Tel: 060.7673.192, 064.387.222.4, 011.267.31.92   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Kurs: Uvod u tumačenje natalnog horoskopa Astrologija je specifičan jezik, čije specifično pismo - nebesku abecedu je potrebno znati čitati i tumačiti. Ona je veština sklapanje reči i rečenica koje nastaju kombinovanjem astroloških simbola. Kurs "Uvod u tumačenje natalnog horoskopa" počinje u sredu, 8. septembra od 19h na Kepler Institutu.
» prikaži celu vest
Kurs: Tehnike Tranzita u Astrologiji U ponedeljak, 6. septembra, od 19h na Kepler Institutu počinje dvomesečni kurs iz tehnika tranzita u astrologiji. Svi događaji iz života jedne osobe su sadržani u njenom natalnom horoskopu. Međutim, da bismo mogli da ih procenimo kada će se oni dogoditi, neophodno je da na određeni način “oživimo” natalne planete, da ih pomeramo u vremenu i na osnovu tih promenjenih pozicija zaključimo kada će se realizovati određeni natalni potencijal.
» prikaži celu vest
Kurs: Karmička Astrologija Prošlih Života Ono što mi treba da tražimo u karmičkoj astrologiji i u ovom reinkarnacijskom otkrivanju potovanja Duše, jesu različite potrebe nas samih koje se ispoljavaju u različitim životima, trenucima koje negde živimo. Kurs iz karmičke astrologije počinje u utorak, 7. septembra od 19h na Kepler Institutu u trajanju od 10 nedelja. Ovaj kurs je moguće pohađati i online.
» prikaži celu vest
Upis u školu je u toku! Da li biste želeli da steknete astrološko obrazovanje po svetskim standardima koje će vam omogućiti da se profesionalno bavite astrologijom? U toku je upis u prvu godinu studija astrologije na Institutu za Astrološka Istraživanja i Edukaciju “Johannes Kepler”!
» prikaži celu vest
Astrološki kalendar za 2021. godinu Astrološki kalendar, vaš jedinstveni vodič za 2021. je u prodaji! Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu hrabrosti i inspirativnih akcija na najbolji način, a Astrološki kalendar će nam pokazati koje su to sve važne tačke koje se aktiviraju u predstojećoj godini.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Od 02. do 09.08.2021.

Već sa prvom nedeljom avgusta Univerzum nam stavlja do znanja da je nastupilo vreme vladavine Sunca. Odmah u ponedeljak 02. avgusta, Sunce iz znaka Lav pravi opoziciju sa Saturnom u Vodoliji. Obe planete su položene u znacima kojima vladaju, izuzetno stabilne i jake. Aspekt opozicije uvek ukazuje na moguće razilaženje i sukob. Opozicija ukazuje na dva različita sistema, dva različita pogleda na rešavanje nekog problema ili na mundanom nivou, na mogući politički sukob. Opozicija je poziv za sve nas da nađemo dovoljno snage da razumemo drugu osobu preko puta nas, što nije uvek lako. Ovo je aspekt, koji nas tera da „uđemo u tuđe cipele“, kako bi razumeli reakciju druge strane. Svakako da je ovo najveći izazov za osobe rođene u znaku Lav i Vodolija. Pored njih, izazov će osetiti i preostala dva fiksna znaka: Bik i Škorpion, jer će ova opozicija formirati T-kvadrat ka njihovom Suncu. Tokom ove nedelje fiksna četvorka će imati dosta izazova, ali i veoma veliku dozu energije. 

Bez izazovnih aspekata obično i nema velikih dostignuća. Kada je sve lagano obično upadnemo u inerciju i lenjost. Opozicije i kvadrati nas teraju da rastemo i prevazilazimo prepreke. Sunce će baš tokom ove nedelje imati izazovne aspekte sa oba vladara znaka Vodolija. Pored opozicije sa Saturnom na počeku nedelje, u subotu 07. avgusta napraviće i kvadrat sa Uranom u Biku. Izgleda kao da će se Lav i Vodolija dobro posvađati tokom ove nedelje. Međutim, kao što je već rečeno, nema velikog uspeha bez ulaganja velike energije, a velika energija se uvek krije u izazovnim aspektima. Kod predstavnika ova četiri fiksna znaka: Lav, Vodolija, Bik i Škorpion, ove nedelje je veoma naglašen ego, a posebno kod osoba, koje su rođene u znaku ili podznaku Lav. Lavovi su jako svesni sebe i svoje vrednosti. Ne trpe da im se drugi suprotstavljaju ili dovode u pitanje njihovu ličnost i odluke. Upravo ta prenaglašena potreba za dominacijom je ono što smeta Saturnu i Uranu. Zapravo, ovo je samo jedan u nizu Saturnovih testova. Namera mu je da ispita koliko se zaista osećamo moćno i jako. 

Sunce je, kao što sam mnogo puta ranije pisala, centar našeg sunčevog sistema, bez njega ni jedna planeta ne bi bila tu gde jeste, pa ni opasni Saturn. Sve se vrti oko Sunca. Međutim, problem je što mi nismo svesni te snage u sebi, nego na silu namećemo drugom svoju volju. Volja je Sunce u Lavu. A Vodolija je revolucionar, pobunjenik, koji želi da sruši kralja, kao što je to puno puta i bilo u našoj istoriji. Zato je ova nedelja kao savršena da osvestimo svoju unutrašnju vrednost i razumemo da nije potrebno nekoga da ubeđujemo u svoje stavove i pamet, već je dovoljno da se iznutra osećamo jako i stabilno i da će se to onda i spolja tako manifestovati. U ovoj nedelji važno je osetiti sopstvenu vatru i snagu prisutnu u svakom od nas. 

Kada smo jaki i svesni svoje vrednosti tada smo i zdravi. Zdravlje direktno zavisi od snage našeg unutrašnjeg Sunca. Kada se iznutra osećamo slabo tada se i fizički razbolimo jer nam imunitet pada na niske grane. Do revolucije koju pokreće Vodolija i Uran uvek dolazi kada je ugrožena naša sloboda i kada tiranija previše dugo traje. Vodolija nas uči da svako ima prava na svoju slobodu, slobodu mišljenja i izražavanja. Pobuna uvek dolazi kao posledica silom nametanja volje usled slabosti. Tako je i na kolektinom i ličnom nivou. Zato će u ovoj nedelji, svako od nas na ličnom planu imati priliku da neke komplikovane odnose dovede u balans. Nekome je problem odnos sa ocem ili sa nekim drugim autoritetima. Stoga će se ove nedelje taj komplikovan odnos ponovo aktivirati, stvarajući priliku da se ispravi. Sve je uvek zamišljeno da služi za naše dobro. Šta da radimo, kada do toga dođe? Dovoljno je da se utišamo i skoncentrišemo na jednu tačku unutar sebe i samo slušamo osobu preko puta nas. Ne treba da reagujemo na uobičajeni, predvidiv način, kao što smo to činili do sada. Upravo treba da uradimo sve suprotno! Opozicijia nas uči da je druga osoba samo naš odraz u ogledalu. To su naši delovi duše koje treba da integrišemo unutar sebe. Biti tih, miran i samo propuštati, znači polako se balansirati i postajati to veliko Sunce oko kojeg se sve okreće. Postajemo Heliocentrično Sunce. Kada druga osoba osetiti našu promenu i ona će se promeniti. To znači da problem, koji je bio između nas i našeg roditelja (ili druge osobe) polako nestaje. Problem sa šefom nestaje, kao i problem sa partnerom. Problema nikada nije ni bilo, postojala je samo naša udaljenost od našeg centra. Trebalo bi da razumemo činjenicu da smo svi rođeni sa opozicijom u našem horoskopu. Čak i ako nemamo opoziciju prikazanu planetama, ipak imamo dve važne opozicije. Sa njima smo rođeni i važno je da ih razumemo. Jedna je uvek lako vidljiva i to je opozicija mesečevih čvorova Južnog i Severnog. Čvorovi, kao sastavni deo našeg Meseca, su uvek u opoziciji. Jedan nas vezuje za našu prošlost i genetiku i to je Južni čvor. Onaj drugi Severni, okrenut je ka našoj budućnosti i našim potomcima. Naša duša uvek uči kroz druge ljude koji su nam prekoputa, zato što su to zapravo delovi nas samih koji se projektuju kroz druge. Na taj način učimo. Tako evoluiramo! 

Druga opozicija, skrivenija i suptilnija je ona između Sunca i Zemlje. Zemlja na kojoj živimo je takođe prisutna u našem horoskopu i uvek se nalazi tačno preko puta Sunca. Mi živimo na Zemlji i natalni horoskop je zapravo geocentrični horoskop, gde sa Zemlje beležimo pozicije svih planeta. Ali i Zemlja je u našem horoskopu zabeležena, samo što nije lako uočljiva. Slično kao kada posmatramo svet oko sebe ali ne vidimo sopstvene oči. Ponedeljak je stoga veoma važan, jer je Zemlja treći faktor u opoziciji između Sunca i Saturna. Zemlja će biti u konjunkciji sa Saturnom u trenutku kada Sunce bude u opoziciji. Iz ugla Zemlje učimo da nema razlike između nas i drugih ljudi. Iz ugla Zemlje, svi smo mi jedno. Svaka arogancija iskazana prema drugima zapravo je samo naša slabost. Kada prema svakom živom biću osetimo ljubav i poštovanje više nikada nećemo imati potrebu za suprotstavljanjem,  borbom ili opozicijom. Tome nas uče ovonedeljni aspekti i to je ono što Zemlja očekuje od nas. 

Prihvatite i volite svoje roditelje i sve osobe od kojih učite na bilo koji način. Ako to razumemo na početku nedelje, onda nam u subotu ni kvadrat sa Uranom neće doneti nikakav stres. U suprotnom, stres je uvek moguć sa kvadraturom Sunca i Urana. Posebno upozorenje ove nedelje je za sve koji natalno imaju izazovne aspekte Sunca, Saturna i Urana. Svaki stres može da bude opasan po zdravlje. Sunce kvadrat Uran lako dovodi do srčanog ili moždanog udara. Takođe, lako ukazuje na razilaženje i razvod, pogotovu u ženskom horoskopu. 

Potreba za slobodnim odnosima ili za izlazak iz nekog odnosa vidi se i kroz trigon koji će Uran i Venera formirati u utorak 03. avgusta. Ovo je skladan aspekt, koji lako dovodi do neočekivane avanture. Moguća je ljubav na prvi pogled. Osobe rođene u znaku ili podznaku Devica imaće mogućnost za ljubav koja se može desiti iznenada, kada je najmanje očekujete. Kako i prolazak Marsa kroz znak Devica podgreva strasti, ovo je lep period za ljubav za osobe rođene u ovom znaku. Ipak kako je Venera ovde u znaku svog pada, moguće je da taj odnos bude sa nekom zauzetom osobom. Ovo je slika avanture i ljubavne afere. Zato budite oprezni pre nego što se upustite u neku ljubavnu avanturu i zapitajte se da li vam baš to treba. 

U sredu 04. avgusta, Uran pravi kvadrat sa Merkurom u Lavu. Trebi biti oprezan u saobraćaju, jer je to uvek izazov da vozimo brže nego što je dozvoljeno. Sa druge strane, ovaj aspekt donosi sjajne uvide i ideje, koje nećemo moći tako lako da sprovedemo u delo, ali uz malo truda sigurno je da ćemo u tome uspeti.  

Sve skupa, ove nedelje neće nam biti dosadno, a najviše aktivnosti mogu očekivati predstavnici znakova: Lav, Vodolija, Bik, Škorpion i Devica. 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD