Tel: (+381) 11.267.0711, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Kurs: Psihološki profil, ljubav i brak u natalnom horoskopu U sredu, 24. novembra u 19h na Kepler Institutu će početi dvomesečni kurs “Psihološki profil, ljubav i brak u natalnom horoskopu” koji se može pohađati kako u redovnoj, tako i u online varijanti. Na ovom kursu će se, kroz izučavanje astroloških serija, učiti o slikama odnosa različitih planeta, kuća i znakova koji nam govore o predispozicijama u ljubavi, zatim braku, periodu koji povezuje ljubavnu vezu i stupanje u brak, kodovima različitih tipova seksualnosti, a pre svega toga – psihološkom profilu natusa.
» prikaži celu vest
Astro Vodič za 2022 U sredu, 08. decembra, Lea i Aleksandar Imširagić će održati posebno predavanje u formi online webinara Astro vodič za 2022. od 18:30h do 20:30h. Astro vodič za 2022-tu, godinu manifestacije, obilja i kreiranja novih uverenja. Na ovom predavanju će biti predstavljen i jedinstveni Astrološki kalendar za 2022. godinu!
» prikaži celu vest
Kurs: Karmička Astrologija Budućih Života Od 16. novembra na Kepler Institutu počinje šestonedeljni kurs iz Karmičke Astrologije Budućih Života. Neke od tema ovog kursa su Petlje Budućeg Života, Otvaranje Budućeg sećanja, Duša Budućeg života, Lice Buduće inkarnacije, Hiron – Kosmička Duša i Lanac Budućih inkarnacija. Kurs se može pohađati redovno ili online.
» prikaži celu vest
Astrološki kalendar za 2022. godinu Astrološki kalendar, vaš jedinstveni vodič za 2022. je u prodaji! Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu manifestacije, obilja i kreiranja novih uverenja na najbolji način, a Astrološki kalendar će nam pokazati koje su to sve važne tačke koje se aktiviraju u predstojećoj godini.
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Od 22. do 29.03.2021.

Stigli smo do poslednje nedelje u martu. Klupko se polako odmotava i događaji se nižu jedan za drugim. Svaki dan nam nosi novu priliku da uradimo nešto novo i drugačije u odnosu na prethodni dan. Sada je vreme da probudimo svoje unutrašnje dete koje se uvek raduje i uživa u iznenađenjima. Važno je da se početkom proleća povežemo sa svojim unutrašnjim detetom. Prizovite u sećanje osećaj radosti koji ste imali kao dete i kada ste jedva čekali da počne novi dan, kako bi se igrali i družili. Kada smo deca ništa nam nije teško niti komplikovano. Naprotiv, kao deca svi smo voleli iznenađenja. Ništa nam nije bilo teško. Širom otvorenih očiju radoznalo smo posmatrali sve oko sebe. Svakim danom smo učili nove stvari o svetu. Verovatno se neko od vas pita zašto sada o tome pišem. Šta me to inspiriše u ovoj nedelji? 

Sunce me uvek inspiriše. Ovu nedelju započinjemo Suncem u Ovnu na prvom stepenu i Venerom na nultom stepenu. Ovo su dva stepena, koja govore o semenoj formi i novom početku. Iz svakog semena izrasta nova biljka. Na sličan način je tako i kod ljudi. Iz našeg unutrašnjeg osećaja radosti i ushićenja, izrasta sreća i uspeh! Šta posejemo to ćemo i da žanjemo jednog dana. Počelo je proleće i priroda se polako budi. To je uvek poziv i nama da iz stanja mirovanja pripremimo svoje telo na akciju. Kakva je korelacija između Sunca i naše dečije radosti?

Sunce je centar naše galaksije, sve planete zavise od njegove gravitacione sile. Sunce čini 99,86% mase celog Sunčevog sistema. Mi nesvesno umanjujemo njegovu snagu i značaj tako što ga posmatramo kao jednu od planeta u našem horoskopu. Ali ako bi ta zvezda samo na kratko prestala da sija nestao bi celokupan život na našoj planeti. Sunce vlada i našom 3. čakrom koja se nalazi u predelu našeg solarnog pleksusa. To je središnja tačka na našem telu oko koje se sve vrti. Sunce je odgovorno za našu životnu energiju i metabolisanje hrane. Sunce u prirodnom horoskopu vlada 5. kućom i znakom Lav. To je kuća naše ljubavi, naše dece i kreativnosti. To je ukratko kuća naše sreće. Koliko volimo druge ljude i ceo svet u kojem živimo vidi se preko 5. kuće. Sunce je egzaltirano u znaku Ovan a sa njim kreće proleće. Nulti stepen Ovna je GAMA tačka koja predstavlja presek ekliptike i precesije. Sama precesija je vezana za rotaciju Zemlje oko svoje ose. U odnosu na zvezdanu pozadinu Sunce nije svakog proleća na istom mestu upravo zbog promenjivog ugla Zemljine ose rotacije u odnosu na ekliptiku te stoga i razlike između tropskog i sideralnog zodijaka, koji je vezan za sazvežđa. Ali iz ugla simbola svaki sistem nepogrešivo radi. Iz ugla tropskog zodijaka Sunce svakog prolaće dolazi na 0° Ovna kada obeležavamo Novu astrološku godinu i novo godišnje doba. Sve ovo navodim da bi proširili saznanja i stekli razumevanje da iza simbolike postoji velika i fenomenalna energija, koja pokreće ceo svet. Kada na svet gledate iz ugla velih brojeva sve što vas nervira postaje nevažno.

Poruka je jasna, probudite ponovo ono malo dete u sebi koje se raduje. Sunce vlada decom i 5. kućom baš iz razloga što želi da smo uvek srećni, nasmejani, radoznali i nepobedivi. Moje ključno pitanje bi bilo: Zašto vremenom gubimo taj osećaj radosti? Kada prestanemo da živimo i osećamo tu divnu, jaku vatru iz 5. kuće ubrzano starimo. Zato za sve mladolike ljude kažemo da na sve oko sebe gledaju sa više lakoće i opuštenosti. Sa više poverenja i stoga i pišem toliko o Suncu, jer će samo u ponedeljak 22. marta ono biti na 1° Ovna ove godine. Simbolički je to znak za novi početak. Zato otpočnite nešto novo sa puno radosti. Prizovite taj osećaj sreće, kada ste kao malo dete dobili novu igračku i bili neizmerno srećni. 

Ponedeljak je izuzetan dan, jer ćemo imati još dva aspekta, a to su Merkur sekstil Uran i Mars trigon Saturn. Oba aspekta sa ovako naglašenim Suncem izdvajaju ovaj ponedeljak kao jedan sjajan dan. Mesec će biti u svom znaku, znaku Rak. Oba svetla u tako u jakom dostojanstvu daju nam snagu da se usmerimo na svoje planove i  ciljeve. Nema mnogo dana u toku jedne godine koji su tako jaki i moćni. 

Mars u trigonu sa Saturnom u vazdušnim znacima je sjajan za sve građevinare i arhitekte. Ovo i jeste aspekt koji često srećem kod ljudi koji stalno nešto grade, ruše i prave novo od starog. Neko će doći na ideju da napravi novi most, a neko drugi će doći na ideju da izgradi most prijateljstva, tamo gde je bilo svađe i nerazumevanje. Ono što ste do sada videli kao prepreku sada ćete videti kao sjajnu mogućnost. Dozvolite svom umu da se oslobodi ograničenja i živite svoju višu kosmičku prirodu. Taj genijalni um koji ne voli granice i sputavanje je oslikan kroz aspekt koji će Merkur formirati sa Uranom. Merkur u znaku Ribe daje sjajne vizije koje ne treba odmah odbaciti kao nemoguće. Uran je u Biku i pomaže nam da materijalizujemo svoje ideje, koje dobijamo od kosmičke porodice. Bez sveta ideja i mašte ne bi bilo novih otkrića niti napretka, ukratko ne bi bilo civilizacije i evolucije.

U sredu 24. marta Merkur će biti u kvadratu sa Marsom u Blizancima. Tada treba biti obazriviji u saobraćaju. Posebno treba da budu oprezne osobe, koje natalno imaju izazovan aspekt ovih planeta. Mogući su mali problemi u saobraćaju ili komunikaciji. Mars predstavlja uniformisano lice. I pešaci treba da vode računa gde prelaze ulicu. Sam pešački prelaz je u simbolici Blizanaca. Savet je da prelazite ulicu samo na pešačkom prelazu, kako ne bi plaćali kaznu. Ne pričajte telefonom kada prelazite ulicu, jer je i to kažnjivo. Takođe, ne koristite telefon dok vozite. Ovo je zapaljiva kombinacija, koja nas lako dovodi u situaciju da nam je “jezik brži od pameti” ili da dobijemo kaznu od nekog policajca. Kako je zabranjeno okupljanje, svaki odlazak na neku žurku mogao bi da vam donese novčanu kaznu.

U petak imamo spajanje Sunca i Venere u Ovnu. Venera u Ovnu je u znaku svog izgona. Ona ovde voli Marsa i obožava Sunce. Sa prolećem se budi ljubav i ovaj aspekt o tome i govori. Dame se lako mogu  ludo zaljubiti u momka sportske građe ili nekog uspešnog i moćnog muškarca. Ovo je aspekt koji govori o novoj ljubavi. Sve osobe rođene u znaku ili podznaku Ovan mogu da se raduju nekoj novoj ljubavnoj priči u narednom periodu. Ljubav je moguće naći u nekoj teretani, ali kako teretane ne rade, potražite svoju srodnu dušu na nekoj otvorenoj teretani ili dok lagano trčite pored reke. Za ljubav su uvek raspoložene i osobe rođene u znaku Lav i Strelac, koje će primati sjajnu pozitivnu energiju preko ovog aspekta. Vagama će ovo malo biti prejako, jer njima ova konjunkcija, pravi opoziciju ka njihovom Suncu. Inače Vage i nisu neki sportski tipovi. Blizanci imaju čemu da se raduju, jer je Mars u njihovom znaku. Oni su inače uvek raspoloženi za zabavu i druženje, a posebno su ubrzani, kada ih posećuje Mars. Kako će Mars imati i kvadrat sa Merkurom, treba da se uzdrže od pravljenja kućnih žurki, kako ih komšije ne bi prijavile. 

Vreme u kojem živimo nije jednostavno, ni lako, ali ako samo osvestite da je čovek kroz svoju istoriju prošao mnogo teže stvari i uvek izašao iz svega kao pobednik. Ovo je način da ostanemo pozitivno motivisani i srećni, bez obzira na celokupnu situaciju u kojoj se nalazimo.   

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD