Tel: (+381) 11.267.0711, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Kurs: Vitalnost, zdravlje i sinteza natalnog horoskopa Zdravlje i bolest žive u jednom horoskopu kao suprotni principi, kao stvar uzroka i posledice koji se mešaju. Bolesti nastaju kao rezultat nekadašnjih akcija, zato što Mars (naše akcije) vremenom postaje Saturn (karma, posledica naših akcija). Ovaj dvomesečni kurs počinje 11.05. i održavaće se svake srede od 19h u online varijanti.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Inicijacije Venere 2022 U prodaji je nova knjiga „Inicijacije Venere 2022“ od autorke Ivane Šaljić. Knjiga je zamišljena kao vodič za Veneru i osvetljava nam sva važna mesta inicijacije za prevazilaženje toka inercije i instaliranja višeg kvaliteta naše Venere. Zato je važno da razumemo kako se Venera oseća u svakom znaku, kako izgleda njena priča ako je živi po inerciji i kako može da izgleda kada podigne energiju i kada je u balansu.
» prikaži celu vest
Astrološki kalendar za 2022. godinu Astrološki kalendar, vaš jedinstveni vodič za 2022. je u prodaji! Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu manifestacije, obilja i kreiranja novih uverenja na najbolji način, a Astrološki kalendar će nam pokazati koje su to sve važne tačke koje se aktiviraju u predstojećoj godini.
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Od 10. do 17.05.2021.

Pred nama je jedna sjajna nedelja, spiritualna i veoma posebna! Svi koji su okrenuti istraživanju misterija i duhovnosti, imaće priliku da u narednoj nedelji, a i duže od toga, iskuse važne spiritualne uvide. Univerzum je tako i podešen da nas poput talasa nosi više u jednu ili drugu stranu. Dođe vreme, kada smo više vezani za materiju, a zatim nas veliki talas života pomeri u pravcu sveta tajni i misterija.

Više je faktora koji ukazuju da je ispred nas jedna neobična nedelja. Najvažniji je prelazak Jupitera u svoj znak Ribe. U petak 14. maja Jupiter ulazi na početni stepen Riba. Ribe su poslednji znak kojim se krug završava. On predstavlja najveću tajnu života! To je znak koji simboliše mesto iz kojeg sve nastaje i iz kojeg se sve rađa. Ovo je jedini znak zodijaka gde je jedan njegov vladar – Neptun, egzaltiran u dvanaestom znaku od sebe, u znaku Vodolije, a tačan stepen njegove egzaltacije je 21°. To je tajna nad tajnama! Ganimed, predstavnik znaka Vodolija je prvi smrtnik, koji je dobio besmrtnost od bogova i on sipa “živu vodu” na Zemlju. Po prvom mitu voda teče u konstelaciju Južne Ribe, koja se uzima kao preteča znaka Ribe koji poznajemo. Južna Riba je konstelacija, koja opisuje ribu, koja leži na leđima otvorenih usta, a Ganimed joj iz vrča sipa božanski nektar. Ribe su prijemnik “božanskog sveta”. Naša tajna rođenja, smrti i vaskrsenja je tako ispričana kroz mitologiju i astrološku simboliku. Jupiter, kao vrhovni bog starog sveta, vladar je znaka Strelac i znaka Ribe. Ribe su četvrti znak od znaka Strelac. Znamo iz mitologije da je Zevs rođen na ostrvu Krit, što potvršuje i zodijački redosled. Njegovi koreni su vezani za duboke vode. Prelazak Jupitera, makar na kratko tokom ove godine, daje nam sjajnu mogućnost da dublje razumemo sebe i svet oko sebe. Pruža nam priliku da metabolišemo ovo iskustvo sa Koronom i sa svim strahovima kojima smo okruženi. U znaku Ribe ima dosta strahova, dugova, neznanja, kao i najvećeg božanskog otkrovenja. Šta će prevagnuti u svakome od nas, zavisi od toga šta je nama lično, dvanaesti znak od dvanaestog sipao, odnosno kakav je odnos naših vladara 11. i 12. kuće. Jupiter nam tako pruža mogućnost da u periodu od 14. maja do 28. jula metabolišemo sva iskustva koja smo imali u prethodnih godinu dana i oslobodimo se straha. To je najvažnija poruka Jupitera za ovu nedelju! On će se krajem jula ponovo vratiti u znak Vodolija i tek krajem ove 2021. godine ponovo će preći u svoj znak Ribe. 

Ovo je nedeljna analiza, koju vam pišem svake nedelje. Ali ove činjenice prevazilaze nedeljnu astrološku prognozu te je važno da ih razumete. Jupiteru treba 12 godina da obiđe ceo zodijak i ponovo se vrati u svoj znak Ribe. Zato, iskoristite maksimalno ovih dva meseca najbolje što znate. Pre svega se dobro odmorite i relaksirajte. Probajte da probudite velikog filozofa i mudraca u sebi, kako bi svoj život sagledali na jedan drugačiji način. Razumite da živite u vremenu kada će veliki hronokatori vremena Saturn i Jupiter, biti snažni, jer se nalaze u svojim znacima. Saturnu treba 28 godina da napravi pun krug oko zodijaka, Jupiteru 12 godina, a Neptunu čitavih 165 godina. Tokom ove i sledeće 2022. godine, ove tri planete će boraviti u svojim znacima. Više nikada tokom naših života nećemo doživeti da ove tri daleke planete budu u svojim znacima istovremeno! To nosi veliku vrednost za svakoga od nas. Svedočimo važnim “kosmičkim lekcijama” i pisanju istorije za buduća pokoljenja. Iz tog ugla bi trebalo da posmatramo sebe i sopstveni život. Kako je u znaku Ribe Merkur slab, nije važno da sve ovo mentalno razumete, već je dovoljno da zoronite u duboke vode svoje duše, jer se tu nalaze odgovori!

Vratimo se na početak ove nedelje. Ponedeljak, 10. maj ukazuje da će se nešto divno desiti. Odmah iza ponoći, Mesec će sa krajnjeg 29. stepena Ovna praviti sekstil upravo sa Jupiterom na 29. stepenu Vodolije. Kao da nam Univerzum prstom pokazuje da je Jupiter glavni glumac u narednim danima. Vrlo brzo posle toga Mesec prelazi u znak svoje egzaltacije u znak Bika. Budi se priroda oko nas, budimo se i mi. Ovo jeste jedan vrlo srećan početak radne nedelje. Mnogi će se osećati lepo i raspoloženo i nekako svečano, jer ovo i jeste svečani trenutak kada stvari posložimo na ovaj način i razumemo da se sprema velika promena u narednim danima. Kao da Mesec iz znaka Bika sa buketom cveća i korpom slatkog voća, dočekuje Jupitera u Ribama. Tako i vi treba da se osećate od samog početka ove nedelje. Lepo i svečano.

U utorak, pre nego što Mesec stigne do Sunca u Biku i započne svoj novi ciklus kroz zodijak, imaće susret sa Uranom i konjunkciju sa njim. Kosmička kapija se otvara za svakoga od nas ko je spreman da duboko menja sebe. Svaki mladi Mesec je prilika za nas da jedan deo starih uverenja, koja su prevaziđena ostavimo iza sebe i krenemo u nešto novo. Kako se mladi Mesec dešava u znaku Bika, u znaku zemlje, važno je da to novo može da se spusti i materijalizuje, da ne ostane samo u svetu ideja i mašte. To je ono što Bik traži, materijalizaciju i konkretizaciju. Anđeo koji vlada pentadom od 20-25 stepena Bika, gde ćemo imati mladi Mesec je LAUVIAH. Njegova planetarna priroda je Uran-Jupiter, što se sjajno uklapa sa početkom priče o povezanosti 11. i 12. znaka zodijaka, o Vodoliji i Ribama. Priroda ove svetlosne inteligencije se izražava u sposobnosti pobede i postizanju uspeha putem sopstvenih talenata. On je poznat i kao Anđeo poštovanja. On nas tako uči da su svi ljudi u našem životu vredni našeg poštovanja, jer su svi oni delovi nas samih. Oni su samo ogledalo nas samih i naših misli! Možda nam svi ne prijaju i mnogi nas ljute i nerviraju, ali od ovog Anđela nam stiže poruka, da treba svemu da smo posvećeni i da u svemu vidimo viši smisao,kao i da je sve za naše dobro. Nije to uvek lako osetiti i razumeti, mnogo je lakše napisati, neko će reći. Slažem se, ali život nije trka i ne igramo samo jednu utakmicu. Uvek postoji šansa da se prosvetlimo i to stanje prosvetljenosti je zagarantovano za svakoga od nas. Možda baš u ovom periodu kada će Jupiter boraviti dva meseca u svom znaku Riba mnogi od vas dobiju tako jaka iskustva, koja će vas potpuno probuditi i prosvetliti. Čuda su uvek moguća, i o tome govori Jupiter u Ribama.

U sredu se već stvara prilika da ovu duboku istinu i mentalno razumemo. Imaćemo trigon Merkura u Blizancima sa Saturnom u Vodoliji. Ovo je sjajan aspekt za sve one koji duboko analiziraju. Sjajno je za intelektualce i ljude koji se bave naukom. Ako ste planirali da potpišete neki ugovor i sklopite neki novi posao, onda je ovo znak da će taj posao biti veoma uspešan i da će dugo trajati. Sve vezano za papire, poslove, pronalaske, nauku je podržavajuće.

U četvrtak 13. maja, samo dan pre ulaska Jupitera u znak Ribe, Sunce će biti u sekstilu sa Neptunom. Aspekt koji se često vezuje kako za umetnike tako i za osobe koje su okrenute religiji, spiritualnosti i duhovnosti. Mi zaista možemo da očekujemo sjajne mogućnosti u narednih dva meseca. Dva svetla, Mesec i Sunce nam to poručuju. Na samom početku nedelje u ponedeljak, prvi aspekt je bio trigon Meseca i Jupitera, a zatim u četvrtak, Sunce pravi sekstil sa Neptunom. Sve je to uvertira za Jupitera u Ribama. Kao što sam rekla, znak Ribe može da nam donese, kako strahove, tako i božansku ljubav i razumevanje. Čemu ćemo od toga svedočiti, zavisi najviše od nas samih. Od nas zavisi da li je “čaša poluprazna ili polupuna”. Čajući ove znake pored puta, nalazim da će mnogi u narednom periodu imati mogućnost da se probude i da na svako iskustvo gledaju kao sjajnu priliku za rast.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD