Tel: 060.7673.192, 064.387.222.4, 011.267.31.92   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Full Moon project radionica "Pouzdanost" Pridruži nam se na novoj Full Moon radionici „POUZDANOST“, koja će se održati 22. avgusta. Ovaj pun Mesec odigraće se na 29. stepenu Vodolije (koji nas povezuje sa znakom Riba) i omogućava nam razvoj kvaliteta Pouzdanosti. Pouzdanost se razvija u različitim emotivnim odnosima, ali i u različitim kategorijama života, pa ukoliko uspemo da izgradimo ovaj kvalitet, on nas otvara ka mogućnosti da živimo svoje nove vrednosti.
» prikaži celu vest
Upis u školu je u toku! Da li biste želeli da steknete astrološko obrazovanje po svetskim standardima koje će vam omogućiti da se profesionalno bavite astrologijom? U toku je upis u prvu godinu studija astrologije na Institutu za Astrološka Istraživanja i Edukaciju “Johannes Kepler”! Za prijave do 20.07. ostvarujete posebne POKLONE – Full Moon radionicu koja će se održati 24.07, kao i knjigu “Naučna astrologija” dr Lee Imširagić.
» prikaži celu vest
Astrološki kalendar za 2021. godinu Astrološki kalendar, vaš jedinstveni vodič za 2021. je u prodaji! Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu hrabrosti i inspirativnih akcija na najbolji način, a Astrološki kalendar će nam pokazati koje su to sve važne tačke koje se aktiviraju u predstojećoj godini.
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Pun Mesec u znaku Jarac

Pojačanu energiju Punog Meseca koji se nalazi skoro na samom Ascedentu trenutka Lunacije uzdiže na next level, pojačava, intenzivira, uvećava fenomenalni Jupiter obrazujući sekstil sa Mesecom i Ascedentom i trigon sa Suncem. Upravo to sećanje i ta vizionarska struja proliće se po nama, prožimajući svaki kutak našeg bića, tela, života i okoline. Računajte, sve što se uobičajeno dešava, pa puta mnogo, i unapred i unazad, spiralno u  krug, tako radi retrogradni Jupiter u Ribama. Restruktuacije dobijaju maha, ili tačnije rečeno pronalaze i dobijaju nove temelje, novo tlo pod nogama, novo uzemljenje. Takođe, Saturn kao vladar Ascedenta i Lunacije je retrogradan, nalazi se u svom znaku, revidirajući spisak tereta spremnog za olakšenje i oslobađanje. Ovo je plan nad planovima, arhitekta je umešao svoj prst, obe ruke. 

Mesec je u znaku Jarca, možda vam nedostaje nešto i neko, možda vam fali neko ili nešto, možda osećate tugu, samoću, grubost, hladnoću i trpite??? Pustite da vas zagrle zidovi, ako to može i prija vam ili pak otkravite tu santu leda, otopite taj ledeni glečer zvani duša, (i kod vas se tako piše) i uplovite u zauvek sa sobom, u zagrljaj sa srodnom dušom, sa svim onim što ste oduvek čekali, želeli, molili se. Zaplešite bez agende.

Pun Mesec uvek donosi pik, kulminaciju, prekid jednog i početak drugog, podvlači crtu. Ima tendenciju da dovede energiju u balans i harmoniju putem sveukupnog sagledavanja iz osnovnog modela balansa, opozicije Meseca i Sunca. Mi svojim životom svedočimo izuzetno velikom i nabijenom energetskom potencijalu koji ima uticaj na narednih šest meseci kada se i očekuje kulminacija na ovom energetskom polju. 

PUN MESEC se događa u znaku Jarca, automatski možemo dobiti potpis ovog vremena, sve je okrenuto POSVEĆENOSTI, ODGOVORNOSTI, TRAJNOM ZAUZIMANJU ZA SEBE, PREDANOSTI SEBI I NAJBOLJEM ZA SEBE...

Prvo pitanje u nizu koje se nameće u cilju samoprihvatanja, poravnanja kroz večiti izazov - opoziciju jeste: Čemu to posvećujemo svoju energiju? Kakvi su naši energetski tokovi, smer, pravac? Ima li to smisla?  Da li osećamo to kao deo naše celovite istine, misije našeg bića, svrhe našeg postojanja?

Tokom ove lunacije svetla naglašavaju energiju sa ose Rak – Jarac. Ovde je takođe veoma naglašeno povezivanje, konekcija i premošćavanje na nivoima gde se već čitav period iza nas odvijaju neophodne promene i rekonstrukcija, restruktuacija starih sistema, navika, rutina, običaja, uverenja, učenja i ubeđenja u vezi duboko ukorenjenog patrijahalnog sistema. Ovo je vreme kada oslobađanje i olakšanje traži strukturu koja će ga održati, traži povezivanje sa ostalim kvalitetima našeg bića i imetka. Energija dobija kvalitet pravilnim povezivanjem i racionalnim usmeravanjem. Naši unutrašnji resursi rastu i zato je važno obezbediti dovoljno prostora za skladištenje, obezbediti rast, porširenje, ako je potrebno.

Znak Jarca voli da dubi, da prodre u dubine, u duboke slojeve samosvesnosti, a ova postavka mu otvara mogućnosti kao na dlanu. Čitava vaseljena je u službi podrške. Skoro sve planete su u poziciji svojevrsne podrške i otvaraju mogućnosti za otkrivanje i prepoznavanje, uviđanje, dokazivanje raznih tajnih poruka, kodova, rešavanje naših unutrašnjih dubokih misterija. Primarno će se odnositi na nivo sopstva, redom sloj po sloj kao latice lotosa ili slojevi luka, ili pak nasumično, ali budite sigurni da će biti izuzetno duboko i veoma lično. Bilo da se radujemo ili plačemo, lično je, stvarno i jedino istinito za nas.

Već tri godine se stvara ova energija, nakupljala se dugi period do 2020 godine kada je započeo i nastup. 

Pun Mesec u Jarcu snažno je podržan inspirativnim retrogradnim Jupiterom iz znaka Ribe. Mesec je ozaren sekstilom, a Sunce je pogledano blagošću trigonom sa Jupiterom. Jupiter planeta obilja, bogatstva, radosti, vere, blagoslova ima tendenciju da sve sa čim je u kontaktu proširi, uveća. U silnoj Vibraciji koju nam donose aspekti, najmudrije bi bilo zauzeti visoko vibratorni proaktivni stav i pozicionirati se dobro, jer pored ovolike dinamike i promena u životu koje ova energija donosi jedino spremni će uspeti da je „iskoriste“ i stvarno preokrenu sopstvene živote. Ono što imamo najbolje od sebe sada ima tendenciju da izlazi iz nas, kreira se Novo, sabira, zaokružuje, uvećava, osnažuje. Podizanje sopstvene energije putem zahvalnosti u ovakvim vremenima, treba ceniti, ako ste u stanju još i da doprinesete za kolektiv, to je neprocenjivo. Ljubav je sigurni bajpas za svaku destruktivnu energiju. Mi možemo sada da napravimo taj korak, da ustanemo za sebe i to okrenuvši se ka sebi, ako se ne zauzmemo pred sobom za ono što hoćemo za sebe, ili bar da se sklonimo sebi sa tim izgovorima i objašnjenjima, starim ispijačima energije, odlagačima. Mi možemo da odaberemo da konačno krenemo putem ostvarivanja stvarnih rezultata. Jupiter daruje pravdu, osećaj blagoslovenosti, radost, uzbuđenje, entuzijazam, ali i jasnovidost. Znak Jarca naglašava vreme, Saturn je u Vodoliji i odavde već skoro godinu dana naglašava da je VREME ZA ISTINU. Dosta je strahovanja. Mars je u trenutku lunacije u znaku Lav u izraženoj opoziciji sa Saturnom, što ukazuje na novi sjajni način akcije i smer naših ličnih promena. Potrebno je hrabro pogledati to što je bilo i/ili se činilo nevidljivo, sada je pravo vreme, mi možemo da podnesemo tu informaciju, istinu, mi imamo energiju za to sada. Možda i bude još malo strepnje, čudnog, isprojektovanog straha od nepoznatog, ali ovo je pravi čas, T kvadrat sa Uranom koji opozicija Marsa i Saturna obrazuje može uvoditi u neizdrž, u ozbiljnu nervozu ukoliko baš nećete, ne možete, ili ne želite da se podesite, promenite, NOVIRATE, pustite od starog. Energija Jupitera nas podržava moćnim sekstil/trigon aspektom ka svetlima da se razuverimo od laži i obmana, ubeđenja i ujedno uverimo da smo mi vredni potpune vere. Mars nas u ovom periodu vodi u novo naše, novu svest o sopstvu, u akciju i zauzimanje za sebe, za svoje radosti, za osećaj sreće, radosti dečije. Ovo je vreme kada se prevazilaze strahovi, a strahovi su stvarna realna pandemija. To su kontrolišući programi sa kojima se suočavamo i prevazilazimo ih konačno. Potrebno je prepustiti se navigaciji Plutona iz prve kuće horoskopa lunacije i pratiti sve vibratorne znakove za šta su nam neophodni pročišćeni putevi, kao i jasna perspektiva, podešenost, opredeljenost za visoko vibratorne energetske tokove unutar našeg sistema.

Jupiter nam širi sliku, traži od nas da verujemo, izoštrava naša čula i konekciju sa našim srcem, daje nam da „vidimo“ sa visine, daje nam dar kontakta sa INTUICIJOM, da sa poverenjem pažljivo osluškujemo, smisao je tu! 

Odnosi, partnerstva, osvešćivanje i prihvatanje, Jin i Jang, Muški i Ženski princip kao simboli opozicije svetala, Punog Meseca u znaku Jarca, takođe su snažno naglašeni i kroz simboliku opozicije Venere i Plutona, ali i opozicije Marsa i Saturna koji nas pozivaju na promenu, na svetliju akciju, da zasijamo! Na ovaj način taj osećaj napetosti, strasti, uzbudljivosti dovodi nas ispred nas, do vrhunca susreta sa sobom, sa svojom drugom stranom, ali takođe prilično intenzivno stimuliše potpuno drugačiji pristup, akcije koje imaju smer kretanja ka podršci sopstvene ličnosti. Sve ukazuje na potrebu za kooperaciju, za saradnju, diplomatiju, strpljenje kojih kao da pomanjkava u ovom periodu. Sve ukazuje na potrebu za svetim jedinstvom! Na uceljenje i stvaranje celine. 

Doći će do kulminacije u ovom periodu, a odgovori na sledeća pitanja će prštati na sve strane, zato valja obratiti pažnju. Ko smo mi i na kom smo nivou? Zašto smo se inkarnirali? Koja je naša sudbina? Koja je svrha, koja je misija naše duše? Odkud baš ovde ili onde? Otkud baš tada ili sada? 

Venera iz Raka lagano izlazi iz opozicije sa Plutonom u Jarcu. Pluton poseduje svoju specijalnost da transformiše, ali najpre ume da pronađe ISTINU, da razotkrije SVE što je nevidljivo, što iza koprene povlači konce, da pronađe sve do suštine, do najmanjeg zrnaca, a onda nastupa transformacija, isceljenje,  PROMENA, voljna ili ne. Lepota, lakoća, vrednosti, ljubav, telo, nežnost, su na tapetu Plutona u ovom vremenu. Ostavite sva omalovažavanja, prenemaganja, slabosti, tuge, trpnje, žalosti, samosađaljenja i narikanja nad sobom, ostavite to iza sebe! Pluton vas pita jasno, ŠTA ŽEITE ZA SEBE, ŠTA VAM PRIJA, ODGOVARA?

Ascedent trenutka je dodatno naglasio energiju znaka Jarac, kao i vladara Saturna. Važno je smejati se, održati udobno raspoloženje, spoznati mir i strpljenje. Ne ulaziti u senku Jarca koji voli da kontroliše i umanjuje, da uozbilji sve i zaoštri ivice. Obratimo pažnju na sve visoko vibratorne susrete, ljude, događaje tu su važni kodovi i poruke za nas, slušajmo sa puno pažnje, slušajmo dahom, telom... Ovo vreme nas okreće nama i prepušta nas našoj moći, a odatle se stvaraju nove konekcije, povezivanja sa onim što nas raduje i što hoćemo. Onog trena kada osvestimo svoju stvarnu moć, postajemo VOĐA TRANSFORMACIJE kako u svom životu, tako i za sve ljude u našem okruženju. Balans koji zahteva, ali i donosi opozicija svetala otvara nas da sagledamo  šta nam je još potrebno kako bi postigli harmoniju. Sve ovo nas vodi u pokret, zauzimanje za sebe, u jasno NE svemu što nam više ne služi, što nas vuče dole ili nam ne da letimo. Jasno i glasno DA promenama, slobodi ,lakoći, novim projektima, novom letu, onome što HOĆEMO. Ovo je energija akcije, konačnog koraka za osvešćivanje i preuzimanje sopstvene moći i na to nas poziva. Treba ući u to što nas zove, razrešiti i postaviti u energetski balans naše biće, na tom, a isto tako i  na svim drugim  nivoima.

Biće ovo brze promene i transformacije naše putanje, na sasvim novi, nama odgovarajući način, ukoliko sebi dopustimo da se desimo, ukoliko dozvolimo da se zauzmemo za sebe svesni svoje vrednosti. Ovde je sve u duhu kretanja i pokretanja pa se tako i promene lakše prihvataju. Cela poenta ovog spiralnog kretanja energije božanskog bića žene (Mesec je glavni nosilac ženske Yin energije) jeste da se uvedemo u harmoniju, da izlaskom iz zone prosuđivanja, kritike i osude postignemo potrebni balans. Patrijarhalni sistem struktuisan, podržavan i održavan baš u znaku iskonskog autoriteta, Oca Jarca, naspram Majke Raka, vodio nas je i držao u liniji, u stvaranju i održanju linearnosti, jasno zacrtanom pravilniku gradacije života svakog pojedinca na planeti Zemlji, hteli mi to ili ne tako je zapisano u DNK kodu. Od vrtića, preko osnovnih obrazovanja do fakulteta, braka, zasnivanja porodice, dece, sticanja i proširenja LINEARNOG, horizontalnog, sigurno i kvalitetnog. Vreme je, žansa i prilika za next level. Prirodna potreba je da se raste i preraste i to najpre subimacijom i objedinjenjem. Spirala je specifična, drugačija od kruga, otvorena je i dozvoljava nam da sagledamo i koristimo sve, po potrebi. Dozvoljava nam da budemo celoviti i prihvaćeni baš takvi kakvi jesmo, prihvaćeni od najstrašnijeg suda, od nas samih. Tim spiralnim putem možemo sagledati i prihvatiti i to drugo, suprotno u nama, i svoju psihološku obrnutost. Postajemo prihvaćeni od nas koji smo ustvari postali nežni prema sebi, samo-zagrljeni kroz spiralnu energiju. Spirala nam dozvoljava stvaranje i kreiranje sopstvenih iskustava, kao i njihovo integrisanje sa svim dosadašnjim i budućim. Spirala je ciklična, kružna i slobodna bazirana na božanskom ženskom principu, na  prirodnim zakonima univerzuma, na ljubavi, bliskosti i bezuslovnosti. Ona je tu i nigde ne ide jer je zadovoljna, ali se konstantno kreće kako bi bila nova, energizovana i regenerisana. Spirala nije bazirana na nekim pravilima kreiranim, nametnutim ili logikom ustanovljenim, a samim tim ustrojenim, označenim linijom i normom, trebanjem i moranjem, već je bazirana na nežnosti i ljubavi.

Merkur tek jedva krenuo unapred još obrazuje fini sekstil sa Kironom iz Ovna i Marsom iz Lava i samim tim se dodatno naglašava mogućnost uceljenja povreda od ko zna kad, iz ranog detinjstva ili nekog pređašnjeg života što smo doneli. Povreda ukorenjena u sistemu verovanja, uverenja, onoga što smo čuli, doživeli ili su nas naučili, pa smo od toga strahom izgradili strašni obrazac i običaj iz kog ne umemo da se izvučemo i oslobodimo, jer nas svaki put nekako vraća u osećaj da smo mali, nevidljivi, beznačajni ili nebitni. Sada je vreme, energija Univerzuma daje snažnu podršku promenama na ovom nivou.

Naši sistemi uverenja dovode do interpretacije događaja. Ono što čujemo, način na koji prihvatamo informacije- Intel, je ustvari bazirano na onome u šta mi verujemo da dolazi. Ono što stvarno dolazi se menja kroz prizmu našeg vida i čula, rezultira izmenjenim oblikom i postaje perspektiva samo našeg života. Baš zato je veoma važno podesiti svoj sistem na ritam prirode, na nežnost, na božanski ženski princip u nama, na posvećivanje sebi kroz Lunarne cikluse, kroz plime i oseke naših čistih voda, emocija. Podesiti se i poravnati sa Suncem i Mesecom, sa oba, sa celovitošću, sa postojanjem dana i noći.

Merkur takođe obrazuje fini trigon sa Vladarem Lunacuje i Ascedenta. Mnoga uverenja i verovanja dolaze u paketu sa vaspitanjem, kao odraz i nasleđe kulturne baštine i čovek koliko god da se praćaka i pokušava da se oslobodi ovo stoji kao ram na slici, zlatni kavez i još ga, povrh svega zovu sigurnost. Sada je idealan momenat da se ovaj kompas podesi, da kursor povezan sa našim intuitivnim, suptilnim bićem konačno počne da pokazuje tačno pravu stranu gde veru možemo manifestovati. Gde je naše lično poverenje i vera u sebe, svoj osećaj i svoj život na prvom mestu. I ma koliko bili umorni u ovo ne treba sumnjati jer se na taj način rušimo ponovo do temelja objašnjavajući sebi da nas drugi nisu podržali ili sprečili da se srušimo. Ah, koliko dugo su bili moćni ti drugi. Sada je vreme samoisceljenja i uceljenja, vreme pružanja sebi upravo onoga za čim toliko vapimo, čeznemo, tragamo i plačemo ili što delimo drugima u cilju nesvesnog održanja propisanog nivoa, nedovoljnosti i bezvrednosti za imanje i zadržavanje, prihvatanje svojih fenomenalnih osobina. Vreme prihvatanja svoje dualnosti i hrabrog spajanja u sjaju večnosti.

Svetla se nalaze u podržavajućim elementima sa zemljanom energijom Urana i aktiviraju priču o osećaju uzemljenosti, sigurnosti, odlučnosti na energetskom nivou, podstiču na potrebne promene. Znak Jarac naznačava samopouzdanje jer govori o građi ličnosti, o kičmi, o individualnosti, suverenosti. Uran je predstavnik vazdušnog elementa i vladar znaka Vodolija uz Saturna koji se tu i nalazi pa tako donose mogućnost oslobađanja, olakšanja, avanture, revolucionarnih ideja i rešenja. Uran nas konektuje na višu svest, na razgovor sa samim sobom, na odgovore, na razumevanje, na našu specifičnu genijalnost. Ovaj energetski most je započeo saradnju još 10. Januara 2020 godine, tokom Solarne eklipse u znaku Jarca. Promene su sagledane, prihvaćene, započela je manifestacija svega naučenog, počeo je ispit decenije, ovog vremena, života, inkarnacije. Portal radi u saradnji sa našom intuiciju, sada već možemo da snimimo i reprodukujemo veliki deo našeg ličnog koda. Možemo da download-ujemo više nego ikad iz širokog polja svih mogućnosti. Jednačina ovog trigon-sekstila budiće u nama biće koje jesmo, slobodnu suverenu osobu koja uspravno hoda, boravi, diše planetom Zemljom samostalno, ne pokušavajući da udovolji drugima, da bude dobra ili da nekoga zadivi, zaseni, oduševi ili obraduje. Sada je sve drugo, drugo. Prvi i jedini sebi smo mi, istiniti, svoji, bez obzira da li smo prihvaćeni od drugih! Sada možemo biti prihvaćeni od nas samih, konačno! Važno je svesno propratiti sopstveni mir i ništa drugo, a onda, sve drugo što je potreba naše duše, čak i ostvarenje snova će sa mirom doći do nas. Možemo se posvetiti slušanju, osluškivanju sebe i šta to Univerzalno biće u nama ima da nam kaže, da nam ukaže na naše najveće vrednosti. Intuicija je izuzetno naglašena. Ovo je vreme mira i osluškivanja, praćenja i čitanja znakova. Otvoreni su portali, sinhroniciteti se nižu baš zbog nas i za nas.

Ovaj pun Mesec nam donosi mogućnost unutrašnjeg Check-ina, provere stanja, sadržaja i zvanja, dostignuća dosadašnjih. Podseća nas na ono šta smo hteli, čemu smo se ranije divili, ali i na to šta bismo hteli sada, koje su sušte potrebe naše duše, kako mi sebe vidimo bez sažaljenja, kakva je perspektiva, kakvi su naši uzori. Takođe i proveru planova za budućnost, onih naših ličnih koji se ne tiču nikoga, a opet tiču se svakoga i svega, od elementarnog do Univerzalnog polja. Budi se naš iskreni unutrašnji autoritet. Gradi se dobar snažan siguran fundament, a odatle se stvara, rađa vođa! Dobar i siguran koren rađa vođu, vodiča koji nas vodi ka unutrašnjem autoritetu i spaja nas, ujedinjuje sa njim, zauvek.

Važno je imati na umu sledeću sliku, da bi nešto postiglo epitet STABILNOSTI I POSTOJANOSTI (Jarac) neophodno je da biramo samo najbolje, dobar materijal je osnova sadržaja (Sunce i Mesec), nov oblik ili način će dati naš unikatan jasan plan Saturn opozicija Mars, renoviran nedavnim kvadratom sa Uranom, a veliku moć i snagu, magnetičnu lepotu, neodoljivost doneće Venera u opoziciji sa Plutonom. Ipak, kao šlag na tortu, da opšta slika spolja i iznutra bude najbolja za nas, da odoli poroznosti vremena obezbediće upravo kvalitet dubine koji daje retrogradni Jupiter iz Riba. Već sam pisala o tome, naime, da bi jedan soliter bio bezbedan on mora posedovati temelje ispod zemlje i to u proporciji najmanje trećeg dela čitave konstrukcije. Ovu metaforu treba čuvati sada kao veoma poučnu i primenjivu na sve, a naročito na ličnom nivou. Određene iskonske stvari, genetsko nasleđe možemo i potrebno je pustiti i osloboditi se zauvek, ali takođe dosta toga ćemo se setiti i integrisati u ovom vremenu, čak i ako ni sami ne znamo odakle nam. Ovo je magija svake inkarnacije - mi uvek dobijamo, a Saturn nas upravo tome i uči!

Kopaćemo u ovom vremenu duboko kako bi obezbedili veću strukturalnu stabilnost naše ličnosti, jer Sunce je u znaku Raka nesigurno i možda sumnja, Mesec ga može uveriti ili razuveriti u Jarcu. Ukoliko Mesec  hrabro pristupi iskrenosti i svom stvarnom sadržaju, čuda su moguća i sada je vreme za njih! Ako se osvrnemo i pogledamo iskreno ko je bio tu za nas uvek, ko je naša najveća i jedina prava podrška? Ko je svakim udahom i izdahom, delom i postojanjem zaslužio naše potpuno poverenje? To SMO MI, JEDINO MI. Ako stvarno sagledamo svoje poverenje u život, u svoje odluke, izbore, ako sami podržimo veru  u sebe sa potpunim poverenjem obezbedićemo neophodnu stabilnost strukture. Ukoliko poslušamo sve ono što nam telo signalizira, otkrićemo šta da zadržimo i upotrebimo za dalju gradnju, a šta da pustimo jer nam više nije potrebno i ne služi nam. Mi smo svoji i tata i mama i mi, a to nas čini harmoničnijim u celovitosti, sposobnim za mir i balans. 

Znak Jarac naglašava odgovornost i održanje posvećenosti, kako za sebe tako i prema drugima, a naročito naglašava kategoriju vremena. Saturn je označilac vremena, stari Grci su ga zvali Hronos, što znači Vreme. Sve ukazuje na vrednost vremena, onu upotrebnu vrednost i koliko je važno da se vreme ne traći. Takođe, na strpljenje i mir unutar našeg bića kako bi dopustili Univerzumu da se spusti i manifestuje kroz nas baš u pravom trenutku! Poziva nas na poverenje u Univerzalne zakonitosti.

Čitav Univerzum se zapravo pobrinuo da spoznamo ko smo mi ustvari. Ovo je momenat spoznaje stvarnog vođe u nama. Mentorstvo je takođe naglašeno, bilo da smo mi mentori nekome u njihovom planu za ostvarenje projekta ili je nama potrebno mentorstvo za prolazak kroz određene portale, a koje je mentor već prošao. Mentorstvo na putu ka ostvarenju i manfestaciji snova kako bi najlakše i najbolje prošli na našem željenom putu.

Rituali za ovaj period.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD