Tel: (+381) 11.267.0711, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Astrološki kalendar za 2023. godinu Astrološki kalendar, vaš jedinstveni vodič za 2023. je u prodaji! Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu Prelaza, isceljivanja i kreiranja novih načina razmišljanja i delovanja na najbolji način, a Astrološki kalendar će nam pokazati koje su to sve važne tačke koje se aktiviraju u predstojećoj godini.
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
Alex Trenoweth - Astrološka konferencija u Beogradu 2018. Astrolog, Alex Trenoweth je napisala članak o svom iskustvu na astrološkoj konferenciji u Beogradu, u martu 2018.
» prikaži celu vest
Knjiga ''Energija Senke'' Nedavno je izašla iz štampe najnovija knjiga Aleksandra Imširagića "Energija Senke - Vodič za integraciju prošlih života". Svi zainteresovani za ovu knjigu mogu je naručiti direktno od nas.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Rituali za pun Mesec i Lunarnu eklipsu u znaku Škorpiona

PUN MESEC I TOTALNA LUNARNA EKLIPSA 

Eklipsa – Lunarna eklipsa ili pomračenje Meseca, u ovom slučaju, dodatno pojačava uticaj Lunacije, otvara mogućnost za mnogo značajnije promene u ličnom, ali i kolektivnom životu. One nas podešavaju na naš kod. Tokom eklipsi vrši se jedinstveno poravnanje našeg Uma, Duše i Tela baš kao što to Univerzum radi kroz Sunce, Zemlju i Mesec, podešava ih u istu osu kako bi bili najbolji za sebe, a time najbolji i za sve drugo! Eklipse osim što produbljuju i pojačavaju mogućnost dejstva Mesečeve Mene, one ga i produžavaju, tako da će efekat ove vibrirati do sledeće eklipse, narednih šest meseci se može osećati uticaj. Ova eklipsa može imati snagu da oboji čitavu budućnost na planu našeg produbljenog osvešćenja, progledavanja, zbrajanja ali i razbrajanja, sagledavanja i donošenja preko potrebnih radikalnih odluka, korišćenja naših instikta ali i izuzetno rasplamsale intuicije. Ova Lunarna eklipsa ima snagu da našu budućnost oboji još jednom nijansom, da je preboji potpuno, da je izmeni! Istina ima čast da se predstavi u svoj svojoj veličini, da se obelodani i materijalizuje!

MESEC U  ZNAKU ŠKORPIONA  

Znak Škorpiona pripada vodenom elementu, upravlja urogenitalnom zonom, uključujući reproduktivne organe, karlicu, debelo crevo i uretru. Povezuje se sa strastima, kao i simbolom seksualnosti. Naglašena je energetska intenzivnost i izražen sklad sa intuicijom. U ravnoteži, ova energija može snažno da privuče kao magnetom izuzetno duboke želje, strasti i potrebe, svaki disbalans može dovesti do ogorčenja, ljubomore i drugih negativnih emocija.

Tokom boravka Meseca u znaku Škorpiona naša sećanja su veoma naglašena, emocionalna, možda i previše. Senzitivnost, empatija, saosećanje, intuitivnost su veoma izraženi u ovom periodu. Kanalisanje lakše ide kroz emocije za druge ljude, utopite se u njihova osećanja, osetite koje su im emocionalne potrebe. Nemojte se samo fiksirati na svoje emocije. Možete postati iscelitelj jer umete da se rasplinete, granice su se raspustile, vi ste oni, oni su vi. Vi sami i kreirajte granice za sebe, bez diskriminacije ili uvrede, odlučite sa kim se pripajate i zašto, poštujte druge, ali i svoje pravo na svoj prostor, intimu, izolaciju.. Ovo je vreme psihološke analize, ali i sinteze. Uradite nešto iz zemaljske simbolike kako biste stvorili stabilne granice, provesti dan u prirodi, za balans vodenog, bezgraničnog osećaja. Ne utapajte se u alkoholu, niti preterujte sa dubokim meditacijama bez jasno postavljenog cilja, ili u dugom banjanju u kadi. Vodene aktivnosti svesti na minimum, jer voda sada mami da se pripojimo, prepustimo.

PUN MESEC

Faza u kojoj Mesec obrazuje egzaktnu opoziciju sa Suncem, ugaono rastojanje između Luminara iznosi 180 stepeni, period tokom kog je Mesečeva svetlost najcelovitija, potpuna. Ovu fazu je dobro iskoristiti za rituale za zaštitu, proricanje, proročanstva. Sigurno jedan od najmoćnijih dana u Lunarnom ciklusu i izuzetno je važno obratiti pažnju u kojim se znacima odvija opozicija, koje kuće su prozvane. Ovo se odnosi na odnose, sukob ega sa emocijama, vitalnost može biti ugrožena jer su emocije uzburkane jakim dejstvom znaka. Nesporazumi su česti zato se potrudite da saslušate, povežite se sa dubokim emocijama, emocije ovde donose preosetljivost i stres i posledično, gubi se objektivnost i moć racionalnog rasuđivanja. Nesigurnost, osetljivost, ranjivost je izražena u simbolici položaja Meseca, treba osvestiti ove teme koje nas tište i duboko stvaraju nelagodu, koje su prikrivene, ali umeju snažno da preplave i pokolebaju čitavu strukturu emocionalnog bića. Vreme je za isceljenje, oslobodite se od patnji, okrenite novi list za sve što vas iscrpljuje. Ne oklevajte, krenite napred iz te ustajale vode,tu su nove prilike, odložene obaveze se okončavaju. Razmotrite svoje odnose, rešite se, presecite pupčanike sa toksičnim svetom. Izađite iz zone komfora i budite HRABRI i nezavisni. Budite smireni i fokusirani na svoje potrebe, ciljeve.   

POSVEĆENI RITUALI ZA TOTALNU LUNARNU EKLIPSU I PUN MESEC U ZNAKU ŠKORIONA

VODENI DAN - jer je tako najprotočnije, najlepše i najlakše. Investiramo u lakoću i lepotu putem konzumiranja vode (24h). Ovo  je idealan izbor. Odaberite vodeni dan za sebe kako bi bili protočniji, vedriji i sjajniji. Idealan način da se pročistimo jeste konzumiranje hladne izvorske vode pre svega, prečišćene. Ovo podrazumeva 24h piti samo vodu, ili kako odlučite, ako je glad tolika dalje su preporučene limunade, ceđeno voće, povrće, bareno povrće.. Protočnost je ključna u ovom radu! Takođe, idealno bi bilo da sve svoje obaveze ovog dana svedete na minimum, da što više odmarate. Budite u miru i budite mirni. Tendencija je da se ovog dana ne koriste sredstva za komunikaciju, kompjuteri, TV uređaji. Idealno bi bilo da tihujete, po mogućstvu da tokom ovih 24h uživate u svom ćutanju. Svaka blokada je zastoj, a zastoj vas drži u starom ponavljanju obrasca. Izbegavajte namirnice životinjskog porekla ovog dana, lekove i alkoholne napitke

ZAKAŽIMO SASTANAK SA SVOJIM BIĆEM - Ukoliko se čini da nema vremena za mir sa sobom, jednostavno ga zakažimo u organizeru za naredni period! Baš kao što zakazujemo važan poslovni sastanak, frizera, večeru u restoranu, zakažimo termin za svoj mir! I mesto zapišimo! Neko udobno mesto koje nas čini sigurnim i udobnim, gde volimo da budemo! I kada dođe taj čas, odgovorno pristupimo zadatku, bez odlaganja! Prvo ćemo biti sebi čudni, smešni, buljićemo.. Misli će nas izluđivati, leteće slike i ideje.. 

Mi samo treba da dišemo, da ih sve pustimo da se smeste i primire, da dišemo i da budemo! Već nakon nekoliko minuta stvoriće se taj prostor među njima, prostor ispunjen blagošću, sve će biti mirno! Mi ćemo dotaći taj svesni mir, taj što odmara kvalitetnije i od sna! Poslušajmo kako zvuči naša tišina! 

Kontaktirajmo naš najveći potencijal, sveznajući deo, kosmičko biće. Jednom kada se ovde vratimo i prisetimo se osnovnog odnosa sa samim sobom mi postajemo svesniji, celovitiji, svoji, "a tu će tvrđavicu malo teže srušiti”. Odatle smo spremni da gradimo novo, nove kuće, bliskosti, nove prve ljubavi, nova partnerstva, ali sad stvarno.

IMAMO PRAVO NA IZBOR: Strpljenje ili uzrujanost?! Velikodušnost ili pohlepa?! Prihvatanje sebe ili poricanje sebe?!

TEMELJNO TUŠIRANJE sa jasnom namerom otpuštanja i pročišćenja Sodom Bikarbonom, osim što omekšava kožu uz to i čisti Auru 

Nanošenje omiljenog mirišljavog i hranljivog ulja na telo, temeljno, sa ljubavlju 

PREČISTITI LIČNI PROSTOR - ormare, police, fioke, pogledati ispod kreveta, svako ćoše, a onda detaljno spremiti kupatilo i toalet, baciti dotrajalu kozmetiku, otvoriti sve te nove kutijice i tubice, odvojiti što već odavno više ne služi, pokloniti, reciklirati 

MIRISI I AROMA TERAPIJA - Koristiti ružinu vodicu za prostor ili jednostavno se ubaciti u oblak omiljenog parfema, možemo upaliti mirišljave svećice, štapiće ili šta prija našem čulu mirisa 

ODABRATI SVOJE DRVO zagrliti ga, kao sebe. Poruke će danas stizati iz prirode, iz zemlje, na kamenu, možda neki znak, zvuk, reč, osećaj, može čak i naše drvo da nas uputi. Prepustimo se intuitivnom vođstvu

VREME U PRIRODI, U BLIZINI VODE, preporučujem obilazak reke. Važno je biti svestan da Mesec energizuje vodu, puni je, veliča, pokreće Plimu, tako da naše emocije mogu postati znatno veće kada se približimo obezbeđujući tako savršene uslove za većinu emocionalnih detoksikacija - voda pomaže u čišćenju stagnirajuće emocionalne energije iz našeg sistema.

ODABRATI POSEBNU MUZIKU za ovaj dan, onu što doseže duboko, za duboko opuštanje 

YOGA POLOŽAJI -  Za uravnoteženje visoke osetljivosti koju energija ovog znaka donosi: 

Mandukasana, ili Žaba poza, lagano opušta bokove i ponovo povezuje sa vodenim elementom
Salamba Bhujangasana, ili poza Sfinge, nežno apsorbuje energiju Škorpionske strasti kroz leđa
Utkata Konasana, ili Boginja čučanj, za poboljšanje protoka energije - prane
Baddha Scandasana ili Položaj Leptira odlična je za uzemljenje i otvaranje karlice, oslobađajući emocije koje su ovde sačuvane

KREATIVNOST - Opustiti se putem kreativne aktivnosti, npr. bojenje mandala 

MEDITACIJA - dodirnimo svesno balans sopstva kako bi mogli da ga prepoznamo u odnosima. Pronađimo, odaberimo Lepotu i Mir u sebi i oni će biti svuda oko nas! Koristiti moć molitve

KNJIGA ZA PREPORUKU - Paolo Koeljo, “Zahir” 

To je jedna od onih koje sadrže ljubavni poklič za dušu. Ona koja nas vraća u sada i ovde, sebi u zagrljaj. Svako čitanje novu prazninu, smenjuje sa novom puninom, sa obiljem uživanja.

AFIRMACIJE

Sada potvrđujem moć koja je u meni.

Odajem počast svima ostalima, verujući da su tačno tamo gde moraju da budu.

Transformišem se i obnavljam magijom i misterijom koja je sada i večna.

Znam da je mir srž mog bića.

U miru gledam unutra, u skrivene dubine, da otkrijem izvor svoje najveće snage.

Usavršavam sebe i sve oko sebe kroz duboko razumevanje unutrašnjih životnih procesa.

Oslobađam ono što je spremno da ode, i prihvatam magično obilje čekajući da postane deo mog sveta.

Razumem da je veliki deo snalažljivosti zapravo mudrost da se reaguje na prave prilike.

Zahvalno oslobađam ono što više nije deo mene, i radeći to, rađam se iznova.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Tadije Sondermajera 3, Wellport, Novi Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2022. // Design & Coding by studio triD