Tel: (+381) 11.267.0711, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Kurs: Vitalnost, zdravlje i sinteza natalnog horoskopa Zdravlje i bolest žive u jednom horoskopu kao suprotni principi, kao stvar uzroka i posledice koji se mešaju. Bolesti nastaju kao rezultat nekadašnjih akcija, zato što Mars (naše akcije) vremenom postaje Saturn (karma, posledica naših akcija). Ovaj dvomesečni kurs počinje 11.05. i održavaće se svake srede od 19h u online varijanti.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Inicijacije Venere 2022 U prodaji je nova knjiga „Inicijacije Venere 2022“ od autorke Ivane Šaljić. Knjiga je zamišljena kao vodič za Veneru i osvetljava nam sva važna mesta inicijacije za prevazilaženje toka inercije i instaliranja višeg kvaliteta naše Venere. Zato je važno da razumemo kako se Venera oseća u svakom znaku, kako izgleda njena priča ako je živi po inerciji i kako može da izgleda kada podigne energiju i kada je u balansu.
» prikaži celu vest
Astrološki kalendar za 2022. godinu Astrološki kalendar, vaš jedinstveni vodič za 2022. je u prodaji! Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu manifestacije, obilja i kreiranja novih uverenja na najbolji način, a Astrološki kalendar će nam pokazati koje su to sve važne tačke koje se aktiviraju u predstojećoj godini.
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

21. - 27. V 2012

Prošla nedelja je bila izuzetno dobra za brokere koji za kupovinu i prodaju zlata i srebra koriste studije berzanskih ciklusa kao i geokosmičke konstelacije! Oba metala se trenutno nalaze u periodu kada treba da dođe do dna primarnog ciklusa. Venera je krenula retrogradno 15. maja, što je vrlo moćan astrološki događaj koji smo već opisivali u poslednjih nekoliko berzanskih izveštaja i u svim našim bezanskim izveštajima za pretplatnike (mesečnim, nedeljnim i dnevnim), kao geokosmičku konstelaciju koja ima jedan od najjačih i najdoslednijih uticaja na preokret na berzama kao što je pokazano u svim našim studijama do sada objavljenim.

U večernjim satima 15. maja, pre otvaranja berzi sledećeg jutra u SAD, junski ugovori za zlato pali su na dno na 1526.70, nešto ispod 1528.60 što je bila najniža vrednost na koju su ovi junski ugovori pali 29. decembra, ali iznad 1523 što je bila najniža vrednost na koju su, u isto vreme, pali februarski ugovori, što je dovelo do slučaja međutržišnog odstupanja bika. Isti slučaj međutržišnog odstupanja bika imalo je i srebro, jer su julski ugovori za srebro pali na 2673, značajno iznad najniže vrednosti od 2614 na koju je palo, takođe, 29. decembra. A onda su se oba metala značajno oporavila, i do petka su junski ugovori za zlato testirali 1600, a julski ugovori za srebro skočili su na skoro 2900. Nikada nismo bolje odredili najpovoljnije vreme za trgovinu na berzi, a i finansijski astrolozi su odredili tačno u dan (dobro, u roku od 24 sata), što je osnovni razlog zbog čega finansijska astrologija ozbiljnim brokerima pruža tu dodatnu prednost za trgovinu na berzi.

Ipak, ovaj udar retrogradne Venere još se nije osetio na svetskim berzama. One nastavljaju da spiralno padaju kao ​​odgovor rapidnom povećanju bankarske krize u evro-uniji. Kao što smo i ranije naveli, retrogradna Venera može imati uticaj u okviru čak 12 berzanskih dana pre i posle dana kada kreće retrogradno, iako se, dno ili vrh obično dešavaju u roku od nedelju dana. Ali, akcije su pretrpele veliku štetu, tako da su svi odahnuli kada je dostignut maksimum četvorogodišnjeg ciklusa. Dakle preokret od minimuma koji se sada formira, lako može da ne dovede do maksimuma svetskih berzanskih indeksa u periodu od marta do maja. To takođe ukazuje da su maksimumi na koje utiče Jupiter u tranzitu između 23º Ovna i 7º Bika, dostignuti na vreme kada su u pitanju svetski berzanski indeksi, ali ne i indeksi u SAD. Većina ovih indeksa dostigla je vrh 4-godišnjeg ciklusa u maju 2011, a dupli vrh u julu 2011. Kada se Jupiter retrogradno vratio nazad na 0 - 7º Bika, od 7. oktobra 2011 do 7. marta 2012, svi berzanski indeksi ponovo su se oporavili, jedino su američki indeksi malo kasnije dostigli nove višegodišnje maksimume. S&P je, na primer, dostigao vrh 27. marta 2012. kada je Jupiter stigao na 12º Bika. DJIA je dostigao vrh 1. maja kada je Jupiter došao na 20º Bika. Do sada su svi indeksi probili mnoge dugoročne tačke potpore, kao što smo rekli u prošlonedeljnom MMA izveštaju o berzanskim ciklusima, signalizirajući da tržište bika može biti završeno. Sledeći oporavak i povlačenje koje će uslediti posle njega, potvrdiće ovu situaciju.

Berze širom globusa padale su cele nedelje. Na Dalekom Istoku i u Pojasu Pacifika, hongkongški Hang Seng, indijski Nifty i japanski Nikkei indeksi pali su na svoj najniži nivo od januara meseca. Kineski Shanghai Composite je jedini koji je napravio skroman korektivnu pad, jer se održao iznad svojih minimuma od decembra i marta, i ako se pitate šta da kupite u ovoj zoni preokreta, ovaj izgleda najjači.

U Evropi, prošle nedelje, sve berze su dosta pale. Nemački DAX je najbolje izgledao pošto je samo pao na najniži nivo od januara meseca. Ni ciriški SMI nije izgledao loše, mada je pao na najniži nivo od decembra. Ali u oba slučaja, ovi minimumi su samo normalne korekcije u odnosu na minimume od prošlog leta do maksimuma dostignutih ovog proleća. Holandski AEX londonski FTSE izgledaju daleko lošije, dok padaju na svoj najniži nivo od novembra 2011. Ruski MICEX je izgledao još gore, odražavajući možda nezadovoljstvo i proteste tokom proteklih izbora.

Američki indeksi su tokom nedelje takođe pali, najgore je prošao argentinski Merval indeks, koji je potonuo na najniži nivo od maja 2010. Brazilska Bovespa takođe je značajno pala na najniži nivo od oktobra 2011. Dow Jones Industrial Average i NASDAQ Composite pali su na svoj najniži nivo od januara, ali u oba slučaja, taj pad bio je blizu 50% korektivnog ponovnog precrtavanja kretanja od minimuma od 25. novembra 2011, do maksimuma od aprila i maja 2012. Iako ova dva poslednja indeksa razbijaju mnoge važne zone potpore, nisu otišli dovoljno daleko da bismo potpuno potvrdili slom tržišta bika. Još uvek postoji šansa značajnog oporavka kada Jupiter uđe u Blizance, 11. juna, 2012. do 27. juna 2013, a posebno od avgusta - novembra 2012.

Kratkoročna geokosmička kretanja

Važno je pomračenje od 20. maja, kada i Sunce i Mesec uđu na prvi stepen novog znaka, Blizanaca. Tri dana kasnije, u sredu, 23. maja, Sunce će formirati rastući kvadrat sa Neptunom. Ova kombinacija obično ima uticaj na rast akcija na berzama, ali ovog puta, ako se išta bude dešavalo - akcije će padati. Kada je pomračenje u aspektu sa Neptunom, to može označavati period velike konfuzije i neizvesnosti, a možda i neki nestašluk koji se dešava iza scene. Neptun može biti varljiv, pogotovo kada je u lošem aspektu sa drugom planetom (ili Suncem). On teži da bude dvosmislen, odvlačeći pažnju od drugih stvarnih problema. Mi svakako sada vidimo ovu konstelaciju na delu u kampanji za predsednika SAD. Teško je razlikovati činjenice i negativne nagoveštaje koji se odnose na karakter kandidata. Pod lošim aspektima Neptuna, posebno sa pomračenjem u Blizancima, glasine će obeležiti dan, a istina ne može da izađe na videlo. Ako se to dogodi, onda će izvršioci ove obmane kasnije biti izloženi velikoj sramoti. Zanimljivo je da je Facebook pod ovim aspektima prvi put lansirao svoje akcije na berzu, s obzirom da nema dugačku istoriju sabotaža i izdaja, što su dve klasične osobine negativnog Neptuna.

Prošle nedelje se dešavala još jedna značajna geokosmička konstelacija, koja još uvek traje, to je tranzit Jupitera koji je bio u konjunkciji sa Merkurom u horoskopu Njujorške berze, koja je osnovana 17. maja 1792. Kao što možete videti, prošle nedelje je bio i solarni povratak (rođendan) NYSE. Ali, tranzitni Jupiter je bio u konjunkciji sa Merkurom, što bi se obično smatralo bikovskim – ali je u godišnjem horoskopu NYSE, Merkur u kvadratu sa Plutonom. Jupiter i Pluton u lošem aspektu mogu da simbolizuju potencijalno veliki gubitak. Pod uticajem ovog tranzita, akcionari širom sveta svakako su protekle nedelje osetili velike gubitke. Izgleda da će se to sada promeniti kada mlad Mesec i pomračenje pređu u Blizanace, a Jupiter krene napred ka konjunkciji sa Suncem u horoskopu NYSE, od nedelje 29. maja do 4. juna, na 27° Bika. Obično je to pozitivna stvar - kao talas optimizma koji dolazi na berze. Ako se ne manifestuje na taj način, onda negativna manifestacija Jupitera i Sunca može biti panika i histerija, naročito posle pomračenja Sunca u kvadratu sa Neptunom.

Razmišljanja o dugoročnim kretanjima planeta

"... Ako trenutni zakon ne bude izmenjen pre kraja godine, berza mora da padne najmanje 30 odsto." - Donald Luskin, Vol strit žurnal “2013. fiskalni oblak će se sručiti na deonice", 5. maj 2012.

Da li ste spremni za prvu četvrtinu faze 112 – 142-godišnjeg ciklusa Urana i Plutona?

Ovo je značajna konstelacija i to je prvi put da su ove dve planete u kvadratu od 1931. - 1934. Prvi od sedam egzaktnih kvadrata desiće se 24. juna 2012, dok će se sedmi i poslednji egzaktan kvadrata desiti 17. marta 2015. Prošlog leta od kraja jula do početka avgusta, već su bili u orbisu od 1 stepena. Verovatno se sećate da su se tada američki Kongres i Bela kuća borili da se konačno dogovore o podizanju limita duga nacije iznad 14 biliona dolara, što je odmah bilo praćeno prvim smanjenjem boniteta u istoriji SAD od strane S&P agencije za rejting. Kreditni rejting je smanjen i za nekoliko evropskih država čak i više od jednog stepena ove godine, tako da ovaj moćan planetarni aspekat deluje upravo onako kako su finansijski i mundani astrolozi očekivali: povoljan kredit je teško dobiti, a nepovoljni krediti i kreditni dugovi se svuda mogu pronaći. A sledeće ograničenje limita duga će se desiti pred predsedničke izbore početkom novembra. U međuvremenu, situacija na nebesima neće biti ništa bolja.

Pluton predstavlja "dug", Uran označava "eksploziju", a svet sada sigurno prolazi kroz eksploziju "duga", čije posledice će osećati sledećih nekoliko godina, a možda čak i do 2020, kada će Saturn konačno napraviti konjunkciju sa Plutonom i započeti novi ciklus fiskalne politike - obično mnogo odgovornije ponašanje kada su u pitanju finansije.

Pluton vlada i bankama, i u teškom aspektu sa Uranom, može da utiče na zatvaranje banaka. Prošle nedelje smo bili svedoci juriša na banke u Grčkoj i Španiji, kada je desetine hiljada ljudi (možda i stotine) povuklo svoje depozite iz banaka u iznosu od skoro milijardu dolara.

Pluton vlada i porezom, i politički mudri pojedinci su svesni da će se kapitalni dobici od poreza u SAD udvostručiti u januaru 2013, a porez na dividende će se skoro utrostručiti - kao i na "obogaljenoj" berzi. Da bi izbegli ove visoke poreze, investitori i vlasnici dividendi od akcija treba da ih prodaju do kraja ove godine. Veliku ulogu, takođe, može da igra i ovo što toliki berzanski indeksi sada padaju. Niko ne želi da ga uhvati stampedo koji će se sigurno desiti do kraja ove godine, ako se ne ukinu predložene promene poreza. Suprotno pogrešnoj logici, ovi porezi neće doneti više prihoda. Oni će samo eskalirati finansijsku krizu i dovesti do masovne rasprodaje akcija, što zauzvrat znači ogroman gubitak bogatstva i za nacije u smislu izgubljenih poreskih prihoda (ne dobitaka) i za preduzeća kojima trebaju investitori koji će im obezbediti kapital za proizvodnju robe i zapošljavanje. Znamo da ovo nije popularno razmišljanje u današnjoj klimi klasne borbe, ali je realnost.

Obzirom da će krajem ove godine Uran biti u ranoj fazi od sedam egzaktnih kvadrata sa Plutonom, bilo bi mudro pretpostaviti da će novi porezi koji tek treba da počnu da se primenjuju – biti ukinuti. Naravno, uvek treba da se nadamo promenama, da se nadamo da ćemo izbeći krah koji će se u suprotnom desiti na berzama. Ali sa Uranom i Plutonom, ne možemo da se setimo drugih geokosmičkih konstelacija koje se više odnose na ukidanje banaka i stampedo ka izlazu sa berzi i iz finansijskih institucija. Ali hajde da ne budemo potpuno negativni. Čuda se dešavaju i promene se odvijaju uvek kad god Uran pravi aspekte sa drugim planetama – pa tako i sa Plutonom. To sve zavisi od izbora, i namera koje stoje iza tih izbora. Da li je u pitanju lična moć (Pluton) ili kolektivna sloboda (Uran) ono što nas dovodi do ovih odluka?

Potrebno nam je više čudesa – ili bilo kakvo čudo - iz Vašingtona, i manje pritužbi, a sve to pre 1. januara 2013. U suprotnom ćemo saznati kako ćemo se osećati na kraju tog ciklusa. Litici se približavaju svi akcionari koji prate lidere koji su izgubljeni i koji ne znaju pravi put za ekonomiju, a previše su ponosni ili tvrdoglavi da to priznaju. Reči jesu važne, jer one mogu da inspirišu i daju nadu. Kao i brojevi, koji, ako ih dobro razumemo i ne manipulišemo njima zbog lične pristrasnosti, mogu osobu dovesti do ispravnih akcija koje imaju za posledicu rast i razvoj.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD