Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Karmička astrologija Mundana astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Seminar: Magnet Srca Na ovom seminaru se polaznici obučavaju da preko natalnog horoskopa imaju uvid u nasleđenu energetsku strukturu. Seminar je organizovan tako da kroz lično iskustvo svaki polaznik može prepoznati zakonitosti svojih energetskih centara kao i tehnike isceljivanja. U nedelju, 29. septembra od 16h do 20h, dr Lea Imširagić će održati predavanje iz modula Energetska Astrologija, a ovaj seminar će biti predviđen za rad na 4. čakri, ili tj Mesecu. Moguće je i online pohađanje.
» prikaži celu vest
Seminar: Tehnologija svesti Meseca Tokom kursa Tehnologija Svesti praktikovaćemo određene vežbe koje će nam omogućiti da celu oblast Energetske Psihologije oživimo u svom svakodnevnom životu, u odnosima sa ljudima, ličnom odnosu prema poslu, finansijama, i pre svega prema sebi. Aleksandar Imširagić će održati seminar iz Tehnologije Svesti na temu 4. čakre ili tj Meseca, u nedelju 29. septembra od 12h do 15h. Moguće je i online pohađanje.
» prikaži celu vest
Predavanje: Superkomunikacija uz Energetsku Psihologiju "Možeš postati superwomen ili superman ako naučiš super-komunikaciju sa sobom jer baš od ove primarne svakodnevne komunikacije sa sobom nastaju svi drugi odnosi. Namera ove radionice je da podelim sa vama dar u vidu jednostavnih tehnika Energetske psihologije kojima možete da naučite da komunicirate sa najinteligentnijim delom svog Uma - sa svojim telom. Jer vi zaslužujete da koristite svoj prirodni dar - da naučite svoju energiju da radi za vas." Dr Lea Imširagić će održati predavanje "Superkomunikacija uz Energetsku Psihologiju" u hotelu Tulip Inn Putnik, 20.09. u 19h.
» prikaži celu vest
Predavanje i promocija knjige: Anđeli Zodijaka Svi imamo određenu svetlosnu prirodu, što je u suštini priroda naše Svesti, jer Svetlost predstavlja kvalitet Svesti. I svako od nas ima svoju energetsku strukturu, odnosno svoj energetski zapis kojim privlači sve događaje u svom životu. Čovek je spoj Neba i Zemlje i predstavlja energetsku matricukoja nosi čitav niz svih njegovih sećanja. Aleksandar Imširagić će održati javno predavanje o Anđelima Zodijaka uz istovremeno predstavljanje istoimene knjige, u hotelu Tulip Inn Putnik.
» prikaži celu vest
Kurs: Anđeli Zodijaka “Radost je emocija koju stvara svetlost. Svi astrološki pokazatelji koji opisuju inerciju bića u natusu, govoreći o njegovim nesvesnim potrebama – što ukaz sudbine jeste – dobijaju svoj smisao i srećan ishod onda kada su prožeti svetlošću. Svetlost je inteligentna sama po sebi, a osnovna jedinica inteligencije svetla jeste Anđeo”. Sedmomesečni kurs Anđeli Zodijaka počinje u subotu, 28. septrembra od 12h do 19h na Kepler Institutu. Moguće je pohađati i online.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti
Aktuelnosti

Miris kiše na Balkanu

Prelazak Venere preko diska Sunca (6. juna 2012.) je iza nas, a iznenađenjima nije došao kraj. Naime, nakon izbora srpskog ministra spoljnih poslova, Vuka Jeremića, na čelo UN-a 8.6.2012. (pogledati moj prethodni članak „Srpski ministar na čelu UN-a“), 13.6.2012., u sredu, osvanula je vest da je televizijska serija „Miris kiše na Balkanu“, nastala po istoimenom romanu poznate srpske književnice jevrejskog porekla, Gordane Kuić, a u režiji proslavljenog glumca Ljubiše Samardžića – uvrštena u najuži, zvanični, takmičarski program EMI nagrada za 2012. godinu u kategoriji dramskih serija.

„Ne možemo da verujemo da ćemo se naći u konkurenciji sa velikim i moćnim serijama BBC-a, i HBO-a!“ – rekao je Ljubiša Samaradžić... Ovo je prvi put da je neka televizijska serija sa područja bivših jugoslovenskih republika u konkurenciji za ovu prestižnu nagradu koja je neki vid ekvivalenta Oskaru, samo kada je reč o televizijskoj produkciji. Serija je snimana u Beogradu, Zagrebu, Sarajevu, Dubrovniku, dakle, u bivšim YU republikama, što sve odgovara vremenu u kojem smo trenutno, a to je vreme retrogradne (nešto od pre, prošlost) Venere (kultura).

Kako je Venera u glavnoj karti Srbije na 15º Blizanaca (a pored toga što predstavlja diplomatiju, esencijalni je signifikator i za kulturu, umetnost), i kako je 6. juna, 2012. godine „dodirnuta“, za očekivati je bilo da ćemo imati bar dva (Blizanci – dva) događaja u simbolici Venere. Sam znak Blizanaca govori o Sjedinjenim Državama u oba slučaja, i u slučaju Vuka Jeremića, a i u slučaju ceremonije dodele EMI nagrada – budući da se dešava u New York-u!

Venera na 15º Lava u horoskopu Gordane Kuić

Da nije bilo romana „Miris kiše na Balkanu“, koji je objavljen davne 1986. godine, i koji je postao bestseler, ne bi bilo ni ove serije. Gordana Kuić, spisateljica ovog romana, u svojoj karti ima Veneru (kultura, umetnost) na 15º Lava. Kao što vidimo, u pitanju je kraljevski stepen (15º) kraljevskog znaka (Lav), što nosi potencijal za uspeh na polju svega što simbolizuje Venera, a konkretno u ovom slučaju – na polju kulture i umetnosti. Njena Venera je sasvim sigurno 6. juna, 2012. „pokrenuta“.

Zanimljivo je da je Gordana Kuić završila engleski jezik i književnost na Filološkom fakultetu Beogradskog Univerziteta i Hunter College-u u New York-u. Radila je kao savetnik za engleski jezik u Američkoj ambasadi u Beogradu, kao administrator za engleski jezik u istočnoj Evropi i za humanitarnu pomoć bivšim jugoslovenskim republikama u Sorosovoj fondaciji u Njujorku. Ona je dugo godina živela na relaciji Beograd – New York...

Radnja serije

Radnja televizijske serije „Miris kiše na Balkanu“ obuhvata period od 1914. do 1945. godine, od početka Prvog, pa sve do samog završetka Drugog svetskog rata. Serija je saga o velikoj jevrejskoj porodici sa šestoro dece (pet sestara i jedan brat) i o vremenu koje se prelama preko te porodice. Odiše iskrenošću, estetikom, ozbiljnošću a nadasve neophodnom toplinom i prijemčivošću. Ona govori o prožimanju različitih kultura, rasa, o zaljubljivanju u pripadnike druge vere..., i kako su glavni protagnosti ove serije izjavili – ona bi trebala da bude opomena i putokaz svima nama da nalazimo više pameti i više emocija da bismo živeli sa drugima... S’ obzirom da su iza nas ratovi na prostoru bivših jugoslovenskih republika, ovo je prva serija nekog autora iz Srbije koja se zvanično prikazuje na HRT-u posle 22 godine. „Polaskan sam time što su mi hrvatski mediji pridali toliko pažnje i učinili mi takvu čast. Jako mi je stalo da se kulturni prostor bivše Jugoslavije ponovo poveže i drago mi je da moja serija doprinosi tome“ – rekao je Ljubiša Samardžić, uz svoj čuveni osmeh...

Lotos konstelacija preko 11º

Da se želja Ljubiše Samardžića ispunila i da je njegova serija neki vid kulturnog (Venera) mosta (Uran) za bivše jugoslovenske republike govori i sam 11º (Uran, most) koji se pojavljuje u nekoliko slučaja. Ali, pored toga što je ova serija neki vid „kulturnog pomirenja“, ona je pre svega iznenađenje (11º) i prilika za nagradu.

Naime, serija „Miris kiše na Balkanu“ je premijerno prikazana na prvom programu RTS-a (nacionalna, državna televizija Srbije) – 10.12.2010., u 20h 05min, i horoskop tog trenutka treba da uzmemo kao nešto od čega polazimo, jer je u njemu sasvim sigurno neka poruka, neki „znak“ pored puta. Ascendent tog trenutka je bio upravo na 11º Lava! Znak Lava vezujemo za nagrade, a sam 11º, analogno 11. znaku, Vodoliji – za Urana, i za sve ono što nam se dešava iznenada, neočekivano, ali i za neki vid mosta i spajanja različitosti. Upravo je Uran antipod Suncu, a serija nosi u sebi poruku – prihvatiti različitost, drugu kulturu, drugu veru, ne misliti samo i isključivo na sebe (Lav)...

U samoj karti prve epizode vidi se i potencijal za nagradu, i to baš negde na dalekom Zapadu, u Americi, jer je vladar Asc Sunce, koje se smestilo u 5. polje (nagrada), na 18º Strelca 37’ i ima jak, aplikacioni sekstil sa Mesecom (popularnost) na 18º Vodolije 11’. Mesec je položen u 7 (javnost) u blizini zvezda iz konstelacije Delfin koja se vezuje baš za Ameriku gde dodela EMI nagrada i jeste... Dispozitor Sunca je upravo Jupiter, koji se smestio na 24º (daljine) Riba (daljine), na vrh 9 (svet, inostranstvo) i koji će prvi aplikacioni aspekt napraviti baš sa Mesecom (popularnost). Bilo kako bilo, potencijal za međunarodni uspeh ove serije svakako postoji...

Dodela EMMY nagrade 23. 09.2012.

Još zanimljiviji je horoskop same ceremonije dodele EMI nagrada koja će se ove godine održati 23. septembra. Prvo što „pada“ u oči je Asc ovog događaja (2º Bika), što već asocira na televizijsku seriju koja se bavi jevrejskom porodicom, budući da na 3º Bika je stepen egzaltacije Meseca.

Sam znak Raka, (Mesec - vladar Raka), vezujemo upravo za Jevreje, a sam znak Bika je znak koji nas primarno asocoira na porodicu i na žene koje su u ovoj seriji veoma zastupljene (čak pet sestara i njihova majka). No, ono što je ovde još važnije je sledeće – vrh 5. kuće (nagrade) u horoskopu početka ceremonije dodele nagrade EMI je upravo na 11º Lava, na Asc horoskopa početka emitovanja serije „Miris kiše na Balkanu“ na RTS-u, što ovu seriju sasvim sigurno stavlja u takmičarski (Lav) tabor i donosi mogućnost i za samu nagradu (Lav). Naravno, 11º i ovde govori o iznenađenju...

I na kraju, pogledajmo i sunčev horoskop (Sunce tačno na Asc) za dan kad je vest o nominaciji serije „Miris kiše na Balkanu“ za nagradu EMI i saopštena na našim medijima – 13.6.2012. godine. Na dva mesta se pojavljuje 11º! Mesec (popularnost, porodica, žene) je u 11. polju (iznenađenje) i na 11º Ovna, a sama Venera (kultura, sestre) je retrogradna (prošlost – serija i priča o nekom davnom, prošlom vremenu) i nalazi se na 11º Blizanaca, a vladar je uklještene (prošlost) Vage (kultura) u 5 (nagrade). Ako svemu ovome dodamo i pomenuti 11º Lava gde se nalazi Asc u trenutku prikazivanja prve epizode ove serije na RTS-u, kao i sam vrh 5 (nagrade) 23.9.2012. kada se bude održavala ceremonija dodele nagrade EMI, onda dolazimo do zaključka da upravo retrogradna Venera sa 11º Blizanaca formira snažnu lotos konstelaciju između 11º Ovna s’ jedne strane i 11º Lava s’ druge strane! Ovo sasvim sigurno ukazuje na posebnost, na nešto specijalno i na neki vid sreće...

Nije li ova retrogradan (serija 12) Venera na 11 º upravo mitološka Venera koja je nastala od Urana (11º) i koja je završila u morskoj peni kod Neptuna?! Slobodna i čarobna... A kako je u sunčevoj karti i smeštena u 12. polju, polju gde je srećna, onda ceo ton ovom događaju upravo daje retrogradna Venera sa 11º Blizanaca... Jedna od sestara (Venera), Nina Salom (igra je Kalina Kovačević), ove brojne jevrejske porodice je glavni stub porodice, veoma je uspešna i drugačija (11º) za vreme u kom je živela i sa svojim salonom šešira (Venera) izdržava celu porodicu.

Iznenadni duh vremena prošlog

Bez sumnje, serija „Miris kiše na Balkanu“ predstavlja neki vid „kulturnog, medijskog mosta“ kada je reč o bivšim jugoslovenskim republikama (retrogradna Venera na 11º Blizanaca), jer se i sama bivša Jugoslavija najviše vezuje upravo za znak Blizanaca (bratstvo) i Vage (jedinstvo) pa je ova slika retrogradne Venere u Blizancima svakako oživela duh ovog vremena. Upravo je ovom serijom srušena (11º) medijska (Blizanci) „blokada“ i stvoren je teren za „kulturno pomirenje“ i prevazilaženje svih razlika i to na jedan fin, lep način – lotos konstelacija.

S’ druge strane, za samu Srbiju, ovo je veliko iznenađenje (11º), i prilika za prestižnu nagradu. Po svemu sudeći, tog 23.9.2012., iznenađenja su moguća. Ako svemu dodamo, na kraju, i to da je sekundarna Venera (kultura) Gordane Kuić, spisateljice romana „Miris kiše na Balkanu“, ove godine baš na 11º Škorpiona, na stepenu same egzaltacije Urana – čuda su zaista moguća i to baš u nekoj Uranovskoj zemlji, što Amerika i jeste... Ovo je ujedno i slika Nine Salom, najbitnije sestre u seriji „Miris kiše na Balkanu“, a ovo je i slika svake „slobodne“, emancipovane devojke...

„I to što smo u samoj trci za nagradu EMI je iznenađenje. A, dokle ćemo dalje stići, sada više nije ni bitno...“

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD