Tel: (+381) 11.267.0711, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Kurs: Vitalnost, zdravlje i sinteza natalnog horoskopa Zdravlje i bolest žive u jednom horoskopu kao suprotni principi, kao stvar uzroka i posledice koji se mešaju. Bolesti nastaju kao rezultat nekadašnjih akcija, zato što Mars (naše akcije) vremenom postaje Saturn (karma, posledica naših akcija). Ovaj dvomesečni kurs počinje 11.05. i održavaće se svake srede od 19h u online varijanti.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Inicijacije Venere 2022 U prodaji je nova knjiga „Inicijacije Venere 2022“ od autorke Ivane Šaljić. Knjiga je zamišljena kao vodič za Veneru i osvetljava nam sva važna mesta inicijacije za prevazilaženje toka inercije i instaliranja višeg kvaliteta naše Venere. Zato je važno da razumemo kako se Venera oseća u svakom znaku, kako izgleda njena priča ako je živi po inerciji i kako može da izgleda kada podigne energiju i kada je u balansu.
» prikaži celu vest
Astrološki kalendar za 2022. godinu Astrološki kalendar, vaš jedinstveni vodič za 2022. je u prodaji! Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu manifestacije, obilja i kreiranja novih uverenja na najbolji način, a Astrološki kalendar će nam pokazati koje su to sve važne tačke koje se aktiviraju u predstojećoj godini.
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Od 24. do 31.05.2021.

Od ove nedelje kreće sezona eklipsi, kada su Sunce i Mesec u blizini severnog ili južnog čvora. Tokom godine imamo dve sezone eklipsi. Ovogodišnju sezonu otvara Lunarna eklipsa, u sredu 26. maja na 5° Strelca. Svaku eklipsu čini poravnanje tri nebeska tela: Sunca, Meseca i Zemlje. Lunarna eklipsa se dešava u blizini čvorova kada su Sunce i Mesec u opoziciji. Izuzetno je važna za svakog pojedinca, jer ukazuje na priliku da se duboko resetujemo. Eklipse ili pomračenja su od davnih vremena imala veliki značaj u predviđanju budućih događaja. Kako su se obično za eklipse vezivala negativna značenja, nije ni čudo što one i dan danas kod većine ljudi bude strah i nelagodu.

Da li eklipse donose samo negativne događaje i predskazanja ili je to samo strah, koji se aktivira u našem nesvesnom biću? Kada nema dovoljno svetla, onda prisutan dominirajući mrak budi strah, nespokojstvo i neizvesnost. Svaka eklipsa nas povezuje sa prošlim ili budućim sećanjima. Neko će pitati: Kako da se povežem sa budućim sećanjem? Do sada nas je samo nauka o duhovnosti učila da ne živimo u linearnom vremenu, već da smo u kružnom vremenu i da kao tačka u krugu, možemo da se povežemo sa prošlim i budućim JA. Danas, kada smo na pragu ere Vodolije, imamo novu prirodnu nauku, kvantnu fiziku i mehaniku, koje nas uče istim stvarima, samo ovaj put iz naučne perspektive. Paralelno i istovremeno živimo bezbroj svojih života. Istovremeno smo i talas i čestica. Istovremeno živimo svoje prošlo i svoje buduće JA. Upravo preko eklipsi se otvaraju portali koji nas istovremeno povezuju sa dalekom prošlošću i dalekom budućnošću.  

Oni koji su vidoviti i futuristi lako se povezuju putem crne rupe, što je eklipsa, sa budućim događajima i o tome nam govore. Problem je što mnogi taj energetski šok ne mogu da podnesu na nivou fiziologije te dožive nervni slom. Da bi izdržali tu silu, koja nas ogromnog brzinom vodi napred ili nazad, moramo imati fiziologiju, koja to može da izdrži. Kao što čovek koji želi da leti u svemir mora da ima jako fizičko telo koje može to da podnese. Mnogi imaju želje i znanje, ali nisu psihički i fizički sposobni za to. Isto je stvar i sa eklipsom. Eklipsa nam otvara sećanja na davno prošle događaje i daje nam mogućnost da ih metabolišemo i integrišemo u sebi, što je sjajna prilika za nas. Svaka eklipsa je portal za svetlosne inteligencije Anđela sa kojima možemo da komuniciramo. Da li ćemo se mi uplašiti i sakriti, savim je drugo pitanje.  

Svaka eklipsa pripada jednoj porodici eklipsi, jednom nizu, koji se zove Saros ciklus. Saros ciklus je period od 18 godina, 11 dana i 8 sati, tokom kojeg se ponavlja eklipsa, koja sadrži isti odnos Sunca, Meseca i čvorova. Ovogodišnja prva eklipsa pripada porodici ženskog Zmaja i samim tim je najviše vezana za polje naših emocija. Ona će mnogima otvoriti sećanja na neke važne, karmičke odnose, koji će se sada ispravljati. Sve što smo radili i mislili, ostaje zabeleženo u energetskom polju. Eklipsa koja pada na neku našu važnu tačku u horoskopu, na planetu ili vrh neke kuće, probudiće sećanja u simbolici te planete. Ako je ta planeta sjajno postavljena mi ćemo od ove eklipse dobiti neku nagradu ili podršku od drugih. Ako ona padne na neku planetu, koja je kod nas neudobno postavljena onda će to izazvati situacije, okolnosti, koje za nas mogu biti neudobne. Važno je da razumete da niko ne želi nas lično da kažnjava ili muči. Svako od nas je svoj lični sudija i svako zna u dubini duše da li je bio ispravan ili ne. U Univerzumu ništa ne može da se sakrije i sve će jednom izaći na videlo. Ta istina se uvek otkriva kada je jedno svetlo pomračeno, jer je taj mrak potreban, kako bi se stari film ponovo prikazao. U bioskopu film uvek gledamo u mraku. Tako je i sa ovom eklipsom. Neko će se konektovati na svoju budućnost i dobiti korisne informacije pogotovo ako eklipsa pada na Merkura, Jupitera ili Urana. 

Eklipsa je ispit za svakoga da proveri koliko drži u balansu svoj RAZUM, OSEĆANJE I TELO. Ako radimo ono što mislimo i osećamo i pri tome smo mirni u svom telu, onda je to ispravna akcija. Ako govorimo ono što mislimo, ali se ne osećamo prijatno, onda ne držimo ove tri tačke zajedno i verovatno ćemo napraviti grešku. Zato, ako vam ova eklipsa donese događaje, koji su neudobni za vas ili neprijatni pravo je vreme da sebi postavite pitanje: Gde sam to pogrešio? Ili Gde sam to preterao? Odgovor će sigurno doći ako smo iskreni i ako želimo da ga čujemo. 

Sa ovom eklipsom odgovor nam dolazi od Anđela DANIELA, koji ima planetarnu prirodu Venera-Saturn. Ovaj Anđeo se izražava kroz veštinu govora i pomaže nam da imamo lepu komunikaciju sa drugima, bez osuđivanja. On nas uči da je balans u osnovi celokupnog stvaranja. On nas tako sa ovom eklipsom povezuje sa nekim, starim karmičkim vezama, koje nisu završene na pravi način. Saturn uvek traži da smo dosledni, ispravni i istiniti. Sve dok smo takvi, mi nikada ne možemo imati nikakav problem. Problem nastaje kada se odvojimo od svoje prave božanske prirode i izgubimo balans.

Ova nedelja je vrlo specijalna i posebna. Vrlo spiritualna i snažno se nadovezuje na tu jaku spiritualnu energiju, koja je pokrenuta prelaskom Jupitera u znak Ribe 13. maja ove godine.

Da je potrebno da se vratimo neki korak unazad i preispitamo svoje postupke i odluke ukazuje i Merkur koji ove nedelje 31. maja kreće retrogradno sa 24° Blizanaca. Njegovo usporeno i stacionarno kretanje ćemo osetiti već na samom početku nedelje. Zato su moguća usporavanja ili vraćanja. Neki posao se može prolongirati, odlagati ili ćemo morati iz dva puta da ga radimo. Uvek je to sjajno vreme da se završe davno započeti poslovi i projekti. Ovo je vreme i da sretnemo stare prijatelje ili da ispravimo odnos, koji se nije lepo završio. Ovo je vreme da budemo zagledani u svoju prošlost. Zato mislim da nas ova eklipsa više otvara ka prošlosti nego budućnosti. Eklipse uglavnom imaju potrebu da nas konektuju na budućnost, ali kako ova eklipsa pada u vreme retrogradnog Merkura ona time stavlja fokus na prošlo vreme. To je zaista sjajno, jer da bismo bili slobodni da idemo dalje, moramo da se oslobodimo tereta prošlosti.  

Ovo će najviše osetiti osobe rođene u vazdušnim znacima Blizanci, Vaga i Vodolija, ali i svi ostali koji imaju naglašen element vazduha. Uzdržite se, ako je to moguće, otpočinjanja novih poslova, kupovine automobila, mobilnog telefona ili sklapanja novih ugovora. Ako ipak to morate da radite, budite pažljiviji nego inače, kako se ne bi potkrala neka greška. Kada je Merkur usporen i menja pravac lako se greši. Zato budite oprezni. U ovim danima važi ona čuvena poslovica: “dva puta meri, jednom seci”.

Pored ova dva najbitnija događaja u ovoj nedelji, koja će se osećati mnogo duže od ovih nedelju dana, izdvojam još dva aspekta, na koja treba obratiti pažnju. U četvrtak, 27. maja Venera će biti u kvadratu sa Neptunom, što je uvek izazov da nas neko obmane i zavede ili da mi budemo ti koji će zavesti nekog drugog. Ovo je aspekt koji donosi ljubavne tajne, prevare i skrivanja. Svi koji su rođeni sa ovim aspektom će posebno reagovati na ovu energiju. Lako se poseže za prevarom ili se lako ulazi u neku paralelnu vezu. Kako je Venera u Blizancima, sama po sebi sklona da ima dve paralelne ljubavne priče, ovaj aspekt će mnoge podstaći na to.

Gde je Venera tu je negde i Mars. Tako ovu nedelju završavamo upravo sa trigonom između Marsa u Raku i Neptuna u Ribama. Ovo je slab Mars koji u aspektu sa Neptunom, još lakše poseže za prevarom. Zato u drugom delu nedelje gledajte da budete što iskreniji prema sebi i drugima, inače može da se desi, ako lako posežete za tajnom da sami doživite izdaju i prevaru od drugih ljudi. 

Setite se da je eklipsa uvek otvoren portal, kroz koji nam dolaze stara iskustva i sećanja za koja mislimo da su davno zaboravljena. Ništa se ne zaboravlja! Sve ostaje kao energetski otisak i imaće stalno potrebu da nam se vraća, dok god mi taj otisak ili sećanje ne preokrenemo u lepotu i harmoniju!

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD