Tel: 060.7673.192, 064.387.222.4, 011.267.31.92   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Kurs: Uvod u tumačenje natalnog horoskopa Astrologija je specifičan jezik, čije specifično pismo - nebesku abecedu je potrebno znati čitati i tumačiti. Ona je veština sklapanje reči i rečenica koje nastaju kombinovanjem astroloških simbola. Kurs "Uvod u tumačenje natalnog horoskopa" počinje u sredu, 8. septembra od 19h na Kepler Institutu.
» prikaži celu vest
Kurs: Tehnike Tranzita u Astrologiji U ponedeljak, 6. septembra, od 19h na Kepler Institutu počinje dvomesečni kurs iz tehnika tranzita u astrologiji. Svi događaji iz života jedne osobe su sadržani u njenom natalnom horoskopu. Međutim, da bismo mogli da ih procenimo kada će se oni dogoditi, neophodno je da na određeni način “oživimo” natalne planete, da ih pomeramo u vremenu i na osnovu tih promenjenih pozicija zaključimo kada će se realizovati određeni natalni potencijal.
» prikaži celu vest
Kurs: Karmička Astrologija Prošlih Života Ono što mi treba da tražimo u karmičkoj astrologiji i u ovom reinkarnacijskom otkrivanju potovanja Duše, jesu različite potrebe nas samih koje se ispoljavaju u različitim životima, trenucima koje negde živimo. Kurs iz karmičke astrologije počinje u utorak, 7. septembra od 19h na Kepler Institutu u trajanju od 10 nedelja. Ovaj kurs je moguće pohađati i online.
» prikaži celu vest
Upis u školu je u toku! Da li biste želeli da steknete astrološko obrazovanje po svetskim standardima koje će vam omogućiti da se profesionalno bavite astrologijom? U toku je upis u prvu godinu studija astrologije na Institutu za Astrološka Istraživanja i Edukaciju “Johannes Kepler”!
» prikaži celu vest
Astrološki kalendar za 2021. godinu Astrološki kalendar, vaš jedinstveni vodič za 2021. je u prodaji! Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu hrabrosti i inspirativnih akcija na najbolji način, a Astrološki kalendar će nam pokazati koje su to sve važne tačke koje se aktiviraju u predstojećoj godini.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Od 22. februara do 01. marta 2021.

Globalna tržišta kapitala počela su da posustaju prošle nedelje. Merkurovo kretanje takođe usporava, bližeći se kraju svog retrogradnog ciklusa ovog vikenda. S obzirom na to da su mnoga tržišta akcija u petak, 29. januara, dan pre nego što je Merkur postao retrogradan, bila u padu, nije iznenađujuće ako bi se rast okončao blizu momenta početka njegovog direktnog  kretanja.

Bitkoin je nastavio impresivan skok nadmašivši 56.000 dolara u petak, 19. februara. Sirova nafta je u četvrtak, 18. februara, porasla do novog godišnjeg maksimuma od 62,29, a zlato je u petak palo na 1759. Kao da Vragolan Merkur gubi na snazi dok se sprema da promeni smer ovog vikenda.

KRATKOROČNA GEOKOSMIKA

Pored kobnih Kovid upozorenja, presudna činjenica je u velikoj meri zanemarena: u poslednjih šest nedelja broj slučajeva je opao za 77%. Po trenutnim pokazateljima, pretpostavljam da će Kovid uglavnom nestati do aprila, što će omogućiti Amerikancima da nastave normalan život. - dr Marti Makari, profesor na Medicinskom fakultetu Džon Hopkins, „Imaćemo imunitet stada do aprila“, Wall Street Journal, 19. februara 2021.

Posvetimo se retrogradnom Merkuru za trenutak. U astrologiji postoji nešto što se naziva Merkurova senka, a odnosi se na period u kome je Merkur direktan i prelazi stepenove koje je već prošao tokom retrogradnosti. Na primer, u ovom slučaju, Merkur je krenuo retrogradno 30. januara sa 26° Vodolije. Direktno kreće 20. februara na 11° Vodolije. Period senke bi bio kada je Merkur prvi put bio direktno između 11-26° Vodolije, što je bilo od 15. do 30. januara, a potom u direktnom hodu preko ovih istih stepenova nakon retrogradnosti, između 21. februara -13. marta. Tokom čitavog ovog perioda i dalje se manifestuje na način koji povezujemo sa retrogradnošću Merkura. Zanimljivo je da je prvi retrogradni prelazak preko senke 15. do 30. januara bio prilično vredan pažnje. Za to vreme, broj slučajeva KOVID-19 bili su na vrhuncu, strah i ograničenja su se vratili, a berze su padale. Ali tada se dogodio fenomen kontra-trenda. Broj slučajeva KOVID-19 je krenuo da opada. Tokom retrogradnog Merkura naglo su padali brojevi obolelih, a cene akcija su naglo su skočile, a nekoliko je postiglo nove višegodišnje vrhunce ili vrhunce svih vremena. Postavlja se pitanje da li će se sve vratiti na stanje pre retrogradnosti Merkura.

Naš vebinar posvećen Prognozama prošlog vikenda, započeli smo geokosmičkim korelacijama sa pandemijom KOVID-19. Tranzitni Neptun izlazi iz opozicije ka super osetljivoj zoni 15-19° Device u februaru 2021. Prognoziramo da će pandemija početi da se povlači u periodu od tri meseca nakon februara, gubeći na snazi najkasnije do maja 2021. Čini se da se upravo sada to događa. Možda će u vreme Merkurovog izlaska iz senke, strah toliko splasnuti da će se u ljudima probuditi nada a smanjiti uznemirenost. A do vremena prolećne ravnodnevnice (tj. početka proleća 2021), i prolećne ingres karte za Vašington DC, veći osećaj slobode sa manje ograničenja vidljiv je sa rastućim Jupiterom u Vodoliji. I planeta i znak najavljuju veću slobodu i društvenu aktivnost.

Neko bi mogao pomisliti da bi ovo ogromno smanjenje slučajeva KOVID-19 imalo pozitivan efekat na tržišta kapitala. Na kraju, mnoga preduzeća, poput restorana, sportskih događaja i kompanija povezanih sa putovanjima, uskoro će iskusiti rast prihoda. Potrošači će ponovo trošiti. Međutim, tržište je usmereno ka budućnosti i možda je već sve to uneto u cene akcija. Dakle, još jednom, možda je na snazi parola slušajte glasine, reagujte na činjenice. A tu je i kvadrat Saturna i Urana do kraja godine, kosmička kombinacija koju nazivam „Godina kontriranja“. Kada stvari izgledaju sumorno, tržište raste jer investitori znaju da će biti bolje. Kada stvari izgledaju dobro, tržište može imati i drugih ideja, pogotovo jer je Vragolan Merkur, poput Fila mrmota 2. februara, još uvek uronjen u svoju senku (ili u slučaju Fila nedostatak iste) otprilike do 13. marta. Sviđa mi se trend, ali Merkur koji se okreće retrogradno uzrokuje da budem pomalo oprezan jer bi se ovi trendovi mogli ponovo preokrenuti, upravo iz razloga što je retrogradni Merkur bio povezan sa kontra-trendom. Otuda i molba: čuvajte se i nemojte prestati sa primenama mera opreza od zaraze virusom. Sačekajmo da vidimo kako će sve izledati posle 13. marta i prolećne ravnodnevice. Doktor Makari i Prognoze za 2021. mogu biti u pravu – a danas to izgleda veoma obežavajuće. 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD