Tel: (+381) 11.4113.164, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Astrološki kalendar za 2024. godinu Astrološki kalendar je praktični vodič za celu 2024. godinu, koji vam služi da brzo i lako dobijete najvažnije astro informacije svakog dana.

Pomaže da se odredi kvalitet i osobina svakog dana tokom 2024. godine (mundana astrologija), planira aktivnosti (elekciona astrologija) i dobije odgovor na postavljena pitanja (horarna astrologija).
» prikaži celu vest
Knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
Alex Trenoweth - Astrološka konferencija u Beogradu 2018. Astrolog, Alex Trenoweth je napisala članak o svom iskustvu na astrološkoj konferenciji u Beogradu, u martu 2018.
» prikaži celu vest
Knjiga ''Energija Senke'' Nedavno je izašla iz štampe najnovija knjiga Aleksandra Imširagića "Energija Senke - Vodič za integraciju prošlih života". Svi zainteresovani za ovu knjigu mogu je naručiti direktno od nas.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Pun Mesec u znaku Strelca

Eklipse uvek govore o velikoj promeni, iniciraju je ili pak donose, hteli mi to ili ne ovo su možda i najsnažniji tvisteri, poravnatelji naše duše, svesti, misli, prošlosti i budućnosti. Totalna Lunarna eklipsa u Strelcu naglašava pravdu i zakon, smisao i svrhu, sagledavanje puta koji smo prešli, proveravanje i podešavanje kursa, svesno sagledavanje zašto je sve ovo dobro! Iz ove perspektive mi postajemo svesni svoje misije, misije svoje duše. Tokom ove Eklipse u znaku Strelac otvara se mogućnost da u svakoj situaciji vidimo realnost, ISTINU, pa čak i ono što možda nismo hteli da vidimo. Tako, sve već sagledano, jedino što nama preostaje je da možemo da prihvatimo.

Totalna Lunarna Eklipsa se događa na 5° stepenu znaka Strelac na osi 3-9 koji nas podseća na ono malo, veliko, umiljato, razmaženo, uplašeno, divlje, nežno i ranjivo, ono što nas voli bezrezervno i poveruje nam uvek  bezuslovno, DETE U NAMA. Ova eklipsa posebno će probuditi i aktivirati oblasti života gde je kod nas u natalnoj karti postavljena osa Blizanci – Strelac. Ovo su oblasti života koje traže od nas da se više otvorimo i budemo prihvatljiviji. Ovo su oblasti čije apsolutne, cele istine izlaze konačno na videlo, hteli mi to ili ne. 

Dispozitori svetala Sunca, Merkur u Blizancima u 10. Kući, Meseca, Jupiter u Ribama u 6. Kući postavljeni u znacima kojima vladaju, stabilnost odluka je skoro nepobitna. Generalno ideje i stvarni rezultati podešavanja će se odnositi na našu svakodnevicu,telo i fiziologiju, zdrave navike, posao, ali i karijeru, ciljeve, postignuća kako poslovne, privatne, tako i životne. Promene su izvesne i biće veoma vidljive! 

Lunarna Eklipsa u znaku Strelac na osi 3-9 povešće nas u novo, na nova putovanja i avanture. Otvara se polje da stečena znanja, misli i naučene kratkodometne obrasce konačno oslobodimo, proširimo, produbimo, uvećamo. Otvara se mogućnost da zaplovimo poljem svoje budućnosti, ali onako kako smo i dizajnirani! Čim prihvatimo našu istinu na svim nivoima i sve nivoe istine, avantura zvana život može da počne. 

6 planeta se nalazi u promenljivim znacima tokom ove eklipse, na čelu sa Ascedentom u znaku Devica. Predlog i poruka ovog vremena, pa i lekcija može biti da budemo što adaptabilniji, protočniji, baš kao voda, fluidniji, bez opiranja, prepuštati se toku. Dobro poređenje može biti da zamišljamo da smo kao voda, da ne idemo kroz stvari i da ih guramo ili da se borimo sa njima, već jednostavno da idemo okolo njih, da ih obgrlimo, da se mi uskladimo u prihvatanju. Uključiti, prihvatiti, zagrliti sve što nam dolazi, što se dešava oko nas i okružuje nas. Ne opirimo se potrebi da budemo prihvatljivi. Ukoliko nam se nešto baš i ne dopada ne treba ga odbijati i trošiti energiju tako što ćemo se opirati već pokušajmo da radimo svoja posla oko toga, uz to, kako nas to ne bi crpelo time što mu posvećujemo ogromnu energiju putem pažnje, nerviranja ili čak ljutnje i besa.

Najupečatljiviji aspekt ove Eklipse, koji će definitivno obojiti čitav ovaj  period je T kvadrat koji opozicija svetala, Sunce u konjunkciji sa Severnim Mesečevim Čvorom u Blizancima i Mesec u konjunkciji sa Južnim Mesečevim Čvorom u Strelcu obrazuju sa Jupiterom, dispozitorom ove lunacije, koji samo što je kročio u svoje prostranstvo, znak Ribe. T kvadrat uvek predstavlja tenziju, najveći potencijal, ali ogromnu energiju i snagu koju je prilično teško kanalisati, konrolisati i koristiti. To je nešto kao kada bi žedan čovek pošao da popije vode na Nijagarinim vodopadima. Zamislite da čovek isplanira da stane ispod vodopada i da čeka da mu po koji gutljaj utoli žeđ. Pored svog entuzijazma, sigurno bi vrlo brzo zaboravio na žeđ. Isto tako radi T kvadrat poput Nijagarinih vodopada, vodenog  šmrka… Dakle očekuje nas ogroman priliv, odnosno, proizvodnja energijei zato budite spremni da kao hidrocentrala ikoristite ove resurse, da ih kanališete, napravoite tu pitku vodu, struju i ko zna šta još jer sve što napravite služiće vam! Ne zaboravite da razmotrite sve osobine i karakteristike snažne hidrocentrale. Neophodno je odlično poznavanje uzemljenja na nestabilnim, vodoplavnim terenima. Neophodna je dobra zaštita okoline, ali i od okoline. Ne dozvolite amaterima da prčkaju na visoko odgovornim pozicijama. Vaša budućnost je u pitanju, vaše želje i prosperitet, ideje i ostvarenja ne može niko bolje od vas 

Svetla u kvadratu sa Jupiterom u Ribama vladarom Totalne Lunarne Eklipse u Strelcu govore o mogućnosti da stvarno sagledamo pravu dimeziju svega, šta je čirina, veličina, dužina, visina, a naročito dubina. Sta je stvarno, a šta lažno, kopija, šta je PRAVA ISTINA. Ovde se govori od najšireg posmatranja od Neba i svih interpretacija i svih učenja preko planete zemlje, sveta, državnog uređenja i ubeđenja, do onog ličnog, intimnog u nama. Toliko je laži i imitacija na ovom svetu, lažne vesti, novac, trgovina, bankarski poslovi, berzanski poslovi, lažne penzije, lažne isplate, izlazi na površinu sva ta zabluda. Zapravo čitavi sistemi počivaju na nastabilnom tlu, na nesigurnosti, na laži i kontroli putem straha da se laži ne bi otkrile. Jedno povlači drugo, uvlači u još veću laž i obmanu, a stvarni nivo svakog pojedinca, individue, uzvišenog  bića u nama je ispod svakog kriterijuma. Ukoliko pogledamo ekologiju okrećemo se organskom proizvodu, a prethodno smo zbrisali sa lica zemlje preko 70% životinjskih vrsta i insekata. Mnoge stvari rade u korist naše štete. Održivi razvoj je nešto što je LAŽ na kub u ovakvim uslovima. Ispod svega se držimo čvrsto za lični uspeh, a globalnu sliku ni ne vidimo i tako i sami pletemo samo donju mrežu, bojeći se pada. Niko se ne usuđuje da pogleda gore, jer je visoko, jer je Jupiter, jer je ISTINA, da pogleda preko horizonta. Ili možda samo retki ipak virnu. Neko nam je obećao, uverio nas, podučio, da visina donosi pad, a samim tim i vatru jezgra zemlje koja samo čeka naš pogrešan korak ili da se okliznemo, sapletemo padnemo. Jezgro zemlje sadi razjapljenih usta i samo čeka ove koji su se drznuli ka naviše. Sve su to te priče za laku noć akumulirane u našim sećanjima u vidu straha od probanja! Jupiter otvara ekstremne slike, možemo da uvidimo dokle smo to stigli kao društvo, a kamo li na ličnom nivou. Ovde je veoma naglašeno i testiranje našeg poverenja, naše stvarne unutrašnje topline, sigurnosti, intuitivnog poverenja u sebe i svoj život. Mnoga preispitivanja su u toku. 

Dobrodošli na putovanje, veliki let na krilima sezone velikih Eklipsi u znaku Blizanci, od 26. Maja do 10. Juna 2021 godine. 

Lunarno pomračenje u znaku Strelca tokom punog Meseca pokreće čitavu ekspediciju, proletersku brigadu nas u nama. Atmosfera će se napuniti do vrha, pojačane emocije će tražiti da se otpuste, da izađu, da se proliju, preliju (neko vreme već osećamo ovaj naboj vrlo intezivno). Sve što je zrelo tu je da bismo ga pustili u svet! Prihvatimo sve jednim velikim zagrljajem. Tek nakon prihvatanja u stanju smo da pustimo, sa radošću, da iznesemo, poklonimo...

Nakon ovog pomračenja uslediće pomračenje Sunca 10. Juna, kada će se svi reflektori zagledati i spolja i ka unutra, zaroniti  do dna i obasjati nas i naše dno istovremeno sa potpuno svesnim, jasnim namerama, misaonim procesima, skladnim rešima i još prikladnijim sjajnim delima. Ukoliko se prethodno pustimo od tih ograničavajućih starih uverenja, pustimo prethodno ISTINU da zavlada celim našim bićem, a ne samo srcem. Kolektivna senka je započela svoj ritual otkrivanja i nadvijanja nad nama još početkom prošle 2020 godine, svakako, guranje pod tepih više nije opcija. Pomračenje Meseca se događa u vatrenom, svevidećem znaku Strelca: Ovo nam može doneti pokušaje gušenja svih onih koji pokušavaju da kažu, koji žele da budu saslušani, može se čak manifestovati i kroz ograničavanje kretanja ili uslovljavanjem. Ipak, postoji viša svrha pomračenja u ovom znaku, otkrivanje i konačno napuštanje zastarelih uverenja i ograničenih načina percepcije stvarnosti. Proširimo svoje vidike, učinimo sve što je potrebno da se oslobodimo uverenja koja nas guše u našem životu, sputavaju, uveravaju u strah od pada, u teoriju zavere, u konspiraciju! Nerazjašnjene predrasude i neizvodljivost, blokade, uslovi bolno iskaču u središte naše pažnje i sve se to događa sa smislom. Samo na taj način možemo da ih prepoznamo i promenimo unutar sebe, baš kao što je potrebno na državnom nivou, na nivou sveta, tako i na planu našeg tela, duše potrebno je sprovesti zahtevne sistemske reforme. Otvorite polje svoljih istinskih potreba, slobodno krenite u avanturu zvanu život, jer zove vas vaš život! Ako se i dalje bojite razmotrite argumente straha, ako vam se nekada dogodilo – to je prošlost, i neka tamo ostane, ako ste čuli ili naučili - to je izmišljotina jednaka onoj da ćete završiti na dnu kanjona, u vatrenim čeljustima ako samo pogledate ka nebu, ako napravite korak naviše. Izmišljotini se možete i zahvaliti jer vas poseća da imate izvrsnu kreativnu maštu, poterncijal za ostvarenje želja!  

Pomračeni Mesec i  Sunce u veoma napetom T-kvadratu sa Jupiterom u Ribamapojačavajući emocije, ali i entuzijazam raste. Ovde je izazov razlikovati optimizam od zablude, obilje od previše! Sada je ključno biti otvoren za svoje, ali i obziran za tuđe vrednosti i potrebe i pravilno pokazati celovitu podršku. Blizanci vladaju slobodom govora, štampe, tehnologije i retorike. Pitanja vezana za suzbijanje i dezinformaciju birača raznih vrsta, pa čak i onih za vakcinu i dalje će biti rasprostranjena kako se približava sezona leta i odmora. Stvari će se brzo menjati na tipičan način Blizanca. Pomračenje Sunca u Strelcu će se dogoditi krajem ove godine i doneti novo polje za dokazivanje znanja, za to što smo promenili, prihvatili, proširili, povećali, poverovali... Dakle, imaćemo u ovom periodu dovoljno vremena da istražimo kako nas naši načini razmišljanja i govora mogu zaslepiti u vezi potreba, želja i stvarnosti drugih ljudi, da konačno postanemo bliski sa sobom, da se otvorimo za postepeno buđenje višeg uma, višeg ja koji znak Strelac obećava na svom Auto putu (High way). Čini se da smo na prekretnici, svi, ceo svet. Emocionalna i finansijska nestabilnost dešavaju se širom sveta, otvarajući velika vrata neophodnim promenama, sistemi vrednosti lagano menjaju svoje nosače. Nesumnjivo, svako oseća ovaj nemir u nekoj oblasti svog života. Da li je ključni odnos dostigao tačku odakle više nema povratka? Da li se suočavate sa starim traumama ili ograničenim načinima razmišljanja koji vas suzdržavaju? Ili se možda osećate prozvanim da protresete stare ciljeve, karijeru, postignuća, da se vratite svom snu ili počnete neke nove snove da ostvarujete. Pomračenja ovog leta doneće neočekivane preokrete, zato ostanite što je više moguće uzemljeni. Povežite se sa unutrašnjim naigacionim sistemima. Otvorenog uma proširite svoju perspektivu. Otvoriće se mnogo načina i prilika da se nauči i proširi dok se stari sistemi raspadaju, kako bi se napravili novi. Obratite se onima kojima je potrebna vaša podrška, takođe i sami potražite onu emocionalnu podršku koja vam je možda potrebna. Zagrlite sebe sa obe ruke. Zagrljaj isceljuje najbolje.

Rešenje Čvorova daje Kiron koji kroz fini aspekt sekstil/trigon ublažava napetost opzicije otvarajući mogućnost za nove isceljujuće početke, novi list, prevazilazak i oslobađanje od prethodnih bolova, stega i svega što nas je umanjivalo, mučilo, zaustavljalo i vraćalo na staro, na bolno detinjstvo, na sećanje, na nedostatke. Ovo možda nije rapidno, brzo i pravolinijsko isceljenje koje za čas resetuje našu vibraciju, već sporije, nežnije, baš onakvo kako je nama potrebno sa Marsom u znaku svog pada. Pomaže nam da uspostavimo ovaj kontakt, da ukapiramo, da uvidimo naviku, obrazac, ali da ovog puta počnemo da ga koristimo za isceljenje, svesno, da koristimo sećanja za isceljenje, da stvorimo novu praksu iz obrasca, jer misli i sećanja, baš kao i povrede tome i služe. Iskoristimo obrazac misli za postizanje isceljenja, stvaranje novog načina života i novih iskustava na osnovu toga. Isceljenje se odvija kroz svesnost, kroz razumevanje. Kada prestanemo da koristimo misli, reči, informacije kao jedini izvor rešenja, tada započinjemo proces isceljenja. Kako prestajemo da verujemo mislima, rečima (bilo svojim ili tuđim) kao jedinom i centralnom izvoru sudbine, onom koji nas određuje, identifikuje sa bolom, sa iskustvom povrede, mi ujedno pokrećemo prirodu svog unutrašnjeg iscelitelja, dozvoljavamo da počne samoisceljenje. Ovo je vreme koje nas oslobađa teskobe bola, ipak je Kiron prelazna tačka, veoma bitan vodič i gonič od Saturna ka Uranu i obrnuto. U ovom vremenu transcendiramo, prevazilazimo svoje dualnosti, poređenje sa drugima, osuđivanje i umanjivanje u odnosu na druge. Mi ovim važnim korakom na nov način ostavljamo za sobom vreme manjkavosti, ne dovoljnosti, opterećenost svojim mislima koje su kroz čitavo doba stvarale uverenja. Biramo šta to nosimo sa sobom, šta nosimo u budućnost. Snažna uverenja, čitave sisteme verovanja i to na osnovu našeg izbora, poverenja, istine o nama, znanja o mogućnosti prevazilaska. Vreme da iskočimo iz neudobnih šina, iz moranja i trebanja, iz zone podvojenosti i dualnosti! Uz pomoć Lunarne eklipse u Strelcu imamo mogućnost da poverujemo svesno da imamo mogućnost izbora. Čitavo doba osećaja žrtve, žrtvovanja, bezvrednosti i bespomoćnosti, viktimizacije, doba Riba ostaje za nama. Upravo kroz spiritualno sazrevanje uz pomoć Neptuna, a sada i Jupitera u svom znaku mi ćemo se odvažiti da poverujemo u izvor, da prepoznamo pravu istinu, da se okrenemo pravom Bogu, tvorcu, parčetu univerzuma u našim očima, srcu, sili koja je satkana u nama. 

Ova Lunarna Eklipsa će nam omogućiti da vidimo jasnije, ali će nas i pokrenuti da razmislimo dublje i uvidimo jer Merkur je veoma miran, skoro stacionaran i u stanju je duboko da zaroni u naše misli, glavu, sećanja u budućem preiodu. Nikada više neće biti isto posle ovoga, ali zato svaki novi tren i služi. Nema nazad, samo napred. Adaptiraćemo se jer mi to umemo i znamo, to jeste naša priroda, a ne da sedimo i širimo svoje telo, kožu i zadnjicu ubeđeni da je smo u zoni komfora.. 

Sunce u znaku Blizanaca govori o lakoći i svetlijem bivanju u životu, u svetu. Setimo se vedrine, osmeha i čarolije kojom možemo da zračimo u našem životu, a tako i u okolini da širimo. Sve je spremno da napravimo velike promene u našim životima. Fenomenalne nove stvari, da zagrlimo promene jer one su deo naših potreba. Pronađite, rasvetlite, odaberite ISTINU, lepotu i obilje u sebi i oni će postati vaš prostor, biće svuda oko vas kao vaše ogledalo duše!

Totalna Lunarna Eklipsa u Strelcu može imati snagu da oboji čitavu budućnost na planu naših vizija, progledavanja, zbrajanja, sagledavanja, perspektive, korišćenja naše intuicije još jednom nijansom, da je izmeni!  

Istina ima čast da se predstavi u svoj svojoj veličini, da se obelodani!

Rituali za ovaj period.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Tadije Sondermajera 3, Wellport, Novi Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2022. // Design & Coding by studio triD