Tel: 060.7673.192, 064.387.222.4, 011.267.31.92   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Kurs: Uvod u tumačenje natalnog horoskopa Astrologija je specifičan jezik, čije specifično pismo - nebesku abecedu je potrebno znati čitati i tumačiti. Ona je veština sklapanje reči i rečenica koje nastaju kombinovanjem astroloških simbola. Kurs "Uvod u tumačenje natalnog horoskopa" počinje u sredu, 8. septembra od 19h na Kepler Institutu.
» prikaži celu vest
Kurs: Tehnike Tranzita u Astrologiji U ponedeljak, 6. septembra, od 19h na Kepler Institutu počinje dvomesečni kurs iz tehnika tranzita u astrologiji. Svi događaji iz života jedne osobe su sadržani u njenom natalnom horoskopu. Međutim, da bismo mogli da ih procenimo kada će se oni dogoditi, neophodno je da na određeni način “oživimo” natalne planete, da ih pomeramo u vremenu i na osnovu tih promenjenih pozicija zaključimo kada će se realizovati određeni natalni potencijal.
» prikaži celu vest
Kurs: Karmička Astrologija Prošlih Života Ono što mi treba da tražimo u karmičkoj astrologiji i u ovom reinkarnacijskom otkrivanju potovanja Duše, jesu različite potrebe nas samih koje se ispoljavaju u različitim životima, trenucima koje negde živimo. Kurs iz karmičke astrologije počinje u utorak, 7. septembra od 19h na Kepler Institutu u trajanju od 10 nedelja. Ovaj kurs je moguće pohađati i online.
» prikaži celu vest
Upis u školu je u toku! Da li biste želeli da steknete astrološko obrazovanje po svetskim standardima koje će vam omogućiti da se profesionalno bavite astrologijom? U toku je upis u prvu godinu studija astrologije na Institutu za Astrološka Istraživanja i Edukaciju “Johannes Kepler”!
» prikaži celu vest
Astrološki kalendar za 2021. godinu Astrološki kalendar, vaš jedinstveni vodič za 2021. je u prodaji! Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu hrabrosti i inspirativnih akcija na najbolji način, a Astrološki kalendar će nam pokazati koje su to sve važne tačke koje se aktiviraju u predstojećoj godini.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Od 06. do 13.09.2021.

Tokom ove nedelje aktiviraće se stepen najveće inteligencije u celom zodijaku. U ponedeljak 06. septembra, Sunce će osvetliti 13° Device, koji je stepen Merkurove egzaltacije. Ovde se čuva znanje o našem nastanku i našoj genetici. Sve ono što nasleđujemo od svojih roditelja u vidu dara i talenta ovde je zapisano. Naš ceo genetski kod nalazi se ovde. Pored aktiviranja najinteligentnijeg stepena u celom zodijaku, ponedeljak nam donosi i druge zanimljive aspekte. 

Pluton, kao najdalja planeta, ove nedelje će biti aktiviran sa čak dva aspekta i to sa Venerom i Marsom. Prvo će Venera u Vagi biti u kvadratu sa njim, a potom će Mars iz Device praviti trigon. Devica je znak naše unutrašnje čistoće, a Pluton sa druge strane nosi sećanje na sve ono što imamo potrebu da odbacimo daleko od sebe, jer smatramo da nije lepo i čisto. Sve ono što nas duboko plaši je predstavljeno Plutonom u našem horoskopu. Venera i Mars u aspektu sa Plutonom, jasno ukazuju da će polje našeg čišćenja u narednom periodu biti neki zaostali nesređen odnos. Ovo može biti i neki jak karmički odnos, koji nas istovremeno jako privlači i plaši. Venera u kvadratu sa Plutonom, uvek aktivira priču o Persefoni i Bogu podzemnog sveta Hadu, koji je Persefonu odveo u svoj podzemni svet prevarom. To je uvek odnos u kojem ćemo lako prepoznati nečiju potrebu da nekome drugom oduzme slobodu i na silu nametne svoj model života. Zato svi koji imaju natalno izazovni aspekt ove dve planete, treba posebno da budu oprezni narednih dana. Glava se lako gubi i lako se bude velike strasti i ljubomora. Ovo je jak karmički aspekt!  

U ponedeljak je Mesec iza Sunca, što je faza balzamičnog Meseca te mnoge stvari ostaju skrivene i neobjašnjive. Ovo je vreme kada se otvaraju kapije, kroz koje lako prolaze sadržaji iz naše davne prošlosti. Na ovo su posebno osetljivi svi koji su rođeni u poslednjoj fazi Meseca, neposredno pre mladog Meseca. Takođe su prozvani i svi koji imaju Veneru u aspektu sa Plutonom. Stare karmičke ljubavi se iznenada mogu vratiti u vaš život. Takođe, ovo je veliki izazov za sve osobe rođene u znaku ili podznaku Vaga. Vage će posebno biti osetljive u narednim danima. Kod mnogih Vaga će se probuditi sećanje na staru ljubav, koju nikako da zaborave. Neki odnos je ostao nedovršen i sve vreme vibrira u skrivenom delu njihovog srca. 

Venera u kvadratu sa Plutonom će kod mnogih probuditi osećaj da klize ka crnoj rupi koja može da ih “usisa” i prebaci na drugu svetliju stranu. Ta svetlija i srećnija strana života je uvek predstavljena trigonom između Venere i Jupitera, koji ćemo takođe imati kao poslednji aspekt ponedeljka. Ovo je jedan od najsrećnijih aspekata, koji treba da nam otvori dušu, kako bi primili tu veliku ljubav od nekoga ko nas ludo voli. Možda je ta ljubav skrivena, jer kao što je već rečeno, Mesec se sve vreme krije iza Sunca, ali se ljubav oseća u vazduhu!

Utorak nam donosi osećaj da je vreme da krenemo u nešto novo i drugačije. Imaćemo mladi Mesec u Devici na 14°. Ovo je pentada kojom vlada Anđeo JEHUIAH, koji ima planetarnu prirodu Mars-Uran. Ovaj Anđeo je posebno vezan za ljudski rod, jer on vodi evoluciju čoveka ka božanstvu. Njegova uloga je da nas poveže sa našom vertikalnom linijom. Svi mi, svaki dan živimo svoju horizontalu, ali podići sebe na viši nivo zahteva da smo povezani sa onim božanskim delom u sebi. Upravo je to izazov ovog mladog Meseca u Devici. Razum je izuzetno jak, ali razum nije dovoljan! Devica ima direktan link ka 12. kući i znaku Ribe, što često odbacuje, postavljajući razum na prvo mesto. Ovaj 13° Device čuva tajnu našeg postanka. Poreklo čoveka nije vezano samo za planetu Zemlju, već je delom i kosmičke prirode. Kada se stvari postave na ove osnove, onda se dolazi do dubokog spokoja i mira. Onda razumemo da smo savršeni baš ovakvi kakvi jesmo i da na sebi ne treba ništa da menjamo. Zaista jesmo savršeni, ali to ne prihvatamo. To i jeste zamka koju znak Devica nosi u sebi. Ona uvek želi sve da popravi i nikada nije zadovoljna do kraja. Zapravo, mi smo savršeni i nema potrebe da se popravljamo, već samo da se povežemo sa svojom 12. kućom, kućom bogova. Ako smo stvoreni po liku svog tvorca, onda se postavlja pitanje: Šta tu treba popravljati, kada je sve savršeno? Zato je ovaj mladi Mesec za sve nas prilika da probudimo u sebi to više znanje, koje se nalazi na 13° Device. 

Da nam Anđeo JEHUIAH šalje ovu poruku vidimo i preko trigona, koji će Sunce i Uran formirati odmah nakon mladog Meseca. Otvara se direktan link ka kosmičkom znanju. Ovo možda zvuči previše imaginarno, ali treba da razumete da tokom godine imamo dane koji su kao stvoreni za filozofiju. Na praktičnom nivou, Sunce u dobrom aspektu sa Uranom daje jednu posebnu hrabrost i spremnost na rizik. Originalne ideje lako nalaze put do nas. Zato je ovo sjajno vreme, kako za filozofiranje, tako i za patentiranje neke sjajne ideje. Svako će već u skladu sa sopstvenom prirodom prepoznati šta je najbolje da uradi.

I na kraju, imaćemo ove nedelje još jedan poseban i važan dan, a to je petak 10. septembar, kada Venera prelazi u znak Škorpion. Venera će narednih mesec dana, sve do 07. oktobra, boraviti u znaku svog izgona. Ovo je znak gde su ženske planete u lošem dostojanstvu, a gde su Mars, Pluton i Uran izuzetno jaki. Ona priča o Persefoni i Hadu će se aktivirati i zato treba povesti računa. 

Imaće Venera u znaku Škorpiona, dosta izazova u narednim danima i nedeljama o čemu će biti reći u narednim hronikama. Sam nulti stepen Škorpiona je stepen prognane žene, prve Adamove žene - Lilit. Žena izuzetne snage, koja je mogla i da leti, i koja je zbog svoje snage i moći bila prognana i zaboravljena, kako od strane Bogova, tako i od strane ljudi.

Lilit je stvorena ravnopravno sa Adamom ali je imala veću snagu i moć od njega. Zbog svoje snažne prirode i potrebe za ravnopravnošću prognana je, a na njeno mesto je došla slabija Eva. 

U narednih mesec dana ćemo imati priliku da osvestimo, koji deo sebe ne prihvatamo i odbacujemo. Sve što ne prihvatamo i odbacujemo, dobija simboliku Lilit. Sve to će se posle okrenuti protiv nas, kao što je to i Lilit uradila. Sva njena ljubomora i potreba da povredi muškarce, žene i decu, je samo revolt na nepravdu, koju je doživela. Zato ako osetite nepravdu ili mislite da zaslužujete više nego što dobijate, treba da prepoznate da je to odraz nečega što ste odbacili daleko od sebe. Lilit nas vodi ka kosmičkom buđenju i slobodi. U znaku Škorpiona su Pluton i Uran egzaltirani. Ali da bi došli do 3. i 11. stepena Škorpiona, gde su mesta egzaltacije Plutona i Urana, moramo proći nulti stepen gde nas čeka Lilit.  Ona je ta koja nas vodi na onu drugu, tamnu stranu Meseca, koju nikada ne vidimo, ali znamo da postoji! To je ona druga strana naše duše sa kojom moramo da se povežemo kako bi postali celoviti!

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD