Tel: (+381) 11.267.0711, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Kurs: Vitalnost, zdravlje i sinteza natalnog horoskopa Zdravlje i bolest žive u jednom horoskopu kao suprotni principi, kao stvar uzroka i posledice koji se mešaju. Bolesti nastaju kao rezultat nekadašnjih akcija, zato što Mars (naše akcije) vremenom postaje Saturn (karma, posledica naših akcija). Ovaj dvomesečni kurs počinje 11.05. i održavaće se svake srede od 19h u online varijanti.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Inicijacije Venere 2022 U prodaji je nova knjiga „Inicijacije Venere 2022“ od autorke Ivane Šaljić. Knjiga je zamišljena kao vodič za Veneru i osvetljava nam sva važna mesta inicijacije za prevazilaženje toka inercije i instaliranja višeg kvaliteta naše Venere. Zato je važno da razumemo kako se Venera oseća u svakom znaku, kako izgleda njena priča ako je živi po inerciji i kako može da izgleda kada podigne energiju i kada je u balansu.
» prikaži celu vest
Astrološki kalendar za 2022. godinu Astrološki kalendar, vaš jedinstveni vodič za 2022. je u prodaji! Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu manifestacije, obilja i kreiranja novih uverenja na najbolji način, a Astrološki kalendar će nam pokazati koje su to sve važne tačke koje se aktiviraju u predstojećoj godini.
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Od 26.04. do 03.05.2021.

U nastupajućoj nedelji biće testirana naša hrabrost i posvećenost!

Već na samom početku nedelje, u utorak 27. aprila je pun Mesec na 7° znaka Škorpion. Svaki pun Mesec pruža mogućnost da osvestimo jedan deo svoje duše i otkrijemo po jednu tajnu. Mesec nosi sva sećanja naše duše, kao i naše genetike. Vremenom, naša sećanja tonu sve dublje i dublje u tamu našeg nesvesnog bića. To ne znači da one trajno nestaju, već da snagom nesvesnog deluju na nas. Sa svakim punim Mesecom, kada je svetlo tako jako, imamo mogućnost da osvetlimo dublje slojeve svog bića. U nama se budi jak poriv da krenemo napred i više smo zagledani u budućnost. Ipak, nema nove budućnosti, dok se ne reše stvari iz prošlosti! Zato u ovoj nedelji od samog njenog početka imamo mogućnost da mnoge stvari dovedemo u red i balans. Nekome će se to odraziti kroz rešavanje starih karmičkih odnosa, a neko drugi će se rešiti straha koji ga koči da pokrene novu karijeru. Kako su Mesec i Sunce naši roditelji, neko od nas će se baviti rešavanjem starih porodičnih pitanja. U kojoj god oblasti života osećate neki problem ili da vam energija “curi”, imaćete mogućnost da to sada ispravite. 

Mesec u Škorpionu je u znaku svog pada. Tamo gde je Pluton najjači. To je znak gde se naša duša suočava sa strahom od smrti i transformacije. Škorpion je znak našeg začeća, kao i znak naše smrti. Koliko je ovo važno da osvestimo i metabolišemo u sebi govori i činjenica da će Pluton istog dana, u utorak 27. aprila krenuti ponovo retrogradno. Jedan duži vremenski period nismo imali ni jednu planetu u retrogradnom kretanju. Sada se to prekida upravo sa Plutonom, sa kojim sve počinje i kojim se sve završava! 

Anđeo koji vlada pentadom punog Meseca od 5. do 10. stepena Škorpiona je JELAHIAH. Njegova planetarna priroda je Sunce - Mars. Interesantna je činjenica da je ovaj Anđeo karmički ratnik i Anđeo slave! On nam daje snagu da raščistimo stvari koje su vezane za karmu. Sunce koje predstavlja našu volju i naše malo JA je takođe vezano za našu karmu i karmička delovanja iz prošlih života. Mars sa druge strane daje jaku želju da se ostvarimo i delamo. Ove dve muške planete nose snažnu poruku ove svetlosne inteligencije da treba da uživamo u izazovima i opasnim situacijama. Anđeo Jelahiah traži od nas hrabrost i spremnost da pobedimo i pre nego što smo se upustili u neku borbu! Svako od nas može da osvesti ono što je nekada radio i to da promeni. Ovaj Anđeo nam omogućava da iskoristimo svoju hrabrost i instinkt za borbu i pravdu kako bi razrešili karmičke dugove i dostigli stanje mudrosti. Svrha Anđela JELAHIAH-a je da donese pobedu i obezbedi dobru zaštitu svima koji su hrabri i smeli. To lepo zvuči, ali to stanje nije lako postići. Mesec je ovde u znaku svog pada i naša duša se plaši da izgubi svoje fizičko telo. Zato je važno razumeti da je ova nedelja vrlo spiritualna! Svi koji su okrenuti duhovnosti i spiritualnosti imaće mnoštvo mogućnosti prepoznavanja različitih obrazaca svojih razmišljanja koji ih koče sa mogućnošću da ih promene. Ostali, koji su više okrenuti materijalnom svetu, mogu se osetiti uplašeno i blokirano. Mogu osetiti strah za koji ne pronalaze realno opravdanje. Potrebno je razumeti da stari karmički sadržaji iz naše duše imaju potrebu da se oslobode. Pun Mesec pruža mogućnost da sebe iz sadašnjeg vremena povežemo sa budućim, a pre toga je potrebno konektovati se sa prošlim vremenom. To je taj čarobni napitak 3 u 1 koji nam daje integrisanost i kontinuitet u vremenu. Naši preci žive i dalje kroz nas, kroz naš DNK kod. Često njihove razmirice i pogrešna uverenja mi danas živimo kao da su naša, a zapravo su samo nasleđena, kao što se nasleđuje i boja kose i boja očiju. Ne moramo mi da mislimo i delujemo kao oni. Svojim akcijama i životom treba da im pokažemo da može da se živi drugačije, sa više sreće i lakoće. Zato, ako osetite neku težinu ili strah u ovoj nedelji bilo bi mudro da postavite sebi pitanje: A ko se to zapravo u meni plaši? Da li je ovo moje mišljenje ili kroz mene govore moji roditelji, deke i bake?

Prepoznaćete da mnogo od onoga što mislite i radite i nije zapravo vaše. Onda nastupa period čišćenja i transformacije. Čistimo se od svega što nije naše. Pluton koji kreće retrogradno ove nedelje tako nas ponovo vraća ka sebi, da bi izbacili iz sebe sve što nije naše pravo JA. Ovo je sjajno vreme za VELIKO UNUTRAŠNJE ČIŠĆENJE!

Još jedna daleka transcendentna planeta Uran ima nešto da nam poruči. U petak 30. aprila Sunce je u konjunkciji sa Uranom u znaku Bik. Ovo je izazov za sve rođene u znaku ili podznaku Bik, koje su rođene u II dekadi ovog znaka. Njihova konjunkcija je na 10° znaka Bik. Već na 11° je tačno mesto pada Urana. Od 07. aprila do 23. maja Uran će boraviti na tom stepeni. Otvaraju se brojne prilike za reođene u ovom znaku da se probude i promene. Sa Uranom sve dolazi iznenada kao grom iz vedrog neba i kao veliki unutrašnji potres. Pluton i Uran vladaju zemljotresom, a vidimo koliko je to prisutno oko nas. Spoljašnje promene i potresi, neumitno dovode do kompletnih promena u životu. Nešto staro mora da otpadne, kako bi nešto novo moglo da živi. 

I ostali fiksni znaci će takođe iskusiti velike potrese i promene u životu. To se odnosi na sve koji su rođeni u znaku ili podznaku Bik, Lav, Škorpion i Vodolija. Šta raditi kada promena nastupa? Kada su Uran i Pluton jaki i naglašeni onda nema mnogo prostora za delovanje. To su generacijske planete, koje donose velike kolektivne promene. Važno je znati da svi pojedinci koji imaju razvijenu svest o sebi i svojoj jedinstvenosti, bivaju nekako čarobno izvojeni iz kolektivne bujice i odgurnuti na stranu. Kod njih je jako unutrašnje Sunce i volja, koja ne želi da se utopi u kolektiv i samim tim bivaju spašeni i izolovani. Sticajem različitih srećnih okolnosti i od strane Anđela JELAHIAH-a bivaju spašeni. Stoga je savet da uvek budete zagledani u sebe i pratite sebe da ne biste živeli karmu svog kolektivnog nesvesnog bića. Iz ugla Plutona, koji sve čisti i reciklira nema nikakvog problema da li ste sa jedne ili druge strane života. On vlada našim začećem kao i našim krajem. Ali iz ugla našeg malog egocentričnog JA, razlika je ogromna. Na nivou pojedinca ovaj aspekt između Sunca i Urana treba da donese oprez i sklanjanje od stresnih situacija. Treba jako povesti računa o zdravlju i to posebno o zdravlju srca, krvnih sudova i nervnog sistema. Kada nastupaju velike promene ono što svi možemo da uradimo je održavanje dubokog mira, kako bi naše unutrašnje vode ostale mirne. Čim su naše vode mirne, mirne su i naše emocije, a to nam daje mogućnost da racionalnije sagledamo svaku situaciju i pravilno reagujemo.

Nedelju završavamo kao što i dolikuje Mesecom u Jarcu sa Plutonom i u trigonu sa Merkurom. Ovo govori o dubokom razumevanju svega što se dešava oko nas kao i u nama. Ovo je mudar Merkur, koji zna tajnu, kako da ode u podzemni svet i odatle se vrati. Merkur je glasnik bogova koji je jedini znao put do Hada, boga podzemnog sveta i natrag. On nam donosi poruke od retro Plutona, šta je ostalo što nismo očistili i ispravili. Imamo još jednu dobru priliku da ispravimo svoju karmu, ako smo spremni da čujemo KAKO! Zato je važno da se za vikend posvetimo sebi i svom unutrašnjem miru. Kako ulazite u to stanje mira zavisi od vas. Ima mnogo tehnika, od molitve, meditacije, tehnike disanja, EFT tehnike do lagane šetnje u prirodi… Puteva ima bezbroj, kao što ima i bezbroj mogućih varijanti življenja na ovoj planeti.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD