Tel: (+381) 11.267.0711, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Kurs: Vitalnost, zdravlje i sinteza natalnog horoskopa Zdravlje i bolest žive u jednom horoskopu kao suprotni principi, kao stvar uzroka i posledice koji se mešaju. Bolesti nastaju kao rezultat nekadašnjih akcija, zato što Mars (naše akcije) vremenom postaje Saturn (karma, posledica naših akcija). Ovaj dvomesečni kurs počinje 11.05. i održavaće se svake srede od 19h u online varijanti.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Inicijacije Venere 2022 U prodaji je nova knjiga „Inicijacije Venere 2022“ od autorke Ivane Šaljić. Knjiga je zamišljena kao vodič za Veneru i osvetljava nam sva važna mesta inicijacije za prevazilaženje toka inercije i instaliranja višeg kvaliteta naše Venere. Zato je važno da razumemo kako se Venera oseća u svakom znaku, kako izgleda njena priča ako je živi po inerciji i kako može da izgleda kada podigne energiju i kada je u balansu.
» prikaži celu vest
Astrološki kalendar za 2022. godinu Astrološki kalendar, vaš jedinstveni vodič za 2022. je u prodaji! Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu manifestacije, obilja i kreiranja novih uverenja na najbolji način, a Astrološki kalendar će nam pokazati koje su to sve važne tačke koje se aktiviraju u predstojećoj godini.
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

04.-10. VI 2012

Berze širom sveta počinju da reaguju na razorne posledice svetske eksplozije duga, kao što se i očekuje približavanjem rastućeg kvadrata Urana i Plutona, koji će ovog meseca, juna 2012, započeti svoju prvu od sedam egzaktnih konjunkcija. To je jedna stvar za koju možemo da kažemo: "To smo vam rekli", a oni koji su čitali ovaj berzanski izveštaj tokom protekle godine su potpuno svesni da će ova 33-mesečna geokosmička konstelacija trajati od juna 2012. - marta 2015. Znate već da su ove dve planetarne “elektrane” došle u orbis od 1 stepen egzaktnog aspekta još jula - avgusta 2011, kada je konačno donet mučan kompromis da se konačno smanjenji trostruki A kreditni rejting SAD, prvi put u istoriji, od strane rejting agencije S&P. Berze širom sveta su potonule.

Ali sasvim je druga stvar da shvatite šta treba da radite u ovoj situaciji finansijske krize, ako niste trgovac ili niste zadovoljni kretanjem svetskih berzanskih indeksa. Zaista, po prvi put, generacijama unazad, nigde ne postoji sigurnost bez rizika ulaganja. Oh, čućete sa više nego uobičajenim entuzijazmom iznose za "ponude ovog veka", ali to samo ukazuje na porast prevara koje će biti bačene pred ljude koji još uvek imaju novac ali ne znaju šta da urade sa njim (da, znamo, 1% tih ljudi će biti pogođen ogromnim porezima, zajedno sa ostatkom nas, koji smo podjednako u ovoj krizi koja je u toku).

Ključno je da "zaštitite svoj kapital", što je svakako mantra kada je Saturn u opadajućem aspektu sa Plutonom (2001. – 2020.). To nije kao u rastuća faza (1947. - 1966, 1982. – 2001.), kada je mantra bila da treba "ulagati svoj kapital" u akcije. Sada je potpuno drugačije, pogotovo od kako je Saturn napravio rastući kvadrat sa Plutonom 2010, a Federalne rezerve započele svoje programe kvantitativnih olakšica, ne samo da bi zadržale kratkoročne stope na niskom nivou, blizu nule, već da bi došli do tačke da se sada 10-godišnje američke državne obveznice zatvaraju na beznačajnih 1,5%, što je rekordno niska dobit.

Stvari se odvijaju u tom pravcu da ćete uskoro morati da platite bankama kamatu na štednju, jer je pravilnik o inteligentnom ulaganju koji se već vekovima poštuje, sada okrenut naopako - naglačke. Celog života su vas učili da štedite novac i da investirate u imovinu, samo da biste videli, da ste se time, u poslednjih pet godina, doveli u košmar strašnih gubitaka glavnice i kamate. Ali, takođe, bez znanja lidera koji su na vlasti, došlo je do 16% pada američkih saveznih prihoda između 2008. i 2011, što je samo pridodato ukupnom dugu SAD (kao i svetskom dugu). Štediše i vlasnici nekretnina su kažnjeni, iako se, po našem znanju finansijske astrologije, taj trend se bliži kraju, iako je Severni Mesečev čvor izašao iz Vodolije i Jarca, znakova krize. A sada će ponovo pogoditi svetske berze.

Dobrodošli u prvi od 33 meseca trajanja kvadrata Urana i Plutona. Nikada više nećete biti isti, niti će svet imati pojma šta da uradi, jer 1) stvari nisu iste, tako da ne postoji ništa što se odnosi na ovo, osim ako se vratite na poslednji kvadrat Urana i Plutona 1931. - 1934, kada lideri nisu imali pojma šta da urade, i 2) stvari koje će delovati zahtevaju strpljenje i dugoročan plan, a političari nemaju strpljenja, zbog toga što glasači nemaju strpljenja. Ali ima i jedna dobra vest: krajem 2012. (posle izbora u Americi) do 2013, postoji povoljan astrološki vremenski okvir kada može biti razvijen dugoročan praktičan plan za zaustavljanje ovog “krvarenja”. Biće potrebno 5 - 8 godina (dok Saturn i Pluton ne dođu u egzaktnu konjunkciju u januaru 2020.) da biste videli rezultate žrtvava koje su podnete a koje ovaj plan zahteva. U međuvremenu, pitanje koje ozbiljno treba da postavimo je: zašto su nam potrebne banke? I šta bi trebala da bude njihova prava uloga u zdravoj privredi i društvu koje vrednuje demokratske principe i jednakost? Pluton vlada dugovima i bankama, a Jarac vlada vladom. Pluton u Jarcu drži ključ za okretanje ovog ugla, a taj ugao obično dođe do izražaja do sredine 15-godišnjeg tranzita, koji se dešava 2015. (aktuelni 248-godišnji tranzit Plutona u Jarcu traje od 2008. – 2023.).

Interesantno je napomenuti da, pošto su prošle nedelje berze širom sveta doživele krah, tržište plemenitih metala se preokrenulo. Samo u petak, zlato je skočilo za 60 dolara po unci. U poslednjoj nedelji, pretilo je da će probiti trostruko dno na 1520 - 1540. Do petka je poraslo na 1630. Dakle, gospoda centralni bankari: da li i dalje mislite da zlato nije realna valuta, realan novac? Kao što su do nedavno svi izjavljivali. Kada su u pitanju dugoročni ugovori, zlato nema gde da ide, osim da raste, sve dok je tržište valuta nestabilno. A evropske valute su zaista nestabilne, dok se Evropa bori da pronađe način da podrži banke u evro zoni i spreči potencijalni krah banaka u nekim od zemalja članica EU. Sve je to deo dešavanja poslednjih osam godina opadajuće faze Saturna i Plutona, a posebno je jak uticaj sada kada Uran (planeta krize) ulazi u egzaktan kvadrat sa Plutonom (planeta smrti, duga i preporoda).

Najbolji berzanski potezi protekle sedmice

Tokom proteklih nekoliko nedelja u ovaj berzanski izveštaj ubacivali smo preporuke za trgovinu na berzi koje šaljemo samo našim pretplatnicima. Čitaocima se izgleda dopala ova vrsta informacija, kao i to koliko su tačni bili ovi berzanski izveštaji u mnogo slučajeva. Mislimo da je potrebno da sada dodamo novo poglavlje u ovaj berzanski izvšetaj pod nazivom: "Najbolji berzanski potezi protekle sedmice".

Nedeljni berzanski izveštaj za pretplatnike za prošlu nedelju, 28. maj: "Pozicionirani brokeri bi mogli da gledaju da prodaju kratkoročne akcije kada dostignu 12,610 ili više, sa gubitkom na kraju neposredno pre zatvaranja do 12,750. Agresivni brokeri bi mogli da prodaju kratkoročne akcije kada dostignu 12,610 ili više sa gubitkom na kraju do 12,750". Najviša nedeljna vrednost bila je 12.611. Berza na kraju nedelje je zatvorena na 12.118. Ne može biti bolje od ovoga - bilo gde.

Dnevni izveštaj za 21. maja: "Agresivni brokeri su u dugoročnim akcijama sa gubitkom pre zatvaranja ispod 1540. Hajde da uzmemo lep profit od 1/3 od ovoga, i da ponovo kupimo ako cene padnu na 1540 - 1555". Maja 21, zlato je dostiglo najvišu vrednost od 1599. Maja 23, palo je na 1532.80, ali nikada pre zatvaranja nije bilo ispod 1540. U petak, 1. juna, zlato je dostiglo 1630, a u jednoj nedelji je do sada sklopljeno oko 80 ugovora za zlato.

Kratkoročna geokosmička kretanja

Najmoćnije geokosmičke konstelacije u 2012, dešavaju se u periodu od 23. – 29. juna, i uključuje prvi egzaktan rastući kvadrat Urana i Plutona, direktno okretanje Venere i Saturna i Jupiter u rastućem kvadratu sa Neptunom. Ovo su vrste konstelacija koje imaju uticaj na pad berze. Ovaj period predstavlja najjači "efekat magneta" od svih ostalih koji dolaze, sila koja povećava svoju energiju, što dovodi do kolektivnog psihološkog vrhunca tokom ovog perioda, +/- nedelju dana.

Pre ovoga, takođe imamo značajna dešavanja ove nedelje, kao i sledeće. U ponedeljak, 4. juna, pomračenje Meseca, retrogradna Venera je u kvadratu sa Marsom i Neptun koji kreće retrogradno. To je vreme potencijalne histerije, i izazov da se pronađe istina u vezi sa optužbama neopreznih stranaka. To je čudno vreme za ljubav - dosta aktivnosti, ali kome možete da verujete? U utorak uveče i u sredu ujutro, Venera će napraviti svoju veoma retku okultaciju (eklipsu) sa Suncem. Protekla dva puta ovo se dogodilo 1761. – 1769. i 1874. – 1882. (u sredini perioda poslednjeg rastućeg kvadrata Urana i Plutona i u toku najduže ekonomske krize u istoriji SAD). Dešava se u parovima, u razmaku od 8 godina. Prvi deo ovog para dogodio se u junu 2004.

U četvrtak, 7. juna, Sunce će formirati ratoborni kvadrat sa Marsom. Sledećeg ponedeljka, 11. juna, Jupiter će početi jednogodišnji boravak u znaku Blizanaca, a Merkur formira T-kvadrat sa kvadratom Urana i Plutona. Ovo je još jedna konstelacija potencijalnog "uranjanja" kada su u pitanju akcije, i još jedan pregled onoga šta možemo očekivati tokom čitavog perioda trajanja kvadrata Urana i Plutona od 24. juna 2012 do 17. marta 2015.

Razmišljanja o dugoročnim kretanjima planeta i priče tranzita

G. Rej Merimen je imao dobru nedelju. Ali, zašto i ne bi, kada se Jupiter na kraju Bika približava trigonu sa njegovim natalnim ascendentom na kraju Device, a to je tranzit kroz njegovu natalnu devetu kuću obrazovanja, seminara i putovanja.

Dakle, prošle nedelje u Nju Orleansu, bili su naši najbliži prijatelji iz oblasti astrologije i finansija, na velikom Regulus banketu koji se organizuje poslednje večeri na svakoj UAC konferenciji. Za one koji nisu upoznati sa UAC konferencijom (Konferencija ujedinjenih astrologa), ovo je najveći skup profesionalnih astrologa i studenata astrologije u svetu. Održava se svake četiri godine (izborna godina), a učestvuje oko 1500 praktikanata iz preko 50 zemalja. To je zaista izuzetan i visoko energetski događaj koji traje 5 dana i na kome se održava oko 300 predavanja o 18 različitih oblasti, uključujući i finansijsku astrologiju.

Regulus banket se održao u ponedeljak uveče. Dodeljeno je pet Regulus nagrada u pet različitih oblasti. U oblasti astrologije, ovo je ekvivalent za Oskara u filmskom svetu. Za svaku nagradu je predloženo pet kandidata. G. Merimen je bio nominovan za Regulus nagradu u oblasti istraživanja, otkrića i inovacija, i bio je veoma uzbuđen, ali je nije dobio. Nagrada je otišla Robertu Blaškom, koji je bio veoma dobar prijatelj i istinski originalan mislilac, a koji je preminuo pre nekoliko meseci. Roberta smo poznavali dovoljno dobro da znamo da mu ne bi smetalo da to kažemo... nikada se ne takmiči sa nedavno preminulim.

Dakle, bili smo srećni što je nagrada otišla Robertu, zaslužio je. Poslednja Regulus nagrada se dodeljuje za "promociju astrologije kroz profesionalni imidž", kategorija za koju je g. Merimenu dodeljena nagrada 1995. Na naše iznenađenje i zadovoljstvo, ova nagrada je ove godine otišla u ruke Kris Mekre (Chris McRae) iz Edmontona, Alberta, Kanada. Kris je bila potpredsednik kada je g. Merimen predsedavao ISAR-om (Međunarodno udruženje astroloških istraživanja) od 1998. - 2008, i ona se nalazi u toj ulozi do današnjeg dana. U svom govoru zahvalnosti, ona je odala specijalno priznanje svima koji su joj pomogli u razvoju profesionalnog aspekta njene uloge u astrologiji. To je bio veoma poseban momenat koji nas je pokrenuo i odagnao blago razočarenje što g. Merimen nije primio Regulus nagradu za istraživanje. G. Merimen je bio srećan i osećao je fantastičan uticaj Jupitera u svom horoskopu.

Ali to nije bilo sve. Ostalo je da se dodeli još jedna nagrada koja se daje i koja može da zameni svih pet Regulus nagrada. To je nagrada za životno delo, koju su dobila samo tri astrologa pre ove UAC konferencije. Niko nije znao da će se te večeri dodeliti dve nagrade za životno delo. U toku dodeljivanja prve od ove dve nagrade, odjednom su svi shvatili se govori o.... g. Merimenu! Vau! Kakvo iznenađenje - i čast! G. Merimen, zajedno sa svojim dragim prijateljem i kolegom Majklom Lutanom - od strane svojih kolega dobio je nagradu za životno delo za doprinos na polju astrologije. Obojica su bili zaista počastvovani ovim priznanjem.

U međuvremenu, bilo je dobro biti u društvu sa ovim briljantnim misliocima tokom protekle nedelje. To još jednom pokazuje da se ljudi različitih ideologija slažu, da poštuju jedni druge, i da mogu imati produktivan dijalog. Kada bi se samo američki Kongres i Bela kuća mogli ugledati na astrološku zajednicu... Da, čak se i Jarčevi i Ovnovi mogu dobro družiti.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD