Tel: 060.7673.192, 064.387.222.4, 011.267.31.92   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Kurs: Uvod u tumačenje natalnog horoskopa Astrologija je specifičan jezik, čije specifično pismo - nebesku abecedu je potrebno znati čitati i tumačiti. Ona je veština sklapanje reči i rečenica koje nastaju kombinovanjem astroloških simbola. Kurs "Uvod u tumačenje natalnog horoskopa" počinje u sredu, 8. septembra od 19h na Kepler Institutu.
» prikaži celu vest
Kurs: Tehnike Tranzita u Astrologiji U ponedeljak, 6. septembra, od 19h na Kepler Institutu počinje dvomesečni kurs iz tehnika tranzita u astrologiji. Svi događaji iz života jedne osobe su sadržani u njenom natalnom horoskopu. Međutim, da bismo mogli da ih procenimo kada će se oni dogoditi, neophodno je da na određeni način “oživimo” natalne planete, da ih pomeramo u vremenu i na osnovu tih promenjenih pozicija zaključimo kada će se realizovati određeni natalni potencijal.
» prikaži celu vest
Kurs: Karmička Astrologija Prošlih Života Ono što mi treba da tražimo u karmičkoj astrologiji i u ovom reinkarnacijskom otkrivanju potovanja Duše, jesu različite potrebe nas samih koje se ispoljavaju u različitim životima, trenucima koje negde živimo. Kurs iz karmičke astrologije počinje u utorak, 7. septembra od 19h na Kepler Institutu u trajanju od 10 nedelja. Ovaj kurs je moguće pohađati i online.
» prikaži celu vest
Upis u školu je u toku! Da li biste želeli da steknete astrološko obrazovanje po svetskim standardima koje će vam omogućiti da se profesionalno bavite astrologijom? U toku je upis u prvu godinu studija astrologije na Institutu za Astrološka Istraživanja i Edukaciju “Johannes Kepler”!
» prikaži celu vest
Astrološki kalendar za 2021. godinu Astrološki kalendar, vaš jedinstveni vodič za 2021. je u prodaji! Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu hrabrosti i inspirativnih akcija na najbolji način, a Astrološki kalendar će nam pokazati koje su to sve važne tačke koje se aktiviraju u predstojećoj godini.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Peta kuća ili izvor sreće

U prirodnom rasporedu kuća prva, peta i deveta kuća analogne su vatrenim znacima Ovnu, Lavu i Strelcu. To su kuće života, odatle se crpi energija, koja pojedincu (Ovan) pruža osećaj sreće (Lav) i smisla (Strelac). Uloga ovog velikog vatrenog trigona je da ispunjava život radošću, energijom, poletom i optimizmom. 

Sledeći četvrtu kuću kojom su prikazani dom i porodica u kojima se ostvaruje emotivna stabilnost, osoba kroz petu kuću iskazuje kreativnost, a svet oko sebe doživljava na jedinstven, sebi svojstven način. Ovde se ogleda zdrav ego čija dela hrabrosti hrane samopouzdanje, a energija sreće formira stabilnu psihu.Tek ovde osoba pokazuje svoju pravu prirodu. 

Kroz petu kuću ogleda se kreativni potencijal pre svega sopstvenog života. Oslikava se spremnost pojedinca da zadovolji svoje unutrašnje porive, a pre svega koliko je u stanju da održi onu dečju nevinost i iskrenost u izražavanju pa tako i sposobnost da prepozna čistu radost. Ovde se skriva potencijal sagledavanja i kreiranja lepote koja nas okružuje, kao i snaga volje da se u tome istraje. U tome učestvuje  Sunce kao prirodni vladar pete kuće upućujući da nema života bez radosti. Kada osoba zna šta je raduje, predaje se aktivnostima koje je ispunjavaju i zabavljaju raspirujući vatru života, radujući se svakom novom danu. Tada ne postoje nerešive situacije, a problemi postaju beznačajni. Onaj divni osećaj zaljubljenosti koga krasi ispunjenost, poletnost, raspoloženje, sreća, smeh i optimizam takođe je pod vladavinom pete kuće. Tada se ushićenost i milina prelivaju okolinom kao jutarnji zraci Sunca u proleće čiju čistotu i sjaj nije moguće sakriti.

Kada se kaže da su najlepša deca plod ljubavi, zapravo se misli na stvaralački domet u obliku nežnog dečjeg lica koji postaje centar sveta zauvek. Uživajući u ljubavi, radujući se kontaktu, ljubeći iskreno nastaje novi život iz strasti. Ispunjenost i ljubav kojom ste zaraženi prelazi u trajno stanje i prioritet, te su sva deca predstavljena petom kućom.

Veliki utrošak energije, takmičarskog duha i ekspanzivnosti idealno je za sportske aktivnosti koje se takođe posmatraju iz ove perspektive, kao i potreba za isticanjem, nastupom i generalno pažnjom koja se privlači na sportskim terenima. Ovde se mogu svrstati i sve društvene igre, hobi, kao i igre na sreću koje podrazumevaju određeni rizik, što na nekom širem nivou predstavlja berza i berzanske špekulacije.

Ličnosti koje ostavljaju snažan utisak, čiji je nastup često dramatičan, koji teže preterivanju skrećući pažnju na sebe gde god da se pojave najčešće imaju jaku petu kuću. Oni vole slavlja, izlaske, druženje, a najviše da sami budu u centru pažnje pa su tako često veoma dobri organizatori takvih skupova. 

Aktivirana tranzitima u horoskopu pojedinca, budi potrebu za neobičnim, nekada i neočekivanim aktivnostima koje su godinama kao skrivene želje tinjale da bi konačno došlo vreme za njihovu realizaciju. Neispunjene želje iz detinjstva postaju aktuelne pa se tako može desiti da vam se muž ili momak pojavi sa novim modelom motora ili automobila, da vam devojka podetinji ili upiše kurs slikarstva, prijavi se za modela, da neplanirano postanete roditelji ili da se do ušiju zaljubite. Svako to iskustvo zapravo je ogledalo dečije duše čiji se svet vrti oko želja i životne radosti koja ima potrebu da se manifestuje.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD