Tel: (+381) 11.267.0711, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Kurs: Vitalnost, zdravlje i sinteza natalnog horoskopa Zdravlje i bolest žive u jednom horoskopu kao suprotni principi, kao stvar uzroka i posledice koji se mešaju. Bolesti nastaju kao rezultat nekadašnjih akcija, zato što Mars (naše akcije) vremenom postaje Saturn (karma, posledica naših akcija). Ovaj dvomesečni kurs počinje 11.05. i održavaće se svake srede od 19h u online varijanti.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Inicijacije Venere 2022 U prodaji je nova knjiga „Inicijacije Venere 2022“ od autorke Ivane Šaljić. Knjiga je zamišljena kao vodič za Veneru i osvetljava nam sva važna mesta inicijacije za prevazilaženje toka inercije i instaliranja višeg kvaliteta naše Venere. Zato je važno da razumemo kako se Venera oseća u svakom znaku, kako izgleda njena priča ako je živi po inerciji i kako može da izgleda kada podigne energiju i kada je u balansu.
» prikaži celu vest
Astrološki kalendar za 2022. godinu Astrološki kalendar, vaš jedinstveni vodič za 2022. je u prodaji! Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu manifestacije, obilja i kreiranja novih uverenja na najbolji način, a Astrološki kalendar će nam pokazati koje su to sve važne tačke koje se aktiviraju u predstojećoj godini.
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Mlad Mesec u znaku Ovna

Vrlo značajni novi počeci aktiviraju se ovog proleća u Ovnu. Mlad Mesec na 11° Ovna 1. aprila tekuće godine najavljuje jedno potpuno novo putovanje sa divnim prilikama koja se otvaraju za nas. Ovo nije samo veliki reset – već ozbiljno veliko buđenje. Otvorimo zato svoje ruke, raširimo zagrljaj, otvorimo se za prihvatanje i primanje svih darova i poklona. Sve što nam dolazi je naše. Otvorimo se za manifestaciju sa lakoćom. Otvorimo se za osećaj ispunjenosti, za osećaj zahvalnosti a odatle za uzdizanje!

Vreme je astrološke vladavine Ovna. Prvi mlad Mesec u novoj astrološkoj godini koja je započela sa prvim danom proleća i prvim stepenom dinamičnog znaka Ovan! Ovaj mlad Mesec datumski dodatno naglašava broj 1. Mlad Mesec u prvom znaku zodijaka, u znaku Ovna najavljuje svakako nešto novo, podmladak, rast i razvoj, preporod, uzdizanje, nove mogućnosti i prilike, novu energiju, pokretanje. VREME JE ZA AKCIJU UNAPRED! Ispred nas je potpuno novo platno, a na nama je da se razmašemo sa bojama, nijansama, idejama, prihvatimo ovu odgovornost kreativnog direktora sa zahvalnošću! 

Mlad Mesec u Ovnu je tu da nam pomogne da ponovo zapalimo božanski plamen u sebi. 

Broj 1. i broj 11. numerološki i astrološki veoma su naznačeni tokom ove lunacije i njihovo značenje u dve reči bilo bi NOVO BUĐENJE; POČETAK SLOBODE…

1. je broj koji naglašava ja, inicijativu, vođstvo, pionira, mladost, Elan, energiju kada umnožimo ovu sliku, dupliramo sliku, a ne ono što znamo o količini broja. Dakle, 11. je sve što i 1. samo višestruko, ovo su moći pomenute kod broja 1. uzdignute na višu frekvenciju.

Broj 11. se izrazito ističe tokom ove lunacije, kako preko datuma lunacije koji u zbiru daje 11., tako i preko stepena na kom se odvija fenomenalni mlad Mesec u Ovnu. Kad vam je potrebna hitna promena, uskočite u “mačkove čizme od 7 milja” jednostavno, uskočite u obrt, u promenu. Baš kao i hrabrost sve je naše, ali je čekalo pravo SADA! 

Naime, 11. je broj koji astrološki naglašava simboliku Vodolije. Socijalizacija, udruživanja, humanizam, ali i revolucija, pokret, otpora, opozicija poziciji, šta god se trenutno tako činilo. Ukratko oslobađanje od svega prethodnog što nas je ograničavalo, bilo da su strahovi i vezanosti ili navike i uverenja. Ovo je broj novog, unikatnog, nesvakidašnjeg, broj novog početka, slobode. Broj koji rezonira na izuzetno visokoj vibraciji. Broj 11. se numerološki sastoji od dve jedinice i tek prihvatanjem da sve postoji i 1. i 1. mi smo u stanju da zagrlimo, prihvatimo sa ljubavlju svoje ogledalo, svoje emocije, svoja sećanja i postanemo jedno, celo, telo, svesna - oživljena energija, materija sa njima u 2. i to na specijalan način! Broj 11. fizički podseća na portal koji nam obezbeđuje put za prevazilazak. Ovo je put kojim ostavljamo iza nas prošlo, idemo direktno u sada, vođeni budućim.

Ascedent trenutka lunacije se nalazi na krajnjem 29° znaka Bik baš kao i u trenutku prethodne lunacije (Pun Mesec u Devici) čime naglašava zaokruženje i završetak, sublimat, puninu jednog vida komfora i udobnosti, ali i njihovo pokretanje u novo, u oslobađanje i uvećanje! 

29 stepen se još naziva kritičnim stepenom u astrologiji. Sve je spremno za prelazak ali se još nije prešlo. Taj poslednji korak je krucijalan! Puno je pritiska ovde, sve se nakupilo. Krajnjim stepenom dodatno se podvlači da je krajnje vreme za promene naših vrednosnih sistema, materijalne vezanosti, i to one koje su ujedno i zajednički sadržaj, potreba tela, svakog od nas. Vreme je za rađanje svega što je zrelo i gotovo, za iznošenje u svet, za materijalizaciju, ali i za prekid, prestajanje i umiranje svega što više ne služi, što je odslužilo ili ga već ima previše kada su naša imanja i posedi u pitanju, finansije, telo, užici. Završetak nekih ličnih vezivanja, oslanjanja ili sputavanja kroz novac, vrednost, imetak. Odrednice kao što su “Ne mogu da mu pustim, to je moje”; “porodični biznis je jedini sigurni vid poslovanja”; “takva nam je genetika”; “mi zemljani”; “zgodna sam na maminu familiju” ili “gojazni su svi sa tatine strane, a ja ličim na njih”; “mi volimo da jedemo meso”, Ovo je direktan znak za dosta je bilo! Ovo zaokruženje, zbrajanje se i događa upravo sada radi oslobađanja kroz pročišćenje na telesnom, fizičkom, materijalnom nivou! Potrebno je pustiti da prostruji kroz telo, kroz stopala kroz šake ova enormna energetska oluja, poplava, vulkanska erupcija, zemljotres. Pustimo sebe i svoje telesne vezanosti u potpunom miru, u društvu odabranom, onom koje je uvek tu za nas, u sopstvenom miru, u ljubavi sa sobom. Oslobodimo se! Probudimo se!

Mesec i Sunce su pridruženi Merkuru i Kironu u već vatrenom, sada skoro energetski usijanom znaku Ovna. Pozvani smo da uradimo, pokrenemo proces isceljenja. Sve što je u našoj moći treba uputiti na uceljenje svega onoga što nas je sputavalo, što nas vuče nazad, što nas drži za tregere. Sve ono što nas koči, stopira. Vreme je da probijemo tu ljusku, oklop ili šta nas je to štitilo, a zapravo sputavalo da se proširimo. Vreme je da se prerastemo! Ovan je znak akcije i energije i u skladu sa tim ovo je vreme za korak dalje, napred, za ustajanje, za buđenje. Možda smo se nekada hrabro poneli, ali se nije baš slavno završilo, možda smo negde i lupili glavom o zid, pa se zbog se ćanja na gorčinu ili bol ne usuđujemo da pokušamo ništa slično… E sada je pravi čas da ustanete za sebe i da kažete ono zdravo NE! Ne bolno sećanje i iskustvo nije tu da bi me sputalo već da me inspiriše na snagu i hrabrost koja je potreban, a koju ja imam u sebi. Sećanje je tu da ga prihvatimo, kao dokaz da smo spremni za prevazilazak, da pridružimo nove stečene veštine i prikupimo potpuno nova saznanja i pređemo nivo, pređemo čitavu igricu! Otvorimo se za ove nove, uzbudljive ideje, svoje ili tuđe, potpuno je ok. Šta je to što treba i želimo da naučimo, da prostudiramo? Koje znanje je potrebno da primimo? A šta je to što bismo mi mogli da ispričamo? Šta bi mogli da podelimo od svog iskustva? Inovativne ideje su u fokusu! A u modi je HRABROST! Možda idete pažljivo, malim koracima, možda su to bebi koraci, ali važno je da je njihov smer i pravac U NAPRED! Kako god vaš korak bio majušan vi ćete se sa svakim osećati srećno, puni elana i entuzijazma, ponosno, snažno i hrabro, jer to su vaši koraci napred! Čućete iz dubine vašeg bića ono vaše dete kako viče O, BRAVO JA!

Vežbom ovaj proces dobija na snazi, Snaga postaje naša praksa, mi postajemo hrabri osvajači napretka! Zato vežbajmo svakog trenutka. Potrebno je razmisliti o tome šta to proširuje naše mogućnosti, u svakom trenutku, u svakoj situaciji. Potrebno je odabrati način da se rastegnemo, uvećamo, prevaziđemo bar za mrvicu ono što bi bila jučerašnja granica. Uvek možemo započeti od disanja, produbimo još malo svoj udah, produžimo svoj izdah. Vežbajmo u svemu, u pogledu, u odmoru… Možemo kotaktirati nekoga ko nam se baš dopada, kome se divimo, čije prisustvo nas inspiriše i uzdiže nam energiju. Nije vreme za skrivanja, Ovan nije stidljiv.

Lunacija se odvija u 12. kući rekla bih da je ova postavka univerzuma upravo jedan ronilački poduhvat. Sve tajne akcije izroniće u prvi plan! Vreme je da izronimo svoje bisere! Da ih uzdignemo visoko gore gde im je mesto. Tako i nas sa njima, ponosno, hrabro, to jeste naše, a sada je još veće i sjajnije! Vreme je da sami sebi iskočimo iz frižidera već jednom! Da sebe ugledamo kao centralnu ličnost, da ugledamo taj blistavi plamen poznatosti u nama i da se prihvatanjem PROBUDIMO SVOJI!   

je za prepoznavanje, za skidanje MASAKA! Pozvani smo u novo SADA, u krepko JA energijom iz Ovna! Vreme je za: Juhu, Evo me! I stvarno, obratimo pažnju na sebe i svežinu, novinu koja nam je potrebna. Možda je vreme da svoje telo nagradimo unosom svežeg voća i povrća u narednom periodu, kao bi obnovili svoje organe, ćelije i energiju. Uzmimo, birajmo za sebe sveže, sočno, novo, bilo da je u pitanju sfera zdravlja, partnerstva, posla, finansija. Kreirajmo nove planove, nove ciljeve, nove ideje neka vrcaju iz nas. Kreirajmo NOVE AKCIJE!

Mars je vladar ove Lunacije i smešten je visoko u 10. kući u znaku Vodolije u konjunkciji sa Saturnom i Venerom vladarkom Ascedenta kvadrirajući osu čvorova Škorpion/Bik. Ovo je još jedna snažna potvrda Univerzuma! Ovo je dokazni pečat za one koji nisu poverovali da stari načini rada mogu napraviti to isto staro. Da nova kreacija traži nov način rada. Da stari način rada i funkcionisanja mora biti unapređen na novi! Pitanje se ovde javlja koji su to novi delovi koje možemo dograditi, naučiti, dodati starom kako bi život imao smisla, kako bi svrha postizala ciljeve, a mi svoja postignuća. Fenomenalno je vreme da fokusiramo svoju energiju Mars i Saturn na ono što nam je zaista veoma važno kako bi pronašli novo rešenje! U Vodoliji u 10. kući moguća su sva čuda, pronalasci, genijalna rešenja, projekti, ali i udruživanja na projektima! Vreme je da otkrijemo svoju žicu G, da pronađemo rešenje, možda čak i Univerzalno rešenje svih problema! Poenta je u posvećenosti i odlučnosti, elanu, u volji da se u kontaktu sa problemom odmah setimo da ćemo pronaći način za rešenje!

Kvadrat sa Čvorovima, a posebno severni čvor u Biku upućuje da moramo da se zbližimo sa prirodom. Priroda nas okružuje, ona poseduje božanske moći i energije, mnogi odgovori se nalaze zapravo tu oko nas, oni delovi potrebni za upgrade, nalaze se upravo u prirodi. Pustie da vam se priroda dogodi makar malim činom odlaska na neki proplanak, u šumu, u šetnju… dodirnimo bosim stopalom yelenu, mladu travu, prolećnu zemlju. Pogledajmo novo buđenje oko nas, pogledajmo kako biljka ume da uzme šta joj je potrebno čak i iz zagađenog vazduha i zemljišta, kako ume da procveta još lepše i sjajnije nego ikada!

Sva nauka, matematika, geometrija se prepoznaje veoma lako u prirodi, istražujmo još! Energija Ovna veselog pionira uvek navodi na istraživanje novog! Avantura je vrlo naglašena kao i potreba za pronalaženje novih horizonata! Potreba ovog vremena je da nas razdrma, probudi, pokrene da se krećemo u pravcu svojih ciljeva, u pravcu novog, u pravcu prevazilaska sebe.

Veoma su dobre i preporučene masaže, ali one što pokreću celo biće, što stimulišu cirkulaciju, protok tečnosti. Sa Marsom, Saturnom i Venerom u Vodoliji preporučujem sve što mogu mašine da urade za vas! Populari ELEKTRONA tretmani ili Elektro Mišićna stimulacija pravi su izbor, jer je to pasivno vežbanje, bez napora, uživate, a vaše telo se neometano budi, podiže, radi.

Sada je vreme da se probudimo, da ustanemo, da budemo svoji, svesni sebe! Vreme je da se podesimo na primanje darova, na prihvatanje novih elemenata i delova potrebnih za rast, razvoj, integraciju!

Rituali za ovaj period.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD