Tel: (+381) 11.267.0711, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Kurs: Vitalnost, zdravlje i sinteza natalnog horoskopa Zdravlje i bolest žive u jednom horoskopu kao suprotni principi, kao stvar uzroka i posledice koji se mešaju. Bolesti nastaju kao rezultat nekadašnjih akcija, zato što Mars (naše akcije) vremenom postaje Saturn (karma, posledica naših akcija). Ovaj dvomesečni kurs počinje 11.05. i održavaće se svake srede od 19h u online varijanti.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Inicijacije Venere 2022 U prodaji je nova knjiga „Inicijacije Venere 2022“ od autorke Ivane Šaljić. Knjiga je zamišljena kao vodič za Veneru i osvetljava nam sva važna mesta inicijacije za prevazilaženje toka inercije i instaliranja višeg kvaliteta naše Venere. Zato je važno da razumemo kako se Venera oseća u svakom znaku, kako izgleda njena priča ako je živi po inerciji i kako može da izgleda kada podigne energiju i kada je u balansu.
» prikaži celu vest
Astrološki kalendar za 2022. godinu Astrološki kalendar, vaš jedinstveni vodič za 2022. je u prodaji! Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu manifestacije, obilja i kreiranja novih uverenja na najbolji način, a Astrološki kalendar će nam pokazati koje su to sve važne tačke koje se aktiviraju u predstojećoj godini.
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Od 17.01. do 24.01.2022.

Koliko retrogradni Merkur može da zakomplikuje stvari sa dokumentima, vizama, preokretima iz sata u sat, videli smo na aktuelnom primeru koji potresa ceo svet, a to je Novak Đoković. 

Ono što je bilo dogovoreno i odobreno, okrenuto je naglavačke u tili čas. Dokumenti, viza i medicinsko izuzeće, odjednom više ne važe. Pravila su se promenila dok je Đoković leteo avionom! Merkur u Vodoliji je slika aviona i mogućih problema u avio saobraćaju. Ono što je važilo, više ne važi. Odnosno, važi za druge, ali ne i za njega. Retrogradni Merkur u Vodoliji nam je pokazao kako sve može u trenu da se okrene u svoju suprotnost. 

Novak je inače rođen u znaku Blizanci, sa Merkurom u Blizancima u svom sedištu. Njegov Merkur je direktan i zato svaki put kada je Merkur retrogradan, donosi mu mali problem, zastoj, problem u komunikaciji. Ovo je posebno karakteristično za sve osobe rođene u znaku ili podznaku Blizanac. Merkur doduše, nije bio retrogradan kada je sleteo u Australiju. Međutim, već je uveliko usporio i pripremao se za zaokret. To vreme, kada jedna planeta usporava, vrlo je izazovno i nezgodno vreme. Nosi simboliku premišljanja, odustajanja, nerazumevanja, laganja i svega onoga što upravo ovih dana imamo prilike da gledamo i slušamo. Savet je da u vreme retrogradnog Merkura budete posebno pažljivi i da radite stvari koje ste ranije radili ili od kojih ste ranije odustajali. Bitno je da nije ništa potpuno novo! Ako ste na primer, nekada nešto učili i niste do kraja završili, sada je sjajno vreme da se tome vratite i završite. Učili ste strani jezik, pa ste prestali, sada krenite ponovo sa učenjem. Nešto što ste dugo, bezuspešno prodavali, baš sada možete sjajno da prodate. Sve što vas vraća u neko prošlo vreme je u dobroj simbolici retrogradnog Merkura.

Inače, ovu nedelju započinjemo punim Mesecom u Raku. Prvo će Mesec u ponedeljak praviti opoziciju sa Plutonom, na šta će posebno reagovati Rakovi, Ovnovi, Vage i Jarčevi. Kao da im sam početak ove radne nedelje neće prijati. Moguće da će ih više zaokupiti neka važna porodična tema, nego sam posao. Odmah, narednog dana u utorak 18. januara, imamo pun Mesec u Raku. Međutim, ono što je još značajnije je činjenica da Uran u utorak kreće direktno! Uran je dugo bio retrogradan, od avgusta 2021 godine. Ovo je zaista velika promena koja će se najpre odraziti na globalnom nivou. 

Uran je kolektivna planeta i donosi promene, socijalno buđenje, revolucije, nemire…

Ukratko, traži kolektivnu promenu društvene svesti. Celokupno dešavanje vezano za Novaka Đokovića je u ovoj simbolici. On postaje simbol slobodnog čoveka koji odlučuje sam o svojoj sudbini. Kako god da se završi ova priča u Australiji, a ja verujem da će se završiti najbolje za njega, on će postati više od najboljeg tenisera svih vremena. On postaje simbol borbe pojedinca protiv politike, protiv birokratije. Postaje borac za ljudska prava, koja se toliko krše širom sveta. 

Da li je to bila njegova namera? Naravno da nije. Njegova namera je bila da pobedi na teniskom terenu i osvoji još jedan trofej na Australian Open-u i vrati se svojoj kući. Ali, kada pojedinac prevaziđe granice “svog malog ego JA”, on postaje dostojan da bude nosilac i provodnik više kosmičke svesti. On postaje dostojan da predstavlja pravog Urana koji donosi slobodu i nadu u bolje sutra. Nije slučajno da se ceo svet iz korena “prodrmao” ovom nepravdom koju je Novak doživeo. Uran nas budi i uči kako treba svi kolektivno da budemo na strani pravde i pravičnosti, kako treba da izađemo iz svojih malih, uskih ljuštura i podržimo svaku ideju koja je za opšte dobro i koja nas vodi ka boljoj budućnosti.

Cela ova igranka nije posledica samo retrogradnog Merkura koji pravi zabunu sa dokumentima. Ovo je najpre velika priča Urana koji kreće direktno! 

Uran je više negativna, nego pozitivna planeta. Uran je opasna energija koja kada se zapali može da sruši pola sveta. U Novaku su ministri iz Australije videli neprijatelja br.1. Kao da im je on kriv što njihove vakcine nisu delotvorne u onolikoj meri o kojoj su oni govorili? Kao da je on kriv što su oni svoj narod držali u karantinu skoro dve godine, a i to se pokazalo kao neuspešno. Njegovo prisustvo i ličnost su postali opasni za nesposobne političare. On je samo skrenuo pažnju i ogolio njihovu nesposobnost.

Ovo vam je slika Urana koji menja pravac kretanja. I ovo je najvažniji događaj u ovoj nedelji!

Ništa više u tenisu i sportu neće biti isto. Pola sveta može da voli Novaka, a pola da ga mrzi, ali svet se menja. Hteli ili ne, on se promenio!

Politika je pokazala da ne poštuje ništa, pa ni sportistu, koji je pre samo dvadeset dana proglašen za najboljeg na svetu. Čovek koji je u vrhunskoj formi i sjajnog zdravlja, postaje opasan po zdravlje drugih ljudi! Sve se okrenulo naglavačke. Uran je pokrenuo tu malu grudvu i pretvoriće je u lavinu, koja će srušiti mnoge ljude koji se grčevito drže svojih fotelja.

Širom sveta ljudi će se sve više menjati i tražiće odgovore na mnoga pitanja koja su se od njih krila. To je ono što će se na globalnom nivou dešavati.  

Uran je i energija, a problem sa energijom je evidentan širom sveta. Od gasa, preko skupe nafte do elektične energije. Sva pitanja oko energije su u simbolici Urana. Opet će se pokazati nesposobnost svetskih političara i moćnika, koji ugrožavaju egzistenciju velike većine ljudi. Zbog zime, restrikcija elektične enegije i poskupljenja, moguće su pobune širim sveta. Sve je to u simbolici Urana.

Takođe, kriza između Rusije, Ukrajine i Amerike će se još više pojačati u narednom periodu. Inače, sama Rusija je pod vladavinom Urana i znaka Vodolije. Amerika je pod vladavinom Merkura, koji je sada retrogradan. Vidimo da su tenzije između dve najveće vojne sile na svetu sve veće. Rusija se neće povući, pogotovu sada kada Uran kreće direktno, a Sunce u četvrtak 20. januara, prelazi u znak Vodolija. Ova promena je povoljnija za Rusiju, koja je svesna da nema više povlačenja niti uzmicanja.

Da li je ovo veliki rizik za ceo svet? Naravno da jeste, ali verujem da će se stišati strasti, jer nikome nije u interesu da pređe određene nevidljive crvene granice. Uticaj kvadrata između Saturna u Vodoliji i Urana u Biku će se osećati sve do kraja marta ove godine. Egzaktan kvadrat je prošao, ali je još uvek prilično jak i oseća se. Sada, sa prelaskom Sunca u Vodoliju, još više će doći u prvi plan ljudska prava i slobode.  

Na ličnom, pojedinačnom planu, ovu promenu će najpre osetiti osobe rođene u znaku Bik, Lav, Škorpion i Vodolija. Pored toga, posebno će ovu promenu osetiti svi pojedinci koji imaju Urana na vrhu ugaonih kuća (1, 4, 7 ili 10). Ako imate Urana u 1. kući onda će se to manifestovati direkno preko vas. Može vam doneti najpre nestrpljenje i preteranu akciju. Zato gledajte da kontrolišete stvari koje se mogu iznenada desiti. Sve osobe pod jakim uticajem Urana najviše vole svoju slobodu i nezavisnost. Ne podnose ljubomoru ili bilo kakvo sputavanje. Međutim, to znači da treba da vode računa da svoju volju ne nameću drugima, što im je često namera. Svakako je direktan Uran povoljniji od retrogradnog, kao što je to slučaj i kod svake druge planete. Zato verujem da će se mnoge nejasne situacije u narednom periodu razjasniti. Sama odluka Vrhovog suda Amerike da poništi odluku Bajdena da u velikim kompanijama svi moraju da se vakcinišu, govori o probuđenoj svesti da ne smeju da se krše ljudska prava pojedinca, zarad nečijeg velikog profita. Put je i dalje dugačak, ali se nazire svetlo na kraju tunela i nazire se izlaz iz cele ove sulude situacije.  

Još malo pa će i maske da postanu naša prošlost. Od aprila, maja, ove godine polako ćemo se vraćati u prethodno stanje pre korone. 

I kao što vidite ova nedeljna prognoza je više okrenuta ka analizi društvenih dešavanja. 

To je u skladu sa znakom Vodolija koji se uvek više brine za društvo i kolektiv. Ono što nas ovaj znak uči je briga za ceo svet. Pojedinac je deo društva. Talas je deo okeana. Pravo na slobodu izbora je nešto što nikada nikome ne treba da dozvolimo da nam oduzme. To je poruka Sunca koje ove nedelje prelazi u ovaj znak, koji simboliše Višu kosmičku svest. Svim Vodolijama želim SREĆAN ROĐENDAN!

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD