Tel: (+381) 11.267.0711, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Kurs: Vitalnost, zdravlje i sinteza natalnog horoskopa Zdravlje i bolest žive u jednom horoskopu kao suprotni principi, kao stvar uzroka i posledice koji se mešaju. Bolesti nastaju kao rezultat nekadašnjih akcija, zato što Mars (naše akcije) vremenom postaje Saturn (karma, posledica naših akcija). Ovaj dvomesečni kurs počinje 11.05. i održavaće se svake srede od 19h u online varijanti.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Inicijacije Venere 2022 U prodaji je nova knjiga „Inicijacije Venere 2022“ od autorke Ivane Šaljić. Knjiga je zamišljena kao vodič za Veneru i osvetljava nam sva važna mesta inicijacije za prevazilaženje toka inercije i instaliranja višeg kvaliteta naše Venere. Zato je važno da razumemo kako se Venera oseća u svakom znaku, kako izgleda njena priča ako je živi po inerciji i kako može da izgleda kada podigne energiju i kada je u balansu.
» prikaži celu vest
Astrološki kalendar za 2022. godinu Astrološki kalendar, vaš jedinstveni vodič za 2022. je u prodaji! Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu manifestacije, obilja i kreiranja novih uverenja na najbolji način, a Astrološki kalendar će nam pokazati koje su to sve važne tačke koje se aktiviraju u predstojećoj godini.
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Od 15.02. do 22.02.2021.

I pored retrogradnog Merkura, Vragolan ne ukazuje na znake posustajanja rasta Bitkoina ili tržišta.

Globalna tržišta deonica ponovo su porasla prošle sedmice, a mnoga su postigla apsolutne ili višegodišnje vrhunce. Većina indeksa dostigla je maksimum između ponedeljka i četvrtka, 8. i 11. februara, kada je Venera bila združena sa Jupiterom i mladim Mesecom u Vodoliji. U stvari, Venera je bila uključena u tri glavna prošlonedeljna aspekta, uključujući vezu sa Saturnom (6. februara) i kvadrat sa Uranom (7. februara). Ali ni ta venerijanska kombinacija, ni retrogradni Merkur, ni približavanje egzaktnom kvadratu Saturna i Urana 17. februara nisu pokazali nijedan znak preokreta. Možda se čeka kraj retrogradnosti Merkura ili neka druga geokosmička kombinacija sledeće nedelje.

KRATKOROČNA GEOKOSMIKA

Retrogradni Merkur se završava ove nedelje (20.-21. februara) kada se odvija prvi od tri opadajuća kvadrata Saturna i Urana. Venera formira kvadrat sa Marsom (19. februara), a Mars je u Biku, znaku njegovog izgona, ali je dispozitor Venere, koja vlada Bikom. Kvadratura Venere i Marsa u fiksnim znacima govori o izazovnim kompromisima tokom kupovine. Češće govori o neslaganju i raspravama jer svaka strana zastupa poziciju da je u pravu i ne popušta, tvrdeći da ona druga strana greši. To može narušiti otvorenost i ugroziti konstruktivnu diskusiju. Ovaj kvadrat direktno gađa planete u osnivačkoj karti njujorške berze (17. maj 1792.). Tranzitni Mars će biti u konjunkciji sa Merkurom, a tranzitna Venera će ga kvadrirati iz Vodolije. Sve ovo može doneti nagli preokret na berzi. Često je ovo kratkotrajno osim kada su uključeni Saturn i Uran koji mogu prolongirati stvari. Budući da su Uran i Mars u Biku, a Uran povezujemo sa digitalnim stvarima, Bika sa vladavinom valuta (i Venerom), možda će biti još ekstremnih dešavanja sa Bitkoinom.

DUGOROČNA RAZMIŠLJANJA

Ako se pitate se kako berze mogu da idu sve više i više, prethodno rečeno objašnjava zašto. Ova beskrajna tržišna intervencija ili „finansijski inženjering“ od strane Fed-a, koji traje već 13 godina (otkako je Pluton ušao u Jarca 2008. godine), osigurava dovoljno likvidnosti za rast tržišta. A sve veća zavisnost od veće potrošnje i podsticajnih programa američkih i svetskih vlada samo uvećava ovu likvidnost (plus povećava šanse za reizbor političara). Sav taj novac mora negde otići, a veći deo će otići u male projekte država i okruga nekoliko članova Kongresa, što je (poznato kao lični projekti). Mnogo toga će takođe završiti u akcijama. Ovo će se nastaviti i dalje, ili dok god funkcioniše.

Da li je zaista lako veštački naduvati cene akcija i berze? Da li zaista nema posledica ili poremećaja u politici nultih kamatnih stopa i kvantitativnog ublažavanja do beskonačnosti, osim u retkim slučajevima poput pandemije? Možda, kao što je to dramski pisac i poznati astrolog Michael Lutin predvideo 2008. godine, živimo u Plutopiji, pozivajući se na 16-godišnji tranzit Plutona kroz Jarca, 2008-2024. To nije baš utopija na svakom nivou već na nivou naduvavanja finansijske imovine.

Pod kvadratom Saturna i Urana ništa ne ide kako se očekuje. Ljudi se predomišljaju, rade suprotno od onog što su rekli, a principi delovanja se naglo menjaju. 

Bez pažnje i svesnosti, bez iskrenosti u nastupu i izjavama koje prati doslednost u aktivnostima, krajnji rezultat Saturnovog kvadrata ka Uranu može izazvati masovno razočarenje. Pod tranzitom Saturna i Urana, lideri su na ispitu “praznih priča” ili “ispunjavaju” obećanja. Ako lideri (ili bilo ko) ne ispuni ono što je obećao, onda se mora očekivati neočekivano u obliku pobuna i aktivizma (Uran na delu). Javnost neće biti ućutkana, ni sa Saturnom u Vodoliji (mase) u kvadratu sa Uranom (takođe mase), niti sa Plutonom koji je još uvek u Jarcu (reforme). Rešenje je očigledno koliko i problem. Odnosno, govori ono što misliš, posebno sa tako uzvišenim i plemenitim konceptima kao što su „jedinstvo“ i „spremnost da se sasluša druga strana“. To se može izvesti. Jednostavno se radi o pitanju izbora – birate da uradite to što ste obećali. Postupajući na taj način ili ne, u velikoj meri će uticati na manifestaciju ovog kvadrata tokom ove godine.

Ispunjavanje obećanog može se odraziti na finansijska tržišta koja su sklona preokretu dugoročnih trendova tokom kvartalnih aspekata Saturna i Urana. Zapravo, njihov kvartalni ciklus (traje 11,25 godina) ima verovatno tokom istorije najsnažniju korelaciju od svih sa iznenadnim i neočekivanim preokretima na finansijskim tržištima, posebno sa apsolutnim vrhuncima. Poslednja dva kvartalna kontakta bila su 1999-2000 i 2008-2009. Ova planetarna kombinacija takođe je bila prisutna neposredno pre i tokom dve najveće depresije u istoriji SAD: 1834-1842 i 1929-1932 (tokom 90 godina). Ove nedelje će se desiti ponovo. Nadajmo se da će ovu cikličnu povezanost sa finansijskim, socijalnim i političkim preokretima 2021. godine osporiti lideri u svim sferama života trudeći se da izbegnu licemerje, uvodeći integritet i jedinstvo, ne gubeći iz vida kompromis i zajedništvo. Od toga zavisi sloga.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD