Tel: (+381) 11.267.0711, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Webinar: Inicijacije Venere 2023 Pozivamo te na webinar koji će održati Ivana Šaljić 17. decembra u 18h, u okviru kojeg će biti predstavljena njena NOVA knjiga „Inicijacije Venere 2023“.​
» prikaži celu vest
Full Moon project radionica „Uverenja o obilju“ Pridruži nam se na novoj Full Moon radionici „Uverenja o obilju“, koja će se održati 8. decembra. Sa punim Mesecom u decembru otvaramo se ka razvoju uverenja o obilju, kao konačnom načinu pretvaranja energije u materiju.
» prikaži celu vest
Predavanje Astro vodič za 2023 U petak, 02. decembra, Lea i Aleksandar Imširagić će održati posebno predavanje “Astro vodič za 2023” od 19 do 20.30h UŽIVO, u hotelu Putnik Inn kao i ONLINE. Na ovom predavanju će biti predstavljen i jedinstveni Astrološki kalendar za 2023. godinu!
» prikaži celu vest
Astrološki kalendar za 2022. godinu Astrološki kalendar, vaš jedinstveni vodič za 2022. je u prodaji! Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu manifestacije, obilja i kreiranja novih uverenja na najbolji način, a Astrološki kalendar će nam pokazati koje su to sve važne tačke koje se aktiviraju u predstojećoj godini.
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Rituali za Mlad Mesec u znaku Vodolije

MESEC U VAZDUŠNOM ELEMENTU U ZNAKU VODOLIJA

Ovo je vreme za selfhealing - isceliteljsku kreativnu akciju. Slobodno uključite autopilota. Obratite svesnu pažnju na sebe kako spolja tako i iznutra, osvetlite munjom istine svaki svoj dah, svaki pedalj svoga bića.

Osećanje emocionalne zatvorenosti, mirne hladnoće. Verbalne veštine su potrebne za izražavanje emocija, recite sve i OBAVEZNO ISTINU, ovaj mesec oseća onaj mirni deo nas, ono kada se skinu sve drame i velovi tajne, sramote ili straha. Recite sve ili baš ništa, ali istinski! Ne očekujte kontakt sa osećanjima, onaj osećaj u stomaku, možda ćete želeti i da kažete svojoj okolini da niste baš svoji. Vazduh vas podiže u mental, dobro je vreme za čitanje knjiga, razmišljanje, pisanje o konfuziji i osećanjima koja naviru u ovom periodu. Priča o vremenu je veoma aktuelna, sagledavanje. Balans između uma i emocija postiže se dugim kupkama, aktivnostima na vodi, kako bi se obnovila emocionalna konekcija. Meditacija je svojevrsni vid podrške u ovakvom period jer će obezbediti uravnoteženje mentalne aktivnosti, otvoriti nas za dublje uvide, za razgovor sa samim sobom! Preterivanje nije rešenje, kupke i meditacije služe za povezivanje sa sobom i svojim mirom, a ne za potuno prepuštanje tome.

MLAD MESEC 

Faza u kojoj Mesec obrazuje egzaktnu konjunkciju sa Suncem, rastojanje između Luminara iznosi 0 lučnih stepeni, period tokom kog je Mesečeva svetlost najmanja, nema je. Mlad mesec je dobar za početak novih ulaganja i poslova, za sejanje novog semena, novih ideja, uverenja. Raditi vizuelizaciju ličnih planova, Afirmacije, Zakon privlačenja, meditaciju kanališući svoje želje i težnje u smeru rasta i razvoja. Jako je važna ova stvaralačka energija, sve što se tog dana pomisli ima i osnove da se ostvari, zato valja sve isplanirati do detalja, do osećaja mirisa, teksture, proći sa druge strane kao da je već ostvareno i postoji već. Što je jasnija slika to je bliže ostvarenje. Napravite svoj lični energetski otisak u budućem vremenu, ipak će ova slika čitavog meseca biti vodilja, shema za stvaranje holografskog inprinta. Ovaj period nam pruža mogućnost da odaberemo svoj put, sudbinu, neovisno od situacije i okolnosti. Ne stupati u rasprave, uviđajnost i ne primanje k srcu je rešenje, jer vašim mislima, dušom i telom treba da teče samo ono što ŽELITE ZA SEBE ZA CEO PERIOD! Takođe, može se praštati, oslobađati od štetnih navika, kompleksa.. Poželjno je prošetati napolju, bez previše zamaranja. Izbegavati sve što dodatno pobuđuje - alkohol, vruća i ljuta hrana. Ova harmonizacija sa ciklusima prirode donosi isceljenja na psihičkom i fizičkom nivou. Svaki ritual u ovoj fazi dobar je za ljubav, romantiku, zdravlje, za nove poduhvate.

Mesec i Sunce u VODOLIJI sa naznačenom potrebom za slobodom. Na ceni je pre svega kolektivno stvaralaštvo i sve što je kreativno. Udružena svetla nude moćnu saradnju, svesnu spremnost za lični napredak i razvoj, kretanje ka višem ja. Osvestimo i dovedimo ovu sjajnu, toplu isceliteljsku moć Sunca, osvetlimo, vitalizujmo zone našeg tela kojima vlada: srce, solarni pleksus, kičmu i cirkulatorni sistem, svest. Osetimo svoj život, vitalnost, ritam srca.

Prostor tela kojim vlada Vodolija su donji delovi nogu, ekstremiteti, što sugeriše da se obrati pažnja, na to kako se oseća sve ispod kolena. Kako su listovi, mišići ispod kolena? Skočni zglobovi i pete? Kakva je pokretljivost i cirkulacija? Osećamo li ono mesto gde se naše noge spajaju sa stopalima?

Možemo misliti na vodopade sa Vodolijom. Ovo jeste onaj koji nosi, naliva i lije vodu! Zamišljanje vodopada, Kreativna Vizualizacija je moćan način da se prizove energija Vodolije - "go with the flow" to je nužnost koja prolazi kroz izlivanje i to je rad sa onim što dolazi. Što dovodi do oblika koji je promenjiv, ali stabilan, neuništiv, besmrtan!

Alhemijom dobićemo savršenstvo Sunca koje greje, ali ne prži. 

Naš unutrašnji genije je spreman za revoluciju. Bilo gde da se osećamo zaglavljeno? Ako ne živimo život koji želimo, sveže vodolijanske misli i misaoni tokovi poput svetlosti mogle bi da se oglase kroz naš um i misaone tokove, kroz nervne završetke u nedeljama koje su pred nama. 

Posvećeni rituali za ovaj period:

Mlad Mesec je faza, to je zapravo vreme u ciklusu, važni trenuci da se poravnamo sa Velikim Kosmičkim Umom. Sada je vreme da slušamo nebeske poruke, dešifrujemo ih kako treba i ponovo pokrenemo veliki računar u nama. Ovde su načini na koje Vodolija može da nas razbudi u ovom vremenu.

VODENI DAN - idealan način da se pročistimo, hladna izvorska voda je preporuka pre svega, 24h piti samo vodu. Zavisno od odabira vaših mogućnosti i odluke, dalje su gradacijom preporučene limunade, ceđeno voće, povrće, bareno povrće.. protočnost je ključna u ovom radu zato odaberite što laganiji i manji unos ovog dana! Svaka blokada je zastoj, a zastoj vas drži u starom ponavljanju obrasca. Naročito izbegavajte sve namirnice životinjskog porekla ovog dana, lekove i alkoholne napitke.

ČIŠĆENJE - Iako je Vodolija vazdušni znak, zove se "Vodonoša” “Onaj koji nosi vodu". To je zato što nedelje pred nama imaju jake istorijske veze sa čišćenjem, životnim kvalitetima vode. Za najranije astrologe u Mesopotamiji, Sunce u Vodoliji donosilo je kišnu sezonu kada se voda slivala sa nebesa. To je bilo kada je Nil porastao, poplavio. Polja su oprana čista dok se život obnavljao narednih godinu dana. Rimljani su se tokom ovog meseca posvećivali obredima pročišćenja, nakon čega je usledilo slavlje u čast boginje plodnosti Februate. Na ovaj način su se pripremali za dolazak proleća. Mnoga drevna sećanja još uvek žive u našoj DNK. Nešto iznutra vrlo lako može da nas zove da se očistimo za preporod koji predstoji. Vreme je da raščistimo svu prašnjavu, zastarelu, umornu, ljutu, mlaku, statičnu energiju naše nedavne prošlosti. Svi unutrašnji prostori se ogledaju jedni u drugima. Ako je naše telo bilo letargično, naš život je verovatno sličan tome. Ako je naš posao, rad postao neinspirativan, promenimo nešto. Promenimo sve?! Preuredimo kancelariju i izbacimo stare papire. Ako porodični odnosi nisu harmonični kao što želimo, pružimo svom domu čišćenje od vrha do poda. Ako nam ništa posebno ne pada na pamet da je potrebno čišćenje sada, možemo uživati u jednostavnom ritualu vode.  

RITUAL VODE - To je neka vrsta magije koja omogućava da postanemo za sebe anđeo koji nosi vodu. Napunimo atomizer energizovanom vodom. Vodu prvo napunite tako što ćete u nju staviti kristal najmanje 24 sata (pre toga kristal očistiti: natopiti u činiju soli ili pod sunčevim zracima). Pisanje pozitivnih namera na flaši sa vodom ("gracioznost", "blistavost", "plodnost", "strast" ili "mir"…) dodatno napuniti molekule vode. Dodajte nekoliko kapi esencije bora (pine) u pročišćenu vodu kako bi udvostručili energetski potencijal ove slobodarske mesečeve vode. Bor pročišćuje misli i disajne puteve, miriše na čisto! Ovde možete dodati i malo ružine vode za dodatno otvaranje i podešavanje na izobilje koje dolazi.

Na dan Mladog Meseca, prskajte sve prostorije u vašoj kući, energizujte ih svojom ritualnom vodom. Trebalo bi odmah da primetite razliku! Uživajte u novom vazduhu. Smestite se udobno u svom biću. Nove inspiracije mogu da dotiču sa svih strana.

NADOGRADNJA ŽIVOTA - Ako se osećamo nervozno, svrbi nas i nervira, ovo je još jedan način na koji nas Vodolija kontaktira. Ako se nađemo u situaciji da vičemo "Ne!" nečemu što smo već predugo tolerisali, to nas Vodolija podstiče i podržava. Na velike ili minorne načine, kada se uključimo na Vodolijansku energiju, osetićemo snažan poriv za boljom budućnošću.

Treba pratiti te unutrašnje vulkane, to znači da nešto u sadašnjosti nije baš  u redu. Javlja se božansko nezadovoljstvo, otvarajući vrata novim mogućnostima. Genije voli da se pojavi kad god smo mrzovoljni.  Kada identifikujemo naše probleme, naš genije će pokušati da ih reši. Vodolija pomaže da se inspirišu novi pomaci i opšti napredak.

Vodolija je CIKLUS koji će nam nadograditi život. Ovo je pravo vreme, da se stane pred izazov neke nove tehnologije. Čudesni algoritmi našeg digitalnog doba su moćni alati koji odražavaju naše božanski inspirisane kapacitete. Digitalnim uređajima možemo se momentalno povezati sa svetom. Negovanjem genija u nama, možemo kontaktirati briljantnost univerzuma.

YOGA asana preporučena za ovaj period je SARVANGASANA - stoj na ramenima, tj. Sveća.

Ovo je obrtni položaj koji akcenat stavlja na cirkulaciju, srce, stomak i kompletno držanje. Izuzetno lekovita za „odmaranje srca“. Takođe, položaj kobre i sfinge veoma se lepo uklapa u ovu energiju. Za razgibanije preporučujem položaj MOST, ali svakako krenite od POLUMOST-a kako bi iz dana u dan postigli i pun položaj bez ikakvog napora.  Zatim obavezno uradite i položaj deteta kako bi osetili sigurnost u toj prikupljenoj otvorenosti. Ne zaboravimo da je znak Lava znak radosti, dece i sreće i zato neka naše lice ostane mekano, nasmejano i vedro, neka naša ramena ostanu opuštena i otvorena.

Koristeći dah otvorimo se u predelu leđa, stomaka i grudnog koša.

REIKI, ČI-GONG I AKUPUNKTURA Pristupimo nekom od alternativnih metoda lečenja koji se fokusira na bioenergetski sistem tela

RITUAL PROČIŠĆENJA PROSTORA je neophodan kako biste mogli da unesete novi Chi – novu vitalnu energiju. Uklonite sve što vam blokira ulaz i vrata. Otvorite prozore ukoliko vremenske prilike dozvoljavaju i pustite  pozitivnu energiju da slobodno uđe, dok negativna izlazi. Ukoliko pak ne možete da otvorite prozore, uključite ventilatore i otvarajte i zatvarajte ulazna vrata kako bi dozvolili da energija teče, ulazi nova i izlazi stara. 

Kako bi pokazali i ukazali dobrodošlicu energijama ovog Mladog Meseca pre svega treba oprati, očistiti, uglancati svoj prostor dovesti ga u stanje da zasija! Dakle, pretpostavljate da najavljujem Vodeni dan, kako za nas tako i za sve što je naše- pročistimo, očistimo! Pogledajte u nastavku predložene rituale za ovaj Mlad Mesec u Vodoliji.

Obratiti pažnju naredne dve nedelje na znakove, snove ili izazove koji se dešavaju. 

Pratimo puteve koji se otvaraju i ukazuju, sa poverenjem, bez obzira kako egzotično izgledala destinacija, pratimo put svojom prisutnošću! 

Ne zaboravimo da ostvarene snove posle pustimo, napravimo prostor i mesto za nove, za novu kreaciju!

AFIRMACIJE

Imam hrabrosti i strasti da ispunim svoje snove.

Sa radošću primenjujem sve svoje veštine i viziju da izgradim bolji svet sutrašnjice. 

Poštujem svoj važan, individualni doprinos velikom mozaiku života.  

Svoju jedinstvenost delim sa ljudskom porodicom, za najviše dobro.

Koristim magiju "neočekivanog" da napravim dobre stvari u svojoj budućnosti.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Tadije Sondermajera 3, Wellport, Novi Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2022. // Design & Coding by studio triD