Tel: (+381) 11.267.0711, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Astrološki kalendar za 2023. godinu Astrološki kalendar, vaš jedinstveni vodič za 2023. je u prodaji! Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu Prelaza, isceljivanja i kreiranja novih načina razmišljanja i delovanja na najbolji način, a Astrološki kalendar će nam pokazati koje su to sve važne tačke koje se aktiviraju u predstojećoj godini.
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
Alex Trenoweth - Astrološka konferencija u Beogradu 2018. Astrolog, Alex Trenoweth je napisala članak o svom iskustvu na astrološkoj konferenciji u Beogradu, u martu 2018.
» prikaži celu vest
Knjiga ''Energija Senke'' Nedavno je izašla iz štampe najnovija knjiga Aleksandra Imširagića "Energija Senke - Vodič za integraciju prošlih života". Svi zainteresovani za ovu knjigu mogu je naručiti direktno od nas.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Od 29.11. do 06.12.2021.

Posle prilično mirne prethodne nedelje sada nas čeka drugačija atmosfera. Glavni događaj ove nedelje je u subotu, 4. decembra, kada je Solarna eklipsa na 12° Strelca. Sve ono što prethodi u danima pre eklipse je samo priprema za taj važan događaj.

U ponedeljak 29. novembra, Mesec će preći u znak Vaga praveći prvi aspekt, sekstil sa Suncem. Uvek kada su svetla (Sunce i Mesec) u harmoničnom aspektu imamo pozitivnu atmosferu i dobro raspoloženje. Postoji sklad unutar nas samih, kao i sklad sa drugima. Vaga je inače znak diplomatije i harmonije, te je ponedeljak sjajan dan za pregovaranje i dogovaranje sa drugima. Da li ćete razgovarati o važnim stvarima unutar vaše porodice ili će to biti sa ljudima iz poslovnog okruženja, to zavisi samo od vas. Bitno je da razumete da je ponedeljak sjajan dan da vas drugi ljudi razumeju na pravi način. Svaki put kada je naša volja u skladu sa našim osećanjima ne grešimo. Upravo skladni odnosi Sunca i Meseca daju nam unutrašnji mir i balans. 

Pored toga, u ponedeljak ćemo imati egzaktnu konjunkciju Sunca i Merkura u Strelcu. Kada se jedna planeta nađe u egzaktnoj konjunkciji sa Suncem to se zove kazimi konjunkcija. Ovo je izuzetno povaljan i srećan aspekt, koji govori o protežiranju, moći i uspehu. Zapravo je ta planeta pod zaštitom Sunca i obasjana svetlošću. To se zove “u srcu kralja”. A kada nam je nešto u srcu, to mnogo volimo! Tako će Sunce voleti Merkura i veoma ga podržavati na samom početku nedelje. Merkur vlada načinom na koji mislimo i govorimo. Naše reči, predlozi i dogovori će biti obasjani jakim Suncem. Zato je ponedeljak sjajan dan ne samo za poslovne sastanke i dogovore već i za važan razgovor sa vašim detetom. Merkur je i dete, pa baš sada možete napraviti neke dugoročne planove vezane za njegovo školovanje. Kako Strelac vlada putovanjima i obrazovanjem, možda vaše dete zaslužuje da mu obezbedite školovanje u inostranstvu. Probajte da vidite, šta je to što ga vuče i šta želi. Neka oseti da može da se potpuno otvori i kaže vam šta voli i oseća. 

U istom danu će i Mars imati trigon sa Neptunom, što je vrlo inspirativno. U ovoj nedelji sa lakoćom možete da ispunite svoj veliki san. Mars je energija koja nas pokreće, a Neptun govori o našim željama i snovima. Da li je to neko putovanje o kojem odavno maštate ili je to pokretanje nekog kreativnog posla, na vama je da prepoznate. Ovo je vrlo povoljno vreme za Škorpione, Ribe, Strelčeve, Ovnove, Lavove i Vage. Verujem da će se mnogi od vas pronaći u ovome što sam napisala. 

Čim ponedeljak krene u pozitivnoj atmosferi, na tu energiju se nadovezuje i utorak sa dva lepa sekstila. Prvo će Merkur formirati sekstil sa Saturnom, a zatim će Venera biti u sekstilu sa Neptunom.

Saturn koji simbolizuje vreme i karmu, podržava sve ono što se Merkur prethodnog dana dogovorio sa Suncem. Ono što se dete dogovorilo sa svojim ocem oko školovanja, putovanja ili života u inostranstvu, Saturn smatra da je ispravno i dobro. I daje svoju podršku. Kada nas Saturn podržava onda svaka odluka i delovanje mogu dugo da traju. Sekstil kao aspekt uvek govori o podržavanju i uspehu. 

Ako ste isplanirali put na koji želite da odete, onda je ovo znak da je to ispravno i dobro za vas. Slobodno nastavite svoje pripreme ili samo kupite kartu i krenite. To je dobro iskustvo za vas. Na tom putu ćete dobiti neke nove uvide koji će vam obogatiti život.

Venera u sekstilu sa Neptunom govori o čaroliji i maštanju, o velikoj ljubavi. Ovo je i umetnički aspekt i verujem da će mnogima doneti sjajne kreativne ideje. 

Takođe, Venera u Jarcu govori o karmičkoj ljubavi, koju dugo čekate. Ovo je verna devojka, koja strpljivo čeka svog muškarca. Vernost i strpljenje su glavne odlike Venere u Jarcu. Sa jakim Neptunom, ova Venera može da čeka i uživa u toj neizvesnosti i očekivanju. Ovo takođe daje i tajne ljubavi. Zato se osvrnite oko sebe, možda ćete uočiti nekoga ko vas dugo prati pogledom i veoma vas voli. Možda je ta osoba skromna, tiha i nenametljiva, ali vas iskreno obožava. Kako će Neptun u sredu 01. decembra da krene direktno, vreme je da neke tajne izađu na videlo. Ovo je vrlo važno za sve osobe rođene u znaku ili podznaku Riba. Vreme je da se drage Ribe pokrenu i izađu iz svog zatvorenog sveta. Na globalnom nivou, ovo će doneti otkrivanje nekih velikih tajni. Nešto što je dugo skrivano od našeg pogleda, sada će nam postati vidljivo. Kako će u istom danu i Sunce formirati sekstil sa Saturnom, moguća su i intelektualna, naučna otkrića, koja će nas sve obradovati. 

Kako Neptun vlada morima i okeanima, promene možemo da očekujemo i na ovim poljima. Pokretanje akcija radi očuvanja voda, mora i morskih bića. Takođe, ovo će motivisati sve velike avanturiste da odu na neki daleki put, na neko daleko ostrvo. Od početka nedelje, imamo puno faktora, koji ukazuju da je dobro vreme za odlazak na daleki put. Međutim, pored fizičkog putovanja, ovo je sjajano vreme i za veliko unutrašnje putovanje. Svet novih ideja i informacija će nam se spustiti u materijalni svet. Za sve umetničke duše ovo je sjajno. Odlično je i za sve naučnike, istraživače i pronalazače. Takođe i za sve osobe, koje idu spiritualnim putem razvoja. Duhovnost će mnogima postati važna. Neptun u Ribama će mnoge inspirisati da počnu duboko da veruju u sebe i svoje unutrašnje snage.

Neptun je tokom godine dugo retrogradan. U ovoj godini, retrogradan je od kraja juna. To je više od 150 dana retrogradnosti do 01. decembra, kada menja pravac kretanja. 

Veoma je značajno što kreće direktno neposredno pred Solarnu eklipsu, koja će biti 04. decembra, kao poslednja eklipsa u ovoj godini. Zmaj, koji vlada ovom eklipsom je ŽENSKI ZMAJ MAGIJE. Uvek se oduševim kada prepoznam koliko je Univerzum inteligentan. Neptun kao planeta magije, tajne, božanske lepote i istine nam pomaže da ovog Zmaja velike snage što bolje prihvatimo. Svaka eklipsa pripada jednoj velikoj porodici Zmajeva. Zašto Zmaj? Zato što svaka eklipsa nastaje iz odnosa Sunca, Meseca, Zemlje, ali samo kada su Mesečevi čvorovi u blizini. Južni i Severni Mesečev čvor, predstavljaju GLAVU i REP Zmaja. Svaka eklipsa pripada jednoj porodici koja nastaje ili na Južnom ili na Severnom polu. 

Te porodice eklipsi-zmajeva putuju sa jednog pola na drugi. Prosečno, jedna porodica živi oko 1370 godina. Svi pripadamo jednoj velikoj porodici Zmajeva. Zmajevi egzistiraju u eteričnom svemiru i preko njih se vezujemo za taj nivo postojanja. To je ogromno polje energije i zato svaka eklipsa pokreće tu veliku energiju prvo na eteričnom nivou, a zatim se ta vibracija manifestuje i na fizičkoj ravni. To je polje energije koje mi zovemo svojim nasleđem, svojim sećanjem, svojom sudbinom. Svaka eklipsa u našem životu pomaže nam da se povežemo sa jednom strunom starog sećanja. Zato nas eklipse i plaše, jer nas one povezuju sa nekim vrmenom koje je iza ili ispred nas. 

Ovaj Ženski Zmaj Magije pripada Porodici S152 koja je rođena 1805. godine i trajaće do 3049. godine. Ova porodica se zove: Porodica osnaživanja drugih. Ona je pod vladavinom Merkura, što se lepo nadovezuje na ponedeljak, kada smo imali egzaktnu konjunkciju Sunca i Merkura. Ovaj Merkur ima zadatak da nas otvori ka nekom novom znanju. Svaka magija ide kroz invokaciju i prizivanje putem reči, kojima Merkur vlada. Govor je najveći mentalni izazov za čoveka. Putem svog unutrašnjeg dijaloga, što su reči, koje vrtimo u sebi, kreiramo celokupnu svoju stvarnost. Ova eklipsa i Porodica su jako moćni, jer nam pružaju mogućnost da materijalizujemo veliko bogastvo bez puno napora. Ovde je prisutna jaka mentalna energija i osobe kojima će ova eklipsa na 12° Strelca dotaći neku ličnu planetu, imaće mogućnost da u narednih šest meseci usvoje novi način razmišljanja.

Ovu eklipsu najviše će osetiti osobe rođene u znaku Strelac, kao i svi koji imaju Mesec, Merkur, Veneru ili Marsa u ovoj dekadi od 10. do 20. stepena Strelca. Srećno sa usvajanjem novih znanja!

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Tadije Sondermajera 3, Wellport, Novi Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2022. // Design & Coding by studio triD