Tel: (+381) 11.4113.164, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Astrološki kalendar za 2024. godinu Astrološki kalendar je praktični vodič za celu 2024. godinu, koji vam služi da brzo i lako dobijete najvažnije astro informacije svakog dana.

Pomaže da se odredi kvalitet i osobina svakog dana tokom 2024. godine (mundana astrologija), planira aktivnosti (elekciona astrologija) i dobije odgovor na postavljena pitanja (horarna astrologija).
» prikaži celu vest
Knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
Alex Trenoweth - Astrološka konferencija u Beogradu 2018. Astrolog, Alex Trenoweth je napisala članak o svom iskustvu na astrološkoj konferenciji u Beogradu, u martu 2018.
» prikaži celu vest
Knjiga ''Energija Senke'' Nedavno je izašla iz štampe najnovija knjiga Aleksandra Imširagića "Energija Senke - Vodič za integraciju prošlih života". Svi zainteresovani za ovu knjigu mogu je naručiti direktno od nas.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Od 14. do 21.06.2021.

Stvoreni smo božanskom ljubavlju! 

Prošlonedeljna Solarna eklipsa osećaće se još dosta dugo. Eklipisa nam je otvorila portal preko koga možemo i dalje da povezujemo svoju prošlost i budućnost. I dalje smo veoma otvoreni za duhovnost i spiritualnost, što se vidi i kroz aspekte planeta tokom ove nedelje.

Ponedeljak, 14. jun je poseban, spiritualan dan, koji nas podseća da će se uticaj eklipse još dugo osećati i da i dalje imamo mogućnost za dobijanje sjajnih inspirativnih uvida. Ova nedelja nema puno aspekta, ali ove koje ćemo imati su od izuzetnog značaja za sve nas. To su aspekti, koje ćemo svi kolektivno osetiti. 

Pored Mesečevih aspekata, samo dva aspekta uključuju druge planete. Prvi se dešava odmah u ponedeljak između Sunca i Neptuna, koji će napraviti kvadrat. Sledeći je već narednog dana u utorak, između Saturna i Urana, koji će takođe formirati kvadrat. Ova nedelja je tako pod jakim uticajem ova dva kvadrata. Pored kvadrata, koji će napraviti Sunce i Neptun, u ponedeljak će Mesec iz znaka Lav, formirati kvadrat sa Uranom i opoziciju sa Saturnom. Iz ovoga možemo da zaključimo da ponedeljak nosi jaku energiju, koja nas lako može uvesti u stanje aksioznosti, straha i depresije. Kod svih osoba, koje su po prirodi sklone ovakvim stanjima ili su previše osetljive, zaista je moguće da osete pritisak i neki neodređeni strah. Ovo se posebno odnosi na osobe rođene u znaku ili podznaku Ribe, koji su po svojoj prirodi izuzetno osetljivi i nežni. Ali, kao što je istaknuto na početku ovog teksta, portal koji nam je otvorila Solarna eklipsa je još uvek otvoren. Ako ste okrenuti duhovnosti Sunce kvadrat Neptun je sjajan aspekt. Tada vas ovaj kvadrat samo stimuliše da izađete iz polja materijalnog sveta. Sa ovakvim aspektom postajemo svesniji da nismo samo materija, već smo istovremeno satkani i od laganije, nevidljiive energije, koja takođe boravi u našem telu. Neptun je tu da nas na to podseti. Većina će reći ili pomisliti da to svi znaju. Verujem da znaju, ali često i lako zaborave. Materijalni svet i planeta Zemlja su mesto našeg učenja i razvoja. Nikada ne treba ni da se odvajamo ili odbacujemo materiju, već da razumemo da je materija satkana od energije, koja se sporije kreće, pa zato zadržava tvrđu formu. Ali, njen kompaktan oblik ne treba da nas zavede! Materija je čista energija u svojoj biti! Materija je čestica. Čestica i talas su isto, samo je brzina različita. Materija je naš poligon za razvoj. Mi smo takođe satkani i od čiste energije, koja nikada neće nestati. I koliko god to sebi da ponavljamo, opet smo u strahu da ćemo negde nestati, da nešto loše može da nam se desi. Svi se plašimo smrti, kao da je to naše konačno nestajanje. Zato je ovaj kvadrat, koji će Sunce formirati sa Neputnom sjajan! Zato što nam pruža mogućnost da duboko u sebi osetimo da mi nismo samo “mali ego” u fizičkom telu, već smo i božanska energija u fizičkom telu, koja nikada ne može da nestane. Ovo je aspekt duhovnosti i spiritualnosti.  

Divno se nadovezuje na solarnu eklipsu od 10. juna i sjajno nas drži i dalje na visokoj vibraciji, koja nam je i neophodna, kako bi se zadržali u višem stanju svesti. To više stanje svesti nas otvara ka božanskom, neptunovskom svetu, gde u višem nivou borave Bogovi i Anđeli. Ali u nižem nivou devete čakre, koja je pod vladavnom Neptuna borave i svi različiti entiteti, koji su vezani za naše strahove, fobije, prevare i loše navike. Ovo polje Neptuna nam je bliže i lakše se povezujemo sa njim. Zato, ako ovaj kvadrat između Sunca i Neptuna ne doživimo kao blagoslov i priliku za duhovni rast, već ga doživimo kao moguću izdaju i prevaru, mi sebe povezujemo sa energijom, koja vibrira na nižoj frekvenciji i lako posežemo za prevarom ili ćemo biti žrtva iste. Ovom uticaju najpodložniji su oni koji imaju ove dve planete u izazovnom aspektu: kvadrat, opozicija ili konjunkcija. Takođe važi i ako je prisutan dobar aspekt trigon, sekstil, ali u manjoj meri. Ako u svom natalu  imate izazovan apekt između ove dve planete, zapravo imate sećanje na neku prevaru ili izdaju, koja postoji i dalje u vašem nesvesnom biću. Sada se to sećanje može aktivirati i doneti vam ponovo slično iskustvo. Ako želite da izlečite ovaj aspekt, onda imate priliku da na tome radite tokom ove nedelje. Verujte duboko i iskreno da je za vas sve dobro. Sve što se desilo je bilo dobro za vas. Budite zahvalni na svakom iskustvu, gde ste se osetili prevarenim. Zahvalnost i duboka vera da je sve super što se dešava, nas podiže u više stanje svesti, odakle možemo jasno da vidimo sve. Onda ćete razumeti da niste samo mali ego JA, već ste jedno veliko kosmičko JA, koje je nepovredivo i nepobedivo. 

Cela nedelja je vrlo spiritualna i nadovezuje se na obe odigrane eklipse. Oba aspekta koja ćemo imati ove nedelje su vezana za naše kolektivno, više biće. U utorak 15. juna aspekt koji više deluje na društvo nego na pojedinca je Saturn u kvadratu sa Uranom. Ovo je aspekt sukoba starog i novog. Ovo je aspekt od kojeg je nastala cela naša istorija. Sukob oca i sina. Sukob boga neba Urana i njegovog sina Hronosa, koji ga je kastrirao. Primarni sukob, koji je doveo do stvaranja karme, do uzroka i posledice. U ovom odnosu Saturn je svakako jači, jer je u svom znaku Vodolije, dok je Uran u padu. Svaka planeta u padu, može lakše da donese desrukciju i pad. Mogući su problemi unutar šire društvene zajednice. Ovo je aspekt, koji budi nemir i potrebu da se oslobodimo. Mnogima je već preko glave korona i sve zabrane koje smo imali. Sve to lako može dovesti do međusobnog optuživanja i nemira. Mogući su problemi u saobraćaju, pogotovo vazdušnom, kojim vlada Uran. Ovaj rizik je pojačan retrogradnim Merkurom u Blizancima. Mogući su nemiri i zemljotresi širom planete. Na ličnom nivou ovo govori o pojačanoj nervozi i neusklađenosti pojedinca sa svojom zajednicom. Kada odbacujemo svoju okolinu, društvo i državu, od njih nećemo imati ni podršku. Osobe koje su rođene sa izazovnim aspektom između ove dve planete po pravilu su protiv svega u svom okruženju. Njima gotovo ništa ne odgovara. To su osobe koje su u duši revolucionari i uvek zagovaraju suprotnu stranu. Tu nije toliko važno, koliko je nešto dobro ili loše, korisno ili ne, bitno je da je suprotno od većine. Kod takvih osoba problem obično dođe kada je na delu kolektivna karma, koju ćemo imati aktiviranu tokom ove nedelje. Onda nas energija kolektivnog bića povede i mi se utapamo u tu veliku reku energije, koja nas nosi. Kolektivna energija karme je uvek prisutna kada su u pitanju velike prirodne nepogode, kao što su zemljotresi, poplave, erupcije, ratovi... Situacije koje ne zavise od nas. To su velika kolektivna čišćenja. Kako to izbeći? Tako što ćete razvijati svoju višu svest i svoju ličnost. Svaki pojedinac koji je hrabar samo u masi je zapravo slab i pod uticajem je ovakvog spekta. Ako ste “svoji” uvek i kada ste sami i u masi ljudi, niste pod uticajem ovog aspekta jer niste pod uticajem velikog kolektivnog nesvesnog bića. Zato je ovo odlična vežba “da budemo u svetu, ali ne od sveta”. Odlična je da jačamo svoj lični stav i mišljenje i pri tome ne ugrožavamo tuđi stav i mišljenje. 

Za kraj ove nedelje ostaje nam još jedna sjajna prilika da se osvrnemo na sve što smo uradili i isplanirali. U nedelju 20. juna, Jupiter kreće retrogradno iz znaka Ribe. Ovo je definitivno nedelja pod vladavinom Neptuna. Jupiter će dugo biti retrogradan sve do 18. oktobra ove godine, vraćajući se do 22° Vodolije, odakle će ponovo krenuti napred. Pred nama je još jedno osvrtanje i duboka analiza. Neptun će ove nedelje, kao dispozitor Jupitera imati kvadrat sa Suncem i na samom početku nedelje nam jasno stavlja do znanja da je ovo njegovo vreme. Zato izaberite duhovnost, kao svoj put razvoja. Razumite da niste samo čestica, već ste i talas, u velikom okeanu života. Jačajte osećaj da se jedinstveni i neponovljivi, jer to i jeste. Volite druge ljude, jer su oni samo vaše ogledalo i deo vaše duše. To su glavne poruke za ovu nedelju, koje nam šalje Neptun iz svog duhovnog sveta. On je oličenje čiste bžanske ljubavi, od koje smo i stvoreni.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Tadije Sondermajera 3, Wellport, Novi Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2022. // Design & Coding by studio triD