Tel: (+381) 11.4113.164, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Astrološki kalendar za 2024. godinu Astrološki kalendar je praktični vodič za celu 2024. godinu, koji vam služi da brzo i lako dobijete najvažnije astro informacije svakog dana.

Pomaže da se odredi kvalitet i osobina svakog dana tokom 2024. godine (mundana astrologija), planira aktivnosti (elekciona astrologija) i dobije odgovor na postavljena pitanja (horarna astrologija).
» prikaži celu vest
Knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
Alex Trenoweth - Astrološka konferencija u Beogradu 2018. Astrolog, Alex Trenoweth je napisala članak o svom iskustvu na astrološkoj konferenciji u Beogradu, u martu 2018.
» prikaži celu vest
Knjiga ''Energija Senke'' Nedavno je izašla iz štampe najnovija knjiga Aleksandra Imširagića "Energija Senke - Vodič za integraciju prošlih života". Svi zainteresovani za ovu knjigu mogu je naručiti direktno od nas.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Od 08. do 15.02.2021.

Tokom ove nedelje Mesec će prolazi znake Jarac, Vodoliju, Ribe da bi nedelju završio prelaskom u znak Ovan. Tokom 28 dana Mesečevog ciklusa Mesec prolazi kroz sve znake Zodijaka kreirajući kolektivnu atmosferu, koja veoma utiče na naša osećanja i raspoloženje tokom svakog dana. Taj lični, subjektivni osećaj ima veliki uticaj na realne događaje koje privlačimo u život. Pozicija Meseca u ličnom horoskopu je izuzetno važna, jer u psihološkom smislu govori kakve emocije žive u nama, koja su to osećanja koja u nama dominiraju. Da li smo skloniji da život posmatramo kroz tamne naočare ili na sve gledamo sa više optimizma i lakoće. Ako mislite da to nije toliko važno, varate se. Veoma je važno kako doživljavamo svoju stvarnost. Od toga zapravo najviše i zavisi kakav će nam život biti. Svako od nas ima svoje lekcije, svoja iskušenja kroz koja mora da prođe. Ako na svako iskušenje gledate kao na lekciju koju treba da naučite onda ste osoba puna optimizma i inspiracija za druge. Takvi ljudi uvek idu napred. Sa druge strane, ako u svemu vidite težinu i mučenje, onda se i vaš život u to pretvara.

Ove nedelje krećemo sa Mesecom u znaku Jarca što odmah može da ukaže da će mnogi biti mnogo ozbiljniji i odgovorniji nego inače. Mesec je ovde u znaku svog izgona i ne donosi neku veliku sreću ili lakoću. Ono što je najbolje od ove njegove pozicije je buđenje tog osećaja odgovornosti i potrebe za većom disciplinom. Stoga ako vam to nedostaje u karakteru ovo je sjajan dan da iskreno priznate sebi da je vreme da postanete odgovorniji, disciplinovaniji i da ne odustajete od onoga što ste zacrtali kao svoj cilj. Jedini aspekt Meseca ovog dana je trigon sa Uranom. Uran traži iskrenost i obožava Mesec, jer se nalazi u znaku njegove egzaltacije. Uran nam tako preko ovog aspekta pruža ruku i poziva da budemo otvoreniji ka izazovima i radosno ih prihvatimo.

Uloga Urana je da nas probudi i pokaže nam da nas “monoton i dosadan” život  gura sve više ka zemlji i umanjuje naše svetlo. Svaki izazov od strane Urana uvek traži da pokrenemo energiju i izađemo iz zone konfora. Zona konfora nije uvek lepa i prijatna zona. Mnogi žive vrlo teško, ali i dalje se u tome osećaju konforno, jer su na to naučili. Plaše se da uđu u promenu, kada će im se život promeniti na bolje, a oni na to bolje stanje nisu naučili i nije im udobno. 

U ponedeljak je Sunce u konjunkciji sa retrogradnim Merkurom pa i iz ovog aspekta vidimo potencijalno sjajan dan za duboku analizu i retrospekciju. Savet je da se zapitate da li se osećate lepo i udobno u vašem životu ili je vreme za promene?

U utorak je i dalje Mesec u Jarcu. Aspekti koje će formirati su trigon sa Marsom iz znaka Bik, sekstil sa Neptunom iz Riba i na kraju konjunkcija sa Plutonom u Jarcu. Iz ovog redosleda aspekata vidimo da od Marsa treba da dobijemo veliku snagu i želju da uspemo; od Neptuna ispiraciju i podršku naših unutrašnjih vodiča i na kraju sledi spajanje sa Plutonom. Svaki izazovan aspekt Meseca sa Plutonom nikada nije jednostavan ili lak. Mesec nosi sećanja iz cele naše genetike kao i sećanja iz prošlog života. Pluton je gospodar podzemnog sveta. Nešto duboko što je zakopano u našem telu i genetici ima potrebu da se oslobodi i metaboliše. Svi veliki strahovi, traume i depresije se često vide preko ovog aspekta. Najviše će ovaj aspekt osetiti osobe koje natalno imaju izazovan aspekt između ove dve planete ili Mesec u znaku Jarca. Zato ako osetite neku težinu, strah ili veliku brigu samo treba da razumete da je to aspekt koji će brzo proći, kao što će proći i vaše loše raspoloženje. Ako ste skloni strahovima, panici ili depresiji porazgovarajte sa dobrim prijateljem, koji na stvari gleda sa više optimizma. Šetajte, pogledajte neku lepu komediju ili čitajte biografije uspešnih ljudi, koji su bez obzira na sve prepreke u svom životu uspeli da postignu mnogo. Sve što vas inspiriše i podiže energiju je sjajno da praktikujete kada je Mesec u znaku Jarca ili Škorpionu.

U sredu Mesec prelazi u znak Vodolija gde će istog dana stići do Saturna i Venere u Vodoliji i još napraviti kvadrat sa Marsom iz Bika. Pored svega ovoga imaćemo i kvadrat Marsa i Merkura. Jasno vam je da je ovo jedan vrlo izazovan dan za većinu ljudi, a posebno za osobe rođene u znaku ili podznaku Vodolija i Bik. Mesec u Vodoliji je sjajan za izučavanje astrologije, kao i svih prirodnih nauka. Osobe rođene sa Mesecom u Vodoliji su po svojoj prirodi okrenuti budućnosti i često su ispred svog vremena. Ipak kako će posle susreta sa Plutonom, Mesec brzo stići do Saturna mnogi će se pitati kada će više proći ovaj pritisak i težina. Saturn je tu da nas pritiska i proverava koliko smo jaki i odgovorni. To je njegova uloga i on samo ispunjava svoj zadatak. Na nama je da pokažemo snagu i zrelost. Mars u kvadratu sa retrogradnim Merkurom može doneti ozbiljniji problem u komunikaciji ili saobraćaju. Zato treba jako voditi računa u saobraćaju i nikako ne voziti brzo! Moguće su greške jer smo svi rasejaniji kada je Merkur retrogradan. Kako ovaj aspekt ima tendenciju da nas ubrzava dodatna opreznost je jako važna. Lako se može ući i u verbalni sukob sa drugom osobom i  zato nam je potrebna jaka kontrola. Posebno treba da budu pažljive osobe koje su rođene sa izazovnim aspektom između Marsa i Merkura, kao što su konjunkcija, opozicija ili kvadrat.

Četvrtak je jedan mnogo opušteniji, srećniji dan. Ovo je i Jupiterov dan, a mi pri tome imamo i konjunkciju Venere i Jupitera u Vodoliji. Sjajan dan za kupovinu, opuštanje i uživanje. Pored Venere i Mesec će stići do Jupitera i napraviti sa njim konjunkciju. Ova dva aspekta između dve ženske planete Venere i Meseca sa Jupiterom su znak velike sreće. Posle dva teška dana stiže svetlo na kraju tunela. Takođe, u 20:07 je mlad Mesec u Vodoliji (za naš region). Vreme je za novi ciklus kao i za novi početak. To je i poruka čitaocima. Kada iz jednog radosnog i opuštenog stanja postavljamo nove ciljeve i planove za narednih mesec dana onda nikada ne grešimo i svi ciljevi se lako ostvaruju.  

U petak Mesec prelazi u znak Ribe odakle će imati skladan aspekt sa Uranom. Bićemo opušteniji i malo pospaniji. Ovo je sjajan dan za duhovnu praksu, meditaciju i pozitivne afirmacije. Pod mladim Mesecom bićemo malo osetljiviji nego obično. Otvoreni smo više za svet ideja i spiritualnost. Lep aspekt sa Uranom nam daje mogućnost za sjajne ideje koje će same navirati. Posebno obratite pažnju na snove. Moguće je da ćete putem snova dobiti važne poruke ili će se ti snovi ispuniti.

Subota će proći u sličnom raspoloženju. Za nekoga će ovo biti čaroban dan ispunjen ljubavlju. Neko će se odlučiti za druženje sa dragim prijateljima. Imaćemo konjunkciju Merkura i Venere u Vodoliji. Sjajno vreme da se sretnemo sa starim prijateljima koje nismo videli godinama. Neko drugi će biti više okrenut svetu ideja i kreativnosti. Ko voli da piše, crta ili komponuje, treba da iskoristi ovaj dan da se tome više posveti. Mesec je u konjunkciji sa Neptunom u Ribama i možda je ovo dan kada ćete nešto divno napisati ili nacrtati što će imati veliku vrednost.

Nedelja je takođe vrlo skladan dan i nadovezuje se na energiju prethodnog dan. Kada se osvrnemo na sve ove događaje tokom ove nedelje možemo da zaključimo da je prvi deo nedelje napetiji i izazovniji. Od četvrtka imamo potpuni obrt energije i mnogo srećnije dane, koje treba mudro osmisliti, jer se za mnoge stvara šansa da ostvare veliki uspeh i dožive veliku sreću.  

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Tadije Sondermajera 3, Wellport, Novi Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2022. // Design & Coding by studio triD