Tel: (+381) 11.267.0711, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Kurs: Vitalnost, zdravlje i sinteza natalnog horoskopa Zdravlje i bolest žive u jednom horoskopu kao suprotni principi, kao stvar uzroka i posledice koji se mešaju. Bolesti nastaju kao rezultat nekadašnjih akcija, zato što Mars (naše akcije) vremenom postaje Saturn (karma, posledica naših akcija). Ovaj dvomesečni kurs počinje 11.05. i održavaće se svake srede od 19h u online varijanti.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Inicijacije Venere 2022 U prodaji je nova knjiga „Inicijacije Venere 2022“ od autorke Ivane Šaljić. Knjiga je zamišljena kao vodič za Veneru i osvetljava nam sva važna mesta inicijacije za prevazilaženje toka inercije i instaliranja višeg kvaliteta naše Venere. Zato je važno da razumemo kako se Venera oseća u svakom znaku, kako izgleda njena priča ako je živi po inerciji i kako može da izgleda kada podigne energiju i kada je u balansu.
» prikaži celu vest
Astrološki kalendar za 2022. godinu Astrološki kalendar, vaš jedinstveni vodič za 2022. je u prodaji! Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu manifestacije, obilja i kreiranja novih uverenja na najbolji način, a Astrološki kalendar će nam pokazati koje su to sve važne tačke koje se aktiviraju u predstojećoj godini.
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Od 20. do 27.12.2021.

Ovu nedelju započinjemo zajedno sa retrogradnom Venerom. Venera je krenula retrogradno sa 26 stepena Jarca i vraća se ka Plutonu, do kojeg stiže već u subotu 25. decembra. Da li nas ova konjunkcija retrogradne Venere i Plutona povezuje sa mitom o Persefoni i bogu podzemnog sveta Hadu? Ova mitološka priča govori o velikoj vezanosti, posesivnosti, ali i ljubavi. Had je na silu oteo Persefonu, zato što se u nju zaljubio. On se u nju zaljubio, a šta je ona osećala? Verovatno je u prvom trenutku osećala veliki strah i bol, jer je neko lišio slobode. Zato ovaj aspekt može lako da govori i o mržnji i strahu, koji Venera oseća. Mitologija nas dalje uči da je zbog ove otmice izbio sukob između bogova i da je Zevs kao vrhovni bog napravio kompromis, koji se sastojao u tome da Persefona boravi po šest meseci u podzemnom svetu zajedno sa Plutonom, a zatim da šest meseci provodi na Zemlji sa svojom majkom boginjom Demetrom. 

Kako ovu ljubavnu priču povezujemo sa današnjicom. Iako može da ukaže na neku staru ljubav koja će se ponovo pojaviti u našem životu, takođe može da govori o strahu od nekoga ko ima preveliki uticaj na nas. Drugi deo mita jasno ukazuje da majka neće biti zadovoljna izborom svoje ćerke i da postoji netrpeljivost između osobe za koju smo jako energetski i seksualno vezani i naše majke. 

Ova priča će se najviše odraziti, kod svih onih koji imaju natalnu Veneru retrogradnu, kao i kod onih kojima je Venera u Jarcu. Jarac nosi sećanja na sve naše lične i kolektivne priče. 

Mnoge stare priče traže da se ponovo ispričaju, jer već u utorak 21. decembra, Sunce prelazi u znak Jarac. Ovaj znak je zadužen za našu genetiku, za sve pretke, ali i za potomke. On je zadužen za celokupno vreme, a vreme je okruglo, jer suština vladara ovog znaka Saturna je da gospodari prstenovima kruga vremena. Unutar ovog znaka, na različitim nivoima su sadržana svekolika sećanja, koja nas obavezuju. Jedno od sećanja je upravo neka stara, davno zaboravljena ljubav, koja i dalje boravi u našoj Duši. Kada kažemo da se istorija ponavlja, zapravo znači da sve ono što je sadržano u znaku Jarca ima tendenciju da se preslika na budućnost. Kako je vreme okruglo, ovo preslikavanje je moguće u oba smera, koliko god da nama to zvuči neverovatno. Moguće je da neka naša budućnost ima potrebu da se prelika na našu prošlost!

Zato je ovo sada pravo vreme da se neki odnosi koji su ostali u lošem stanju upravo u nerednih dva meseca isprave. Dolaziće nam ljudi iz prošlosti, kao i situacije za koje smo mislili da se više nikada neće ponoviti. Kako je i Merkur u Jarcu, verovatno su ostale i neke nedorečenosti ili su reči izgovorene na pogrešan način. Retrogradna Venera je uvek poziv da ispravimo svoje odnose. Ovo je sada najznačajnije vreme upravo za sve osobe rođene u ovom znaku i podznaku. Takođe, svi koji imaju Veneru u Jarcu, imaćete vrlo interesantan period. Za nekoga će doći kraj samovanju. Međutim, ako vam se sada neko pojavi u životu, budite sigurni da je to neko iz vaše daleke prošlosti. I to ćete prepoznati odmah na početku. 

Venera pored odnosa, vlada novcem i našim unutrašnjim osećajem vrednosti. Ako ste nešto od toga izgubili u prethodnom vremenu, sada će vam se ponovo vratiti. Vratiće se novac ili izgubljen osećaj vrednosti, što je sjajno. 

Pored Jarčeva ovaj prelazak Sunca u znak Jarac, kao i retrogradnu Veneru, najviše će osetiti ostali kardinalni znaci: Ovan, Rak i Vaga, koji će imati izazovne aspekte ka njihovom Suncu. Ali bez izazovnih aspekata, nema ni napretka, tako da je ovo sjajno vreme da se svaki izazov pretvori u uspeh. Posebno Ovnovi vole izazove i njima neće biti dosadno u narednih mesec dana.

Pre nego što Sunce napusti znak Strelac, napraviće sekstil sa Jupiterom u Vodoliji. Ovo je sjajna završnica Sunca u Strelcu. Stvarno su Strelčevi vrlo srećni i posebni. Ovo je poruka za sve nas, da strelčevski optimizam treba svi da gajimo u svojoj duši. Ovaj srećan aspekt, na samom početku ove nedelje, je jasan znak da bez obzira na sve izazove koje ćemo imati ove nedelje, nikada ne gubimo optimizam i osećaj duboke vere u svekoliko dobro. 

Kako će u istom danu i Merkur napraviti trigon sa Uranom, mnogi će se osećati vrlo posebno i lepo. Ovo je prilika da se povežemo sa svojom vertikalom. Vodolije će opet doći do nekih sjajnih ideja, koje će lako materijalizovati. Uran u Biku, jeste u padu, ali nas uči da svoje ideje iz Akaše, treba da spustimo na zemlju i da ih materijalizujemo. Možda ne može svaka ideja odmah da se ostvari, ali uvek treba da krenemo sa polazišta da sve što radimo treba da ima svoju materijanu formu i služi za nečije dobro. To je onda znanje koje se živi i primenjuje! To je živo znanje. Tako ćemo obogatiti svoj život, ali i živote drugih ljudi. Ta širina je uvek data kroz trigon Urana i Merkura.

Od utorka 21. decembra, kada Sunce pređe u znak Jarac, do petka 24. decembra biće nekoliko mirnih dana. Biće mirno, kao pred veliku buru! 

U četvrtak 24. decembra, biće egzaktan, treći po redu kvadrat u ovoj 2021. između Saturna u Vodoliji i Urana u Biku. Ovo je njihov poslednji kvadrat dok borave u ovim znacima. 

Saturn kvadrat Uran, spada u vrlo, vrlo izazovne i opasne aspekte! Zato nam je potrebna pojačana budnost i oprez sve do marta 2022. do kada će se ovaj aspekt i osećati. Ovo je suviše važan mundani aspekt da bi ga tretirali kao aspekt, koji će delovati par dana. Ovo su spore planete i one će dugo biti u orbisu od 8 stepeni, što je orbisna priroda kvadrata.

U četvrtak će biti njihov egzaktan kvadrat preko istog 11. stepena Vodolije i Bika, ali se ovaj aspekt po orbisnoj prirodi osećao i mnogo ranije, kao što će se dugo osećati i nakon ovog dana. Prvi njihov kvadrat ove godini je bio 17. februara, drugi 15. juna. Cela ova godina obeležena je ovom energijom koja lako dovodi do pobune i velikog straha.

Sva ova tenzija na Rusko-Ukrajinskoj granica je u simbolici ovog kvadrata. Sama Rusija je pod vladavinom znaka Vodolija. Mi možemo da kažemo da se ovaj kvadrat latentno oseća od prelaska Saturna u znak Vodolije od 2020. i osećaće se i tokom sledeće 2022. sve do marta, kada će početi da popušta. Sva kriza oko goriva, energije, ekonomska kriza, predstavljena je ovim kvadratom u velikoj meri. Elekrična energija, koja je sada “Top tema” svuda u svetu, predstavljena je znakom Vodolija, gde su sada Saturn i Jupiter. Drugi vladar ovog znaka - Uran je u padu i u kvadratu sa Saturnom i pozornica je postavljena za svađu između velikih svetskih sila. Kako se ovo odvija preko fiksnih znakova, ova svađa je velika opasnost za ceo svet. Saturn u izazovnom aspektu sa Uranom uvek nosi mogućnost velikih nemira, sukoba i revolucije. Svaki pritisak, koji se dugo akumulirao u jednom nesvesnom, kolektivnom biću u ovom vremenu ima potrebu da eskalira i izbije na površinu. Međutim, ovde postoji velika mogućnost da se pretera sa upotrebom sile. Ovo je vreme kada se neko igra sa kolektivnom sudbinom celog sveta, zarad svojih malih, uskih ciljeva. Zato je važno sačuvati unutrašnji mir i ne dozvoliti da drugi manipulišu našim emocijama. Definitivno, veleke promene su na pragu, o čemu svedoči i naredna 2022. godina, ali je pitanje od million dolara: Kako ući u veliku promenu, a da se ne pretera sa zloupotrebom sile? Zapravo pitanje je: Koja je cena svega toga?

Na jednom drugom nivou, ovaj aspekt nas vraća u neki život u kome se naša Duša odrekla plemenitog cilja, uzevši učešće u rušenju nekog sistema. Nekada je to bila velika mržnja, koja je vodila do slepila. Ovaj aspekt lako dovodi do haotičnog stanja. Zato nam je svima sada mudrost potrebnija više nego ikada. Ko što rekoh na početku, znak Jarac nas lako vodi do ponavljanja istorije. Da li ćemo se vratiti u istoriju, kada smo živeli bez svetla i pod svećama? Ili u neku drugu istoriju, kada smo bili protiv nekoga, bez ikakve osnove i ta mržnja nas je skupo koštala, ostaje da vidimo. Savetujem da pre nego što pravdu uzmete u svoje ruke, uvek sebi postavite pitanje: Da li ste potpuno u pravu i da li ste sami ispravni? Iz ugla Saturna, koji vlada karmom i vremenom, nema nikakvog problema da nas on vraća po hiljadu puta da ponavljamo neki ispit gde smo nekada pali. Zato budite mudri i naučite od Sunca i Jupitera da je sreća naše prirodno stanje postojanja, bez mržnje i sukoba. Srećno!

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD