Tel: (+381) 11.267.0711, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Full Moon project radionica „Uverenja o promeni“ Pridruži nam se na novoj Full Moon radionici „Uverenja o promeni“, koju će održati Lea i Aleksandar Imširagić 12. avgusta od 19 do 20.30h, u formi live webinara. Sa punim Mesecom u avgustu otvaramo se ka razvoju uverenja o promeni.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Inicijacije Venere 2022 U prodaji je nova knjiga „Inicijacije Venere 2022“ od autorke Ivane Šaljić. Knjiga je zamišljena kao vodič za Veneru i osvetljava nam sva važna mesta inicijacije za prevazilaženje toka inercije i instaliranja višeg kvaliteta naše Venere. Zato je važno da razumemo kako se Venera oseća u svakom znaku, kako izgleda njena priča ako je živi po inerciji i kako može da izgleda kada podigne energiju i kada je u balansu.
» prikaži celu vest
Astrološki kalendar za 2022. godinu Astrološki kalendar, vaš jedinstveni vodič za 2022. je u prodaji! Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu manifestacije, obilja i kreiranja novih uverenja na najbolji način, a Astrološki kalendar će nam pokazati koje su to sve važne tačke koje se aktiviraju u predstojećoj godini.
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Totalna Solarna Eklipsa i mlad Mesec u znaku Strelac

Potpuno pomračenje Sunca u znaku Strelac biće pre svega uzbudljivo! Totalna Solarna Eklipsa u Strelcu šalje snažne poruke o smislu života i našoj svrsi da budemo svoji, istiniti. Osećaj nas vodi u potragu za istinom i pravdom, za mudrošću i radošću što ovo pomračenje Sunca tokom Mladog meseca u Strelcu čini posebno čarobnim na samom kraju 2021. godine! Sve nas zapravo bodri, vredelo je verovati u sebe! Otvorite se, ako niste do sada smeli, poverujte svojoj intuiciji! Snažne su prognoze za ovo pomračenje Sunca, zažmurite, prepustite se, otvorite se i progledajte “trećim okom”! Sve je spremno za nas! Sve je veoma jasno ili pak zamršeno: ako verujete u ljubav - tu realnost ćete i živeti, ako verujete u negativnosti - to će biti realni odraz vašeg izbora!

Pomračenja uvek donose veoma velike energetske potencijale i promene, ali ova dva, poslednja u 2021. godini su posebno značajna jer govore o počecima i završetcima. Kada se osvrnemo, pomračenje Meseca u novembru ove godine je prvo pomračenje u nizu koja će se dešavati skoro dve naredne godine na osi Bik-Škorpija kada će i osa čvorova preći upravo na ovu osu. Aktuelno pomračenje Sunca u decembru 2021. godine koje je pred nama, ujedno je i poslednje pomračenje na osi Blizanci-Strelac, poslednje pomračenje sa čvorovima na istoj ovoj osi za narednih 8 godina kada će čvorovi zameniti mesta, odnosno za narednih 17 godina kada će čvorovi biti jednako orijentisani kao sada, severni čvor u Blizancima, a Južni čvor u Strelcu. Dosledno, nepokolebljivo dejstvo Sunca i odgovarajuća Mesečeva pozicija drže nas bezbedne, sigurne, ali i vezane u Sunčevom sistemu, podsećajući nas ujedno na snagu i moć velikih nebeskih sila koje nas sve povezuju stvarajući tako opšti osećaj pripadnosti. Iz astrološke perspektive, Sunce predstavlja identitet, ego i spoljašnje uslove, ono što se može videti, dok Mesec simbolizuje naše emocije, unutrašnje istine i načine na koje žudimo za negovanjem i zaštitom, ono što se ne vidi. Pomračenja uvek dolaze u dva seta, koji su određeni Mesečevim fazama. Tokom normalnog Mladog meseca, Sunce i Mesec se poravnavaju na nebu. Međutim, kada su Mesečevi čvorovi uključeni, tada lunarna faza Mlad Mesec postaje pomračenje Sunca: Mesec prolazi između Sunca i Zemlje, privremeno blokirajući Sunce od našeg pogleda. Sa druge strane, Pun Mesec je događaj kada se Sunce i Mesec susreću na suprotnim stranama neba u odnosu na zemlju. Pun Mesec pak, postaje pomračenje Meseca, kada se Zemlja namesti baš između Sunca i Meseca, bacajući tamnocrvenu senku na Mesec. Ova nijansa koja može da se vidi i golim okom je razlog zašto se pomračenja Meseca često nazivaju „krvavim mesecima“.

Strelac je vatreni znak, vesele, aktivne, strastvene prirode. Odlikuje ga otpornost, raznolikost, adaptabilnost. Uči nas da imamo poverenje u ono što osećamo, kada osećamo ljubav, slobodu, smeh unutar našeg bića, da smo to mi. Uči nas da imamo poverenje u prirodne procese, u osećaj, u tokove života. Simbol strelca prikazan je kao luk i strela, gde je vrh strele uvek okrenut ka istini i mudrosti i njih cilja – gađa. Strelac upravlja višim uverenjima, višim znanjima i učenjima, simboliše neupitnu potrebu za spoznajom i novim saznanjima, a samim tim vodi nas u uvećanje znanja, proširenje horizonata. Gura nas napred u želji da saznamo smisao života, značenje, ali i u beskonačno traganje za istinskom pravdom. Ovde je izvorište entuzijazma, ljubopitljivosti, uzbuđenja, avature, zadovoljstva, istraživačkog poriva. 

Vladar Strelca je Jupiter, najveća planeta i najveći optimista, označilac vedrine i radosti, uvećava i proširuje sve ono na šta je jasno usmeren, fokusiran, ono što mi zapravo jako osećamo, tu unutra, lično, blisko. Povezan je sa pojmom sreće i srećnih okolnosti. Upravlja smehom, nevezanošću koja je direktna posledica te lakoće, i upravo uz pomoć ovih odlika dozvoljava nam da se krećemo, da iskusimo život, a ne da živimo život na osnovu iskustva. E ovo će nam biti super potrebno u ovom vremenu. 

Strelac pored sveg znanja uvek je otvoren za nova saznanja. Jedno od glavnih pitanja svakog Strelca ili bar glavni uticaj ovog znaka kada neko nebesko telo tuda krstari, a naročito lične planete, jeste koja je svrha života, a posebno da sazna smisao, značenje života i samim tim traži da dobije smisao sopstvenog  života. Upravo zato Totalna Solarna eklipsa koja se odvija u znaku Strelac koji ima moć da sve uveliča i proširi, pojačaće i naglasiti značaj pravde, večne istine. Kao poslednja eklipsa u ovom nizu na osi, na prolazu od Strelca ka Blizancima sa svim propratnim transformacijama, dodatnim promenama,a i mnogim otežanim okolnostima koje čine našu svakodnevicu, ipak ćemo priznati da je najblagotvornija, najfleksibilnija, čak i olakšavajuća. Više-manje, kao da će pod lupom biti upravo sva pitanja iz Strelca i Jupitera, jer samo odgovorom na njih dobijamo taj neophodni osećaj poverenja!

Šesta čakra, Jupiter se nalazi između očiju, kao predstavnik trećeg oka, onog intuitivnog, sveznajućeg. Kako su oči naš organ za čulo vida, ovo bi bio organ za percepciju svih osećaja, sa magijom korišćenja svih čula istovremeno. Treće oko je oko istine koje nas povezuje za Božanskim delom. Budi se i podržava mirom i meditacijom kao bi istina neometano tekla.

Da bi zaokruženje dobilo još „nijansi“, „rešenja“ i „mogućnosti“ pobrinuće se Jupiter koji će iduću godinu značajno obeležiti, podići na sledeći nivo, označiti kao godinu prisne konjunkcije sa Neptunom u znaku Ribe i to sa početkom već u aprilu 2022. godine. Aktuelna eklipsa tek je najava uzbuđenja koje konjunkcija Jupitera i Neptuna u Ribama donosi od 2022. godine.

Još jedna važna opaska jeste brzina kretanja planeta u trenutku Mladog Meseca i Eklipse u StrelcuSve planete osim Urana i Kirona kreću se direktno. Naravno, upravo Retrogradni Uran iz Bika kao dispozitor Jupitera u Vodoliji obrazuje važan aspekt upozorenja, kvinkunks sa Suncem i Mesecom u Strelcu. Naglašena je potreba za prilagođavanjem i podešavanjem. Važno je nadasve u svemu, u svakom odnosu, razgovoru, u mislima, potražiti onu čuvenu fontanu mudrosti, jer ona će nas spasiti! Šta god da radimo uzmimo najpre malo mudrosti iz ove fontane, zapitajmo se kako bi bilo najbolje da to uradimo, kako je mudrije, a ovo će nam već dati neophodnu odstupnicu, taman razdaljinu za sagledavanje šire slike i odabira mudre odluke, prave istine. Kad god se Uran pojavi znajte da ima šta i da se oslobađa, pa eto duha i vedrine koji nas mogu fino insirisani dovesti na najboljeg za nas! Retrogradni Kiron je takođe naglašena energija tokom ove lunacije jer obrazuje trigon sa svetlima. Sve retrogradno vuče i okreće na unutra, pa zato valja ućutkati konstantni izvor reči i misli koje teku iz glave i ući duboko unutra, poslušati unutrašnji glas, to učiniti telom, poslušati dete u nama, intuiciju, sveznajući deo nas. Poslušajmo šta telo ima da nam kaže, tu će se u osmici iscelitelja Kirona uvezati pravilno Merkur sa Uranom i krenuće simultani prevod kakav nismo iskusili nikada do sada! Svi jezici su prevodivi, nema barijera, sve je sada potpuno jasno!

Na nama je izbor hoćemo li ovog puta počastiti prirodu svojom svesnom pažnjom i ostati mirni kako bi omogućili dobre stvari koje treba da se dese ili urade tokom potpunog pomračenja Sunca u znaku Strelac polazeći od našeg celokupnog tela i bića, sve do ljudske populacije na planeti i dalje do potpuno globalnog nivoa koji doseže daleko i podrazumeva kao cilj sveopšti boljitak. Pomračenja uvek otkrivaju ono što je bilo skriveno u senci. Iako se aktuelno pomračenje dešava tokom Mladog Meseca, ovo je zapravo pomračenje Južnog čvora. Otvara se ovaj skriveni deo, ova sećanja, što može značiti da nešto staro umire kako bi nešto novo moglo da se rodi. Kada Mesec pomrači Sunce, instinktivni osećaji i povećana osetljivost, govor tela i intuicija imaju tendenciju da nadjačaju razum i logiku, usiljenu svest, ego. 

Naglašeno je zaokruženje, sve se događa na 12 stepenu, u 12 mesecu u godini, na vrhu 12 kuće za područje Beograda i regiona. Energetski kod dana takođe u zbiru daje 12. Sve izgleda kao najava za kraj, za završetak. Godina ima 12 meseci, dan 12 sati, mrak 12 sati, 12 horoskopskih znakova, 12 kuća u zodijaku, tu je naravno i onih 12 apostola koji takođe označavaju jedno zaokruženje, kraj ali i nastavak kroz trinaestog apostola za koga se tvrdi da je bila Marija Magdalena, žena. Dakle, nije kraj! Kraj je jednog, a nastavlja se NOVO!!! Dvanaest je zapravo znak da mi uvek učimo i uvek napredujemo, evoluiramo odabirom da budemo svesni, PRISUTNI! Koliko god vam je atmosfera poznata i mislite čak da to volite i da vam prija, zastanite u ovom vremenu, proverite da li vam prija još uvek ova vibracija, melodija, atmosfera.... Promenite je, probajte.... Proverite da li je to dosadašnje zapravo staro i deo tradicije i spremno za reciklažu ili je pak to sada VAŠ IZBOR?! Ovo će vas držati u ovde i sada! Ovo će vas držati spokojno i mirno u PRISUTNOSTI!

U Strelcu se nalaze oba svetla, Mesec i Sunce na 12 stepenu u konjunkciji sa Merkurom na 15 kraljevskom stepenustepenu spiritualne alhemije, čarobnjaštva satkanog u mislima, rečima, slovima, prstima, glasovima. Ova slika će posebno uticati na sve naše reči, misli, uverenja. Merkur predstavnik sedme sile, uma, misli, reči, komunikacije, saobraćaja nalazi se u znaku mnoštva, uvećanja i raznolikosti. Ideje se nižu konstantno. Komunikacije mogu biti izuzetno pozitivne. Fokus valja držati na mislima, jer ponavljanjem misli nastaju uverenja! Ukoliko uspemo da se izolujemo od glasova u glavi koje kreiraju zapravo naše misli zasnovane na pređašnjim iskustvima mi možemo da prevaziđemo sebe na ovom nivou i da prestanemo da se mentalno sputavamo i saplićemo podižući ogdrade, prepone, stene i kamenje spoticanja uz pomoć straha. Prilika se stvara i možemo je ugrabiti jer osim pomračenja Sunca, takođe ova Eklipsa pomračuje i Merkura, pa tako možemo da uđemo u mir, u sopstvo i sigurnost našeg tela, osećaja poverenja. Ovo je prilika za transcendiranje dualiteta u nama, da se ne plašimo mraka, već da ga osvestimo, prihvatimo njegovo postojanje jednako kao što prihvatamo svetlost. Kada osvestimo da se bez tame svetlo ne bi razlikovalo tada postajemo svesni jedinstva, da smo zahvaljujući različitostima veći, celovitiji. Zato prihvatimo svoju tamnu i svetlu stranu, ucelimo se bez straha od svojih delova ili sveukupne veličine.

Ascedent trenutka je dodatno naglasio energiju znaka Jarac, kao i vladara Saturna. Važno je smejati se, održati udobno raspoloženje, spoznati mir i strpljenje. Ne ulaziti u senku Jarca koji voli da kontroliše i umanjuje, da uozbilji sve i zaoštri ivice. Obratimo pažnju na sve visoko vibratorne susrete, ljude, događaje tu su važni kodovi i poruke za nas, slušajmo sa puno pažnje, slušajmo dahom, telom...  Ovo vreme nas okreće nama i prepušta nas našoj moći, a odatle se stvaraju nove konekcije, povezivanja sa onim što nas raduje i što hoćemo. Onog trena kada osvestimo svoju stvarnu moć, postajemo VOĐA TRANSFORMACIJE kako u svom životu, tako i za sve ljude u našem okruženju. Balans koji zahteva, ali i donosi opozicija energija znaka Jarac otvara nas da sagledamo šta nam je još potrebno kako bi postigli ličnu harmoniju. Sve ovo nas vodi u pokret, zauzimanje za sebe, u jasno NE svemu što nam više ne služi, što nas vuče dole ili nam ne da letimo. Jasno i glasno DA promenama, slobodi, lakoći, novim projektima, novom letu, onome što HOĆEMO. Ovo je energija akcije, konačnog koraka za osvešćivanje i preuzimanje sopstvene moći i na to nas poziva. Treba ući u to što nas zove, razrešiti i postaviti u energetski balans naše biće, na tom, a isto tako i na svim drugim  nivoima.

Energija restruktuacije dobija maha, ili tačnije rečeno sve pronalazi i dobija nove temelje, novo tlo pod nogama, novo uzemljenje, ili će bar u ovom vremenu seme svega navedenog biti konačno zasađeno. 

Saturn je u Vodoliji i odavde već više od godine naglašava da je VREME ZA ISTINU. Dosta je strahovanja. Saturn kao vladar Ascedenta i ali krajni dispozitor Lunacije nalazi se u svom znaku Vodolija, obrazujući kvadrat, sigurni akcioni aspekt sa suvladarom Uranom tokom čitave ove godine, zajedno revidirajući spisak tereta spremnog za olakšenje i oslobađanje. Ovo je plan nad planovima, arhitekta je umešao svoj prst, obe ruke ovog puta. Sve što je kreativnost dolazi do izražaja, fokus energije i snage okrenut je na stvaranje uslova za novo i to kroz oslobađanje od starog. Sloboda i odgovornost su na ispitu harmonizacije tokom čitave ove godine. Brzina oslobađanja i strpljenje u pravoj meri donose stvarni lični rast, napredak i prevazilazak u ovom vremenu! 

Mesec i Sunce iz Strelca obrazuju sekstil sa Saturnom u Vodoliji što će značiti samo jedno da sva intuicija i sva unutrašnja mudrost koju dobijamo u ovom vremenu jeste ozbiljna i stvarna i da je tako trebamo odgovorno prihvatiti! Duboki osećaj da naše srce zna gde da potpuno obratimo svoju pažnju i usmerimo je na najbolje za nas fizički, emotivno, psihički, mentalno, spiritualno je naše pravo, ali i naša obaveza! Saturn će nas zadržati u fokusu, podržaće nas  i neće nam dozvoliti da budemo ometeni događajima, ljudima, okolnostima, tradicijom..

Sve je okrenuto posvećenosti, odgovornosti, trajnom zauzimanju za sebe, predanosti sebi i najboljem za sebe... Prvo pitanje u nizu koje se nameće u cilju samoprihvatanja, poravnanja kroz večiti izazov prevazilaženja dosadašnjeg: Čemu to posvećujemo svoju energiju? Kakvi su naši energetski tokovi, smer, pravac? Ima li to smisla? Da li osećamo to kao deo naše celovite istine, misije našeg bića, svrhe našeg postojanja?

Energija Jupitera u drugoj kući u znaku Vodolija kao vladara ove Lunacije nas podržava moćnim sekstilom ka svetlima koji je obezbeđen pozicijom u znacima, kao i simbolikom 12° stepena i skoro samog vrha dvanaeste kuće gde se nalaze Mesec i Sunce u trenutku lunacije. Otvara se široko polje mogućnosti da se razuverimo od laži i obmana, ubeđenja i ujedno uverimo da smo mi vredni potpune vere. Ovo je vreme kada se prevazilaze strahovi i uverenja o nekim zacrtanim vrednostima, tradicionalnim nemogućnostima, umanjenjima, vreme prevazilaženja potcenjivanja pod plaštom “finog vaspitanja“. Ovi strahovi su zapravo stvarna, realna pandemija. To su svi kontrolišući, umanjujući programi tu unutar nas, sa  kojima se suočavamo i prevazilazimo ih konačno. 

Jupiter nam širi sliku, traži od nas da verujemo, izoštrava naša čula i konekciju sa našim srcem, daje nam da „vidimo“ sa visine, daje nam dar kontakta sa INTUICIJOM, da sa poverenjem pažljivo osluškujemo, smisao je tu! 

Jupiter obrazuje kvadrat sa Marsom u Škorpionu, pa ovde valja povesti računa o temperamentu, o ljutnji, besu, srdžbi, agresiji, o osuđivanju i prosuđivanju, traženju krivca, ne shvatajući da tako uvlačimo sebe u brzu reku karme koja ume samo tuda da teče! Ne palite sveću sa obe strane! Mars je ostrašćen, a Jupiter spreman da sve uveliča, podigne u nebesa, usija... Svest o plamenu unutar duše može nas povesti da poslušamo sebe, sada i ovde, svoju intuiciju, a ne poziv babe Čučuk Stane ili nekog slavnog hajduka ili Solunca... Ipak je ovo naše vreme, a oni se ne snalaze baš sa tehnologijom... Hrabrost može da raste samo ako se setimo sebe sada i ovde! Zato pustite njih od vas i vas od njih... Budite odgovorni za svoje NAJBOLJE, izaberite NAJBOLJE ZA VAS, izaberite da DOBIJETE!

Venera iz prve kuće, iz znaka Jarac najavljuje promene na ličnom nivou aplikacionim sekstilom sa Marsom iz Škorpiona. Ovo će bit preko potrebne akcije i zauzimanje za sebe! Mars nas u ovom periodu vodi u ono naše, duboko, onostranu svest o sopstvu, u nagonsku akciju i strastveno zauzimanje za sebe, za svoje radosti, za osećaj sreće, radosti koje nedostaju. Ovo je vreme kada se prevazilaze strahovi, a strahovi su stvarna realna pandemija. To su kontrolišući programi sa kojima se suočavamo i prevazilazimo ih konačno. Potrebno je prepustiti se navigaciji Plutona iz prve kuće horoskopa lunacije koji će vođen Venerom umeti da pronađe istinski put do lakoće i slobode u sopstvenoj lepoti. Potrebno je pratiti sve vibratorne znakove za šta su nam neophodni pročišćeni putevi, kao i jasna perspektiva, podešenost, opredeljenost za visoko vibratorne energetske tokove unutar našeg sistema.

Venera u prvom planu, aplikuje ka Plutonu u Jarcu orbis 3, reklo bi se da su odluke na trasformacije naše lične, potrebne i voljne. Krajnje je vreme, konačno možemo da uradimo ovaj rez, ovaj potez krucijalan za naše pravo na lepotu i radost u životu. Pluton poseduje svoju specijalnost da transformiše, ali najpre ume da pronađe ISTINU, da razotkrije SVE što je nevidljivo, što iza koprene povlači konce, da pronađe sve do suštine, do najmanjeg zrnca, a onda nastupa transformacija, isceljenje, PROMENA, voljna ili ne. Lepota, lakoća, lične vrednosti, ljubav, telo, novac, nežnost, odnosno sve ono što zatrpava, otežava ili čini nedostižnim, ne zasluženim naše prirodne osobine, epitete, našu imovinu dodeljenu Univerzalnim zakonom su na tapetu Plutona u ovom vremenu. Konačno je došlo vreme da spoznamo bol učaurenja, ali ovog puta do oslobađanja! Ostavite sva omalovažavanja, prenemaganja, slabosti, tuge, trpnje, žalosti, samosažaljenja, narikanja nad sobom,patrijarhat, tradiciju posta, tradiciju preuzimanja odgovornosti i krivice kroz prihvatanje „greha“ i isposnička razrešenja u vidu samoodricanja.. Lažnu skromnost, tradiciju skupljanja u malom kalupu, prepuštanja sudbini, samokažnjavanju, prepuštanja nedostatku ljubavi, tradiciju nenegovanja i ne pružanja ljubavi sebi... ostavite to sve iza sebe sada! Pluton vas pita jasno, ŠTA ŽELITE ZA SEBE, ŠTA VAM PRIJA, ŠTA VAM ODGOVARA, ŠTA JE VAŠA PRAVA MERA? Pustite da teče sve ono što vam treba! Strast će počupati okove NeDovoljnosti i NeZasluženosti! Budite spremni da kažete šta je vama DOVOLJNO, Šta i čega jeste VREDNI, JER ZASLUŽILI STE! 

Venera takođe obrazuje sekstil sa Neptunom pa će ovaj aspekt zajedno sa Plutonom u igri svakako govoriti o nekim „romantičnim“ događajima. To je nešto što ste apsolutno želeli i sanjali o tome! Jel ste spremni??? Važno je naglasiti da će ovaj aspekt šarati našom energijom još tri puta do Marta ove godine budući da će Venera uskoro krenuti retrogradno, stoga... Tri puta imamo priliku da se naviknemo na to što smo hteli, sanjali, da se naviknemo da nam se želje i snovi ostvaruju... da naučimo kako i šta da želimo! Tri puta ćemo biti pitani JEL STE SPREMNI ZA OSTVARENJE MAŠTE? Pustite da obilje svake vrste krene ka vama i ne branite se! Prepustite se POKLONIMA!

Svako od nas jeste zaveštani, obećani spasitelj, svi moramo učiniti svoj deo posla da pripomognemo rađanju Novog sveta. Obratimo zato pažnju na deo natalnog horoskopa gde se nalazi znak Vodolija, ipak su tu smešteni Saturn - Vladar Ascedenta u znaku Jarac, kao i Jupiter - vladar Totalnog pomračenja Sunca u Strelcu, jer ovo područje predstavlja mesto gde prestaje staro, gde se zapravo dešava naša nova paradigma. Takođe veoma važnu ulogu kao nekog skretničara, drvodelje, podesioca u ovim vremenima promena upravo ima pozicija svetala i Solarna eklipsa 4. decembra. Delovi naše natalne karte gde su smešteni 12° svih promenljivih znakova Strelac, Blizanci, Ribe i Devica (a posebno Blizanci i Strelac) dobijaju znak za uzbunu, alarmi su popaljeni, sjalice rotiraju, sve blinka da bi se oslobodili prošlosti iz ovog domena, kako bismo mogli da idemo napred u susret Novom dobu. Kako se ovo intenzivno pomračenje približava, mnogi od nas se mogu osećati nervozno i osetljivo. Posebno je izražena osetljivost pojedinca na globalnu sliku, na kolektivne nedaće i nevolje sveta. Baš zbog toga predlažem da se držite čvrsto svog unutrašnjeg svetla, svog plamena dok puštate staro. Upalite simbolično sveću da potvrdite novu zoru, novo rađanje od ranog jutra 4. decembra 2021 godine i neka gori 24 časa, ako imate mogućnosti za to. Valja biti svestan i zapamtiti da moramo doživeti ubrzani krah stare paradigme kako bismo ustupili mesto novoj. Supstitucija je zakon našeg bića koje voli da bude celo, ali i dobro, zdravo, radosno, udobno, jer jedino tako je najbolje za nas. Popravljajući prošlost mi ne živimo najbolje sada i ovde, niti to činimo uklješteni u klinču sa strepnjom i zebnjom kad pomislimo na buduće dane. 

Praktičnost i saosećajnost korišćeni zajedno sa intuicijom sada i ovde biće naše sigurno svemirsko vozilo za prvazilaženje tradicije, okolnosti, sudbine, zabuna, nerazumevanja, nesporazuma, prevođenje u jasnoću i pozitivne unutrašnje tokove. Optimizam, pozitivna interakcija, promena uverenja, prepuštanje inspiraciji iz fontane mudrosti biće samo neke od mnoštva promena koje dolaze sa našim prepuštanjem fokusiranom prisustvu u ovde i sada, jer to je KLJUČ. Neophodno je da se prepoznamo u vibraciji koja nam prija, jer to nas čini prisutnim!

Rituali za ovaj period.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD