Tel: (+381) 11.267.0711, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Astrološki kalendar za 2023. godinu Astrološki kalendar, vaš jedinstveni vodič za 2023. je u prodaji! Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu Prelaza, isceljivanja i kreiranja novih načina razmišljanja i delovanja na najbolji način, a Astrološki kalendar će nam pokazati koje su to sve važne tačke koje se aktiviraju u predstojećoj godini.
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
Alex Trenoweth - Astrološka konferencija u Beogradu 2018. Astrolog, Alex Trenoweth je napisala članak o svom iskustvu na astrološkoj konferenciji u Beogradu, u martu 2018.
» prikaži celu vest
Knjiga ''Energija Senke'' Nedavno je izašla iz štampe najnovija knjiga Aleksandra Imširagića "Energija Senke - Vodič za integraciju prošlih života". Svi zainteresovani za ovu knjigu mogu je naručiti direktno od nas.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

11.-17. VI 2012

Sada se nalazimo u periodu Blizanaca (od 21. maja – 20. juna), a u ponedeljak, 11. juna, Jupiter će započeti svoj jednogodišnji boravak u znaku Blizanaca. I prošle nedelje, tržišta akcija i plemenitih metala kretala su se u tipičnom stilu Blizanaca. Akcije na mnogim svetskim berzama su naglo pale već na početku nedelje pod uticajem pomračenja Meseca u ponedeljak, 4. juna, zbog obnovljenih pretnji za izlazak Grčke iz evro unije, kao i zbog prethodnog slabog izveštaja o zaposlenosti u SAD. Akcije su se zatim, u četvrtak i petak, naglo oporavile. Tržišta zlata i srebra su nastavila da se oporavljaju kao i prethodne sedmice, i dostigla su najvišu vrednost u sredu, 6. juna, kada je Venera bila u okultaciji sa Suncem, dok su od sledećeg dana, sve do petka počela da se rasprodaju. Zlato je sa maksimuma od 1642.40 koji je dostiglo 6. juna, 8. juna palo na minimumu od 1556.40. Srebro je u sredu dostiglo maksimum od 2986. Dva dana kasnije palo je na 2791. Evropska valuta se oporavljala veći deo nedelje, ali je japanski jen pao u odnosu na američki dolar, nakon što je dostigao sekundarni vrh, pre samo nedelju dana, 1. juna. U međuvremenu, sirova nafta je nastavila da se približava ceni od 80 dolara za barel, posle trodnevnog oporavka od prošle nedelje, kada je takođe dostigla maksimum, u četvrtak, 7. juna, nešto iznad 87 dolara za barel.

Najbolji berzanski potezi protekle sedmice

Tokom proteklih nekoliko nedelja, u okviru berzanskog izveštaja ubacili smo preporuke za trgovinu na berzi koje pišemo za naše pretplatnike. Izgleda da čitaoci vole ovu vrstu informacija, jer su u mnogim slučajevima vremenski vrlo tačne i rađene na osnovu naših jedinstvenih metoda.

U dnevnom izveštaju za naše pretplatnike izdatom u prošli ponedeljak, 4. juna, za junski e-mini S&P navedno je: "Brzi brokeri su sve rasprodali i sada mogu kupiti “dnevnu potporu” (1257 - 1262.50) i/ili prodati "dnevni otpor”, sa gubitkom pred zatvaranje ispod svakog minimuma." Najniža vrednost za taj dan je bila 1262, a berza je zatvorena na 1273. U dnevnom izveštaju za 7. jun tada smo savetovali: "...gledajte da sada prodate sve (dugoročne) pozicije i imaćete odličan profit do cene od 1319.50 ili više, ako ta cena bude dostignuta..." Tako je i bilo. Najviša vrednost za taj dan je bila 1329,50, a pred zatvaranje berze 1316.75, tako da je ovo za brze brokere bila dobit od oko 57 poena u samo tri berzanska dana.

Dnevni berzanski izveštaj za pretplatnike od četvrtka je takođe govorio o dugoročnim ugovorima za srebro iz perspektive retrogradne Venere 15. – 16. maja, i savetovao: "Hajde da sada sve pokrijete, da rasprodate sve kratkoročno sa gubitkom pred zatvaranje iznad cene od 3020 i zatim sačekajte pad od 10% da ponovo kupite." Sledećeg dana kada je otvorena berza, cena je bila 2946. Brokeri koji trguju srebrom (ETF organizacija koja prati cenu srebra) su bili u dugoročnom od 26.08 kolika je cena bila 16. maja (minimum je bio 25.99). U berzanskom izveštaju od četvrtka, 7. juna, bilo je navedeno: "Odmah pokrijte sve i prodajte kratkoročne deonice sa gubitkom pred zatvaranje do cene od 2910 ili 3000, u zavisnosti koliko hoćete da rizikujete." Sledećeg dana kada je otvorena berza, cena je bila 28.74. Maksimum je bio 28.76, a pred zatvaranje toga dana 27.79, a narednog dana u petak je pala na 27.32.

Kratkoročna geokosmička kretanja

"U međuvremenu, stena na kojoj bi privreda mogla da slomi vrat je planirano povećanje poreza. Ovo uključuje trostruko veće poreze na dividende, što je blizu 60% na stope dobiti, što je 20% povećanje poreza na dohodak koji će pogoditi mala preduzeća..."- Vol Strit žurnal (Wall Street Journal, “Bernanke’s Cliffhanger”), 8. juna 2012.

Prošla nedelja je bila puna astroloških dešavanja, ponedeljak je započeo pomračenjem Meseca i okretanjem Neptuna retrogradno. Većina berzanskih indeksa je pala na dno tog ili početkom sledećeg dana - 5. juna.

Posmatrajući trenutno kretanje planeta, postoji nekoliko faktora koje treba uzeti u obzir. Prvo, Venera će biti retrogradna do 27. juna. Kao što je navedeno ranije, dosta centralnih banaka će tokom ovog perioda promeniti politiku, Kina je objavila da neznatno smanjuje kamatne stope, što je sve iznenadilo. U Japanu su državni funkcioneri najavili da je ponovno jačanje jena neprihvatljivo, i cele prošle nedelje vrednost jena je bila u padu u odnosu na izuzetno visoke vrednosti u proteklom periodu. Federalne rezerve i Evropska centralna banka (ECB) su se zajedno sa političarima izjasnili da će početi da podržavaju rast orijentisane privrede sa osetljivom fiskalnom politikom, i neće se oslanjati na nju u velikoj meri za nastavak stimulativne monetarne politike. Zemljama ponestaje snage da spašavaju svoje ekonomije i svetsku ekonomiju od kolapsa pod gomilom potrošnje koja je van kontrole i izgledima za povećanje poreza. Oni to nazivaju "fiskalna litica", i u Sjedinjenim državama, ta litica se nazire još od 1. januara. Vreme je da vlade počnu da donose reforme poreza i potrošačke politike, ili da suštinski počnu da se ponašaju na nekom nivou fiskalne zrelosti i da kontrolisano izbegnu mogućnost potpune panike koja bi bila u simbolici 33-mesečnog rastućeg kvadrata Urana i Plutona, koji zvanično počinje 24. juna.

Ali ne očekujte bilo kakvo rešenje ovog meseca, već očekujte masu predloženih rešenja koja će trajati sve do naredne godine. Zašto? Zbog toga što je Sunce sada u Blizancima (zajedno sa retrogradnom Venerom), a u ponedeljak, 11. juna, Jupiter će započeti svoj jednogodišnji boravak u Blizancima. Blizanci su znak ideja - svetlih, pametnih i uzbudljivih ideja. A Jupiter je znak obilja ili prekoračenja, tako da u stvari, imamo toliko mnogo ideja - previše ideje - a rezultat bi mogao biti mnogo priče, ali bez dogovora za preuzimanje akcije. Svi su uzbuđeni, ali niko ne preuzima odgovornost ili kontrolu da se to sprovede u delo. Svi imaju svoje rešenje, ali sve je u idejama i izjavama. Niko nema nikakav praktičan plan o tome kako da odavde stignemo u zemlju slave za koju svi kažu da se nalazi upravo ispred nas. Ili ako i rade tako, oni ne mogu da pridobiju drugu stranu da se složi, i što je klasična osobina Blizanaca - oni samo prave planove. To znači da se debatom okrivljuju drugi jer nisu videli svetlo koje je očigledno blinkalo svakome ko je imao hrabrosti da se ozbiljno u njega zagleda.

Dakle, kako berze reaguju kada je Jupiter u Blizancima, u znaku u kome se smatra da je Jupiter loš? Cene naglo rastu, zatim naglo padaju, zatim ponovo veoma naglo rastu - ili obrnuto - u kratkim intervalima nade, očaja, i ponovo nade, a ako ima sreće, i odlučnosti. Ako nema sreće, onda se javlja frustracija i opreznost dok se toliko vrtimo u krug.

Naredne dve nedelje će biti slika cele naredne godine, Sunce će biti u Blizancima, a Jupiter će cele naredne godine biti u Blizancima. Biće puno kretanja, puno stvari koje će se ponovo raditi u potrazi za povoljnim zaključkom. Mnoge berze će verovatno dostići dugoročne maksimume ili minimume ciklusa, a zatim će u ovom periodu preokrenuti trend. I povrh svega toga, Uran započinje svoj ciklus od sedam egzaktnih kvadrata sa Plutonom - 24. juna 2012, što će trajati do 17. marta 2015. U astrologiji, ovo se definiše kao neobičan sjaj i kao razmišljanje koje iskače iz klišea, što je krajnje potrebno. On se takođe definiše kao ludost i gubljenje zdravog razuma.

Još jednom, vreme je da  vežete pojaseve za vožnju na roler kosteru koja donosi velika uzbuđenja i glasan (ali možda i smešan) zvuk ugriza mudrosti. Prošle nedelje izbila je tuča u televizijskom šou koji je išao uživo u Grčkoj, muškarac član parlamenta ošamario je ženu koja je takođe član parlamenta, što je simbolika geokosmičke konstelacije koja se dešava u junu 2012, a koja može potrajati do juna 2013. Zrelost i zdrav razum i samokontrola su ozbiljno podcenjene vrednosti.

Razmišljanja o dugoročnim kretanjima planeta i priče tranzita

Nadamo se da postoji i jedna pozitivna manifestacija ovih tranzita. Na ličnom planu. To je otvaranje nove akademije za proučavanje najpovoljnijeg vremena za trgovinu na berzi koja počinje sa Jupiterom (obrazovanje) u Blizancima (učenje i znanje). A u tipičnoj simbolici Blizanaca, takođe pravimo neke bitne promene pre zvaničnog otvaranja. Evo najnovijih informacija, u skladu sa Jupiterom koji se sada nalazi u g. Merimenovoj devetoj kući obrazovanja, a okultacija Venere na Severnom Mesečevom čvoru u Blizancima (i na natalnom Uranu), koji je Božji prst u natalnoj Jod konfiguraciji (sa konjunkcijom Venere i Jupitera u Škorpionu, i Mesecom u Jarcu). To podrazumeva novu svrhu i smer u životu.

O svim primenama ćemo vas obaveštavati kroz ovaj nedeljni berzanski izveštaj, kao i preko našeg novog sajta na www.merrimanmta.com i http://www.merrimanmarkettimingacademy.com, koji će biti pokrenut i pušten u rad vrlo uskoro, na vreme da se prijavite za naš početni kurs "Osnovni principi finansijske astrologije kojima se određuje najpovoljnije vreme za trgovinu na berzi", koji će se održati 15. - 16. septembra u Americi – u Troji, Mičigen (u blizini Detroita). Tekođe će biti dostupan kao Vebinar radionica uživo. Pogledajte najavu dalje u tekstu.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Tadije Sondermajera 3, Wellport, Novi Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2022. // Design & Coding by studio triD