Tel: (+381) 11.267.0711, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Full Moon project radionica „Uverenja o promeni“ Pridruži nam se na novoj Full Moon radionici „Uverenja o promeni“, koju će održati Lea i Aleksandar Imširagić 12. avgusta od 19 do 20.30h, u formi live webinara. Sa punim Mesecom u avgustu otvaramo se ka razvoju uverenja o promeni.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Inicijacije Venere 2022 U prodaji je nova knjiga „Inicijacije Venere 2022“ od autorke Ivane Šaljić. Knjiga je zamišljena kao vodič za Veneru i osvetljava nam sva važna mesta inicijacije za prevazilaženje toka inercije i instaliranja višeg kvaliteta naše Venere. Zato je važno da razumemo kako se Venera oseća u svakom znaku, kako izgleda njena priča ako je živi po inerciji i kako može da izgleda kada podigne energiju i kada je u balansu.
» prikaži celu vest
Astrološki kalendar za 2022. godinu Astrološki kalendar, vaš jedinstveni vodič za 2022. je u prodaji! Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu manifestacije, obilja i kreiranja novih uverenja na najbolji način, a Astrološki kalendar će nam pokazati koje su to sve važne tačke koje se aktiviraju u predstojećoj godini.
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Veličanstvena i neponovljiva 2022!

Na kraju 2021. godine možemo da podvučemo crtu i da konstatujemo da je ova godina bila prilično slična prethodnoj 2020. godini. Suočili smo se sa najvećom zdravstvenom krizom u veku. Pored toga, otvorilo se pitanje velike ekonomske krize, kao i one sa energentima.

Od početka 2020. kada su Saturn i Pluton imali svoju Veliku konjunkciju u Jarcu, sve je krenulo dramatično da se menja u svetu. Pored ove prve Velike konjunkcije, imali smo u istoj godini još dve velike konjunkcije između Jupitera i Saturna i između Jupitera i Plutona. Ovo su veliki mundani ciklusi koji se dešavaju retko i zato su jako značajni na globalnom nivou. Kada u jednoj godini imamo više takvih susreta između dalekih planeta, a u 2020. smo ih imali ukupno tri, to je znak za važne i velike događaje, koji će svoje efekte imati u dužem periodu. Zato nije ni čudo što su se oni iz 2020. preneli i na 2021.

Tokom 2021. se išlo jedan korak napred, dva koraka nazad i po pitanju korone, a i svetske ekonomije. Taman, kada neka država pomisli da je prevazišla krizu i počne da se otvara, brojke se pokvare i krene ponovo zatvaranje.

Generalni je utisak za 2021. da je potpuno slična sa 2020. godini. Ništa novo nije donela, osim što je izmorila sve nas i zdravstveno i ekonomski.

Zato je pravo pitanje – šta nas čeka u 2022?

U godini šestice

Nova 2022. nosi broj 6. Broj 6 je pod vladavinom planete Venere. Venera je, inače, i vladarka naše planete Zemlje. Samo iz ovog broja, možemo da pretpostavimo da će nam 2022. biti mnogo zanimljivija od prethodne. Venera vlada odnosima, ali i novcem. Novac, finansije i ekonomska kriza biće glavne teme tokom 2022. U horoskopu za početak nove godine (za Beograd) Venera je i vladar horoskopa, jer je Vaga na vrhu 1. kuće. Venera je u 4. kući, retrogradna, u konjunkciji sa Plutonom vladarem 2. kuće. Ovo sve ukazuje da će u svetu glavna tema da budu finansije. Neki stari strah (retrogradna Venera uvek ukazuje na prošlost) od ekonomske krize je jako prisutan. Posle toliko zatvaranja i stagnacije ekonomije nije nikakvo čudo da svetska ekonomija upadne u dublje probleme. 

Međutim, srećom ovde imamo i lepe aspekte, koji govore da nije sve tako crno. Saturn kao dispozitor i vladar Venere je na 11° Vodolije u jakom sekstilu sa vrhom 1. kuće, a Sunce je u egzaktnom trigonu sa Uranom u Biku na vrhu 8. kuće. Pošto je ovo horoskop za mesto Beograd, mogu da zaključim da je Srbija i dalje na dobrom kursu i da će imati dosta sreće. Osma kuća u horoskopu države označava i kredite i tuđi novac. Sa druge strane 4. kuća u horoskopu države govori o unutrašnjosti zemlje, interesima nacije, teritoriji, kao i o rudnicima. Egzaktan trigon između Urana i Sunca, ukazuje da će na iznanađenje mnogih, Srbija dobiti vrlo povoljne kredite za svoj razvoj. Takođe, i pitanje unutrašnje teritorije će se rešiti na neočekivano dobar način za nas. 

Moguće je otvaranje i novih rudnika, kao što je rudnik litijuma i bora, što bi značajno povećalo vrednost našeg BDP-a. 

Gledajući ovaj horoskop, mislim da bi otvaranje rudnika bila mudra i velika odluka.  

Inače, u ovom horoskopu imamo stelijum planeta u Jarcu u 4. kući i mi ćemo se jako baviti svojim unutrašnjim stvarima. 

Pitanje zaštite životne okoline i zdravog života je izuzetno važno pitanje, ali mislim da će ono tokom ove godine pasti u drugi ili treći plan, jer će finasije i ekonomska kriza biti pitanje broj jedan u celom svetu. Pitanje zagađenja okoline je važno i na njemu mora dugoročno da se radi, ali pitanje zdravlja i ekonomije će dominirati tokom 2022. 

Sjajne stvari od aprila!

Velika sreća za ceo svet, pa i za Srbiju, je prelazak Jupitera u svoj znak Riba. Ova 2022. biće izuzetna godina i svi problemi ne bi trebalo da nam naruše jedno divno iskustvo koje više nećemo imati u životu, bez obzira na dužinu života!

Energija 2022. godine će se ponoviti tek za 320 godina!

U ovoj divnoj godini imaćemo ponovo jednu Veliku konjunkciju između dalekih planeta. Ovaj put je to susret između Jupitera i Neptuna posle 13 godina. Njihova poslednja konjunkcija je bila u maju 2009. godine. Međutim, tada se to desilo u znaku Vodolije, a ne u njihovom znaku Riba, gde su ove planete najjače. 

Znak Riba je mnogo jači znak za Jupitera i Neptuna, jer su ove dve planete vladari ovog znaka. Zato je njihov susret u aprilu 2022. jako značajan i veličanstven!

Pri svemu tome je i Saturn u svom znaku Vodolije!

Samo da bismo razumeli koliko je to veliko i značajno za ceo svet, ali i za naše pojedinačne živote, navodim vam sledeće datume. 

Neptun će boraviti u svom znaku Riba sve do januara 2026. godine, kada prelazi u znak Ovna. Zatim će proći mnogo godina da bi se on ponovo vratio u svoj znak - tek 2176. godine! Njegov ciklus u kojem on prođe ceo Zodijak je prosečno 165 godina. 

U toj istoj dalekoj 2176. godini će i Jupiter da bude u Ribama i u januaru 2176. će ove dve planete da naprave svoju sledeću Veliku konjunkciju. Međutim, tada će Saturn biti daleko od svog jakog dostojanstva u Jarcu ili Vodoliji, jer će biti u Biku. 

Zatim će posle 12 godina u maju 2188. godine, Jupiter i Neptun ponovo da budu zajedno u Ribama.

Međutim, i tada 2188. godine, Saturn će biti daleko od znakova svog sedišta, jer će biti u Vagi. Ovo je doduše, jaka pozicija za Saturna, jer je tu egzaltiran, ali je sedište ipak najmoćnije mesto za jednu planetu.

I onda će ponovo proći mnogo, mnogo godina, čitavih 162 godine da Neptun ponovo dođe u svoj znak Riba. 

Tek u 2342. god će Neptun i Jupiter da budu zajedno u Ribama, a Saturn će biti u svom znaku Jarca. 

Ovo je moćna godina i imaće sličnu energiju, kao i 2022. Tek za 320 godina od sada, imaćemo sličnu konfiguraciju na nebu, kao što će biti 2022!

Zar to nije veličanstveno!

Mi smo svi svedoci ovako moćne postavke planeta. Šta god da se dešava u našim malim životima, mi smo izabrani da budemo svedoci velikih promena u svetu. To je veličanstven trenutak, koji ćemo imati u 2022. 

Zato, nemojte da vam neko umanji vrednost toga, jer to više nikada nećete doživeti!

Neptun i Jupiter u Ribama nose jednu veliku duhovnost i čaroliju. 

Potpuno sam sigurna da je sledeća godina sjajan portal za inkarnaciju nekih velikih Duša. U ovoj godini će se roditi velike Duše iz sveta umetnosti, nauke, politike, duhovnosti ili religije.

Ovo je godina za rađanje novog Nikole Tesle, novog Leonara Da Vinčija ili Mikelanđela. Sigurna sam da će te Duše obeležiti svet. Ali, pre nego što one stasaju i porastu, imamo sjajnu godinu da postignemo mnogo na mnogim poljima. Ovo je godina velike sreće i ne treba je propustiti!

Ovo je trenutak spajanja Jupitera i Neptuna. Sunce je u Ovnu na moćnom 22. stepenu Ovna u jakom aplikacionom sekstilu sa moćnim Saturnom. Venera je takođe egzaltirana u Ribama. Vrlo moćan horoskop, koji nam govori da ulazimo u jedno novo i humanije doba. Merkur, kao vladar ovog horoskopa, je na stepenu egzaltacije Meseca u srećnoj 9. kući. Generalno, narod, populacija, osetiće olakšanje i sreću. 

Neptun u Ribama nam je svima stavio maske na lice i doneo zdravstvenu krizu. Jupiter u Ribama će doneti olakšanje i skidanje maski. Od proleća sledeće godine ćemo imati popuštanje svih mera i polako vraćanje u normalan život. Neće se to desiti preko noći, ali će postepeno doći do izlaska iz ove krize. 

ŠTA ČEKA SRBIJU?

Od svih horoskopa u našem kolektivnom biću i dalje najviše vibrira horoskop osnivanja berlinske Srbije od 13.07.1878. godine. To nije ni čudno, kada se zna da je posle mesec dana, koliko je Berlinksi kongres trajao, Srbija dobila svoju nezavisnost i postala međunarodno priznata država, posle vekovne vladavine Osmanlija. Ovo priznanje i nezavisnost su ostavili veliki energetski trag na našem kolektivnom srpskom biću.

Ovo nije jedini horoskop, ali je jedan od najrelevantnijih horoskopa za dešavanja u srpskoj istoriji, preko koga možemo da i dalje pratimo velika dešavanja u narednom periodu.

Asc u Škorpionu svedoči o borbi za nezavisnost. Mars vladar 1. kuće je u Lavu u 9. kući i to govori o tendenciji ovog naroda da se oseća ponosno i snažno. Mentalitet koji se stvara je vezan za junačka, velika dela. Tradicija i istorija su jako važni, jer je Mars u konjunkciji sa Južnim čvorom. 

Mnogo energije se i gubi zbog tih starih, tradicionalnih stvari. Dugo smo se bavili i još ćemo se baviti starim stvarima, jer je Mars vladar 1. kuće u uklještenom, fiksnom znaku Lav. 

Spoj mladosti i tehnologije

Mesec u Jarcu dosta govori o našem narodu, koji je vezan za tradiciju, a ujedno je znak Jarac i arhetipski simbol za Srbiju. 

Puno je ovde faktora koji ukazuju na borbu, preživljavanje, promene, što je sve iza nas. Sada treba da se fokusiramo na Saturna, koji vlada Mesecom i nalazi se na vrhu 5. kuće u Ovnu. Ovan govori uvek o novom početku i mladosti. Preko mladih ljudi koji donose nešto novo i drugačije, nama stiže bolja budućnost.

Posebno smo ušli u veliki ciklus promena od 2018. godine, kada je tranzitni Saturn u Jarcu došao na naš Mesec u Jarcu. Tada su krenuli SADE SATI, koji uvek donose velike promene. Nisu uvek lake te promene, ali se dolazi do jedne ozbiljnosti i spremnosti da se sudbina uzme u svoje ruke. Naš kolektivni Saturn je u padu u Ovnu i sa njim se dugo čekalo na bolje vreme. On uvek traži  strpljenje i trpeljivost. 

Međutim, on nema loše aspekte, naprotiv, preko njega se miri opozicija između Jupitera u Vodoliji i Merkura u Ovnu.

Šta zapravo ovo znači? 

Saturn je na vrhu 5. kuće i opisuje mlade ljude, koji putem znanja, mudrosti, kao i putem savremenih tehnologija (Jupiter u 3. kući u Vodoliji) pokreću nešto potpuno novo i originalno. 

Jupiter zahteva veoma moderno društvo, jer je u Vodoliji, da bi mogao da izrazi svoj pun potencijal. U ovoj 2021. imali smo i Jupiterov povratak posle 12 godina. Za nas je ova 2021. godina bila jako važna i donela je dosta uspeha i novca, bez obzira na sve probleme vezane za kosovsku krizu i problem sa koronom. 

Nama je Jupiter u Vodoliji doneo novac, investicije, nova zapošljavanja i najmanji mogući pad u ekonomiji. U velikoj meri nas je zaštitio, iako to mnogima nije izgledalo moguće.

Jupiter u Vodoliji u 3. kući opisuje naš narod kao izrazito inteligentan i originalan. Ali, tek kada se modernizujemo, možemo da se pokrenemo i u finansijskom smislu, jer je Jupiter u ovom horoskopu vladar 2. kuće. 

Za našu državu je najvažnije da se tehnološki razvija, jer će to doneti mnogo više novca od bilo koje druge grane, kao što je recimo poljoprivreda. 

Nama treba razvoj robotike i svemirske tehnologije. Svemirska tehnologija je namenjena za najrazvijenija društva, ali mi treba i možemo da uhvatimo korak sa njima. 

Imamo talentovane ljude i treba da težimo da budemo prvi u razvijanju novih ideja. To bi onda bila potpuno nova Srbija u kojoj će dominirati pamet i znanje.

Vreme za diplomatiju

Kada uradimo progresiju Berlinskog horoskopa za današnji datum, dobijamo sledeću sliku. 

Obrnula se osa 1-7 i sada je Bik na Asc, a Venera je u 7. kući u egzaktnoj konjunkciji sa Suncem u Strelcu. Ovo govori da ćemo se tokom 2022. jako posvetiti diplomatskom delovanju i uspostavljanju novih kontakata sa drugim državama. Sedma kuća u mundanom horoskopu opisuje sukobe, ratove, sve odnose sa inostranstvom. Ali, predstavlja i diplomatiju. Odavde vidimo da je naša diplomatska aktivnost na zavidnom nivou i vrlo uspešna. 

Znak Strelac spada u najsrećnije znakove, koji donosi veliku sreću, a tu se nalazi naše sekundarno Sunce i Venera.

Takođe, odavde vidimo da će Venera i Sunce od proleća 2022. godine da prave egzaktan trigon sa natalnim Marsom, koji je na 12 stepenu Lava. Ovo je vrlo jak i pozitivan pokazatelj, koji govori da će nama sledeća 2022. biti vrlo uspešna i srećna godina. U to vreme, na proleće 2022. će i sekundarni Mesec imati egzaktan trigon-sekstil sa osom čvorova iz horoskopa berlinske Srbije. 

Sledeća godina je vrlo ključna godina za sve nas. Velike stvari će se napokon završiti i zaokružiti. Srbija će dobijati još više na svom međunarodnom ugledu. Takođe će pobediti za diplomatskim stolom!

Tajna veza između horoskopa Srbije i predsednika Aleksandra Vučića

Kod predsednika Aleksandra Vučića, nalazimo izuzetno jakog Marsa, vladara 10. kuće, koji je u svom znaku Ovna. Ovo je jak Mars, jer pored toga što je u svom znaku, on ima jako i „slučajno dostojanstvo“ jer je u 10. kući. Mars je, inače, njegova jedina planeta, koja je u svom sedištu i zato je to konačni dispozitor svih njegovih drugih planeta. Zato, ne treba da nas čudi njegova želja da uvek pobeđuje i ide napred. To je energija Ovna, koji se uvek takmiči sa drugima, a ako nema drugih, onda će se takmičiti sam sa sobom, ali uvek mora da ima jasan cilj ka kome ide. 

Ova njegova jaka energija se prenela na kolektvino biće i mi sada vrlo normalno prihvatamo da pobeđujemo u raznim trkama, što nam je pre bilo nezamislivo. Sada je normalno da smo najbolji u regionu, ili prvi dobijemo vakcine, lekove, respiratore. Da smo prvi u ekonomiji... Ovaj njegov pobedničko nastrojeni Mars je u velikoj meri sve nas pokrenuo. 

Kada uporedimo njegov horoskop sa horoskopom berlinske Srbije, nalazimo jaku vezu, što takođe mene kao astrologa i ne čudi.

Ovde nalazimo dva izuzetno važna pokazatelja i poklapanja. Prvo, Asc u horoskopu predsednika Aleksandra Vučića je u znaku Raka i pada blizu samog Sunca u horoskopu Srbije. Sunce je dispozitor vladara prve kuće u horoskopu Srbije i nalazi se na 20 stepenu Raka. Predsednik Vučić ima Asc na 24 Raka, što je vrlo blizu Sunca Srbije. On se povezuje na ovaj način direktno na naš horoskop i doživljava sebe kao vođu.

Zatim, ono što je takođe jako povoljno je veza između njegovog Meseca, koji predstavlja njega lično, ali i narod koji on predstavlja, a nalazi se na istom 13 stepenu Vodolije gde je Severni čvor u horoskopu Srbije. 

Severni čvor je u istom znaku, kao i Jupiter koji ovde vlada 2. kućom, odnosno kućom novca. Severni čvor govori o budućnosti ka kojoj idemo. 

Sa njegovim dolaskom nama finansijska situacija ide na bolje. On je pokrenuo Jupitera, kao i većinu ljudi da se okrenu budućnosti i promenama.  

Za Srbiju – dobra godina

Prelazak Jupitera u znak Riba će pokrenuti našu 4. kuću, jer će kroz tu kuću tranzitirati. Pitanje teritorije i granca će se u ovoj godini najverovatnije rešiti. Imaćemo veliku priliku, ali i sreću da to rešimo na najbolji način. Nama, inače Jupiter i Neptun vladaju našom 4. kućom i njihova sjajna konjunkcija će doneti sreću našem narodu. Verovatno će se završiti proces sa Prištinom. Takođe, otvaranje nekih rudnika je vrlo izvesno, ili će se barem napraviti dogovori i ugovori. Interesi nacije će doći u prvi plan i biće puno promena nabolje. Što se finansija tiče i dalje smo na pravom kursu. Vrlo je izvesno da će Srbija tokom 2022. imati još više novca, ali i zlata, jer će Jupiter praviti trigon sa našim Suncem u Raku. 

Saturn u Vodoliji će i dalje tranzitirati kroz našu 3. kuću i doneće nove puteve, saobraćajnice, ali i rešenje pitanja sa susednim zemljama, jer 3. kuća predstavlja i naše susede. Saturn će u februaru 2022. da napravi trigon sa našom natalnom Venerom u Blizancima u 7. kući i ovo je jako povoljan period za diplomatsku aktivnost, kao i za postizanje dugoročnih sporazuma i mira.

Jupiter u Ribama će imati i sekstil sa našim Mesecom u Jarcu i ovo je zaista jedan divan znak sreće i lakoće za naš narod.

Generalno, kada se uzmu svi faktori u obzir, nama predstoji dobra godina, bez obzira na sve izazove sa kojima će se ostatak sveta suočavati.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD