Tel: 060.7673.192, 064.387.222.4, 011.267.31.92   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Kurs: Uvod u tumačenje natalnog horoskopa Astrologija je specifičan jezik, čije specifično pismo - nebesku abecedu je potrebno znati čitati i tumačiti. Ona je veština sklapanje reči i rečenica koje nastaju kombinovanjem astroloških simbola. Kurs "Uvod u tumačenje natalnog horoskopa" počinje u sredu, 8. septembra od 19h na Kepler Institutu.
» prikaži celu vest
Kurs: Tehnike Tranzita u Astrologiji U ponedeljak, 6. septembra, od 19h na Kepler Institutu počinje dvomesečni kurs iz tehnika tranzita u astrologiji. Svi događaji iz života jedne osobe su sadržani u njenom natalnom horoskopu. Međutim, da bismo mogli da ih procenimo kada će se oni dogoditi, neophodno je da na određeni način “oživimo” natalne planete, da ih pomeramo u vremenu i na osnovu tih promenjenih pozicija zaključimo kada će se realizovati određeni natalni potencijal.
» prikaži celu vest
Kurs: Karmička Astrologija Prošlih Života Ono što mi treba da tražimo u karmičkoj astrologiji i u ovom reinkarnacijskom otkrivanju potovanja Duše, jesu različite potrebe nas samih koje se ispoljavaju u različitim životima, trenucima koje negde živimo. Kurs iz karmičke astrologije počinje u utorak, 7. septembra od 19h na Kepler Institutu u trajanju od 10 nedelja. Ovaj kurs je moguće pohađati i online.
» prikaži celu vest
Upis u školu je u toku! Da li biste želeli da steknete astrološko obrazovanje po svetskim standardima koje će vam omogućiti da se profesionalno bavite astrologijom? U toku je upis u prvu godinu studija astrologije na Institutu za Astrološka Istraživanja i Edukaciju “Johannes Kepler”!
» prikaži celu vest
Astrološki kalendar za 2021. godinu Astrološki kalendar, vaš jedinstveni vodič za 2021. je u prodaji! Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu hrabrosti i inspirativnih akcija na najbolji način, a Astrološki kalendar će nam pokazati koje su to sve važne tačke koje se aktiviraju u predstojećoj godini.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Rituali za Mlad Mesec u znaku Lav

MESEC U ZNAKU LAV - VATRENI ELEMENT

Veoma izražene emocije, drama, raspaljena vatra osećanja i animiranje ključne su reči. Ovde neki ljudi osete kao da im se drugi kače na energiju, zato pazite, čistite se redovno. Vreme i tačnost mogu biti malo iskrivljeni ovih dana, naročito u odnosu na članove porodice. Višak emocionalne energije kanališite kroz fizički izraz, vežbajte, pokažite ljubav, sagorevajte svoju energiju na najdivniji konstruktivni način.

Posmatrajući i proučavajući gde se energija kreće primetićemo da se određeni deo vitalnosti uputio mudro, ali takođe određeni deo je izgubljen. Možda se osećamo umorno, ali iz dobrog kreativnog razloga ili možemo osećati puno energije koja se širi unutar nas ali se stalno usmerava u ispunjavanje zahteva drugih ljudi. Često je ovo slika Meseca u znaku Lava. Možda i ništa ne radite, ležite samo na Suncu i na kraju dana se osećate umorno, to je zbog svetlosnog energetskog punjenja koje prirodno traži balans u spavanju, u mraku kako bi se energija raspodelila pravilno.

Izuzetno je važno znati da zdrava upotreba energije otvara potpuno nove puteve avanturi, dok negativni izvori energije, loše usmeravanje uvek završavaju u slepoj ulici. 

Pronaći i održati izvor energije, pravi način kako da je negujemo i uzgajamo, kako da je očuvamo i kanališemo je glavni duhovni zadatak Mladog Meseca u zaljubljenom u život i sjaj, pomalo lenjom, ali nadasve radosnom znaku Lava! 

Svaki pravi MAG zna da je tajna MAGIJE u veštom korišćenju ŽIVOTNE ENERGIJE! Kako odlučimo, odaberemo da usmerimo svoju energiju, to će postati sila, snaga koja oblikuje naš život! 

Kuda teče naša energija?

Lagano, nigde ne žurimo, period Mladog Meseca u Lavu ali i zvezde ovog perioda Jupitera Vladara Ascedenta Lunacije i Vrha strele Božijeg prsta, traži preciznost dobijenu strpljenjem i ako sve u nama plamsa i buja... Pretvoriti energiju vatre, plamena svetlosnog u željenu kreaciju Magija je ovog perioda.

Mi smo mađioničar svog života!

Gde god odlučimo da uputimo svoju dragocenu energiju tamo će se sigurno dogoditi magija koju mi biramo! 

Sa Mladim Mesecom u znaku Lava i Otvaranjem portala Lavlje kapije naš život počinje ponovo, iznova, mi možemo da biramo šta ćemo da živimo!!

MLAD MESEC 

Faza u kojoj Mesec obrazuje egzaktnu konjunkciju sa Suncem, rastojanje između Luminara iznosi 0 lučnih stepeni, period tokom kog je Mesečeva svetlost najmanja, nema je. Mlad mesec je dobar za početak novih ulaganja i poslova, za sejanje novog semena, novih ideja, uverenja. Raditi vizuelizaciju ličnih planova, Afirmacije, Zakon privlačenja, meditaciju kanališući svoje želje i težnje u smeru rasta i razvoja. Jako je važna ova stvaralačka energija, sve što se tog dana pomisli ima i osnove da se ostvari, zato valja sve isplanirati do detalja, do osećaja mirisa, teksture, proći sa druge strane kao da je već ostvareno i postoji već. Što je jasnija slika to je bliže ostvarenje. Napravite svoj lični energetski otisak u budućem vremenu, ipak će ova slika čitavog meseca biti vodilja, shema za stvaranje holografskog inprinta. Ovaj period nam pruža mogućnost da odaberemo svoj put, sudbinu, neovisno od situacije i okolnosti. Ne stupati u rasprave, uviđajnost i ne primanje k srcu je rešenje, jer vašim mislima, dušom i telom treba da teče samo ono što ŽELITE ZA SEBE ZA CEO PERIOD! Takođe, može se praštati, oslobađati od štetnih navika, kompleksa.. Poželjno je prošetati napolju, bez previše zamaranja. Izbegavati sve što dodatno pobuđuje - alkohol, vruća i ljuta hrana. Ova harmonizacija sa ciklusima prirode donosi isceljenja na psihičkom i fizičkom nivou. Svaki ritual u ovoj fazi dobar je za ljubav, romantiku, zdravlje, za nove poduhvate.

POSVEĆENI RITUALI 

Tokom visoko frekventnih energetskih portala, kao što su zvezdane kapije, pomračenja - Eklipse, baš kao kod svih snažnih događaja i energetskih poravnanja u univerzumu možemo kod sebe primetiti dešavanja i promene na energetskom, emocionalnom, psiho-fizičkom nivou. 

Naime, 8. avgust će biti izuzetno moćan, visoko frekventan i intenzivan dan. Za sve one koji su ultra osetljivi na energetske uplive i promene idealno je da dan provedu kod kuće, odmore se od uobičajenih aktivnosti i sklone se za ove veličanstvene energetske oluje.  

Da biste aktivirali i apsorbovali ove svetlosne kodove, preporučuje se meditacija od 20 minuta svakog jutra i večeri tokom ovog perioda kako bismo održali vibraciju u harmoničnom stanju. Važno je na ovaj način postići laganu rezonancu i magnetičnost prema svemu onome što se nadamo da ćemo privući, dobiti i primiti. Provedite što više vremena u mirnom, centriranom stanju uma. Vizualizujte talase svetlosne energije koja struji iz neba i ulazi u naša energetska i fizička tela kroz našu krunsku čakru. U isto vreme, držite um u čistim, pročišćenim mislima, oslobođen negativnosti i ponavljajte pozitivne izjave, afirmacije koje su apsolutno u skladu sa životom koji želimo da manifestujemo.

VODENI DAN kako bi bili protočniji, vedriji i sjajniji.

VEŽBE - YOGA POLOŽAJI 

Srce, solarni pleksus i kičma su delovi našeg tela koji korespondiraju sa znakom Lava, Suncem i Mesecom. Pita nas ovaj mlad mesec da li ostajemo verni svom srcu, da li smo usklađeni sa sopstvenim integritetom, identitetom kičma se ponekad naziva naš oslonac, naša osa.

Ako povreda nastane na kičmi može odjeknuti negde drugde u našem telu, ako nešto fali srcu fizički ili emocionalno takođe odjeknuće negde drugde u našem sistemu zato je važno posvetiti pažnju našem fizičkom telu, a predlog za ovaj period bio bi nekoliko jednostavnih vežbe iz joge. 

Položaj psa koji gleda gore
Sfinga položaj
Položaj kobre
Važno je stegnuti noge i koren kičme kako bi zaštitili donji deo leđa i kičmu. 

Znak lava je znak radosti, dece i sreće i zato neka naše lice ostane mekano, nasmejano i vedro, neka naša ramena ostanu opuštena i otvorena.

Koristeći dah otvorimo se u predelu leđa i grudnog koša.

Nakon produbljivanje ljubavi i veze između svog srca i kičme krećimo se dalje sa lavovskom hrabrošću odlučnošću, samopouzdanjem na stazi sopstvenog identiteta, obasjajmo sve kao Sunce, osetimo tu radost i savršenstvo.

MISLIM SAMO ONO ŠTO STVARNO ŽELIM - Našim mislima, dušom i telom treba da teče samo ono što ŽELIMO ZA SEBE ZA CEO PERIOD! 

PRAŠTANJE, OSLOBAĐENJE od štetnih navika, kompleksa. Ukinite sve tendencije, osvestite, osetite svoj centar, SAMO BUDITE!

POKAŽITE SE - ŠETNJA Obzirom da znak Lav podržava našu potrebu za sportskim aktivnostima, ali voli i da bude viđen, nagrađen.. Iskreirajte za sebe idealne uslove, obucite nešto moderno, kvalitetno, sportsko ili potpuno ŠIK, ali fino uklopljeno sa onim što jeste, što želite da ispoljite sa ponosom i pođite u šetnju. Prošetajte napolju, bez previše zamaranja, jer lav to ne voli. Zamislite zvuk fanfara. Hodajte svoj lični CATWALK, sa stilom, elegantno, dostojanstveno. 

MUZIKA - slušanje omiljene muzike uvek je sjajno, razgaljujuće. Muzika može da nas podigne, uspravi i podseti na fleksibilnost neophodnu da bi radost i zahvalnost dobitka, lagano tekla našim bićem stvarajući energiju za novu kreaciju.

RAZMENA POKLONA sa prijateljima, razmenite se omiljenim cvećem, lekovitim biljkama, esencijalnim uljima, plod ili drvo Limuna je odličan poklon. Pokloniti parče papira sa ručno napisanim lepim namerama svojim prijateljima ili ovo uradite kao novi ritual za Mlad Mesec samo sa sobom, jer kao što sam već pominjala Broj 8. je uvek tu da donese materijalizaciju onome što je na prvom mestu!!! Ipak broj 8. zove da se otvorimo ka sebi, da investiramo! Venera je u znaku Device, voli perfekciju, a ima li finijeg rada od brušenog dijamanta?! Slobodno poklonite dijamant, sebi ili nekome, svakako će vam se vratiti u meri interesne kamate na koju ste potpisali ugovor sa sobom (čitaj: najmanje) ili u meri kamate koju samo univerzum može da vam ponudi i pruži (čitaj: beskonačno).

NAMERA, KREACIJA kanalisati svoje želje i težnje u smeru rasta i razvoja - jako je važna ova stvaralačka energija, sve što ovog dana pomislite ima i osnove da se ostvari, zato valja sve isplanirati do detalja, do onog finog osećaja svakog mirisa, teksture pod prstima.. Prođite sa druge strane, broj 8. nas izuzetno podržava u ovom prolasku, prožite, pogledajte, sve je već ostvareno i postoji već! Što je jasnija slika to je bliže ostvarenje! Napravite svoj lični energetski otisak u budućem vremenu!

RAŠIRIMO RUKE kako bi mogli da pustimo, prihvatimo, napravimo, iskreiramo udobno mesto u tom našem naručju, zagrljaju za sve što nam je potrebno. Stvorimo udobno mesto za ono što smo hteli, za energiju koja upravo dolazi u nama potrebnim oblicima...

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD