Tel: (+381) 11.267.0711, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Full Moon project radionica „Uverenja o promeni“ Pridruži nam se na novoj Full Moon radionici „Uverenja o promeni“, koju će održati Lea i Aleksandar Imširagić 12. avgusta od 19 do 20.30h, u formi live webinara. Sa punim Mesecom u avgustu otvaramo se ka razvoju uverenja o promeni.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Inicijacije Venere 2022 U prodaji je nova knjiga „Inicijacije Venere 2022“ od autorke Ivane Šaljić. Knjiga je zamišljena kao vodič za Veneru i osvetljava nam sva važna mesta inicijacije za prevazilaženje toka inercije i instaliranja višeg kvaliteta naše Venere. Zato je važno da razumemo kako se Venera oseća u svakom znaku, kako izgleda njena priča ako je živi po inerciji i kako može da izgleda kada podigne energiju i kada je u balansu.
» prikaži celu vest
Astrološki kalendar za 2022. godinu Astrološki kalendar, vaš jedinstveni vodič za 2022. je u prodaji! Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu manifestacije, obilja i kreiranja novih uverenja na najbolji način, a Astrološki kalendar će nam pokazati koje su to sve važne tačke koje se aktiviraju u predstojećoj godini.
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Od 03. do 10.01.2022.

Ovo je prva nedeljna prognoza u 2022. godini. Od ove godine očekujemo drugačiju energiju. Pozitivniju energiju, što nam obećava i sam Jupiter u Ribama. 

Da dolazi novo vreme govori nam i Merkur koji u nedelju 02. januara prelazi u znak Vodolija. Na samom početku 2022. godine, Merkur prelazi u znak visokog dostojanstva. Ovo je znak njegovog tripliciteta, a po mnogim astrolozima i nešto više od toga. Pojedini smatraju da je ovo njegovo drugo mesto egzaltacije. U svakom slučajnu, Merkur je ovde izuzetno jak i donosi jedno više kosmičko znanje. Od tri ljudska znaka u Zodijaku, Blizanci, Devica i Vodolija, Merkur je vladar prva dva. Zato je sigurno da Merkur kao predstavnik čoveka mora imati visoko dostojastvo i u trećem ljudskom znaku - Vodoliji. Vodolija je vezana za kosmičkog čoveka, odnosno za probuđenog čoveka. Što se kao civilizacija više razvijamo u tehnološkom, ali i u spiritualnom smislu, Vodolija će nam biti sve jasnija i bliža. Merkur će možda postati suvladar ovog znaka Vodolije pored Saturna i Urana u nekoj daljoj budućnosti, možda za nekih 360 godina, kada precesiona tačka pređe u ovaj znak i kada nastupi era Vodolije. Do tada smo i dalje na samom kraju ere Riba. Svaka planeta koja se nađe na 5 stepeni od vrha sledeće kuće u Zodijaku veoma utiče na tu kuću, isto važi za precesiju iako još nije zvanično prešla, osećamo nastupajuću eru Vodolije. Kada pogledamo, koliko smo kao civilizacija tehnološki napredovali i koliko je uticaj Urana i Vodolije veliki, možemo se upitati: Kako će tek izgledati to vreme Vodolije? 

Vodolija govori o probuđenom čoveku koji nije vezan toliko za planetu Zemlju, već za svemir, kosmos. Mi i jesmo bića koja u sebi nose pored animalnog dela i jedan kosmički deo, koji nije sa Zemlje. Taj naš kosmički deo nas jako vuče da istražujemo svemir. Čovek je jedino živo biće na planeti Zemlji koje je tražio, a i danas traži odgovore o svom poreklu, zagledan visoko u zvezdano nebo. Od svog nastanka bili smo fascinirani zvezdama istražujući svoju povezanost sa njima. To je naš deo DNK koda čije poreklo nije sa Zemlje. To je taj deo koji nas vuče da se otisnemo na neku drugu planetu. I zato sam sigurna da će čovek, kako se sve više približava eri Vodolije, naučiti da savlađuje te velike svemirske daljine i pronalazeći način da živi i na nekoj drugoj planeti. To je sudbina čoveka! 

Kao što vidite, sa Merkurom u Vodoliji sam inspirisana da pišem o nečemu što je do pre nekoliko decenija bilo samo naučna fantastika. Sada to više nije tako i vidimo da se sve više mobilišu materijalna sredstva kako bi se, pre svega naše fizičko telo ojačalo da može da izdrži ta daleka putovanja. Istražuju se nova goriva, rakete i tehnologija, koja će tome poslužiti. Život želi da živi i da opstane! Deo naših gena koji nije sa planete Zemlje vremenom će biti sve dominantniji, ali tek kada oplemenimo deo svoje animalne prirode, koji je sa Zemlje. To je u osnovi probuđeni, kosmički čovek, koji kontroliše svoje strasti i kojim više ne gospodari mržnja i posesivnost. Zato je ovaj prelazak Merkura na samom početku godine, jako važan znak za sve nas. Svakako će se to najviše pozitivno odnositi na sve vazdušne znake: Vodoliju, Blizance i Vagu, sa kojima će praviti konjunkciju i trigon. Međutim, Merkur je unutrašnja planeta koja je najbliža Suncu i veoma je važna za svakog pojedinca. Merkur govori o načinu na koji komuniciramo i mislimo. Opisuje psihološki profil jedne osobe. Kroz analizu Merkura astrolozi izvode zaključak o profile osobe, kao što to rade psiholozi kroz različite testove ličnosti. Merkur najbliže opisuje kakva je zapravo osoba u svojoj biti. Generalno, Merkur u Vodoliji nam pruža mogućnost da se lakše povežemo sa svojom višom inteligencijom, sa svojim Višim kosmičkim JA. Taj deo nas živi u budućnosti i ima mnogo bolje uvide od našeg malog ego Ja. Zato sada nije vreme za sujetu i pametovanje, već je važno da se oslobodimo “uskog gledanja” i dozvolimo da nas “pronađu” genijalni uvidi i ideje. Dozvolite sebi da budete više od onoga što trenutno jeste. Možete da imate i budete mnogo više od onoga što ste sada. Potrebno je priznati sebi da živimo u jako uskim granicama svoga uma i da želimo da ga maksimalno proširimo. Onda će nas Merkur u Vodoliji pozitivno iznenaditi!

Što se tiče ostalih dešavanja u ovoj prvoj nedelji u Novoj Godini izvojila bih sredu 05. januar i nedelju 09. januar 2022. Ove nedelje imamo samo dva aspekta između planeta koji mogu inicirati određene događaje. Prvi je u sredu, kada će retrogradna Venera u Jarcu napraviti sekstil sa Neptunom u Ribama. Vrlo lep i romantičan aspekt koji će kod mnogih osoba probuditi nežnost i potrebu da budu što bliži svom partneru. Ovo daje zaljubljenost, lepotu, idealizaciju i harmoniju. Umetnički aspekt, koji donosi veliku inspiraciju. Kako je Venera retrogradna, moguće je da vam donese i staru ljubav o kojoj ste odavno maštali. Na praktičnom nivou, ovo je dan koji treba da provedete sa nekim koga mnogo volite i čije vam društvo prija. Možda je šetnja pored reke i po plaži pravi izbor za nekoga, dok je za nekog drugog poseta muzeju ili neki kreativni rad. U svakom slučaju, ovo je dan u kojem treba da se opustite, uživate i radite ono što istinski želite i volite.

Od srede do nedelje imaćemo samo Mesečeve aspekte sa drugim planetama, što će davati atmosferu. Mesec će prolaziti kroz znak Ribe i Ovan. Sa znakom Ovna će se pokrenuti jedan novi ciklus i doneće nam svima jedan novi dinamizam i pozitivnu energiju. 

Ono što je najznačajnije u ovoj nedelji desiće se na samom kraju u nedelju 09. januara. Tada će retrogradna Venera i Sunce biti u konjunkciji. To je takozvana donja konjunkcija do koje dolazi uvek kada je Venera retrogradna. Tada počinje iscrtavanje novog pentagrama na nebu ili Velikog Kvintila, kako se drugačije naziva ova konfiguracija. U roku od 8 godina, njihovim susretima će se formirati stanice, čijim spajanjem bi dobili gotovo savršen Pentagram ili zvezdu. U junu 2020., kada je Venera bila retrogradna u znaku Blizanci, završen je jedan Pentagram, a sada od 09. januara 2022. kreće da se formira novi. Ove stanice nastuju svaki put kada je Venera retrogradna i spoji se sa Suncem. Prva tačka će biti 09. januara 2022, druga 2023. u znaku Lav, treća 2025. u znaku Ovan, četvrta 2026. u znaku Škorpion, peta 2028. u znaku Blizanci i šesta 06. januara 2030. u znaku Jarac na 16 stepenu. Ovo je važno za sve nas, jer je Venera vladarka naše planete. Prva tačka u znaku Jarac na 18°, ukazuje da će i poslednja tačka njihovog susreta za 8 godina, tačno 06. januara 2030. biti u blizini ove tačke, samo dva stepena ispred na 16° Jarca. Ovaj Pentagram nam govori da uvek živimo pod vladavinom Sunca i Venere i njihovog posebnog odnosa. Svetlost i ljubav je ono što nas pokreće. Odnosi su naše najvažnije polje za rast i razvoj. Zbog odnosa se rađamo. Možemo da pretpostavimo da ovaj novi početak u znaku Jarac ukazuje da su prošlost i budućnost uvek u jakoj vezi. Da ono što je nekada bilo, ima jaku potrebu da se ponovi. Istorija se uvek ponavlja i to je poruka Saturna koji vlada znakom Jarac. Takođe, ovo je možda dobra prilika da ne ponavljate greške svojih predaka. Pre svega, emotivne greške. Da razumete da ljubav traži potpuno poverenje, a ne kalkulaciju. Voleti znači verovati nekome! Ako se odlučite za sigurnost, a malo ljubavi, ponovićete neku sličnu sudbinu svojih predaka, koji su tako isto postupili. A onda kada su došli do kraja svog životnog puta, žalili su što nisu više slušali svoje srce, nego su se odrekli ljubavi, zarad sigurnosti. Tako razumem ovu retrogradnu Veneru u Jarcu i ovaj novi početak koji ima sa Suncem. Pratiti svoje srce, što je u simbolici Sunca, znači verovati u čistu ljubav. Kada je ta ljubav toliko jaka, vi i vaš partner možete da postignete sve! Srećno!

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD