Tel: 060.7673.192, 064.387.222.4, 011.267.31.92   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Full Moon Project radionica Pozivamo te na Full Moon radionicu „PLEMENITOST“ koja će se održati 27. februara u formi live webinara, od 19h do 20.30h. Naš zadatak ovog Punog Meseca biće da se oslobodimo okova svog malog ega i na taj način uskladimo se sa svojom pravom, kosmičkom prirodom.
» prikaži celu vest
Astrološki kalendar za 2021. godinu Astrološki kalendar, vaš jedinstveni vodič za 2021. je u prodaji! Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu hrabrosti i inspirativnih akcija na najbolji način, a Astrološki kalendar će nam pokazati koje su to sve važne tačke koje se aktiviraju u predstojećoj godini.
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
Alex Trenoweth - Astrološka konferencija u Beogradu 2018. Astrolog, Alex Trenoweth je napisala članak o svom iskustvu na astrološkoj konferenciji u Beogradu, u martu 2018.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Rituali za Pun Mesec u znaku Devica

ZEMLJANI ELEMENT - MESEC U ZNAKU DEVICA

Podrška i emocionalna zadovoljenost su osećanja koja bi mogla da vladaju ukoliko bi izašli iz potrebe za popravljanjem, analiziranjem i pronalaženjem nedostataka i mana. Praktično i opipljivo izražavanje emocija. Veoma je važno podsetiti se da je sve savršeno baš onako kako jeste, i ti ljudi oko vas i te stvari i događaji, pa i vi ste savršeni upravo takvi kakvi jeste. Idite na masažu i to onu uz pomoć mašina, elektromišićni stimulatori vrše preraspodelu energije u vašem telu, pokreću sve sisteme na samoisceljenje. Zagrlite sebe i svoje biće na razne načine, pripremajte odlične zdrave obroke sa specijalnim začinima, od organskih namirnica. Podržani ste od vremena, sve odgovornosti se mogu ispunjavati sada. Ovo su dobri dani za šetnju i osećanje tla pod nogama. Uzemljite svoje emocije u fizičku stvarnost. Oslobodite sve nepotrebne emocije kroz zemlju, ovo je prilika da izanaliziramo i shvatimo koliko smo fenomenalni, tačno dovoljni u ovde i sada. Naglašena je naša fiziologija, naše telo. Posebnu pažnju treba posvetiti fiziološkim potrebama i pomoći ih, podržati svesno. Možete pristupiti nekom posebnom vidu pročišćenja vašeg tela na svim nivoima. Zdrav način ishrane, uzdržavanje od nezdravih grickalica, slatkiša, obraćanje pažnje na zdrave, organske namirnice, vitaminsko-mineralne suplemente, pravilno kombinovana organizacija ishrane na svakodnevnom nivou. Mentalna dijeta pruža fenomenalne uslove za pristup energiji Meseca u Devici, za konekciju najpre sa samim sobom, sa svojim telom i osećajem koji imamo. Možemo odabrati svoje misli. Nezdrave misli možemo ukidati baš kao grickalice ili genetski modifikovanu hranu. Ujedno, možemo birati šta i kako želimo da mislimo ili samo da misaonu pažnju pustimo da ode jednostavnim posvećivanjem svom osećaju u telu. Putem suzdržavanja od misli mi smo u stanju se vratimo u sada i ovde, da obratimo pažnju na telo i poruke koje nam šalje. U mogućnosti smo da pročišćenjem tela i misli budemo dostupni za najkvalitetniji, preko potreban, isceljujući razgovor sa samim sobom na suptilnijem nivou našeg bića, u stanju smo da čujemo svoje više Ja što nam je potrebno za uceljenje na svim nivoima. 

PUN MESEC

Faza u kojoj Mesec obrazuje egzaktnu opoziciju sa Suncem, ugaono rastojanje između Luminara iznosi 180 stepeni, period tokom kog je Mesečeva svetlost najcelovitija, potpuna. Ovu fazu je dobro iskoristiti za rituale za zaštitu, proricanje, proročanstva. Sigurno jedan od najmoćnijih dana u Lunarnom ciklusu i izuzetno je važno obratiti pažnju u kojim se znacima odvija opozicija, koje kuće su prozvane u vašem natalnom horoskopu. Ovo se odnosi najpre na sve vrste odnosa (Ja i On; Oni; Ono; To), sukob ega sa emocijama, vitalnost može biti ugrožena jer su emocije uzburkane, obojene jakim dejstvom znaka. Nesporazumi su česti zato se potrudite da pažljivo saslušate, povežite se sa onim dubokim mirnim emocijama. Nagle, površne, reaktivne, pametnije emocije ovde donose preosetljivost i stres i posledično, gubi se objektivnost i moć racionalnog rasuđivanja. Nesigurnost, osetljivost, ranjivost je izražena u simbolici položaja Meseca, treba osvestiti ove teme koje nas tište i duboko stvaraju nelagodu, koje su prikrivene, ali umeju snažno da preplave i pokolebaju čitavu strukturu emocionalnog bića. Vreme je za isceljenje, oslobodite se patnje, okrenite novi list za sve što vas iscrpljuje. Oslobodite već jednom to što je spremno! Ne oklevajte, krenite napred iz te ustajale vode, tu su nove prilike, odložene obaveze se okončavaju. Razmotrite svoje odnose, rešite se, presecite pupčanike sa toksičnim svetom. Izađite iz zone komfora i budite HRABRI i nezavisni. Budite smireni i fokusirani na svoje potrebe, ciljeve.   

RITUALI ZA PUN MESEC U DEVICI

VODENI DAN – 24 sata tokom punog Meseca piti samo svežu, prečišćenu ili destilovanu vodu. Ovo nam omogučava da lakše osetimo i čujemo poruke tela, pomognemo cirkulaciju i obnovu. Vodeni dan se ovde posebno preporučuje upravo zbog potencijala Meseca u Devici da pročisti i na posletku isceli.

NEGA ZDRAVLJA - Postaviti jasan, čist i čvrst temelj za novi plan ishrane, života, načina rada, načina ljubavi prema sebi, negovanja i brige za sebe i svoje telo sa puno ljubavi i nežnosti... Istraživati svoje mogućnosti i  isceliteljske darove. 

NEGA LEPOTE -  Dozvoliti svom biću da bude negovano, samim tim sve je lakše, lepše i udobnije,  odlučite se za konačni odlazak na dubinski tretman kose ili transformativni tretman lica, manikir, pedikir i slično.

MASAŽA - Dajte svome telu, poseban poklon u vidu dodira, jer telo je naš jedini stvarni posed i imetak, naš Hram, negujmo ga zdravljem i zdravim navikama

MOLITVA - prošetajte do nekog svetog mesta, makar do centra vaših grudi...

ODMOR KROZ DISANJE I MEDITACIJE su najbolji prijatelji u ovom vremenu 

MENTALNA DIJETA - posebno preporučujem sedmodnevni ritual za mentalno intenzivna vremena, poput ovih sada. 

Naučno je dokazano da fizički postajemo ono što jedemo. Naime, sve počinje od kvalitetne energije (1. kuća), a telo i hrana (2. kuća) našom odlukom i odabirom (3. kuća) onoga što nam prija (4. kuća) budi radosnu vatru varenja (5. kuća) i odatle nastaje naše zdravlje, fiziologija (6. kuća) koja se ogleda u dobrom i zdravom duhu, psihi (12. kuća).

Spiritualno, intelektualno i emocionalno Mi postajemo ono što mislimo, INVOKACIJOM. 

3= 1+2 

3= 1 i 2 = 12

Ukoliko su naše misli (3) prenapete, i energija se ovde zgušnjava i stvara se blokada, mi se ne puštamo u osećaj zadovoljenja potrebe svoje duše i bìća (4) već instinktivno zatrpavamo potrebu, daj šta daš (4), zatim pokrećemo bezvoljno varenje toga što nismo hteli (5) koje može da traje dugo, da crpi tako našu energiju umesto da je kreira kroz radost. Bezbolno varenje, ono iz "treba i mora" iz "automatizma" nas ostavlja upolovljene na fiziološkom nivou (6), nejake da obavljamo sve funkcije. Umorni i rasejani, rastrojeni, psihički smo ranjivi i nestabilni (12). Tako oslabljeni, odvojeni od tela u stanju smo da se čvrsto držimo glave i misli, briga, vesti, informacija i proces se obrće! Iz prenatrpanih misli, mnogo reči i neartikulisane vibracije i nekontrolisanog, nehotičnog ponavljanja loše energije (3) strada telo, (2) počinje da se prilagođava informacijama kojima ga vode misli, reči… Ovo dalje menja energiju, snagu, vitalnost (1) i konačno menja naš odbrambeni sistem, imunitet, slabi našu psihu (12).

Sedmodnevna mentalna dijeta je jednostavna, ali može biti i prilično komplikovana ukoliko ste onaj po cenu svega "zabrinuti" tip ličnosti. Potrebni sastojci su redovnost, organizacija, preuzimanje odgovornosti i spremnost na promenu. Ako uspete da prebojite svoju energiju u lepo i udobno, da promenite svoje energetske tokove, da ih "popravite" tu unutar sebe, drastično ćete unaprediti kvalitet života i bićete zadovoljniji. Postići ćete zdraviju atmosferu kako na fizičkom tako i na psihološkom nivou.

Mentalna dijeta je nastala tridesetih godina prošlog veka kao slamka spasa i pomoć mnogima u mračnim danima “velike krize” i dan danas ima isceljujuće dejstvo. Ona pobuđuje nas same na isceljenje, budi iscelitelja u nama. Kada zaćuti misao, Više Ja ima mogućnost da usmerava tokove svetlosti našim telom i pokrene sve naše talente, vrline, da nas uceli. Mi konačno možemo da komuniciramo primarnu komunikaciju, onu što postoji oduvek, zatrpanu navikama, vaspitanjem, tradicijom, uverenjima i učenjima.

Preduslov dijete je da naučimo da prepoznamo negativne misli. Negativna misao je svaka misao o neuspehu, razočaranju, problemima, kritikovanju, ljubomori, zavisti, teskobi, strahovima, bespomoćnosti i depresiji, koja nije konstruktivna i ne rešava problem. Svaka misao koja sadrži samosažaljenje, žaljenje drugih, negativna proročanstva, zabrinutost zbog bolesti, nesreće, nezgode i bilo kakva pesimistična predviđanja je takođe misao sa naelektrisanjem koje narušava naše opšte zdravlje.

MENTALNA DIJETA 

Potrebno je sedam dana suzdržavanja od bespotrebnih, destruktivnih, ružnih, negativnih misli i reči. 

Uvesti novu naviku u svakodnevnu rutinu - obraćanje pažnje na svoje misli. 

  1. NE dopustiti sebi da duže od 60 sekundi negativno razmišljamo.
  2. Ne smemo razmišljati negativno. Ne smemo govoriti negativno.
  3. Kad god se pojavi negativna misao treba da je pustimo da ode, ne bavimo se njom. Potrebno je zameniti je odmah pozitivnom. Ili izgovoriti 4 najlepše reči koje poseduje vaš vokabular u tom istom trenutku.
  4. Ukoliko smo razmišljali negativno duže od 1 minuta, dijeta se prekida i počinje potpuno ispočetka, sve dok ne postignemo kontinuitet od sedam dana.

Pokušaji održavanja dijete mogu trajati  duže od sedam dana. Oni praktično traju sve dok ne postignemo željeni rezultat, zato je najbolje početi što pre. 

Ova dijeta pruža priliku da svakodnevno vežbamo svoje misaone procese, ali i da vežbamo disciplinu. Dobra organizacija i disciplina ključ su uspeha u postizanju bilo kojeg većeg izazova i cilja. 

Mentalnom dijetom postižemo mir. Otvaramo se, oslobađamo prostor za razgovor sa Bogom, silom svevišnjom, Tvorcem, Univerzumom u nama. Dozvoljavamo polju svih mogućnosti da nas daruje, manifestuje, materijalizuje, da se realizuje naša sušta potreba.

Konačno, mentalnom dijetom pružamo sebi mogućnost da sa radošću služimo onome zbog koga smo se i inkarnirali u ovom životu, da služimo sebi i svojoj svrsi. 

Kada ako ne SADA!?

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD