Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Kurs: Karmička Astrologija Budućih Života Od 21. novembra na Kepler Institutu počinje šestonedeljni kurs iz Karmičke Astrologije Budućih Života. Neke od tema ovog kursa su Petlje Budućeg Života, Otvaranje Budućeg sećanja, Duša Budućeg života, Lice Buduće inkarnacije, Hiron – Kosmička Duša i Lanac Budućih inkarnacija. Kurs se može pohađati redovno ili online.
» prikaži celu vest
Kurs: Psihološki profil, ljubav i brak u natalnom horoskopu Na Kepler Institutu, 26. novembra će početi dvomesečni kurs iz natalne astrologije. Na ovom kursu će se, kroz izučavanje astroloških serija, učiti o slikama odnosa različitih planeta, kuća i znakova koji nam govore o predispozicijama u ljubavi, zatim braku, periodu koji povezuje ljubavnu vezu i stupanje u brak, a pre svega toga – psihološkom profilu natusa. Moguće je i online pohađanje.
» prikaži celu vest
Dvodnevna radionica: Isceljenje Unutrašnjeg Deteta Da li ste spremni za duhovnu avanturu kroz isceljivanje i duboku integraciju? Pridružite nam se u dubokom i moćnom vikendu radosti, isceljenja i ličnog rasta uz pomoć neverovatnih Wild Earth Animal esencija i njihovog tvorca, šamana Danijela Mejpla (Daniel Mapel) iz Virdžinije koji živi sa životinjama u šumi i komunicira sa njima. Njegov rad je dobio međunarodno priznanje za svoju originalnost i sposobnost da na licu mesta pravi izuzetne promene.
» prikaži celu vest
Predavanja u Kini Od 22. novembra do 24. novembra 2019. godine, održava se prva Međunarodna Astrološka Konferencija u Pekingu, Kini. Tom prilikom, Aleksandar i Lea Imširagić će po prvi put držati predkonferencijske seminare 21. novembra 2019. godine.
» prikaži celu vest
Kurs: Astrološke Tehnike Progresija Na našem Institutu počinje šestonedeljni kurs Astrološke Tehnike Progresija u sredu, 06. novembra od 18h. Na ovom kursu, polaznici će biti upoznati sa tehnikama kao što su sekundarne, tercijarne, minorne i konverzne progresije, harmonične progresije i progresirane deklinacije. Kurs je moguće pohađati u redovnoj ili dopisnoj, online varijanti.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

04. do 10. jun 2012

Sedmica pred nama obećava vrlo poseban dinamizam i vrlo posebnu energiju koju će iznedriti spoj Sunca i retrogradne Venere koji je ovog puta veoma specifičan jer je reč o astronomskom fenomenu prelaska Venere preko Sunčevog diska koji se odigrava veoma retko – dva puta u razmaku od osam godina, pa onda tek na 105-121. godinu. Kao i svaka retkost i ova ima veći značaj i dublji upliv, a kako glavnu ulogu, koja će biti vidljiva na nebeskoj pozornici i golim okom u zoru 6. juna, igraju Sunce i Venera, i to na kraljevskom petnaestom stepenu Blizanaca, to je pred nama izuzetnih sedam dana tokom kojih ćemo imati priliku, ukoliko to poželimo i ukoliko se potrudimo,  da popravimo, rešimo ili završimo, svaki problematični odnos, jer Sunce je to koje je istina, koje je najčistije i najispravnije, a Venera ona koja upravlja svakim odnosom kao i svakim odnosom prema bilo čemu. Retrogradna svakako govori o nekada načinjenoj grešci, propustu, slabosti, povlačenju, i upravo ovakva konjunkcija sa Suncem - istinom, suštinom, tvorcem, donosi mogućnost da se suočimo sa sobom kroz sebe, kroz druge, kroz odnos i rodimo neko novo, čistije, uzvišenije JA.

I eto šanse da jedna ispravna, ili, bolje reći neizgovorena, reč promeni sve, jer je nekada pogrešna pokrenula ono što ovih dana imamo šansu da ispravimo. Kako ovoj konjunkciji prethodi najpre trigon Merkura i Saturna kojim otpočinjemo sedmicu, pri čemu je Merkur ujedno i Venerin dispozitor, to je sigurno da smo nešto nekada obećali, zavetovali se, a onda predomislili, oglušili, izdali, ili bili sprečeni da obećano održimo i ispunimo. Da se slično može ponoviti i ove sedmice ukazuje kvadrat Venere i Marsa koji sledi nakon trigona Merkura i Saturna, a prethodi konjunkciji Venere i Sunca. Mars je Uranov dispozitor, pa evo i posrednog kvadrata Urana i Venere, a Venera je Saturnov, pa eto i posrednog kvadrata Saturna i Marsa. I evo Merkura koji Saturnu prenosi Venerinu poruku da je čeka, da će se vratiti čim završi šta mora, no evo i Marsa zajedno sa Uranom koji će se Veneri na put isprečiti... No, susret sa Suncem promeniće sve što se do tada dešavalo...

Na objektivnom nivou prvih dana sedmice aktuelni će biti obećavajući dogovori, naizgled ozbiljni, sa dalekosežnim planovima, posebno ako je reč o nečemu što je već pokušavano (Saturn je retrogradan), i posebno po pitanju dece, školstva, dokumenata, saobraćaja, medija. No, istovremeno sa ovim ozbiljnim trigonom Merkura i Saturna i Neptun kreće retrogradno, sa kojim će Merkur krajem sedmice, nakon prelaska u znak Raka formirati trigon, pa ćemo najpre napraviti dogovore sa Saturnom, a onda, nakon konjunkcije Venere i Sunca, promeniti stranu i poverovati Neptunu... I evo naučnika koji nemoguće odgovore konačno pronalaze u nemogućem, nestvarnom, neopipljivom, nedokazivom. Evo svih onih tvrdih stavova koji će doživeti čudo i maksimalno omekšati.

Evo i devojke koja doživljava neprijatnost i opasnost negde na ulici, na povratku kući, nakon što je drugarici rekla da joj pozdravi staru ljubav... Neprijatnost može prizvati sjajnog spasioca u liku Sunca, ali i sama biti prilika da se život preokrene... A smer će diktirati izgovorena reč, bilo onome ko ugrožava bilo onome ko spašava...

U Veneri žive i Jupiter i Saturn, pa će biti aktuelna i priča novca, zakona, putovanja, pa će na isti način sve od Marsa biti ugroženo, ali na isti način i u prilici da bude „spaseno“. Ovo je svako NE u „skupštini“, ali i svaki rizik na igrama na sreću – a ishod će zavisiti samo od toga koliki je nivo ispravnosti i sreće u predelu srca... A kako sledi kvadrat Sunca i Marsa u petak, to će svi neiskreni potencijalno biti u problemu, bilo sa autoritetima, bilo u saobraćaju, bilo sa zdravljem ili statusom. Sumnjičavi i kritični dobiće prekor nekoga daleko iznad njih i zbog toga moguće „pasti“ jer Merkur prelaskom u Raka vodi i Marsa u znak pada. Rešenje će pronaći u veri, u veri u svoja osećanja a ne razum, a brzo će se uveriti da je to znanje iz Raka gde Jupiter egzaltira, ono koje neprijatelje ne stvara, jer će već u subotu Merkur napraviti trigon sa Neptunom. Pa evo sumnjičavog Marsa iz Device koji ukoren, prekoren i posrnuo konačno „dobija“ ono što savršenim radom i trudom nije uspeo steći.

*

Ove sedmice oskar za najbolju ulogu dobijaju oni sa Venerom i Suncem u konjunkciji. Aplauza će se naslušati svi sa Venerom i Marsom u aspektu, posebno kvadratu, kao i oni sa Suncem u nezgodnom odnosu sa Marsom. Iako se može činiti manje važnim, sjajnu ulogu će odigrati svi sa Merkurom u povoljnom odnosu sa Saturnom, kao i oni sa Merkurom u povoljnom odnosu sa Neptunom.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD