Tel: (+381) 11.267.0711, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Kurs: Vitalnost, zdravlje i sinteza natalnog horoskopa Zdravlje i bolest žive u jednom horoskopu kao suprotni principi, kao stvar uzroka i posledice koji se mešaju. Bolesti nastaju kao rezultat nekadašnjih akcija, zato što Mars (naše akcije) vremenom postaje Saturn (karma, posledica naših akcija). Ovaj dvomesečni kurs počinje 11.05. i održavaće se svake srede od 19h u online varijanti.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Inicijacije Venere 2022 U prodaji je nova knjiga „Inicijacije Venere 2022“ od autorke Ivane Šaljić. Knjiga je zamišljena kao vodič za Veneru i osvetljava nam sva važna mesta inicijacije za prevazilaženje toka inercije i instaliranja višeg kvaliteta naše Venere. Zato je važno da razumemo kako se Venera oseća u svakom znaku, kako izgleda njena priča ako je živi po inerciji i kako može da izgleda kada podigne energiju i kada je u balansu.
» prikaži celu vest
Astrološki kalendar za 2022. godinu Astrološki kalendar, vaš jedinstveni vodič za 2022. je u prodaji! Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu manifestacije, obilja i kreiranja novih uverenja na najbolji način, a Astrološki kalendar će nam pokazati koje su to sve važne tačke koje se aktiviraju u predstojećoj godini.
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Od 22. februara do 01. marta 2021.

Globalna tržišta kapitala počela su da posustaju prošle nedelje. Merkurovo kretanje takođe usporava, bližeći se kraju svog retrogradnog ciklusa ovog vikenda. S obzirom na to da su mnoga tržišta akcija u petak, 29. januara, dan pre nego što je Merkur postao retrogradan, bila u padu, nije iznenađujuće ako bi se rast okončao blizu momenta početka njegovog direktnog  kretanja.

Bitkoin je nastavio impresivan skok nadmašivši 56.000 dolara u petak, 19. februara. Sirova nafta je u četvrtak, 18. februara, porasla do novog godišnjeg maksimuma od 62,29, a zlato je u petak palo na 1759. Kao da Vragolan Merkur gubi na snazi dok se sprema da promeni smer ovog vikenda.

KRATKOROČNA GEOKOSMIKA

Pored kobnih Kovid upozorenja, presudna činjenica je u velikoj meri zanemarena: u poslednjih šest nedelja broj slučajeva je opao za 77%. Po trenutnim pokazateljima, pretpostavljam da će Kovid uglavnom nestati do aprila, što će omogućiti Amerikancima da nastave normalan život. - dr Marti Makari, profesor na Medicinskom fakultetu Džon Hopkins, „Imaćemo imunitet stada do aprila“, Wall Street Journal, 19. februara 2021.

Posvetimo se retrogradnom Merkuru za trenutak. U astrologiji postoji nešto što se naziva Merkurova senka, a odnosi se na period u kome je Merkur direktan i prelazi stepenove koje je već prošao tokom retrogradnosti. Na primer, u ovom slučaju, Merkur je krenuo retrogradno 30. januara sa 26° Vodolije. Direktno kreće 20. februara na 11° Vodolije. Period senke bi bio kada je Merkur prvi put bio direktno između 11-26° Vodolije, što je bilo od 15. do 30. januara, a potom u direktnom hodu preko ovih istih stepenova nakon retrogradnosti, između 21. februara -13. marta. Tokom čitavog ovog perioda i dalje se manifestuje na način koji povezujemo sa retrogradnošću Merkura. Zanimljivo je da je prvi retrogradni prelazak preko senke 15. do 30. januara bio prilično vredan pažnje. Za to vreme, broj slučajeva KOVID-19 bili su na vrhuncu, strah i ograničenja su se vratili, a berze su padale. Ali tada se dogodio fenomen kontra-trenda. Broj slučajeva KOVID-19 je krenuo da opada. Tokom retrogradnog Merkura naglo su padali brojevi obolelih, a cene akcija su naglo su skočile, a nekoliko je postiglo nove višegodišnje vrhunce ili vrhunce svih vremena. Postavlja se pitanje da li će se sve vratiti na stanje pre retrogradnosti Merkura.

Naš vebinar posvećen Prognozama prošlog vikenda, započeli smo geokosmičkim korelacijama sa pandemijom KOVID-19. Tranzitni Neptun izlazi iz opozicije ka super osetljivoj zoni 15-19° Device u februaru 2021. Prognoziramo da će pandemija početi da se povlači u periodu od tri meseca nakon februara, gubeći na snazi najkasnije do maja 2021. Čini se da se upravo sada to događa. Možda će u vreme Merkurovog izlaska iz senke, strah toliko splasnuti da će se u ljudima probuditi nada a smanjiti uznemirenost. A do vremena prolećne ravnodnevnice (tj. početka proleća 2021), i prolećne ingres karte za Vašington DC, veći osećaj slobode sa manje ograničenja vidljiv je sa rastućim Jupiterom u Vodoliji. I planeta i znak najavljuju veću slobodu i društvenu aktivnost.

Neko bi mogao pomisliti da bi ovo ogromno smanjenje slučajeva KOVID-19 imalo pozitivan efekat na tržišta kapitala. Na kraju, mnoga preduzeća, poput restorana, sportskih događaja i kompanija povezanih sa putovanjima, uskoro će iskusiti rast prihoda. Potrošači će ponovo trošiti. Međutim, tržište je usmereno ka budućnosti i možda je već sve to uneto u cene akcija. Dakle, još jednom, možda je na snazi parola slušajte glasine, reagujte na činjenice. A tu je i kvadrat Saturna i Urana do kraja godine, kosmička kombinacija koju nazivam „Godina kontriranja“. Kada stvari izgledaju sumorno, tržište raste jer investitori znaju da će biti bolje. Kada stvari izgledaju dobro, tržište može imati i drugih ideja, pogotovo jer je Vragolan Merkur, poput Fila mrmota 2. februara, još uvek uronjen u svoju senku (ili u slučaju Fila nedostatak iste) otprilike do 13. marta. Sviđa mi se trend, ali Merkur koji se okreće retrogradno uzrokuje da budem pomalo oprezan jer bi se ovi trendovi mogli ponovo preokrenuti, upravo iz razloga što je retrogradni Merkur bio povezan sa kontra-trendom. Otuda i molba: čuvajte se i nemojte prestati sa primenama mera opreza od zaraze virusom. Sačekajmo da vidimo kako će sve izledati posle 13. marta i prolećne ravnodnevice. Doktor Makari i Prognoze za 2021. mogu biti u pravu – a danas to izgleda veoma obežavajuće. 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD