Tel: (+381) 11.267.0711, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Kurs: Vitalnost, zdravlje i sinteza natalnog horoskopa Zdravlje i bolest žive u jednom horoskopu kao suprotni principi, kao stvar uzroka i posledice koji se mešaju. Bolesti nastaju kao rezultat nekadašnjih akcija, zato što Mars (naše akcije) vremenom postaje Saturn (karma, posledica naših akcija). Ovaj dvomesečni kurs počinje 11.05. i održavaće se svake srede od 19h u online varijanti.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Inicijacije Venere 2022 U prodaji je nova knjiga „Inicijacije Venere 2022“ od autorke Ivane Šaljić. Knjiga je zamišljena kao vodič za Veneru i osvetljava nam sva važna mesta inicijacije za prevazilaženje toka inercije i instaliranja višeg kvaliteta naše Venere. Zato je važno da razumemo kako se Venera oseća u svakom znaku, kako izgleda njena priča ako je živi po inerciji i kako može da izgleda kada podigne energiju i kada je u balansu.
» prikaži celu vest
Astrološki kalendar za 2022. godinu Astrološki kalendar, vaš jedinstveni vodič za 2022. je u prodaji! Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu manifestacije, obilja i kreiranja novih uverenja na najbolji način, a Astrološki kalendar će nam pokazati koje su to sve važne tačke koje se aktiviraju u predstojećoj godini.
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Od 25. januara. do 01. februara 2021.

Prošle nedelje ušli smo u sunčev znak Vodolija (19. januara u Evropi i Americi, 20. januara u Aziji i Tihom okeanu). Vodolijom vlada planeta Uran. I planeta i znak odnose se na promene i nepredvidivo, neočekivano ponašanje, bilo na tržištu ili kod ljudi. Što se tiče tržišta kapitala, cenovna aktivnost ima tendenciju da bude nestalna, sa mnogim slučajevima u prošlosti gde su zabeleženi iznenadni i nagli padovi, čak i nakon novih višemesečnih ili postignutih apsolutnih vrednosti.

Od svih sunčevih znakova, Vodolija je možda najizazovniji za predviđanje trenda tržišta. Ove godine izazov može biti dodatno uvećan, jer je Uran kvadriran Saturnom i pod čitavom serijom teških aspekata sa drugim planetama. Povrh toga sledeće nedelje Merkur okreće retrogradno u Vodoliji, što je još jedan tipično izazovan period za brokere zbog nepredvidivosti. Poruka je da treba biti spretan i ne previše vezan za bilo šta. 

Ako obratimo pažnju na brojne aspekte u toku ove nedelje, otkrivamo da će se Sunce pridružiti Saturnu (24. januara) i Jupiteru (29. januara). Takođe će formirati kvadrat ka Uranu i Marsu (26. januara i 1. februara). Središnja tačka tog kvadrata je 28. januar, na dan kada je Venera u konjunkciji sa Plutonom. Dva dana kasnije, Merkur kreće retrogradno. Tokom ovog perioda postoji veoma izražena opasnost promene psihologije investitora, pa će brokeri morati da budu vrlo oprezni. Ovo može biti vrlo nepredvidivo i nestabilno tržište sa velikim oscilacijama cena u vrlo kratkim vremenskim periodima. 

Napetost tokom ove nedelje dodatno pojačava pun Mesec u Lavu 28. januara, u vreme kada je Sunce u zagrljaju Jupitera, a Venera Plutona. Budući da je Jupiter planeta preterivanja, još uvek u teškom aspektu sa Uranom, može se uočiti zašto su uskoro moguće veoma velike promene cena. Sa Venerom u vezi sa Plutonom u Jarcu, uzrok može biti sukob svetskih lidera oko novčanih pitanja: porezi su plutonska stvar jer predstavljaju pročišćavanje imovine. Venera predstavlja nečiju imovinu i želju da se ta imovina osigura. Iako su u konjunkciji, vladaju suprotnim znacima (Bik i Škorpija), a samim tim je i veća verovatnoća sukoba oko toga ko šta poseduje i ko više ili manje zaslužuje. Ali, Pluton se takođe odnosi na pitanja poput opoziva ili kazne. Venera i Pluton su u Jarcu, što je znak koji zahteva odgovornost i naknadne posledice. Sve se to dešava u trenutku kada novi američki predsednik poziva na jedinstvo i isceljenje. Pluton može biti kosmički posrednik u isceljenju. Ipak, to takođe može ukazati na osvetu i pretpostavljam da ćemo ove nedelje čuti snažne argumente sa obe strane o opozivu, porezima, a možda čak i obeštećenju, sa naglaskom na jedinstvo kojim bi se sve to pokušalo da poveže.

U Americi je novi dan, pa postoji i osećaj nade. Ali realno, Univerzum sugeriše da se još uvek nije sve stabilizovalo, bilo politički ili u vezi zdravstvene krize. Pa ipak, Univerzum takođe nudi šansu da na proleće kolektivno odahnemo i osetimo olakšanje od tegoba iz 2020. godine koje zaista počinju da blede. U vreme prolećne ravnodnevnice Jupiter je u usponu u Vodoliji (20. marta) u Vašingtonu, D.C. Jupiter voli ispade i zabavu. Naša procena ostaje da će pandemija početi da se povlači do maja kada tranzitni Neptun počne da se odvaja iz opozicije ka super naelektrisanim stepenima Device 15-19, gde se 1965-1966 odvijala konjunkcija Urana i Plutona. Ako se to ne desi tada, onda bi COVID mogao da potraje do 2024-2025. 

Ali, sa Jupiterom u Vodoliji na Asc ovog proleća u glavnom gradu države, a s obzirom na to da Jupiter u Vodoliji ima jaku tendenciju ka optimizmu, mora postojati neki razlog za to. Ova dva aspekta zajedno takođe me navode da budem optimista za period od marta do juna.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD