Tel: (+381) 11.4113.164, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Astrološki kalendar za 2024. godinu Astrološki kalendar je praktični vodič za celu 2024. godinu, koji vam služi da brzo i lako dobijete najvažnije astro informacije svakog dana.

Pomaže da se odredi kvalitet i osobina svakog dana tokom 2024. godine (mundana astrologija), planira aktivnosti (elekciona astrologija) i dobije odgovor na postavljena pitanja (horarna astrologija).
» prikaži celu vest
Knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
Alex Trenoweth - Astrološka konferencija u Beogradu 2018. Astrolog, Alex Trenoweth je napisala članak o svom iskustvu na astrološkoj konferenciji u Beogradu, u martu 2018.
» prikaži celu vest
Knjiga ''Energija Senke'' Nedavno je izašla iz štampe najnovija knjiga Aleksandra Imširagića "Energija Senke - Vodič za integraciju prošlih života". Svi zainteresovani za ovu knjigu mogu je naručiti direktno od nas.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Skrivene tajne u našem horoskopu

Naša natalna karta može da se tumači na mnogo različitih načina. Ona je višeslojna, a svaki naredni sloj nam pruža sve dublje i dublje uvide.

Svaka planeta u našem horoskopu predstavlja naše genetsko nasleđe. Ona je materijalizacija svih akcija, misli i osećanja iz nekog prošlog vremena. Kroz dostojanstvo i poziciju planete, možemo da procenjujemo koliko smo uspešno položili lekciju simbolizovanu datom planetom. Jaka planeta u dobrom dostojanstvu govori o našim dobrim akcijama u prošloj inkarnaciji ili ako je nekome bliže o dobrim delima naših predaka. Sa druge strane, aspekti između planeta ili tačaka u našem horoskopu su slika odnosa. Svi aspekti predstavljaju odnose i mi sve vreme živimo u tom polju odnosa.

Naš život je u preko 90 procenata definisan odnosima. Odnosi su naše polje gde učimo, rastemo i evoluiramo. Sve stvari u životu posmatramo kroz odnose, kroz aspekte. Ono što je danas naš odnos prema nečemu već sutra je materija - planeta. Naša osećanja prema nekome ili nečemu će se materijalizovati i dobiće čvrstu formu u narednoj inkarnaciji. Kakve odnose danas gradimo u budućnosti će biti prikazani odnosima planeta. Osećanja su ono što oblikuje naš život! Svi odnosi koje danas imamo su samo rezultat aspekata koje imamo u svom natalu.

Svi ljudi koje srećemo u životu predstavljeni su nekom planetom u znaku, dispoziciji ili nekim aspektom. Zapravo, nikoga i ne sagledavamo na pravi način. Ni sebe ne doživljavamo na pravi način. Nama je neko simpatičan ili manje simpatičan, u zavisnosti od toga da li nam je ta osoba predstavljena dobro postavljenom planetom ili loše postavljenom planetom. Takođe i sami sebe procenjujemo kroz to kako se osećamo. Ukratko, svi aspekti koje sada imamo su rezultat naših dela iz prošle inkarnacije, a same planete, kao materijalni objekti su rezultat dve inkarnacije pre ove. Ovaj proces je troslojan. Prvo u jednoj inkarnaciji imamo akcije koje stvaraju karmu. Zatim u narednoj inkarnaciji, imamo odnos prema tom svom delovanju i u trećoj inkarnaciji to postaje materija.

Ukratko, u zavisnosti od naših prošlih dela sada imamo bolje ili lošije postavljene planete u našem horoskopu. One su sada samo materijalizacija enegije kojom smo nekada delovali.

Međutim, pored planeta koje posmatramo u našem natalu postoje i mnoge druge nematerijalne tačke koje kriju različite tajne. Postoje hermetičke tačke od kojih je najpoznatija i najviše korišćena Fortuna – tačka sreće. Ovaj hermetički sistem je razvijen u drevnom Egiptu, zatim je nastavljen da se razvija u Grčkoj, ali je posebno bio korišćen i razvijan u arapskoj srednjevekovnoj praksi, odakle i potiče današnji naziv.

Osnova svih hermetičkih tačaka je zapravo ODNOS. Odnos je ono što povezuje sve u našem horoskopu pa i dve tačke. Odnos možemo da tražimo između dve planete i da taj odnos projektujemo od našeg Asc ili nekog drugog vrha kuće. Odnos je najstariji! Odnos je ono što nas uvek vraća da se ponovo inkarniramo. Odnos naših roditelja je „utro“ put našem rođenju.

U tački 3° Škorpiona dešava se taj prelaz iz jednog oblika u drugi. To je tačka gde Duša napušta telo, ali je to tačka gde se sreću energije naših roditelja. To je mesto i stvaranja novog života. Kroz jaku seksualnu energiju na ovom stepenu prolazimo kroz crnu rupu i kružimo iz jednog života u drugi.

Koliko ćemo biti srećni zavisi od ljubavi i odnosa naših roditelja koji su astrološki prikazani simbolima Sunca i Meseca. Kada se njihova ljubav materijalizuje u sadašnjem trenutku dobijamo naše fizičko telo, našu 1. kuću. Život je rođen! Taj najvažniji odnos nas uslovljava i vodi. Znamo iz psihologije koliko je važno za dete da je majka u trudnoći srećna i zadovoljna. Njena sreća se prenosi kroz dete. Što je ona srećnija i zadovoljnija i dete će biti srećnije i život će mu biti lagan i lep. Fortuna je zato najvažnija hermetička tačka, jer opisuje naš PUT ŽIVOTA.

Međutim, tačka Fortune, krije još nešto mnogo važnije u sebi, a to je SVRHA i MISIJA koju nosimo.

Ovde dolazimo do tajne koju Fortuna nosi, a to je da njena pozicija i izračunavanje zavisi od toga da li smo rođeni danju ili noću. U zavisnosti kada smo rođeni danju ili noću, koristimo dve različite formule za njeno izračunavanje.

Asc + Mesec – Sunce = za dnevno rođenje

Asc + Sunce – Mesec = za noćno rođenje

U ovim formulama, uvek poslednji simbol govori o tome da se od njega kreće i meri rastojanje do drugog simbola. U slučaju dnevnog rođenja meri se rastojanje ili uglovni odnos od Sunca do Meseca, pa se to rastojanje projektuje od vrha 1. kuće. Tako dobijamo jednu ličnu tačku vezanu samo za nas. Svi rođeni u jednom danu i okvirnom satu imaju slične postavke Sunca i Meseca, ali kada to projektujemo od vrha 1. kuće, dobijamo različite postavke Fortune u horoskopu. Odnos naših roditelja oblikovao je i stvorio nas. Od snage našeg oca i njegove karme stvara se i naše Sunce koje će definisati vreme u kojem smo rođeni. Nije svejedno u kojem vremenu smo inkarnirani. Okolnosti su se promenile. To definiše Sunce. Mesec, sa druge strane kao oličenje naše majke, definiše prostor i državu gde smo rođeni. Od stanja njene sreće zavisi koliko ćemo imati sreće da se rodimo u nekom razvijenom i naprednom društvu. I na kraju kada to projektujemo od vrha naše 1. kuće dobijamo ličnu Tačku sreće ili PUT DUŠE, koja nam ukazuje gde je naše pravo polje rasta.

Iz ovih formula vidimo koliko su „stari astrolozi“ bili mudri, uzimajući u obzir razliku između dnevnog i noćnog rođenja.

Kod dnevnog rođenja Sunce je iznad horizonta, a kod noćnog rođenja, Sunce je  ispod horizonta i tada je Mesec dominantnije svetlo. Ovo daje dva tipa ličnosti, dva tipa sudbine. Još nas je tradicionalna astrologija učila da je u slučaju dnevnog rođenja bolje je da je Mesec ispod horizonta, a u slučaju noćnog rođenja, da je Mesec iznad horizonta, pošto je Sunce ispod horizonta.

Ova dva tipa rođenja nam govore i o tome koji TRIGON treba da živimo. Postoje dva trigona, kao što postoje i dva tipa rođenja: dnevno i noćno. Oba nose veliku mudrost i znanje, jer je ovo aspekt lakoće i uspeha, pod vladavinom Jupitera.

Trigon NEBA se formira kada je Sunce iznad horizonta, onda se aktivira vatra iz 9. kuće, koja je jedina vatrena kuća na toj polovini neba. To je kuća Jupitera i Strelca. Kuća sreće i budućnosti ka kojoj idemo. Zato, ako je osoba rođena danju, njena primarna potreba je da se poveže sa svojim Budućim JA, sa onim delom svoje ličnosti koji ima cilj, svrhu.

Ako je Sunce ispod horizonta, nastaje Trigon ZEMLJE, jer je Sunce ispod i ne vidi se na nebu. Osobe koje su rođene noću, imaju jaku potrebu da se povežu sa nekom pričom iz Prethodnog JA, zato što je sam znak Lav vezan za našu karmičku priču iz prošle inkarnacije. Osobe rođene noću treba da naprave vezu sa svojom ličnošću iz prošlosti.

Sam ASC nalazi se na granici, između 12. i 1. kuće i prima oba upliva. Ako je Sunce visoko, naša svrha je da ispunimo ono što je vezano za našu 12. kuću. Peti znak od 9. kuće je znak Ovan, prvi znak. Pre nego što osoba koja je rođena danju, može da pokrene nove, velike stvari, pre toga mora da se oslobodi straha od smrti i svakog drugog straha iz svoje 12. kuće. Od 0° Strelca do 0° Ovna proteže se vatreni trigon od 120°. Ovde je potrebno da svoje svetlo delimo, širimo i motivišemo druge ljude.

Ako je Sunce ispod horizonta, naša svrha je da ispunimo sve ono što je vezano za 5. kuću. Osoba mora da razvije Ličnost koja je nekada bila.

Cilj svakog dnevnog rođenja je da se ostvari Mesec, a cilj svakog noćnog rođenja je da se ostvari Sunce. I jedno i drugo je važno za našu integraciju i život, jer nam govori o načinima kako da ostvarimo sebe.

Kod noćnog rođenja se vidi jedna Ličnost, koja traži da se ponovo ispolji. Problem je ako je to Sunce ispod horizonta problematično postavljeno, jer to onda govori o karmičkom dugu ili emotivnim povredama za koje smo ostali i dalje vezani. Ovde je važna pozicija cele serije 5. Cilj je pronaći svetlo u svojoj 5. kući, a kod dnevnog rođenja svetlo je vezano za 9. kuću. Kod noćnog rođenja se aktivira trigon od 0} Ovna do 0} Lava. To je trigon ispod horizonta, a Ovan je onaj koji egzaltira našu ličnost iz prošlog života. Ta ličnost je možda bila sjajna i sada treba da je ponovo oživimo, jer time dobijamo svoju unutrašnju snagu. Svi koji su rođeni noću, imaju misiju da se više okrenu sebi i završe neke važne stvari koje su pokrenuli u prošloj inkarnaciji.

Poenta cele ove priče je prepoznati gde se krije vaša svrha i put Duše. Da li je to pokretanje nekih novih akcija, što bi dalo dnevno rođenje ili je to završavanje nekih važih misija, koje ste pokrenuli nekada ranije, ako je u pitanju noćno rođenje.

Sa noćnim rođenjem Mesec ide ka Suncu. Mesec prenosi sećanja, koja smo nekada imali i predaje ih Suncu, da ih iznese i ponovo proživi. Ako je sjajna 5. kuća to će dovesti do povezivanja sa jakom ličnošću koja je nekada živela. Nešto važno je ostalo što treba da se prenese ili nastavi neku misiju. Često veliki umetnici i duhovnici imaju ovakvu postavku, jer im to omogućava da se povežu na taj kanal znanja koji nose u sebi.

Za kraj želim da razumete da naše današnje misli i osećanja oblikuju buduću materiju. Ako danas imate loše postavljene planete ili teške aspekte, ono što možete sada da uradite je da produbite svoje razumevanje. Možda vaši roditelji nisu bili dovoljno srećni i uspešni i taj kod su preneli na vas. Bez obzira na to, naše je da ih volimo i oprostimo im, jer nisu znali bolje. To je Sunce! Ono greje i voli sve, bez obzira kakvi smo. Iz ugla Univerzuma i Sunca, mi smo svi savršeni. Sve što vidimo nije realno, jer gledamo kroz naočare koje su vlažne i maglovite. Kada prihvatimo prvo svoje roditelje, jer smo preko njih došli u ovaj svet, mi jačamo i svoju tačku sreće Fortunu, koja je od njih nastala. Jačamo svoje polje sreće i oživljavamo svoju 5. kuću, koja je kuća Sunca. Zatim će se i svi drugi odnosi  jedan po jedan ispravljati i naše oči će videti svu lepotu ovog sveta!

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Tadije Sondermajera 3, Wellport, Novi Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2022. // Design & Coding by studio triD