Tel: (+381) 11.267.0711, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
MT webinar: Prosperitet i planiranje U nedelju, 07. novembra od 17h do 20h, dr Lea Imširagić će se održati ONLINE predavanje iz modula Meridijani Tela, ali ovog puta radimo na drugom i trećem meridijanu koje su zapravo povezane. Meridijan treće kuće zadužen je za donošenje odluka. Mnoge odluke koje danas donosimo daju nam vrlo konkretnu materijalnu realnost (drugi meridijan).
» prikaži celu vest
Full Moon project radionica "Zahvalnost" Pridruži nam se na novoj Full Moon radionici „ZAHVALNOST“, koja će se održati 20. oktobra u formi live webinara od 19 do 20.30h. Naš zadatak ovog punog Meseca biće da probudimo inspiraciju ljubavi kroz kvalitet zahvalnosti, koji nam daje mogućnost da prepoznamo vrednost u drugim ljudima.
» prikaži celu vest
Full Moon paket “90 dana za stvaranje balansa” Poslednja tri meseca u ovoj godini posvećena su razvoju kvaliteta Balansa. Nakon perioda komunikacije sa Višim Ja, kvalitet balansa predstavlja način putem kojeg možemo živeti sve stečeno znanje. Ukoliko uspostavimo stanje ravnoteže u svim sferama svog života, tada živimo i sva znanja koja smo prethodno usvojili. Stoga, kroz energiju naredna tri puna Meseca data nam je prilika da razvijemo kvalitet balansa kroz razvoj 3 nove VRLINE – zahvalnost (oktobar), duhovnost (novembar) i pravednost (decembar).
» prikaži celu vest
Upis u školu je u toku! Da li biste želeli da steknete astrološko obrazovanje po svetskim standardima koje će vam omogućiti da se profesionalno bavite astrologijom? U toku je upis u prvu godinu studija astrologije na Institutu za Astrološka Istraživanja i Edukaciju “Johannes Kepler”!
» prikaži celu vest
Astrološki kalendar za 2021. godinu Astrološki kalendar, vaš jedinstveni vodič za 2021. je u prodaji! Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu hrabrosti i inspirativnih akcija na najbolji način, a Astrološki kalendar će nam pokazati koje su to sve važne tačke koje se aktiviraju u predstojećoj godini.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Od 11. do 18.10.2021.

Poruka za ovu nedelju je “VREME JE ZA PLANIRANJE NOVE AKCIJE” 

Posle Plutona, koji je u oktobru prvi krenuo direktno, sada će to ponoviti i Saturn u ponedeljak 11. oktobra. Posle više od četiri meseca, Saturn kreće direktno sa 6° Vodolije. I na kraju, narednog ponedeljka 18. oktobra, to će istovremeno uraditi Merkur i Jupiter. Kao što sam prošle nedelje pisala, ovo su velike energetske promene, koje ćemo svi osetiti. Time se u ovom mesecu pravi jedan presek i kao da dobijamo poruku od ovih planeta da je vreme da se pokrenemo i iz jednog stanja duboke analize krenemo napred. 

Direktno kretanje govori upravo o akciji i kreiranju nečeg novog. Za samog Saturna retrogradno kretanje nije bilo loše. To je u skladu sa njegovom enegijom. Retrogradnost govori o prošlom vremenu i stvarima koje smo ostavili negde daleko iza nas. Saturnu je to blisko, jer tamo gde je Saturn u našem horoskopu, tamo su naša stara karmička dela, kao i naša genetika. Taj genetski kod, koji smo nasledili skriven je u ovoj planeti. Međutim, život treba da se živi i čovek treba da je zagledan u svoju budućnost i da je pametno kreira. Ne možemo samo da se osvrćemo i žalimo za prošlošću. Ovo je nedelja, kada treba da kažemo “doviđenja, odoh ja, svojim novim putem”. Svaka naša akcija koju danas preduzmemo sutra će biti naša karma. Kada to razumemo, onda će nam biti lakše da kreiramo ispravne akcije.  

Današnji Saturn je samo ostareli Mars iz nekog drugog vremena. Koliko smo sa tim Marsom preduzimali ispravne akcije toliko će nam danas Saturn biti bolje postavljen u znaku, kući i u aspektima. Tako energija kruži. Ništa ne nestaje, samo menja svoj oblik. Prihvatite to i krenite napred. Nije dobro da sada kada su Saturn i Pluton krenuli direktno i dalje žalite za nečim iz prošlosti. Nije dobro, jer time oduzimate snagu sebi, a time ćete oštetiti svoje zdravlje. Venera je prešla u znak Strelac 07. oktobra i to je velika sreća za sve nas. Optimizam i radosno očekivanje je ono što nam danas treba. U tome nas sada i Saturn podržava. Doći će vreme, kada će on ponovo krenuti retrogradno, kao i Pluton i kada ćemo se baviti ponovo prošlošću, ali do tada kreirajte nešto novo što će biti i na vašu i na tuđu radost!   

Da je to tako, govori nam i prvi aspekt koji će Venera kao vladarka ove planete da napravi u znaku Strelac. Njen prvi aspekt je upravo sekstil sa direktnim Saturnom u sredu 13. oktobra. Ovo je njihov kosmički dogovor da nas nagrade sa pozitivnom energijom. Sve što isplanirate u narednim danima imaće tendenciju da traje u vremenu. Ne morate da delujete odmah tokom ove nedelje! Ovo je vreme za dugoročne planove. Napravite sada plan i krenite u realizaciju od 03. novembra kada Merkur izađe iz svoje senke, a Mars pređe u svoj znak Škorpion. 

Saturn nije brza planeta koja odmah deluje. On deluje polako. Zato on i traži da budete pravi strateg, koji će mudro isplanirati svaki potez. Venera u sektilu sa Saturnom je odlična i za planiranje nekih dugoročnih poslova sa stanim partnerima. Venera je u Strelcu i ako ste želeli da odete na neki put, seminar, poslovnu konferenciju, gde bi predstavili sebe ili svoj brend, ovo je dobra nedelja da napravite takve dogovore i obezbedite sebi mesto na takvim skupovima. Pokrenite se iznutra i videćete da će se ceo Univerzum pokrenuti da vas podrži u ispunjenju vaše želje. Naravno, ovaj aspekt može da govori da neki ljubavni odnos u koji ste uplovili može da traje u vremenu. Neko će baš u ovoj nedelji odlučiti da stane na ludi kameni i na osnovu ovog aspekta, mogu da poručim, da će taj brak biti vrlo zanimljiv, slobodan na jedan način, ali će biti uspešan i dugo će trajati.

U sredu, Mesec prelazi u Vodoliju i već narednog dana u četvrtak 14. oktobra pravi konjunkciju sa Saturnom i sekstil sa Venerom. Sledi kvadrat sa Uranom i trigon sa Merkurom. Puno Mesečevih aspekata ukazuje na prilično dinamičan dan. Moguće su velike promene raspoloženja. Mesec u Vodoliji nosi uvek jednu potrebu da razumemo druge. Takođe, nosi i malu nervozu. Osobe rođene u znaku ili podznaku Vodolija mogu osećati nemir, nervozu i tenziju zbog kvadrata sa Uranom i konjunkcije sa Saturnom. Ovo nije ništa strašno, više je jedan unutrašnji nemir, što neke stvari mnogo dugo traju. Nekada je to i neophodno, sve velike i važne stvari ne mogu da se urade na brzinu. Svi koji su rođeni sa Mesecom u Vodoliji možda bi trebalo malo više pažnje da poklone svojoj majci. 

Petak je super dan i pruža najviše mogućnosti u ovoj nedelji. Sve što od važnih poslova treba da uradite, gledajte da pomerite za petak 15. oktobar. Sunce u Vagi će napraviti trigon sa Jupiterom u Vodoliji. Biće naglašena muška, pozitivna energija. Ovo je aspekt sreće i uspeha. Ovo može da označi lični uspeh ili uspeh nekoj važnoj muškoj figuri u našem životu. Uspeh ocu ili suprugu. Kada vidimo da će i Mesec napraviti trigon sa Suncem i konjunkciju sa Jupiterom, uspeh je većini zagarantovan! Ovo će posebno biti sjajan dan za Vage, Vodolije, Blizance, Strelčeve, Lavove i Ovnove. Najpre je povoljno za sve vazdušne znakove, a zatim i za sve vatrene. Ako ne spadate u ove kategorije, ovo je jedan vrlo, vrlo, pozitivan dan koji treba maksimalno pametno iskreirati.

U subotu 16. oktobra nema puno dešavanja. Mesec prelazi u znak Ribe te će posebno vodeni znaci biti u opuštenom stanju i raspoloženju. Ovo je sjajan dan da se dobro naspavate i odmorite. Posle mnoštva informacija, dešavanja, akcija, potrebno je da nervni sistem resetujemo i dobro napunimo naše unutrašnje baterije. Treba da se posvetimo sebi i svemu što volimo da radimo. Neko će više spavati, neko će gledati filmove ili čitati knjige... Birajte ono što volite i za šta niste imali vremena u prethodnom periodu. Bitno je da se dobro odmorite.

Nedelja 17. oktobar nagoveštava da će nam i sledeća nedelja biti jako zanimljiva, a kako i ne bi, kada već sledećeg ponedeljka 18. oktobra, Jupiter i Merkur kreću direktno. U nedelju će Sunce praviti kvadrat sa Plutonom u Jarcu što spada u izazovni aspekt. Ovo su dve potpuno različite energije. Dok jedna govori o životu i svetlu, a to je Sunce, druga Pluton, govori o mraku, smrti i prolaznosti. Ovaj aspekt govori i o dubokoj transformaciji. Ništa ne nestaje, kao što sam rekla na početku teksta, sve samo menja svoj oblik. Moguće upravo u ovom danu i tokom sledeće nedelje shvatite da je potrebno promeniti pristup prema nekome i da će se onda dugogodišnji sukob rešiti. Sunce je svesna planeta, što nam govori, kada smo mi dovoljno budni i svesni, svaki problem možemo da rešimo. 

U svakom slučaju treba voditi računa da ne gubimo energiju zbog jakih unutrašnjih strahova ili zbog sukoba sa drugima. Ako imate neki strah od bolesti ili opravdanu brigu, rešite da se suočite sa tim i posetite lekara. Pravi lek sigurno postoji, samo je važno da se obratimo pravim ljudima. 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD