Tel: (+381) 11.267.0711, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Full Moon paket “90 dana za življenje duhovnosti” Preko sopstvenog tela mi materijalizujemo sve što vidimo, a plan onoga što materijalizujemo strukturisan je na nivou naših uverenja. Kroz energiju naredna tri puna Meseca otvaramo se za jednu veliku promenu unutar našeg života, koju povezujemo sa kvalitetom življenja duhovnosti, zahvaljujući razvoju novih uverenja – jul (uverenja o bliskosti), avgust (uverenja o promeni) i septembar (uverenja o beskonačnosti).
» prikaži celu vest
Full Moon project radionica „Uverenja o bliskosti“ Pridruži nam se na novoj Full Moon radionici „Uverenja o bliskosti“, koja će se održati 13. jula u formi live webinara od 19 do 20.30h. Naš zadatak ovog punog Meseca biće da izbalansiramo sve emotivne kvalitete u našoj genetici, što je osnova za uspostavljanje stanja bliskosti.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Inicijacije Venere 2022 U prodaji je nova knjiga „Inicijacije Venere 2022“ od autorke Ivane Šaljić. Knjiga je zamišljena kao vodič za Veneru i osvetljava nam sva važna mesta inicijacije za prevazilaženje toka inercije i instaliranja višeg kvaliteta naše Venere. Zato je važno da razumemo kako se Venera oseća u svakom znaku, kako izgleda njena priča ako je živi po inerciji i kako može da izgleda kada podigne energiju i kada je u balansu.
» prikaži celu vest
Astrološki kalendar za 2022. godinu Astrološki kalendar, vaš jedinstveni vodič za 2022. je u prodaji! Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu manifestacije, obilja i kreiranja novih uverenja na najbolji način, a Astrološki kalendar će nam pokazati koje su to sve važne tačke koje se aktiviraju u predstojećoj godini.
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Venera

Sve što volimo, što nas čini srećnima, svu lepotu koju naše oko i duša prepoznaju kao takvu i sve ka čemu težimo skriveno je u našoj Veneri. Ona je naš odraz u očima drugih i mogućnost ostvarenja sopstvene ljubavne kreacije. Osnovni princip opstanka i postanka prikazan je kroz ljubav. Osećanje ljubavi ne može se zameniti niti nadoknaditi. Ispunjenost ljubavlju obično je početak razmišljanja o braku koji je prikaz celine sačinjen od bića koje je okovala Venera. Ona simboliše osnovni ženski princip u karti natusa (zajedno sa Mesecom) tako da u karti ženske osobe prikazuje nju samu i način na koji voli, dok u muškoj karti opisuje njegov ženski ideal. 

U očima astrologa pitanja Venere su najčešće postavljana i svakako najdelikatnija. Kako Venera vlada znakom Bik, ali i znakom Vaga onda je jasno da kada su u pitanju materija i odnosi postoji čitav niz mogućnosti.  

Znak Bik je drugi znak zodijaka i pod njegovom vladavinom je sistem vrednosti osobe, kako i šta vrednuje, šta joj je važno, kakav odnos ima prema novcu, može li ga zaraditi ali i sačuvati, kao i na šta najlakše troši. Venera ovde ima hedonistički, a ipak materijalni aspekt. Veoma joj je važno da ima svoj krov nad glavom, da se oseća sigurno, zaštićeno i pre svega da joj je udobno. Sklona je preterivanju iz nezajažljive potrebe da uživa svim čulima. Znak Bika na vrhovima kuća ukazaće na oblast u kojoj osoba očekuje stabilnost, a aspekti i položaj Venere će opisati način na koji je to moguće i ostvariti. Po pravilu ne voli neočekivane obrte i iznenađenja koja joj remete svakodnevicu, ali ni agresiju i užurbanost. Lekcija koju ova Venera uči celog svog života je lekcija o protoku i promenljivosti životnih sadržaja. Prihvatanje da je smrt kao takva deo života još jedna je teško shvatljiva činjenica za Veneru koja se raduje životu i u njemu uživa.

Vaga je oličenje harmonije kako u odnosima tako i u umetnosti, diplomatiji ili pravima. Venera koja dolazi iz ovog znaka sasvim je drugačija od prethodne. Njen moto je finoća, sklad, intelektualna razložnost u komunikaciji i želja da sve dovede u stanje balansa, a potom i da tako traje u vremenu. Dela klasične umetnosti koja vekovima služe kao uzori stila i vrhunske umetnosti izazivaju divljenje, a njihova vrednost je neprocenjiva. Istančan osećaj za pravdu, simetriju i sklad ovde se plasira na nenametljiv i blag način. Iako se stiče utisak da je nekada neodlučna ili da se teško odlučuje, kada osvesti pravu vrednost i sklad u nečemu njena volja postaje čelična, a snaga neiscrpna. Užasava se agresivnosti i prostakluka jer od toliko lepih reči nepotrebno je komunikaciju svesti na psovke i nepristojnosti. Poštuje red, disciplinu i zakonske okvire osim ako joj je Saturn veoma ugrožen ili u lošem dostojanstvu. Vaga postavljena na vrhovima kuća ukazuje na polje života u kome osoba da bi postigla sklad ima potrebu za partnerstvom, a sama postavka Venere u znaku i kući, zajedno sa aspektima će otkriti kako je to moguće i ostvariti. Osnovni zadatak se tada svodi na savladavanje lekcije o inicijativi i bržem donošenju odluka bez kajanja.

Iako veoma različite Venere, njihova zajednička crta je razvijanje mogućnosti prihvatanja sopstva u realnosti, a to znači da ako težimo harmoniji i večnoj ljubavi moramo prvo voleti sebe kroz sagledavanje svih naših kvaliteta i mana, raditi na tome da ih poboljšamo ili korigujemo, a kroz tu iskrenost razvićemo radost stvaranja i razvitka koja oplemenjuje i privlači druge u naš život. Tek tada postajemo zaista srećni kada se naša ljubav ogleda u očima onoga pored nas.

Venera je Zakon na planeti Zemlji!

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD