Tel: 060.7673.192, 064.387.222.4, 011.267.31.92   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Upis u školu je u toku! Da li biste želeli da steknete astrološko obrazovanje po svetskim standardima koje će vam omogućiti da se profesionalno bavite astrologijom? U toku je upis u prvu godinu studija astrologije na Institutu za Astrološka Istraživanja i Edukaciju “Johannes Kepler”! Za prijave do 20.07. ostvarujete posebne POKLONE – Full Moon radionicu koja će se održati 24.07, kao i knjigu “Naučna astrologija” dr Lee Imširagić.
» prikaži celu vest
Astrološki kalendar za 2021. godinu Astrološki kalendar, vaš jedinstveni vodič za 2021. je u prodaji! Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu hrabrosti i inspirativnih akcija na najbolji način, a Astrološki kalendar će nam pokazati koje su to sve važne tačke koje se aktiviraju u predstojećoj godini.
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
Alex Trenoweth - Astrološka konferencija u Beogradu 2018. Astrolog, Alex Trenoweth je napisala članak o svom iskustvu na astrološkoj konferenciji u Beogradu, u martu 2018.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Od 07. do 14.06.2021.

Ova nedelja nam pruža mogućnost da se spojimo sa svojom prirodom vertikale. Pruža nam se mogućnost da izađemo iz svakodnevice koju živimo u horizontali i povežemo se sa višim stanjem svesti, koje uvek boravi u našoj prorodi vertikale. 

Ako pogledate simbol za planetu Zemlju na kojoj živimo, vidimo da je on sačinjem od kruga i krsta unutar njega. Taj krug je energija, koja kruži, koja nije linearnog toka. To je krug svetlosti Sunca, a i krug Zodijaka. Život živimo u fizičkom telu od 1. do 8. kuće. Od priče jednog Marsa do drugog Marsa. Od Ovna do Škorpiona. To je energija koju dobijamo samim rođenjem i energija koja nas vuče u crnu rupu kada stignemo u 8. kuću. Ali kao što se zodijak ne završava sa 8. kućom, nego slede kuće višeg reda 9, 10, 11 i 12, tako se i naš život nastavlja na nebu ili sa one druge strane svesti. To je krug. Vreme nije linearno, već kružno. To je poruka i podsećanje, koje dobijamo od svake eklipse. 

Ove nedelje imaćemo Solarnu eklipsu na 19° Blizanaca. Kao što je već istaknuto pre dve nedelje, kada smo 26. maja imali Lunarnu eklipsu, sezona eklipsi je počela. Eklipse uvek idu u paru i kao da nam poručuju da i mi treba da imamo svog partnera koji ide uz nas. Svoju srodnu dušu. Eklipse su Zmajevi, koji dugo žive, prosečno oko 1300 godina, koliko prosečno traje jedan Saros ciklus. Jedna velika porodica je ponovo aktivna. Ona je bila aktivna 2003. godine i biće ponovo 20. juna 2039. godine. Svaka velika porodica aktivira se posle 18 godina i 11 dana, koliko prosečno treba čvorovima da naprave punu rotaciju oko zodijaka. Svaka eklipsa nastaje od tri tačke, od naše tri najznačajnije planete: Sunca, Meseca i Zemlje, kada se i čvorovi nađu u blizinu. Čvorovi nas uvek vezuju za karmu i stare akcije, baš kao što i Zmajevi pripadaju jednoj velikoj porodici i nose sećanja na prošlost i budućnost. Kod ove Solarne eklipse imamo konjunkciju Sunca i Meseca sa Severnim čvorom u Blizancima.  

Krst u simbolu Zemlje govori nam da smo sačinjeni od dva dela. Jedan je vezan za našu horizontalu, za našu animalnu prirodu. Onaj drugi deo krsta je naša priroda vertikale ili božanska, viša priroda. Sa svakom eklipsom, otvara se portal povezanosti sa tom tačkom u krugu u kojoj se sreću naša priroda horizontale i vertikale. Tu je naš prolaz, kroz koji možemo da se vratimo u prošlost ili odemo u budućnost. Eklipse su portal moći! To su moćna mesta, koja nas uglavnom prepadnu, jer svako od nas se boji neke svoje prošlosti, a često se još više plašimo svoje nepoznate budućnosti. Draže nam je da ostanemo u sadašnjosti, koja nije sjajna, ali nam je barem poznata! Da ponovimo, potrebno je da imamo dosta energije i široku svest da bi sebe povezali sa energijom eklipse i iskoristili priliku da intervenišemo na svojoj prošlosti, kako bi ispravili neku lošu karmu. 

Eklipse su tako poklon Univerzuma, koji nas uglavnom plaši. Sada je možda vreme da osvestimo da imamo svoju vertikalu, koju treba da povežemo sa zmajem i postanemo iscelitelji svoje prošlosti i pravi vizionari svoje budućnosti. To je poklon koji možemo, ali ne moramo da prihvatimo! 

Ako spadate u grupu ljudi, koja često govori da bi “sve dala”, da može da se vrati u prošlost da bi ispravila neke svoje greške, onda se prepustite ovom velikom ŽENSKOM ZLATNOM AVATAR ZMAJU, koji vlada ovom solarnom eklipsom. Prepustite se toj velikoj energiji i putem moćnih reči iscelite sebe. Zahvalite se svakoj osobi koja je obogatila vaš život. Zahvalite se svakom iskustvu koje ste imali. Oprostite sebi i drugima svaku grešku i povredu. Ovo je eklipsa, koja vlada rečima, razumom i unutrašnjim dijalogom. Dešava se u Blizancima. Reči su naša moć. Putem reči mi invociramo i prizivamo svako dobro i svako zlo u našem životu. Ova eklipsa u Blizancima nas poziva da ispravimo svoj unutrašnji dijalog i teške, depresivne reči zamenimo afirmativnim. Uvek sve kreće iznutra. Kakve su nam misli i unutrašnji dijalog, takva će nam biti stvarnost i sudbina. Kako je unutra, tako je i spolja, to je poruka ove eklipse. Ali, kao što za svaki ispit, koji nismo prošli, postoji i popravni, tako i za svako naše loše delo i misao postoji popravni rok. Možete i tako posmatrati eklipse, jer to uvek budi nadu i osećaj sreće da možemo da se probudimo i popravimo sve što želimo. 

Ova eklipsa će svakako najviše uticati na osobe rođene u znaku ili podznaku Blizanac. Takođe i na sve koji imaju lične planete Mesec, Veneru, Merkura i Marsa u blizini 19}  Blizanca. Prozvani ste i ako vam ova tačka pada na ugao natalnog horoskopa u 1, 4, 7 ili 10. kuću. Nekome će doneti događaje i pročišćenje, kroz fizičko telo, a nekome pročišćenje u odnosima. Bez obzira da li pripadate nekoj od ovih grupa ljudi ili ne, svaka eklipsa deluje na sve nas. To je ogromno polje energije, koje nam je dostupno i samo je na nama, kako ćemo ga oživeti. Prilika za rast i prosperitet ima uvek, ali strahovi nas koće da budemo pravi, neustrašivi avanturisti u svom životu. 

Kada pogledamo aspekte ove nedelje vidimo da u ponedeljak, utorak i sredu, nema ni jednog aspekta između planeta, sem onih koje formira Mesec. Mesec će u ova tri dana imati dosta aspekata, a ostale planete između sebe neće. Kao da se sva energija povlači i koncentriše na jednu tačku. Nema rasipanja već sažimanja energije, koja će proći kroz veliki portal. Ovo je interesantno i to razumem kao poruku planeta da pre velike akcije treba da budemo duboko mirni, tihi i koncentrisani. Nema suvišne priče sa drugima i rasipanja energije. Fokus je glavna stvar. Fokus u ovoj nedelji je na solarnoj eklipsi a pre nje nema ničega toliko važnog. To je ključ, to je mesto moći. Tu se energija lomi i menja, što ćemo vrlo jasno i precizno videti već sutradan u petak 11. juna. 

U petak Mars prelazi iz znaka Rak u znak Lav. Mars koja vlada energijom menja dostojanstvo. Prelazi iz znaka gde je bio slab, destruktivan i u padu, u znak gde se sjajno oseća, u znak svog tripliciteta. Ovo je velika energetska promena za sve nas, a posebno za osobe koje su rođene u znaku Lav, Ovan i Strelac. Njima će ovaj Mars doneti sjajnu energiju i potrebu da pobeđuju, što je i ugrađeno u njihov genetski kod. Velika je promena je i za sve Škorpione, jer njihov vladar znaka, dobija na snazi. Kod nekoga će to izazvati dodatnu tvrdoglavost, ali i rešenost da se istraje do kraja u svakoj situaciji. Bikovi će primati kvadrat od Marsa i njima u narednih dva meseca predstoje velike promene, koje treba mirno da prihvate, a ne da se tvrdoglavo drže starih uverenja. Uran već duže vreme vrši pritisak sa jedne strane u Biku, Saturn sa druge strane pravi kvadrat iz znaka Vodolija a sada će se tom pritisku pridružiti i Mars u Lavu. Pod najvećim pritiskom promena, biće rođeni u znaku Bik, Lav, Škorpion i Vodolija. U narednih dva meseca ova fiksna četvorka doneće velike i važne odluke, koje će im promeniti život iz korena. Mnogo laganije će proći osobe rođene u znaku Vaga. Nekako je mirnije i lepše za njih. Diplomatski posmatraju sa strane, jer za ovu veliku borbu, oni nisu ni rođeni. Rakovi i Jarčevi mogu da se opuste, biće mnogo manje nervoze i svađe u porodici i tenzija na poslu. Napokon, taj težak dvogodišnji period je ostao iza njih. Device i Ribe su i dalje po strani, još uvek se osećaju pomalo izolovano i tako će ostati u naredna dva meseca. 

Gledajući sada sled svih ovih događaja tokom ove nedelje, možemo zaključiti da nas ova eklipsa povezuje sa jakom energijom Marsa, koji će se aktivirati. Zato postavite nove ciljeve i planove, jer ćete imati dovoljno snage i podrške od Marsa u Lavu da ih ispunite. Nije važno da li su aspekti laki ili izazovni, nekada se najveće stvari dešavaju, kada smo pod pritiskom, jer tada razmišljamo lucidnije i delujemo brže. Ovaj Mars je sjajan i traži od nas da se osećamo kao pobednik. Onda će nas on podržati, jer voli taj osećaj moći i pobede. To je ipak Mars! Nemojte se povlačiti i on vas neće nikada izneveriti, jer je njegova uloga da nas kao unutrašnji vojnik čuva i podržava!

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD