Tel: (+381) 11.267.0711, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Full Moon project radionica „Uverenja o promeni“ Pridruži nam se na novoj Full Moon radionici „Uverenja o promeni“, koju će održati Lea i Aleksandar Imširagić 12. avgusta od 19 do 20.30h, u formi live webinara. Sa punim Mesecom u avgustu otvaramo se ka razvoju uverenja o promeni.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Inicijacije Venere 2022 U prodaji je nova knjiga „Inicijacije Venere 2022“ od autorke Ivane Šaljić. Knjiga je zamišljena kao vodič za Veneru i osvetljava nam sva važna mesta inicijacije za prevazilaženje toka inercije i instaliranja višeg kvaliteta naše Venere. Zato je važno da razumemo kako se Venera oseća u svakom znaku, kako izgleda njena priča ako je živi po inerciji i kako može da izgleda kada podigne energiju i kada je u balansu.
» prikaži celu vest
Astrološki kalendar za 2022. godinu Astrološki kalendar, vaš jedinstveni vodič za 2022. je u prodaji! Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu manifestacije, obilja i kreiranja novih uverenja na najbolji način, a Astrološki kalendar će nam pokazati koje su to sve važne tačke koje se aktiviraju u predstojećoj godini.
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Peta kuća ili izvor sreće

U prirodnom rasporedu kuća prva, peta i deveta kuća analogne su vatrenim znacima Ovnu, Lavu i Strelcu. To su kuće života, odatle se crpi energija, koja pojedincu (Ovan) pruža osećaj sreće (Lav) i smisla (Strelac). Uloga ovog velikog vatrenog trigona je da ispunjava život radošću, energijom, poletom i optimizmom. 

Sledeći četvrtu kuću kojom su prikazani dom i porodica u kojima se ostvaruje emotivna stabilnost, osoba kroz petu kuću iskazuje kreativnost, a svet oko sebe doživljava na jedinstven, sebi svojstven način. Ovde se ogleda zdrav ego čija dela hrabrosti hrane samopouzdanje, a energija sreće formira stabilnu psihu.Tek ovde osoba pokazuje svoju pravu prirodu. 

Kroz petu kuću ogleda se kreativni potencijal pre svega sopstvenog života. Oslikava se spremnost pojedinca da zadovolji svoje unutrašnje porive, a pre svega koliko je u stanju da održi onu dečju nevinost i iskrenost u izražavanju pa tako i sposobnost da prepozna čistu radost. Ovde se skriva potencijal sagledavanja i kreiranja lepote koja nas okružuje, kao i snaga volje da se u tome istraje. U tome učestvuje  Sunce kao prirodni vladar pete kuće upućujući da nema života bez radosti. Kada osoba zna šta je raduje, predaje se aktivnostima koje je ispunjavaju i zabavljaju raspirujući vatru života, radujući se svakom novom danu. Tada ne postoje nerešive situacije, a problemi postaju beznačajni. Onaj divni osećaj zaljubljenosti koga krasi ispunjenost, poletnost, raspoloženje, sreća, smeh i optimizam takođe je pod vladavinom pete kuće. Tada se ushićenost i milina prelivaju okolinom kao jutarnji zraci Sunca u proleće čiju čistotu i sjaj nije moguće sakriti.

Kada se kaže da su najlepša deca plod ljubavi, zapravo se misli na stvaralački domet u obliku nežnog dečjeg lica koji postaje centar sveta zauvek. Uživajući u ljubavi, radujući se kontaktu, ljubeći iskreno nastaje novi život iz strasti. Ispunjenost i ljubav kojom ste zaraženi prelazi u trajno stanje i prioritet, te su sva deca predstavljena petom kućom.

Veliki utrošak energije, takmičarskog duha i ekspanzivnosti idealno je za sportske aktivnosti koje se takođe posmatraju iz ove perspektive, kao i potreba za isticanjem, nastupom i generalno pažnjom koja se privlači na sportskim terenima. Ovde se mogu svrstati i sve društvene igre, hobi, kao i igre na sreću koje podrazumevaju određeni rizik, što na nekom širem nivou predstavlja berza i berzanske špekulacije.

Ličnosti koje ostavljaju snažan utisak, čiji je nastup često dramatičan, koji teže preterivanju skrećući pažnju na sebe gde god da se pojave najčešće imaju jaku petu kuću. Oni vole slavlja, izlaske, druženje, a najviše da sami budu u centru pažnje pa su tako često veoma dobri organizatori takvih skupova. 

Aktivirana tranzitima u horoskopu pojedinca, budi potrebu za neobičnim, nekada i neočekivanim aktivnostima koje su godinama kao skrivene želje tinjale da bi konačno došlo vreme za njihovu realizaciju. Neispunjene želje iz detinjstva postaju aktuelne pa se tako može desiti da vam se muž ili momak pojavi sa novim modelom motora ili automobila, da vam devojka podetinji ili upiše kurs slikarstva, prijavi se za modela, da neplanirano postanete roditelji ili da se do ušiju zaljubite. Svako to iskustvo zapravo je ogledalo dečije duše čiji se svet vrti oko želja i životne radosti koja ima potrebu da se manifestuje.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD