Tel: 060.7673.192, 064.387.222.4, 011.267.31.92   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Paket 3 Full Moon radionice Za razliku od prvog dela godine u kojem smo imali za cilj razvoj kvaliteta Prisutnosti, u naredna tri Puna Meseca - tokom aprila, maja i juna, glavni cilj je razvoj mindseta za Uspeh.
» prikaži celu vest
Kurs: Rektifikacija i elekciona astrologija U utorak, 6. aprila od 19h počinje online četvoronedeljni kurs iz Rektifikacije natalnog horoskopa i Elekcione astrologije. Ovaj kurs je namenjen svima koji imaju osnovno astrološko predznanje ali žele da izračunaju tačno vreme svog rođenja, kao i da usvoje sistem izračunavanja tačnog vremena rođenja klijenta i takođe onima koji žele da otkriju veštinu pravilnog odabira trenutka za započinjanje znaćajnih životnih projekata (poslovi, venčanja, selidbe, itd...).
» prikaži celu vest
Kurs: Arapske tačke u astrologiji Kurs Arapskih ili Hermetičnih tačaka posvećen je izuzetnom sistemu formula događaja koji je formiran još u antička vremena i posebno unapređen od strane arapskih astrologa srednjeg veka, zbog čega i nosi naziv – sistem arapskih tačaka. Online kurs počinje u sredu, 14. aprila od 19h u trajanju o četiri nedelje.
» prikaži celu vest
Upis u školu je u toku! Da li biste želeli da steknete astrološko obrazovanje po svetskim standardima koje će vam omogućiti da se profesionalno bavite astrologijom? U toku je upis u prvu godinu studija astrologije na Institutu za Astrološka Istraživanja i Edukaciju “Johannes Kepler”! Za prijave do 20.05. ostvarujete poseban POKLON – radionicu ARHETIPOVI ZODIJAKA!!!
» prikaži celu vest
Astrološki kalendar za 2021. godinu Astrološki kalendar, vaš jedinstveni vodič za 2021. je u prodaji! Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu hrabrosti i inspirativnih akcija na najbolji način, a Astrološki kalendar će nam pokazati koje su to sve važne tačke koje se aktiviraju u predstojećoj godini.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Rituali za Mlad Mesec u znaku Ribe

Mesec kao poznata sećalica je u znaku Ribe koje sve objedinjuju i zaceljuju. I dalje ćemo biti vezani za neke ciljeve postavljene još iz prethodnih perioda, što znači da će se stara osećanja povećavati na površini tako da se mogu preraditi i zaceliti. Ribe su izuzetno receptivne i perceptivne. Znak Ribe zrači veliku energiju lečenja i pomaže nam da očistimo prošlost, otpustimo traumu i pošaljemo oproštaj (i za sebe i za druge), tako da možemo napredovati lakše, slobodnije i vibrirati na značajno čistijoj frekvenciji. Valja maksimalno iskoristiti ovaj akcenat na zdravlje i isceljujući efekat iz Riba.

Osećanja su veoma naglašena, emotivnost, možda i previše. Senzitivnost, empatija, saosećanje, intuitivnost su veoma izraženi u ovom periodu. Kanalisanje ide kroz emocije za druge ljude, utopite se u njihova osećanja, osetite koje su im emocionalne potrebe. Nemojte se samo fiksirati na svoje emocije. Možete postati iscelitelj jer umete da se rasplinete, granice su se raspustile, vi ste oni, oni su vi. Takođe, kreirajte granice za sebe, bez diskriminacije ili uvrede, odlučite sa kim se pripajate i zašto, poštujte druge ali i svoje pravo na svoj prostor, intimu, izolaciju.. Uradite nešto iz zemaljske simbolike kako biste stvorili stabilne granice, ponekad je dobro jesti čvrstu hranu, za balans vodenog, bezgraničnog, lelujavog osećaja. Ne zaboravljajte da jedete, ne utapajte se u alkoholu, ne preterujte sa dubokim meditacijama ukoliko niste obučeni i spremni za ovaj vid dubine. Dugo ležanje u kadi i vodene aktivnosti nisu preporučene u ovom periodu.

MLAD MESEC 

Faza u kojoj Mesec obrazuje egzaktnu konjunkciju sa Suncem, rastojanje između luminara iznosi 0 lučnih stepeni, period tokom kog je Mesečeva svetlost najmanja, nema je. Mlad Mesec je dobar za početak novih ulaganja i poslova, za sejanje novog semena, novih ideja, uverenja. Raditi vizuelizaciju ličnih planova, Afirmacije, Zakon privlačenja, meditaciju kanališući svoje želje i težnje u smeru rasta i razvoja. Jako je važna ova stvaralačka energija, sve što se tog dana pomisli ima i osnove da se ostvari, zato valja sve isplanirati do detalja, do osećaja mirisa, teksture, proći sa druge strane kao da je već ostvareno i postoji već. Što je jasnija slika to je bliže ostvarenje. Napravite svoj lični energetski otisak u budućem vremenu, ipak će ova slika čitavog meseca biti vodilja, šema za stvaranje holografskog inprinta. Ovaj period nam pruža mogućnost da odaberemo svoj put, sudbinu, neovisno od situacije i okolnosti. Ne stupati u rasprave. Ovde je uviđajnost i ne primanje k srcu glavno rešenje. Vašim mislima, dušom i telom treba da teče samo ono što ŽELITE ZA SEBE ZA CEO PERIOD! Takođe, može se praštati, oslobađati od štetnih navika, kompleksa.. Poželjno je prošetati napolju, bez previše zamaranja. Izbegavati sve što dodatno pobuđuje - alkohol, vruća i ljuta hrana. Ova harmonizacija sa ciklusima prirode donosi isceljenja na psihičkom i fizičkom nivou. Svaki ritual u ovoj fazi dobar je za ljubav, romantiku, zdravlje, za nove poduhvate.

Energija mladog Meseca u znaku Ribe je energija započinjanja i novog pristupa, a Neptunovim uplivom ima tendenciju da se širi i proširi, preplavi. Hajde zato da napravimo jasno polje odlične vibracije kako bi upravo takvu poruku proširili u buduće vreme i prostor, kako za nas tako i za Univerzum ceo. Već uskoro, za 14 dana od danas kada Sunce i Mesec obrazuju opoziciju na osi primarnih odnosa, 1 i 7 , ja i oni, i samo Sunce će biti u egzaktnoj konjunkciji sa Venerom, i sa Kironom. Veoma je važno da se sada pripremimo za taj spektakl. Da se pripremimo kako bi osvestili i iskusili čarolije snova i najlepšeg od nepoznatog, magiju ostvarenja, spuštanja nebeskog sjaja baš nama na dlan, a ne neke iskrivljene, blede ili nejasne slike. Kako bi osvestili naše najlepše snove, sagledali naše JA HOĆU. Kako bi ojačali Veneru njenim pravim atributima i moćima i iscelili taj naučeni obrazac da mora ona da se dokazuje, bori, ili sve sama!!!

Iskoristimo ovaj fenomenalni trenutak i započnimo sa temeljnom negom i potpunom pažnjom prema svom biću, a naročito prema svojim granicama. Sve što započnemo potrebno je primenjivati bar 28 dana –jedan Mesečev ciklus,  sve do sledećeg mladog Meseca u znaku Ovan.

Najpre povedimo računa o svojim energetskim granicama, putem energetskih vežbi pročistimo, ojačajmo, proširimo i zaštitimo sopstveno ENERGETSKO POLJE.

Pomoću temeljnog kupanja soda bikarbonom omekšajmo i ufinimo svoj spoljašnji štit, svoju kožu, a ujedno pročistimo i ojačajmo svoje AURALNO POLJE.

IMUNI SISTEM je takođe jedna od nevidljivih kapija našeg cvetnog vrta vitalnosti. Možemo primenjivati sve iz polja Netuna što podržava našu vitalnost, našu svetlost, naše Sunce. U ovom periodu treba obratiti posebnu pažnju na to šta konzumiramo, šta jedmo i šta pijemo, šta mi to unosimo u svoj organizam. Od čega HOĆEMO i PLANIRAMO da se sadržimo.  

Pokrenite se u neki kvalitetan isceljujući rad na sebi. Odaberite nekoga ko vam može pružiti dobru podršku bilo da je energetski, psihološki, na nivou tela. Venera i Neptun otvaraju čitavo polje mogućnosti, svaki tren posvećen sebi na ovaj način biće višestruko podržan od našeg bića u celosti. Poklonite sebi pažnju i odredite vreme za sebe bar taj jedan sat nedeljno ili kakva god da je dinamika terapije. Uživajte u sebi. Podarite sebi zadovoljstvo, harmoniju, mir.

Kako je Venera u Ribama, izbor kvalitetnog VOĆA, organskog, naročito svežeg i sočnog podržaće vitalnost u ovom periodu. Birajte ono čudnovato, egzotično, morsko: kumkvat, klementine, liči, pashion fruit, nar, mango i jagode - naravno! Operite dobro ovo voće u rastvoru sirćetne kiseline. Naročito je blagotvorno svakodnevno, jutarnje konzumiranje tople vode sa limunom 0,5 l što najpre hidrira naše telo, pokreće metabolizam i jača imuni sistem.

VITAMINI, najbolje je pronaći neki dobar kompleks vitamina i bioflavonoida. Svakako, šta god da odaberete, ovo je doba godine kada nema puno Sunca, pa čak i kada su sunčani  dani naše telo se vrlo malim delom izlaže blagotvornom dejstvu zato predlažem sledeća tri: 

Pronađite za sebe neki super kvalitetan C vitamin od 1000mg i koristite ga svakog dana jer donosi radost!

Vitamin D3 od 400 jedinica je takođe veoma efikasan jer doprinosi normalnoj apsorpciji i iskorišćenju kalcijuma i fosfora, pomaže održavanje normalne funkcije mišića, kostiju i zuba, kao i normalne funkcije Imunog sistema!

MINERALI

Magnezijum, pomaže regulaciju kalcijuma, kod hroničnog umora, kod bolova i grčeva u mišićima, odličan za održavanje ritma srčane radnje, za opuštanje, kod velikih napora ili treninga

SVAKODNEVNO VEŽBANJE, brzi hod, trčanje, Yoga, energetske vežbe, u trajanju od pola sata ili SMEJANJE u trajanju od 15 minuta postiže iste rezultete! Odaberite sami šta vam više godi, svakako benefiti su ujednačeni - poboljšanje opšteg zdravlja tela i jačanje imuniteta. Pored pozitivnog uticaja smeha na krvotok i srčani trakt, dokazano je i da smeh povoljno utiče i na imunološki sistem. Jedna studija koja je obavljena u bolnici u kojoj su učestvovale 33 žene, dokazuje da one žene koje su se često smejale i to naglas, lakše su se borile sa svojim već posojećim oboljenjima i da su bile imunije na sve viruse i tzv. bolničke bakterije. Pored toga, zaključeno je da malo ljudi ozbiljno shvata smeh i njegovu stvarnu delotvornost.

Smeh predstavlja najblagotvornije terapeutsko dejstvo koje nema zamenu!

Kako je Mesec u vodenom elementu dobro je pomenuti VODENE RITUALE koje možemo sprovesti u ovom periodu. Postoji naime nekoliko vodenih rituala koji su super izbor tokom lunacija u vodenom elementu.

Vodeni dan - dan kada 24 sata konzumiramo samo prečišćenu vodu,

Ritualno kupanje sa određenim biljkama ili soda bikarbonom

Priprema vode za korišćenje narednih 28 dana ili do sledeće mesečeve mene.

VODENI DAN - investiramo u lakoću i lepotu putem konzumiranja vode (24h). Ovo  je idealan izbor ili bar tečni dan na bazi ceđenog voća

NANOŠENJE OMILJENOG MIRIŠLJAVOG I HRANLJIVOG ULJA na telo, temeljno, sa ljubavlju (susam ulje, lavande ili jojoba) Negujte svoj hram, pregledajte svaki delić svoje kože, ukoliko ima nekih ogrebotina ili ranica posvetite pažnju  i upotrebite potrebna sredstva  za isceljivanje, a zatim nastavite sa negom

IZBEGAVATI LEKOVE, ALKOHOL, MLEKO I MLEČNE PROIZVODE, sve što je toksično, što vas nadima ili teško varite

POSVETITE SE SEBI maštajte, uradite neki tretman sa isceljujućim biljem, bogatom maskom, ofarbajte kosu

Opustite se putem kreativne aktivnosti, bojenje mandala, slikanje, sviranje, pevanje, ples
YOGA POLOŽAJ Matsyasana položaj Ribe 

VREME U PRIRODI, U BLIZINI VODE - Preporučujem obilazak jezera, reke ili okeana. Važno je biti svestan da Mesec energizuje vodu, puni je, veliča, pokreće plimu, tako da naše emocije mogu postati znatno veće kada se približimo obezbeđujući tako savršene uslove za većinu emocionalnih detoksikacija - voda pomaže u čišćenju stagnirajuće emocionalne energije iz našeg sistema. 

BUDITE SVOJ OMILJENI CVET i napojte se baš na način kako negujete svoju biljku, ako se sipa voda u tacnicu, tada i vi potopite stopala, ako se zaliva, vi se tuširajte, ako se potapa i vi uronite u punu kadu hranljive vode. I uživajte u cvetanju.

BOSONOGA ŠETNJA po kući bar 15 min dnevno, uz to osetite svoja stopala i te tačke dodira, oslonca na zemlju, razmislite o magiji ravnoteže, gravitacije, a opet i o sili koja drži ostala nebeska tela u Univerzumu da nam ne padnu na glavu, o magiji i čudesima svemira.

DUBOKA RELAKSACIJA u spokoju sa sopstvom, svojim dubinama, možemo duboko da dišemo, udišući ljubav i mir, izdahnemo napetost i sve štetno iz prošlosti, što nam više ne služi.

MEDITIRAJTE, dodirnite svesno balans sopstva kako bi mogli da ga prepoznate u odnosima. 
Pažnju okrenite sebi i svojim potrebama! Ukoliko ostanemo svesni, mi takođe dobijemo uvid i jasnoću o našim trenutnim okolnostima. Otvara se svojevrsna prilika da vidimo koliko smo daleko od naših ideala i ciljeva, tako da možemo razmotriti i koje to korake treba preduzeti da bi ih postigli.

MOĆ VIZUALIZACIJE, možemo iskreirati most između inspiracije, stvaranja slika potrebnih našem biću, duši i stvaranja želje i materijalizacije. Kakav želimo da bude naš život i gde želimo da idemo, sve uključite, i mirise i boje i ukuse i zvuk i dodir, sve. Ne zaboravite vilinski prah, čarobni štap, zvezde, sjaj, magiju i čaroliju! Vaša mašta je pozvana da se predstavi!

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD