Tel: (+381) 11.267.0711, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Kurs: Vitalnost, zdravlje i sinteza natalnog horoskopa Zdravlje i bolest žive u jednom horoskopu kao suprotni principi, kao stvar uzroka i posledice koji se mešaju. Bolesti nastaju kao rezultat nekadašnjih akcija, zato što Mars (naše akcije) vremenom postaje Saturn (karma, posledica naših akcija). Ovaj dvomesečni kurs počinje 11.05. i održavaće se svake srede od 19h u online varijanti.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Inicijacije Venere 2022 U prodaji je nova knjiga „Inicijacije Venere 2022“ od autorke Ivane Šaljić. Knjiga je zamišljena kao vodič za Veneru i osvetljava nam sva važna mesta inicijacije za prevazilaženje toka inercije i instaliranja višeg kvaliteta naše Venere. Zato je važno da razumemo kako se Venera oseća u svakom znaku, kako izgleda njena priča ako je živi po inerciji i kako može da izgleda kada podigne energiju i kada je u balansu.
» prikaži celu vest
Astrološki kalendar za 2022. godinu Astrološki kalendar, vaš jedinstveni vodič za 2022. je u prodaji! Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu manifestacije, obilja i kreiranja novih uverenja na najbolji način, a Astrološki kalendar će nam pokazati koje su to sve važne tačke koje se aktiviraju u predstojećoj godini.
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Od 13. do 20.12.2021.

Ova nedelja ne obiluje planetarnim aspektima, ali će biti značajnih energetskih promena na samom početku i na kraju ove sedmice. Glavni akteri su Mars i Venera. Prve dve planete zodijaka, koje govore o energiji, ljubavi i odnosima doneće svima značajne promene.

U ponedeljak 13. decembra, Mars napušta svoj znak Škorpion i prelazi u vatreni znak Strelac. Ovu veliku energetsku promenu najpre će osetiti rođeni u znaku ili podznaku Strelac, a zatim i svi ostali. Mars je vladar prvog znaka zodijaka i opisuje početak života. Svaka promena, koju Mars napravi, odraziće se na naše fizičko telo, kao i na naše eterično telo, preko prve čakre kojom Mars vlada. Mars u Strelcu će podići energiju ljudima rođenim u ovom znaku. Mnogi će se pokrenuti. Kod nekoga će se probuditi i jaka potreba za avanturom. Generalno, Mars u Strelcu je vrlo hrabar i pozitivan. Kako je Mars ipak nesvesna planeta, osećaj euforije može prerasti u sklonost ka preuzimanju većeg rizika. Dobro razmislite pre nego što krenete u novu akciju. Mars daje snagu, hrabrost, pojačani entuzijazam. Voli pravdu i zato su često osobe rođene sa Marsom u Strelcu veliki borci za pravdu, kao i veliki rodoljubi. Voli sve vrste avantura i izazova, jer to u njemu budi strast i hrabrost. Muškarci su galantni, šarmantni, razdragani. Problem je ponekad nedostatak istrajnosti. Zato u narednih dva meseca, koliko će Mars boraviti u ovom znaku, mnogi će sa velikim optimizmom da krenu u nešto novo, ali je problem ostati do kraja dosledan svom cilju, jer se lako gubi interesovanje. Strelac je vatreni, promenljivi znak, koji voli strast i uzbuđenje, ali takođe lako gubi interesovanje, jer mu stvari brzo dosade. 

Pored Strelca, ova promena je veoma povoljna za sve Ovnove i Lavove. Ova trojka će najviše imati uzbuđenja u narednim nedeljama. Takođe, povoljno će biti i za Vage i Vodolije. Vodolije će se posebno obradovati ovoj promeni, jer Saturn u njihovom znaku donosi dosta težine i pad energije. Mars će pomoći da povrate snagu i energiju i lakše naprave balans sa jakim Saturnom.

Pored Marsa, koji u ponedeljak menja znak i Merkur prelazi u znak Jarac. Ovo je svakako dobro, jer će nam trebati i jedna pojačana opreznost, sada kada je Mars naglašeno aktivan. Merkur u Jarcu, daje jednu ozbiljnost, analitičnost i opreznost. Merkur će ostati u Jarcu do 02. januara sledeće godine, kada prelazi u znak Vodolije. Međutim, već od 14. januara će krenuti retrogradno i ponovo se vratiti u znak Jarac, gde će boraviti do 14. februara 2022. Stoga je ovaj njegov prolazak kroz ovaj znak vrlo značajan. Posebno je važan za osobe rođene u znaku Jarac, kao i za sve ostale, koji imaju natalnog Merkura u ovom znaku. U ovom znaku daje sjajno pamćenje i analitičan um. Ovo su vrlo metodične osobe, koje će uvek sve dobro promisliti i analizirati, pre nego što nešto kažu ili napišu. Merkur će praviti veliki zemljani trigon sa znakom Bik i Devica što je odlično za konkretne poslove i materijalizaciju. Takođe i po pitanju novca, doneće nam neke nove ideje. Da li novac da uložimo u nekretnine, zemlju, akcije? Ili da ga uložimo u neki novi posao?

U svakom slučaju, ovo je dobro vreme da na kraju ove 2021. godine počnemo ozbiljno da razmišljamo, kojim putem treba ići u narednoj godini. Svakako, zemljani znaci su skloni da među prvima razmišljaju o poslu. Jarac i Devica, će uvek pre da se bave svojim poslom, nego svojim zadovoljstvom. Bik će se više baviti pitanjem novca. To su glavne teme koje će nam doneti Merkur u Jarcu.  

U ponedeljak će Mesec biti u znaku Ovan, fomirajući jedini trigonski aspekt sa Suncem u Strelcu. Ovo je veoma povoljan znak, da ćemo u ovoj nedelji biti dobro raspoloženi i jako optimistični. Polako se bliži kraj godine i bez obzira na sve izazove u svetu, ljudi razmišljaju o dočeku Nove 2022. Mnogi razmišljaju o putovanju i to je ono što će pored svega Mars da nam donese, dok je u znaku Strelac. Optimizam i osmeh su nam veoma potrebni, kako bi pored fizičkog zdravlja sačuvali i svoje psihičko zdravlje. Možda kao pojedinci ne možemo da utičemo na kolektivna zbivanja, ali na svoj mali univerzum možemo da utičemo i da ga menjamo. Sve ono što vas plaši i umanjuje prvo izbacite iz svoje glave. Svaki put kada o nečemu mislite što ne volite, dajete tome na značaju i ulivate mu energiju da traje. Imate prava i obavezu da vaše misli budu čiste i pozitivne, jer tek kada uradimo mentalnu dezinfekciju možemo da imamo lep i skladan život oko sebe. Sa ovim Merkurom u Jarcu možda i treba da se više povučemo i zatvorimo u sebe, kako bi jasnije videli šta je to što treba da očistimo. Upravo sada, pred kraj godine, kada svi čistimo svoje domove i prostor u kojem boravimo, treba da očistimo i svoje misli. Takođe, vreme je da se odvojimo i distanciramo od ljudi, koji narušavaju naš unutrašnji mir. Sa Merkurom i Venerom u Jarcu to možemo mnogo laganije i bezbolnije da uradimo. 

Da je pravo vreme za unutrašnju retrospektivu, govori nam i Venera u Jarcu, koja će u nedelju 19. decembra krenuti retrogradno sa 26° Jarca i počinje da ispisuje novi pentagram na nebu, zajedno sa Suncem. Venera je poslednji put bila retrogradna u maju 2020. u znaku Blizanci, kada je nakon osam godina, zaokružila pentagram na nebu. Taj simbol pentagrama, koji je inspirisao ljude u svim vremenima je samo jedna astronomska činjenica, koja govori o odnosu Venere i Sunca.

U periodu od osam godina retrogradna Venera i Sunce će napraviti pet konjunkcija na određenim tačkama. Kada bi povukli linije između tih tačaka dobili bi gotovo savršen pentagram, odnosno Veliki kvintil. O ovome su govorili još stari Sumeri. Sve naše zablude i predrasude su uvek postojale, jer nismo imali dovoljno znanja. Svaki susret retrogradne Venere i Sunca je jedan sjajan trenutak u vremenu da živimo pravu čaroliju na planeti Zemlji. Prvi susret ove retrogradne Venere sa Suncem, će se desiti već 09. januara 2022. Tada će krenuti ispisivanje nove ljubavne poruke za sve nas.

Pre tog susreta Venera će se lagano vraćati kroz znak Jarca. Nekome će se vratiti stara ljubav u život. Neko koga ste dugo čekali, sada će se pojaviti. Venera će se ponovo vratiti do Plutona i to će samo još jače privući neku karmičku ljubav. Venera u Jarcu je verna i odana. Ona je u stanju dugo da čeka i ako treba ostaće dugo sama, pre nego da bude u odnosu sa nekim ko je ne razume. Međutim, pošto je retrogradna, ona će doneti promene u odnosima. Svi koji su rođeni sa retrogradnom Venerom će imati najviše događaja u njenoj simbolici u naredna dva meseca. Stare ljubavi će se vraćati. Pored ljubavi, nekome će se vratiti i neke materijalne vrednosti kao što su novac, nakit. Naravno ovo je i izazov za naše ljubavne odnose. Mnogi će spoznati da im odnos u kojem se nalaze, više ne odgovara. Ovo je najveći izazov za Jarčeve, kao i za sve one koji imaju neku ličnu planetu: Sunce, Mesec, Merkur, Veneru ili Marsa od 11. do 26. stepena Jarca, jer je to putanja, kojom će se Venera kretati do početka marta 2022.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD