Tel: (+381) 11.4113.164, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Astrološki kalendar za 2024. godinu Astrološki kalendar je praktični vodič za celu 2024. godinu, koji vam služi da brzo i lako dobijete najvažnije astro informacije svakog dana.

Pomaže da se odredi kvalitet i osobina svakog dana tokom 2024. godine (mundana astrologija), planira aktivnosti (elekciona astrologija) i dobije odgovor na postavljena pitanja (horarna astrologija).
» prikaži celu vest
Knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
Alex Trenoweth - Astrološka konferencija u Beogradu 2018. Astrolog, Alex Trenoweth je napisala članak o svom iskustvu na astrološkoj konferenciji u Beogradu, u martu 2018.
» prikaži celu vest
Knjiga ''Energija Senke'' Nedavno je izašla iz štampe najnovija knjiga Aleksandra Imširagića "Energija Senke - Vodič za integraciju prošlih života". Svi zainteresovani za ovu knjigu mogu je naručiti direktno od nas.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Od 12. do 19.04.2021.

Dragi prjatelji ispred nas je jedna veoma uzbudljiva i inspirativna nedelja. Mnoštvo različitih planetarnih aspekata mnoge će inspirisati na akciju. U sredu 14. aprila, Venera napušta znak Ovna i prelazi u znak Bik. U narednih mesec dana vladarka naše planete će se nalaziti u znaku svog sedišta. Ovu veliku promenu posebno će osetiti osobe rođene u znaku ili podznaku Bik, Jarac i Devica. Njima će jaka Venera formirati trigon sa Suncem, što će mnoge inspirisati na ljubav ili brak. Kako Venera vlada i novcem ovo je odlično vreme za prodaju ili kupovinu nekretnina, zemlje ili pokretanja neke poljoprivredne proizvodnje. Kako tu trenutno boravi i Uran, u narednih mesec dana možemo da očekujemo i dosta ljubavnih iznenađenja. Da može doći do iznenadnog prekida neke stabilne veze govori i kvadrat, koji će u jednom trenutku Venera formirati sa Saturnom. Bez obzira na sve izazove koje će Venera imati, treba da budemo svesni da će njena reč biti poslednja, jer je njena snaga u ovom znaku velika. Stabilna je i srećna u svom znaku i ne želi da se odrekne svog prava na uživanje u bilo kojoj oblasti života. Tako bi trebalo posmatrati izazovne periode u životu, kao priliku za novi rast i razvoj. 

Pre nego što Venera pređe u svoj znak, odmah u ponedeljak 12. aprila je mlad Mesec u Ovnu. Naglašena je muška energija, koja jasno signalizira da je vreme da krenemo u nove pobede i akcije. Kako i dolikuje energiji Ovna, bez puno čekanja istog dana Mesec će imati još nekoliko aspekata sa drugim planetama. Iz znaka Ovna napraviće sekstil sa Marsom u Blizancima i sekstil sa Jupiterom u Vodoliji, konjunkciju sa Venerom u Ovnu i na kraju kvadrat sa Plutonom u Jarcu. Pored svih ovih aspekata imaćemo i kvadrat Venere i Plutona. Sigurna sam da velikoj većini neće biti ni malo dosadno. Nakon nabrajanja svih aspkata u ovom danu, evo i objašnjenja šta sve ovo može da znači i na šta da se odnosi. Kao prvo, sve osobe rođene u vatrenim znacima će se prepoznati u ovoj energiji mladog Meseca. Najviše će to osetiti osobe rođene u znaku ili podznaku Ovan ili oni koji su rođeni sa Mesecom u Ovnu. Zatim svi Lavovi i Strelčevi. Takođe je povoljno i za vazdušne znake Vagu, Blizance i Vodoliju. Generalno, sa svakim mladim Mesecom treba “podvući crtu” i napraviti novi plan za narednih mesec dana. Svaki mlad Mesec simbolizuje novi početak, a posebno je to naglašeno, kada se dešava u prvom znaku zodijaka u Ovnu. Mnogi se sa početkom proleća nalaze u “niskom startu” i spremni su da polete napred. Ovaj mladi Mesec u Ovnu će kao jak vetar u leđa osetiti svi koji su prirodno uvek raspoloženi za avanturu i nove pobede. Ako spadate u tu kategoriju brzih i okretnih ljudi kojima ništa nije teško, onda je došlo vaših pet minuta. Nema čekanja, predomišljanja i odugovlačenja. 

Anđeo koji vlada pentadom od 20. do 25. stepena Ovna je MAHASIAH i ima planetarnu prirodu Neptun-Sunce. On nam pomaže da ispravimo svoju karmu. Vlada pentadom gde je na 20. stepenu Ovna, tačno mesto pada Saturna. Saturn, planeta karme je u znaku Ovan u znaku svog pada. Mars je sa druge strane egzaltiran u znaku Jarca. Svako od nas je rođen sa idejom da ispuni svoje snove i ciljeve, što je prikazano 10. kućom. Problem nastaje kada se udaljimo od te ideje ili je u vremenu zaboravimo, pa počne imitiranje drugih, počev od svojih roditelja pa nadalje. Ta naša iskrivljena slika i pogrešne akcije, što je u simbolici Marsa, vremenom postaju naša karma, što je Saturn. Uloga Anđela MAHASIAH-a je da nam pomogne da ispravimo te karmičke greške. On nas uči da prvo prihvatimo sebe i sva svoja iskusva bez obzira da li su ona divna ili teška. On nas uči da grešku koju smo napravili ne gledamo kao prepreku na svom putu, već kao stepenice, koje nas vode na viši nivo. Ako uspemo tako da gledamo na prepreke onda dobijamo veliku moć, koja nam proširuje svest. To nam zatim daje snagu da oprostimo sebi i drugima. Preko opraštanja mi čistimo svoju karmu na jedan spiritualan način, a da pri tome ne moramo da je otplaćujemo samo fizički kroz razne događaje. Karmu je moguće menjati i čistiti kada je naša svest proširena u tolikoj meri da na sve gledamo sa ljubavlju, bez osuđivanja i izražavanja negativnih stavova. 

Pored mnoštva važnih aspekata, veoma je važno na šta ćemo usmeriti svoju pažnju. Sve osobe koje su rođene sa skladnim odnosom Meseca, Marsa i Jupitera će ovaj mladi Mesec doživeti sa osećanjem lakoće i sreće. Sa druge strane svi koji imaju izazovan aspekt Meseca i Plutona ili Venere sa Plutonom, mogu osetiti određeni strah od ostavljanja ili prekida nekog važnog odnosa. Obe ženske planete u kvadratu sa Plutonom, mogu kod nekoga probuditi sumnju da nisu dovoljno voljeni ili pojačanu ljubomoru. Ljubomora je stanje koje uvek nepogrešivo ukazuje da nemamo dovoljno poverenja u sebe i svoju jedinstvenost. Ovaj aspekt me uvek inspiriše na mitološku priču, koja je vezana za boga podzemnog sveta Hada i Persefonu. Had je prevarom Persefonu poveo u podzemni svet. Priča zatim kaže da je njena očajna majka Demetra uspela da ubedi Zevsa da joj pomogne da vrati svoju ćerku. U tome je uz pomoć bogova delimično i uspela. Kao epilog majčinske borbe i ljubavi prema svojoj ćerki, došlo je do sporazuma tako da Persefona živi u dva sveta. Pola godine je kraljica podzemnog sveta, a drugu polovinu godine živi život na Zemlji. 

Svaki izazovan aspekt Venere i Plutona, budi jake strasti i potrebu da se sa nekim borimo. Nekada to može da bude velika ljubav, koja se nesrećno završava, a ponekad to može biti i slika nekog opasnog čoveka, koji zavodi mladu ženu i odvlači je u svoj mračni svet. Takođe ovo često govori o majci koja je nesrećna izborom svoje ćerke ili ima osećaj da je njeno dete nesrećno u nekom odnosu. Sve osobe koje imaju izazovan aspekt između ove dve planete, trebalo bi da se čuvaju jakih strasti i ljubomore u narednim danima. Treba da budu oprezne ako im se neko novi pojavi u životu. Iza maske ljubaznosti možda se krije opasan um. Venera je na samom izlasku iz znaka Ovan pa i to ukazuje da je moguće da se neki odnos koji je bio težak, pun nasilja i ljubomore završi, kako bi se Venera oslobodila okova koje dugo nosi.

Već u sredu 14. aprila Venera prelazi u svoj znak Bik. Sunce će imati sekstil sa Marsom, a Mesec sekstil sa Neptunom. Jedan divan dan koji je pod vladavinom Merkura treba proživeti sa osmehom na licu. 

Četvrtak je sjajan dan za poslovne uspehe. Sunce i Jupiter će napraviti sekstil, a kako je ovo Jupiterov dan, uspeh je zagarantovan svima koji planiraju da svoj posao prošire van granica svoje zemlje. Zato, organizujte sastanak sa nekom stranom kompanijom ili im barem pošaljite svoju ponudu vezano za poslovnu saradnju. Dovoljno je da pošaljete svoj CV na e-mail, jer je to u skladu sa Jupiterom u Vodoliji. Imajte poverenja da će vaša pisana ili usmena reč, naći put do prave osobe. Ovo je jedan od najsrećnijih aspekata, a kako je Sunce izuzetno jako, nema mesta za strahovanje i brigu. Kako će i Mesec preći u znak Blizanci, ovo je sjajan dan za razmenu ideja i komunikaciju. Usmerite sve snage na posao i uspeh vam se smeši.

U petak je opet aktivno Sunce, koje će formirati kvadrat sa Plutonom. Dragi Škorpioni, Ovnovi i Lavovi, nemojte biti previše tvrdoglavi i nemojte drugima nametati svoju volju i mišljenje. Ovo je aspekt koji govori o potrebi da se borimo i dokazujemo da smo samo mi u pravu. To je siguran put da napravimo grešku i udaljimo druge ljude od sebe. Niko ne voli da mu neko nameće svoju volju i mišljenje! Poštujte tuđe pravo i slobodu i dobićete veliku energiju, koja leči i obnavlja vaše telo. U suprotnom, to može da vas uvede u stanje da se osećate bolesno i slabo.

Subota će biti veoma interesantan dan sa puno različitih aspekata. Pored Meseca, koji će formirati pet aspekata, imaćemo i vrlo aktivnog Marsa iz Blizanaca, koji će formirati trigon sa Jupiterom i sekstil sa Merkurom. Ovo je sjajan dan za Ovnove, Blizance i Vodoliju. Neko će tražiti zabavu i društvo, a oni vredniji će iskoristiti sjajan dan da razmišljaju kako da prošire i nadograde svoj posao.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Tadije Sondermajera 3, Wellport, Novi Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2022. // Design & Coding by studio triD