Tel: (+381) 11.267.0711, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Kurs: Vitalnost, zdravlje i sinteza natalnog horoskopa Zdravlje i bolest žive u jednom horoskopu kao suprotni principi, kao stvar uzroka i posledice koji se mešaju. Bolesti nastaju kao rezultat nekadašnjih akcija, zato što Mars (naše akcije) vremenom postaje Saturn (karma, posledica naših akcija). Ovaj dvomesečni kurs počinje 11.05. i održavaće se svake srede od 19h u online varijanti.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Inicijacije Venere 2022 U prodaji je nova knjiga „Inicijacije Venere 2022“ od autorke Ivane Šaljić. Knjiga je zamišljena kao vodič za Veneru i osvetljava nam sva važna mesta inicijacije za prevazilaženje toka inercije i instaliranja višeg kvaliteta naše Venere. Zato je važno da razumemo kako se Venera oseća u svakom znaku, kako izgleda njena priča ako je živi po inerciji i kako može da izgleda kada podigne energiju i kada je u balansu.
» prikaži celu vest
Astrološki kalendar za 2022. godinu Astrološki kalendar, vaš jedinstveni vodič za 2022. je u prodaji! Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu manifestacije, obilja i kreiranja novih uverenja na najbolji način, a Astrološki kalendar će nam pokazati koje su to sve važne tačke koje se aktiviraju u predstojećoj godini.
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Rituali za Pun Mesec u znaku Vodolija

Naše emocije su odraz našeg odnosa sa nama samima. Naša potreba je da držimo fokus na sebi i svom suptilnom biću, svojim osećajima. Naša potreba je da promenimo uverenja i sećanja o uklapanju i prilagođavanju, o "mora" i "trebalo bi", o rutini i navikama koje nama ne prijaju, koje za nas ne važe više. Lunacije donose finu podršku da se krećemo dalje, udobnije na putu naših ostvarenja. Sa Punim Mesecom u Vodoliji pomerimo se dalje, napravimo taj korak unutra, ka sebi, zagrlimo se kako bi iskusili istinsku sreću! 

PUN MESEC U ZNAKU VODOLIJA

Faza u kojoj Mesec obrazuje egzaktnu opoziciju sa Suncem, ugaono rastojanje između Luminara iznosi 180 stepeni, period tokom kog je Mesečeva svetlost najcelovitija, potpuna. Ovu fazu je dobro iskoristiti za rituale za zaštitu, proricanje, proročanstva, za oslobađanje svega što je u nama zrelo, spremno, izvršilo svoju svrhu ili dotrajalo. Sigurno jedan od najmoćnijih dana u Lunarnom ciklusu i izuzetno je važno obratiti pažnju u kojim se znacima odvija opozicija, koje kuće su prozvane. Ovo se odnosi najpre na odnose, sukob ega sa emocijama, vitalnost može biti ugrožena jer su emocije uzburkane jakim dejstvom znaka. Nesporazumi su česti zato se potrudite da saslušate, povežite se sa dubokim emocijama, emocije ovde donose preosetljivost i stres i posledično, gubi se objektivnost i moć racionalnog rasuđivanja. Nesigurnost, osetljivost, ranjivost je izražena u simbolici položaja Meseca, treba osvestiti ove teme koje nas tište i duboko stvaraju nelagodu, koje su prikrivene, ali umeju snažno da preplave i pokolebaju čitavu strukturu emocionalnog bića. Vreme je za isceljenje, oslobodite se od patnji, okrenite novi list za sve što vas iscrpljuje. Ne oklevajte, krenite napred iz te ustajale vode,tu su nove prilike, odložene obaveze se okončavaju. Razmotrite svoje odnose, rešite se, presecite pupčanike sa toksičnim svetom.

Izađite iz zone komfora i budite HRABRI i nezavisni. Budite smireni i fokusirani na svoje potrebe, ciljeve.   

MESEC U VAZDUŠNOM ELEMENTU U ZNAKU VODOLIJA

Ovo je vreme koje budi u nama i oko nas osećanje emocionalne zatvorenosti, one neke mirne hladnoće. Verbalne veštine su potrebne za izražavanje emocija, recite sve i OBAVEZNO ISTINU, ovaj mesec oseća onaj mirni deo nas, ono kada se skinu sve drame i velovi tajne, sramote ili straha. Recite sve ili baš ništa, ali istinski! Izuzetno je važno biranje reči. Birajte samo ono što želite i sami da čujete u budućem vremenu. Ne očekujte kontakt sa osećanjima, ukoliko niste dovoljno odmorni i nežni sa sobom. Onaj osećaj u stomaku može biti veoma čudan ako nisu sve frekvencije podešene na nežnost. Možda ćete poželeti i da kažete svojoj okolini da niste baš svoji, da vam je potreban odmor od uobičajenih normi ponašanja, i to je ok. Vazduh vas podiže u mental, dobro je vreme za čitanje knjiga, razmišljanje, pisanje o konfuziji i osećanjima koja naviru u ovom periodu. Priča o vremenu je veoma aktuelna, sagledavanje, prisutnost bez uplitanja u događaje je preporučena. Balans između uma i emocija postiže se dugim kupkama, aktivnostima na vodi, kako bi se obnovila emocionalna konekcija. Meditacija je svojevrsni vid podrške u ovakvom periodu jer će obezbediti uravnoteženje mentalne aktivnosti, otvoriti nas za dublje uvide, za razgovor sa samim sobom! Preterivanje nije rešenje, kupke i meditacije služe za povezivanje sa sobom i svojim mirom, a ne za potpuno prepuštanje tome.

Sve promene se događaju kada smo voljni, željni, odlučni i istrajni, kada znamo gde to idemo i šta to hoćemo da ostvarimo! Podrška svetala univerzuma se otvara u trenucima lunacija. Tako možemo potrebne  promene pokrenuti i primeniti na najlakši i najlepši način, a i dalje veoma efikasno i to putem uvođenja određenih omiljenih RITUALA. Ritualima praktično kanališemo i prikupljamo ovu energiju, koristimo je. Za fazu Punog Meseca u znaku Vodolija odabrala sam nekoliko rituala kojima se možemo lakše približiti sebi, a samim tim i lakoći manifestacije svojih htenja i svojih snova. 

Posvećeni rituali za ovaj period:

Ovo je vreme za selfhealing - isceliteljsku kreativnu akciju. Slobodno se prebacite na autopilot opciju. Obratite svesnu pažnju na sebe kako spolja tako i iznutra, osvetlite munjom istine svaki svoj dah, svaki pedalj svoga bića.

Mesec u VODOLIJI sa naznačenom potrebom za slobodom i Sunce u LAVU okrenuto ka spolja, ceneći pre svega stvaralaštvo i sve što je kreativno, udruženi nude moćnu saradnju, svesnu spremnost za lični napredak i razvoj, kretanje ka višem ja. Osvestimo i dovedimo ovu sjajnu, toplu isceliteljsku moć Sunca, osvetlimo, vitalizujmo zone našeg tela kojima vlada Lav: srce, solarni pleksus, kičmu i cirkulatorni sistem.

Prostor tela kojim vlada Vodolija su donji delovi nogu, ekstremiteti, što sugeriše da se obrati pažnja, na to kako se oseća sve ispod kolena. Kako su listovi, mišići ispod kolena? Skočni zglobovi i pete? Kakva je pokretljivost i cirkulacija? Osećamo li ono mesto gde se naše noge spajaju sa stopalima?

Možemo misliti na vodopade sa Vodolijom. Ovo jeste onaj koji nosi, naliva i lije vodu! Zamišljanje vodopada, Kreativna Vizualizacija je moćan način da se prizove energija Vodolije - "go with the flow" to je nužnost koja prolazi kroz izlivanje i to je rad sa onim što dolazi. Što dovodi do oblika koji je promenjiv, ali stabilan, neuništiv, besmrtan!

Prigrlimo u sebi savršenstvo Sunca koje greje, ali ne prži.

VODENI DAN - idealan način da se pročistimo, hladna izvorska voda je preporuka pre svega, 24h piti samo vodu. Zavisno od odabira vaših mogućnosti i odluke, dalje su gradacijom preporučene limunade, ceđeno voće, povrće, bareno povrće.. Protočnost je ključna u ovom radu, zato preporučujem da odaberete za sebe što laganiji i manji unos ovog dana! Svaka blokada je zastoj, a zastoj vas drži u starom ponavljanju obrasca. Naročito izbegavajte sve namirnice životinjskog porekla ovog dana, lekove i alkoholne napitke.

KREATIVNA AKCIJA - NE REAKCIJA Umirite strasti, posmatrajte izazov ako ga bude, pogledajte kasnije u miru šta vam to poručuje, imenujte to, možda je poruka vama upućena ili ste baš vi tako nekada planuli, tada ćete biti spremni na promenu akcije zahvaljujući izazovu, a niste izdramili ili ušli u raspravu ni sa sobom čak, već ste napravili da vas IZAZOV podrži! Kreirajte dalje svoje događaje, zato su se i dogodili!!!

NOBLE GIFTING RITUAL - RAZMENJUJTE SE POKLONIMA Sada je vreme da vaša lavovska darežljivost u kombinaciji sa vodolijanskom ne vezanošću dođu do punog izražaja. Darivanje stvari od vrednosti, sjajnih skupih predmeta koji skupljaju prašinu ili prave gužvu u vašem ličnom prostoru. Bilo da je vrednost materijalne, emotivne ili misaone prirode, brendirana tašna, naočare, poklon od bivšeg momka, jedan od mnogih kristalnih setova, dajte slobodno, napravite novi prostor da energija može da cirkuliše. Darujte ili jednostavno pozovite prijateljice na žurku pod ovim nazivom i usrećite sebe i druge. Budite otvoreni, humani, osetite pripadnost zajednici, planeti, univerzumu, osetite da su i oni deo vas.Sa Mesecom u Vodoliji najbolje je organizovati neko fino okupljanje sa ovom temom, napravite grupu ili čak on-line organizujte plemenita davanja Istaknite se kroz oslobađanje, a ujedno činite i plemenita dela.

YOGA asana preporučena za ovaj period je SARVANGASANA - stoj na ramenima, tj. Sveća.

Ovo je obrtni položaj koji akcenat stavlja na cirkulaciju, srce, stomak i kompletno držanje. Izuzetno lekovita za „odmaranje srca“. Takođe, položaj kobre i sfinge veoma se lepo uklapa u ovu energiju. Za razgibanije preporučujem položaj MOST, ali svakako krenite od POLUMOST-a kako bi iz dana u dan postigli i pun položaj bez ikakvog napora. Zatim obavezno uradite i položaj deteta kako bi osetili sigurnost u toj prikupljenoj otvorenosti.  Ne zaboravimo da je znak Lava znak radosti, dece i sreće i zato neka naše lice ostane mekano, nasmejano i vedro, neka naša ramena ostanu opuštena i otvorena, baš kao i naša duša tokom Meseca u znaku Vodolije.

Koristeći dah otvorimo se još više i lepše u predelu leđa, stomaka i grudnog koša.

MEDITACIJA ukoliko želite da meditirate ovo je savršeno vreme. Tema može biti svest o sopstvenom bogatstvu, unutrašnjem blagu, Vodopadima našeg blaga, o podršci Univerzuma i otvaranju, prihvatanju sa poverenjem da oslobođena lakoća i kreativnost stvaraju sve za nas!

SVEGA PREVIŠE JE PREVIŠE!

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD