemo da upravljamo bilo čime, osećaj da znamo nešto potpuno novo, osećaj da smo potpuno otvoreni za čuda. Pojačava se osećaj da smo otvoreni da prepoznamo da isceljenje dolazi kroz radost. Jupiter je planeta radosti, a isceljenje dolazi kroz osećaj da je radost najisceljujući i najčistiji, odmah primenjiv i veoma pristupačan lek za sve nas.

Sunce i Mesec su na stepenu egzaltacije Kirona i u sekstilu sa Kironom u znaku Ovna, ovo je momenat koji otvara našu dušu, našu saosećajnost i daje nam krila da preletimo bol, povredu, da se iscelimo, ali i da iscelimo druge putem samo jedne jednostavne pažnje u vidu misli, reči, nežnog glasa, poruke, pesme, u vidu osmeha koje je glavno Blizanačko odličje! Da bismo ostavili bol za sobom dovoljno je da mu se osmehnemo. Ako se osmehujemo, ako imamo dovoljno inspiracije i humora u sebi, ako se kroz ovaj bol smejemo iskreno, ako bukvalno samo aktiviramo osmeh čuda se dešavaju, aktivira se iscelitelj u nama. Čak i ukoliko možda ne osetimo odmah, dovoljno je da sa poverenjem damo sebi taj osmeh, jer taj “samo osmeh” ima moć da menja našu čitavu fiziologiju! Radost je veliki iscelitelj i zapamtite da je Kiron treća planeta sa kojom Sunce i Mesec stvaraju sekstil. Kiron je takođe u Ovnu, a Kiron je veliki iscelitelj baš kao I sa oba svetla naglašenost stepena njegove egzaltacije.  

Tokom ovog mladog Meseca u Blizancima Merkur je zapravo u znaku Bika. Konačno je počeo da se kreće, doduše retrogradno, ali se kreće. Merkur je započeo svoj retrogradni hod u Blizancima još 10. maja i sada je retrogradan u znaku Bika tako da mu to daje veću stabilnost, više strpljenja u smislu komunikacije da ne bismo upadali u ove obrasce osuđivanja. Umesto toga možemo koristiti tu dubinu koristeći plutonsku energiju putem trigona koji Merkur obrazuje. Kada se zapitamo kako da pristupimo ovome na nov način i kako da promenimo svoj pristup u nekom razgovoru, jednostavno možemo da transformišemo. Pred nama je prilika za otvoreno i fleksibilno čišćenje, šta god ili ko god nam se pojavi mi zaista možemo da se povežemo sa tom osobom na istinski način i da na tom nivou transformišemo, menjamo. Mnogo prilika će se otvoriti tokom ovog mladog meseca za duboku retrospektivu, rekapitulaciju,rekalibriranje kako radimo određene stvari i kako razmišljate o stvarima. Poseban akcenat je na našem telu, svim našim vrednostima, pa nadalje I svemu onom sa čim smo materijalno povezani, vezani ili uvezani.

Dakle, ovaj Blizanački mlad Mesec u osnovi aktivira nove početke na toliko divnih načina da ćemo uživati u svako trenu! Pred nama je zaista mnoštvo blagoslova koji dolaze iz podržavajućih aspekata drugih planeta Mars i Jupiter se spajaju u konjunkciji i neverovatnim sekstilom daju podršku Suncu i Mesecu, ovo je zaista jednom rečju stvaranje! Čak planete učestvuju u ovom fenomenalnom plesu i donose pregršt darova. Ovo nam zaista pomaže da se uskladimo sa mogućnošću da stvorimo i uvećamo radost i blagoslov u svom životu na način Marsa iz Ovna koji naravno voli da radi bilo šta što je trenutno, odmah i sada. Ipak Merkur vladar Lunacije i Blizanaca je u retrogradan u sporom znaku Bik. Mi ipak želimo da uzmemo dodatno vreme da se odmorimo onako potpuno, generalno. Možda u ovom trenutku ne da bismo baš išli u preterivanje u smislu prekoračenja ograničenja brzine. Nije vreme da ubrzavamo stvari do te mere da je za nas prebrzo, pa da zato izgubimo kontrolu, a to nam može sugerisati energija ovog Marsa. Zapravo, potrebno je da budemo dovoljno strpljivi, pogotovo u načinu na koji komuniciramo sa drugima, jer tada možemo da pokrenemo taj divan prirodni tok napredovanja, prevazilaska i isceljenja. Nestrpljivost nas izvodi iz toka, to je pogonska energija koja nas odvaja od nas samih, od naše okoline i naše povezanosti sa božanskim i ljudima oko nas. Strpljivi možemo da primetimo, naša mlada, puna elana i tako snažna energija zapravo osvetljava fokus na sve ono novo što nas oduševljava. Upućuje nas da zaista prigrlimo ovu isceljujuću svetleću energetsku strunu koju nam Blizanaci donose. 

Znak Blizanci na neki način odskaču od zemlje jer su prepuni novih ideja, oni su razigrani imaju “jedno drugo” uzbuđeni su što dele sve što se pojavi novo i tako ova energija sa 9. stepena Blizanaca toliko saosećajna omogućava nam da zaista uživamo u svom životu, a naročito nakon intenzivnog ciklusa pomračenja kroz koji smo se upravo kretali.

Ovo je zaista vrlo dobrodošla pauza. Svetlost, oduševljenje, prosvetljenje eto to nam donosi ovo vreme. Svetlost je za naš sistem samo biti na mestu oduzimanja, prestanka i prekida mentalnih muka, briga i bola, umnih igara i anksioznosti. Kao prosvetljenje dođe kada ukapiramo da samo treba da pojednostavimo svoj život, da prigrlimo samo ono što je suštinski i najbitniji deo života. Taj naš siže, najbitniji deo  je kada se nasmejemo svetu, kada se nasmejemo bilo kome oni zasvetle, a kada se neko nama nasmeši to istog trena spere sve iz prošlosti i odmah znamo da anksiozni trenuci ne postoje. Sa tim osmehom mi smo uvučeni u vir, u gep, u trenutak sadašnji, u radost i zadovoljstvo, u osećaj zahvalnosti. Ključ Blizanačkog šarma i radosnog humora je da dozvolimo da ta radost teče kroz naše sećanje! 

Jupiter stvara ovaj veličanstveni sekstil sa mladim Mesecom donoseći ekspanziju i radost. Ima toliko dobrih vesti da naše srce jedino može da se isceli i potpuno zadovoljno osnaži i uzdigne se.

Obavezno je da svesno učestvujemo, da prigrlimo u sebi ovaj osmeh i radost, kako bismo svom srcu dozvolili da cveta. Na ovaj način omogućićemo svom srcu i duši zaštitu radosti i osmeha, da nas ništa ne ometa sa bilo kakvim negativnim stvarima. Čak i ako se fokusiramo na nešto što nosi nisku vibratornu frekvencu, dozvolimo da sve to jednostavno rešimo posmatranjem, delegiranjem, ne moramo da učestvujemo u tome. Naša odgovornost je prema nama i Blizanci nas podsećaju da je to obaveza da se razvedrimo i da učestvujemo u onome što nas zaista oduševljava i inspiriše na još!

Rituali za ovaj period.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD