Tel: (+381) 11.4113.164, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Astrološki kalendar za 2024. godinu Astrološki kalendar je praktični vodič za celu 2024. godinu, koji vam služi da brzo i lako dobijete najvažnije astro informacije svakog dana.

Pomaže da se odredi kvalitet i osobina svakog dana tokom 2024. godine (mundana astrologija), planira aktivnosti (elekciona astrologija) i dobije odgovor na postavljena pitanja (horarna astrologija).
» prikaži celu vest
Knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
Alex Trenoweth - Astrološka konferencija u Beogradu 2018. Astrolog, Alex Trenoweth je napisala članak o svom iskustvu na astrološkoj konferenciji u Beogradu, u martu 2018.
» prikaži celu vest
Knjiga ''Energija Senke'' Nedavno je izašla iz štampe najnovija knjiga Aleksandra Imširagića "Energija Senke - Vodič za integraciju prošlih života". Svi zainteresovani za ovu knjigu mogu je naručiti direktno od nas.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Od 02. do 09.08.2021.

Već sa prvom nedeljom avgusta Univerzum nam stavlja do znanja da je nastupilo vreme vladavine Sunca. Odmah u ponedeljak 02. avgusta, Sunce iz znaka Lav pravi opoziciju sa Saturnom u Vodoliji. Obe planete su položene u znacima kojima vladaju, izuzetno stabilne i jake. Aspekt opozicije uvek ukazuje na moguće razilaženje i sukob. Opozicija ukazuje na dva različita sistema, dva različita pogleda na rešavanje nekog problema ili na mundanom nivou, na mogući politički sukob. Opozicija je poziv za sve nas da nađemo dovoljno snage da razumemo drugu osobu preko puta nas, što nije uvek lako. Ovo je aspekt, koji nas tera da „uđemo u tuđe cipele“, kako bi razumeli reakciju druge strane. Svakako da je ovo najveći izazov za osobe rođene u znaku Lav i Vodolija. Pored njih, izazov će osetiti i preostala dva fiksna znaka: Bik i Škorpion, jer će ova opozicija formirati T-kvadrat ka njihovom Suncu. Tokom ove nedelje fiksna četvorka će imati dosta izazova, ali i veoma veliku dozu energije. 

Bez izazovnih aspekata obično i nema velikih dostignuća. Kada je sve lagano obično upadnemo u inerciju i lenjost. Opozicije i kvadrati nas teraju da rastemo i prevazilazimo prepreke. Sunce će baš tokom ove nedelje imati izazovne aspekte sa oba vladara znaka Vodolija. Pored opozicije sa Saturnom na počeku nedelje, u subotu 07. avgusta napraviće i kvadrat sa Uranom u Biku. Izgleda kao da će se Lav i Vodolija dobro posvađati tokom ove nedelje. Međutim, kao što je već rečeno, nema velikog uspeha bez ulaganja velike energije, a velika energija se uvek krije u izazovnim aspektima. Kod predstavnika ova četiri fiksna znaka: Lav, Vodolija, Bik i Škorpion, ove nedelje je veoma naglašen ego, a posebno kod osoba, koje su rođene u znaku ili podznaku Lav. Lavovi su jako svesni sebe i svoje vrednosti. Ne trpe da im se drugi suprotstavljaju ili dovode u pitanje njihovu ličnost i odluke. Upravo ta prenaglašena potreba za dominacijom je ono što smeta Saturnu i Uranu. Zapravo, ovo je samo jedan u nizu Saturnovih testova. Namera mu je da ispita koliko se zaista osećamo moćno i jako. 

Sunce je, kao što sam mnogo puta ranije pisala, centar našeg sunčevog sistema, bez njega ni jedna planeta ne bi bila tu gde jeste, pa ni opasni Saturn. Sve se vrti oko Sunca. Međutim, problem je što mi nismo svesni te snage u sebi, nego na silu namećemo drugom svoju volju. Volja je Sunce u Lavu. A Vodolija je revolucionar, pobunjenik, koji želi da sruši kralja, kao što je to puno puta i bilo u našoj istoriji. Zato je ova nedelja kao savršena da osvestimo svoju unutrašnju vrednost i razumemo da nije potrebno nekoga da ubeđujemo u svoje stavove i pamet, već je dovoljno da se iznutra osećamo jako i stabilno i da će se to onda i spolja tako manifestovati. U ovoj nedelji važno je osetiti sopstvenu vatru i snagu prisutnu u svakom od nas. 

Kada smo jaki i svesni svoje vrednosti tada smo i zdravi. Zdravlje direktno zavisi od snage našeg unutrašnjeg Sunca. Kada se iznutra osećamo slabo tada se i fizički razbolimo jer nam imunitet pada na niske grane. Do revolucije koju pokreće Vodolija i Uran uvek dolazi kada je ugrožena naša sloboda i kada tiranija previše dugo traje. Vodolija nas uči da svako ima prava na svoju slobodu, slobodu mišljenja i izražavanja. Pobuna uvek dolazi kao posledica silom nametanja volje usled slabosti. Tako je i na kolektinom i ličnom nivou. Zato će u ovoj nedelji, svako od nas na ličnom planu imati priliku da neke komplikovane odnose dovede u balans. Nekome je problem odnos sa ocem ili sa nekim drugim autoritetima. Stoga će se ove nedelje taj komplikovan odnos ponovo aktivirati, stvarajući priliku da se ispravi. Sve je uvek zamišljeno da služi za naše dobro. Šta da radimo, kada do toga dođe? Dovoljno je da se utišamo i skoncentrišemo na jednu tačku unutar sebe i samo slušamo osobu preko puta nas. Ne treba da reagujemo na uobičajeni, predvidiv način, kao što smo to činili do sada. Upravo treba da uradimo sve suprotno! Opozicijia nas uči da je druga osoba samo naš odraz u ogledalu. To su naši delovi duše koje treba da integrišemo unutar sebe. Biti tih, miran i samo propuštati, znači polako se balansirati i postajati to veliko Sunce oko kojeg se sve okreće. Postajemo Heliocentrično Sunce. Kada druga osoba osetiti našu promenu i ona će se promeniti. To znači da problem, koji je bio između nas i našeg roditelja (ili druge osobe) polako nestaje. Problem sa šefom nestaje, kao i problem sa partnerom. Problema nikada nije ni bilo, postojala je samo naša udaljenost od našeg centra. Trebalo bi da razumemo činjenicu da smo svi rođeni sa opozicijom u našem horoskopu. Čak i ako nemamo opoziciju prikazanu planetama, ipak imamo dve važne opozicije. Sa njima smo rođeni i važno je da ih razumemo. Jedna je uvek lako vidljiva i to je opozicija mesečevih čvorova Južnog i Severnog. Čvorovi, kao sastavni deo našeg Meseca, su uvek u opoziciji. Jedan nas vezuje za našu prošlost i genetiku i to je Južni čvor. Onaj drugi Severni, okrenut je ka našoj budućnosti i našim potomcima. Naša duša uvek uči kroz druge ljude koji su nam prekoputa, zato što su to zapravo delovi nas samih koji se projektuju kroz druge. Na taj način učimo. Tako evoluiramo! 

Druga opozicija, skrivenija i suptilnija je ona između Sunca i Zemlje. Zemlja na kojoj živimo je takođe prisutna u našem horoskopu i uvek se nalazi tačno preko puta Sunca. Mi živimo na Zemlji i natalni horoskop je zapravo geocentrični horoskop, gde sa Zemlje beležimo pozicije svih planeta. Ali i Zemlja je u našem horoskopu zabeležena, samo što nije lako uočljiva. Slično kao kada posmatramo svet oko sebe ali ne vidimo sopstvene oči. Ponedeljak je stoga veoma važan, jer je Zemlja treći faktor u opoziciji između Sunca i Saturna. Zemlja će biti u konjunkciji sa Saturnom u trenutku kada Sunce bude u opoziciji. Iz ugla Zemlje učimo da nema razlike između nas i drugih ljudi. Iz ugla Zemlje, svi smo mi jedno. Svaka arogancija iskazana prema drugima zapravo je samo naša slabost. Kada prema svakom živom biću osetimo ljubav i poštovanje više nikada nećemo imati potrebu za suprotstavljanjem,  borbom ili opozicijom. Tome nas uče ovonedeljni aspekti i to je ono što Zemlja očekuje od nas. 

Prihvatite i volite svoje roditelje i sve osobe od kojih učite na bilo koji način. Ako to razumemo na početku nedelje, onda nam u subotu ni kvadrat sa Uranom neće doneti nikakav stres. U suprotnom, stres je uvek moguć sa kvadraturom Sunca i Urana. Posebno upozorenje ove nedelje je za sve koji natalno imaju izazovne aspekte Sunca, Saturna i Urana. Svaki stres može da bude opasan po zdravlje. Sunce kvadrat Uran lako dovodi do srčanog ili moždanog udara. Takođe, lako ukazuje na razilaženje i razvod, pogotovu u ženskom horoskopu. 

Potreba za slobodnim odnosima ili za izlazak iz nekog odnosa vidi se i kroz trigon koji će Uran i Venera formirati u utorak 03. avgusta. Ovo je skladan aspekt, koji lako dovodi do neočekivane avanture. Moguća je ljubav na prvi pogled. Osobe rođene u znaku ili podznaku Devica imaće mogućnost za ljubav koja se može desiti iznenada, kada je najmanje očekujete. Kako i prolazak Marsa kroz znak Devica podgreva strasti, ovo je lep period za ljubav za osobe rođene u ovom znaku. Ipak kako je Venera ovde u znaku svog pada, moguće je da taj odnos bude sa nekom zauzetom osobom. Ovo je slika avanture i ljubavne afere. Zato budite oprezni pre nego što se upustite u neku ljubavnu avanturu i zapitajte se da li vam baš to treba. 

U sredu 04. avgusta, Uran pravi kvadrat sa Merkurom u Lavu. Trebi biti oprezan u saobraćaju, jer je to uvek izazov da vozimo brže nego što je dozvoljeno. Sa druge strane, ovaj aspekt donosi sjajne uvide i ideje, koje nećemo moći tako lako da sprovedemo u delo, ali uz malo truda sigurno je da ćemo u tome uspeti.  

Sve skupa, ove nedelje neće nam biti dosadno, a najviše aktivnosti mogu očekivati predstavnici znakova: Lav, Vodolija, Bik, Škorpion i Devica. 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Tadije Sondermajera 3, Wellport, Novi Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2022. // Design & Coding by studio triD