Tel: 060.7673.192, 064.387.222.4, 011.267.31.92   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Paket 3 Full Moon radionice Za razliku od prvog dela godine u kojem smo imali za cilj razvoj kvaliteta Prisutnosti, u naredna tri Puna Meseca - tokom aprila, maja i juna, glavni cilj je razvoj mindseta za Uspeh.
» prikaži celu vest
Kurs: Rektifikacija i elekciona astrologija U utorak, 6. aprila od 19h počinje online četvoronedeljni kurs iz Rektifikacije natalnog horoskopa i Elekcione astrologije. Ovaj kurs je namenjen svima koji imaju osnovno astrološko predznanje ali žele da izračunaju tačno vreme svog rođenja, kao i da usvoje sistem izračunavanja tačnog vremena rođenja klijenta i takođe onima koji žele da otkriju veštinu pravilnog odabira trenutka za započinjanje znaćajnih životnih projekata (poslovi, venčanja, selidbe, itd...).
» prikaži celu vest
Kurs: Arapske tačke u astrologiji Kurs Arapskih ili Hermetičnih tačaka posvećen je izuzetnom sistemu formula događaja koji je formiran još u antička vremena i posebno unapređen od strane arapskih astrologa srednjeg veka, zbog čega i nosi naziv – sistem arapskih tačaka. Online kurs počinje u sredu, 14. aprila od 19h u trajanju o četiri nedelje.
» prikaži celu vest
Upis u školu je u toku! Da li biste želeli da steknete astrološko obrazovanje po svetskim standardima koje će vam omogućiti da se profesionalno bavite astrologijom? U toku je upis u prvu godinu studija astrologije na Institutu za Astrološka Istraživanja i Edukaciju “Johannes Kepler”! Za prijave do 20.05. ostvarujete poseban POKLON – radionicu ARHETIPOVI ZODIJAKA!!!
» prikaži celu vest
Astrološki kalendar za 2021. godinu Astrološki kalendar, vaš jedinstveni vodič za 2021. je u prodaji! Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu hrabrosti i inspirativnih akcija na najbolji način, a Astrološki kalendar će nam pokazati koje su to sve važne tačke koje se aktiviraju u predstojećoj godini.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Venera

Sve što volimo, što nas čini srećnima, svu lepotu koju naše oko i duša prepoznaju kao takvu i sve ka čemu težimo skriveno je u našoj Veneri. Ona je naš odraz u očima drugih i mogućnost ostvarenja sopstvene ljubavne kreacije. Osnovni princip opstanka i postanka prikazan je kroz ljubav. Osećanje ljubavi ne može se zameniti niti nadoknaditi. Ispunjenost ljubavlju obično je početak razmišljanja o braku koji je prikaz celine sačinjen od bića koje je okovala Venera. Ona simboliše osnovni ženski princip u karti natusa (zajedno sa Mesecom) tako da u karti ženske osobe prikazuje nju samu i način na koji voli, dok u muškoj karti opisuje njegov ženski ideal. 

U očima astrologa pitanja Venere su najčešće postavljana i svakako najdelikatnija. Kako Venera vlada znakom Bik, ali i znakom Vaga onda je jasno da kada su u pitanju materija i odnosi postoji čitav niz mogućnosti.  

Znak Bik je drugi znak zodijaka i pod njegovom vladavinom je sistem vrednosti osobe, kako i šta vrednuje, šta joj je važno, kakav odnos ima prema novcu, može li ga zaraditi ali i sačuvati, kao i na šta najlakše troši. Venera ovde ima hedonistički, a ipak materijalni aspekt. Veoma joj je važno da ima svoj krov nad glavom, da se oseća sigurno, zaštićeno i pre svega da joj je udobno. Sklona je preterivanju iz nezajažljive potrebe da uživa svim čulima. Znak Bika na vrhovima kuća ukazaće na oblast u kojoj osoba očekuje stabilnost, a aspekti i položaj Venere će opisati način na koji je to moguće i ostvariti. Po pravilu ne voli neočekivane obrte i iznenađenja koja joj remete svakodnevicu, ali ni agresiju i užurbanost. Lekcija koju ova Venera uči celog svog života je lekcija o protoku i promenljivosti životnih sadržaja. Prihvatanje da je smrt kao takva deo života još jedna je teško shvatljiva činjenica za Veneru koja se raduje životu i u njemu uživa.

Vaga je oličenje harmonije kako u odnosima tako i u umetnosti, diplomatiji ili pravima. Venera koja dolazi iz ovog znaka sasvim je drugačija od prethodne. Njen moto je finoća, sklad, intelektualna razložnost u komunikaciji i želja da sve dovede u stanje balansa, a potom i da tako traje u vremenu. Dela klasične umetnosti koja vekovima služe kao uzori stila i vrhunske umetnosti izazivaju divljenje, a njihova vrednost je neprocenjiva. Istančan osećaj za pravdu, simetriju i sklad ovde se plasira na nenametljiv i blag način. Iako se stiče utisak da je nekada neodlučna ili da se teško odlučuje, kada osvesti pravu vrednost i sklad u nečemu njena volja postaje čelična, a snaga neiscrpna. Užasava se agresivnosti i prostakluka jer od toliko lepih reči nepotrebno je komunikaciju svesti na psovke i nepristojnosti. Poštuje red, disciplinu i zakonske okvire osim ako joj je Saturn veoma ugrožen ili u lošem dostojanstvu. Vaga postavljena na vrhovima kuća ukazuje na polje života u kome osoba da bi postigla sklad ima potrebu za partnerstvom, a sama postavka Venere u znaku i kući, zajedno sa aspektima će otkriti kako je to moguće i ostvariti. Osnovni zadatak se tada svodi na savladavanje lekcije o inicijativi i bržem donošenju odluka bez kajanja.

Iako veoma različite Venere, njihova zajednička crta je razvijanje mogućnosti prihvatanja sopstva u realnosti, a to znači da ako težimo harmoniji i večnoj ljubavi moramo prvo voleti sebe kroz sagledavanje svih naših kvaliteta i mana, raditi na tome da ih poboljšamo ili korigujemo, a kroz tu iskrenost razvićemo radost stvaranja i razvitka koja oplemenjuje i privlači druge u naš život. Tek tada postajemo zaista srećni kada se naša ljubav ogleda u očima onoga pored nas.

Venera je Zakon na planeti Zemlji!

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD