Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Karmička astrologija Mundana astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Seminar: Magnet Srca Na ovom seminaru se polaznici obučavaju da preko natalnog horoskopa imaju uvid u nasleđenu energetsku strukturu. Seminar je organizovan tako da kroz lično iskustvo svaki polaznik može prepoznati zakonitosti svojih energetskih centara kao i tehnike isceljivanja. U nedelju, 29. septembra od 16h do 20h, dr Lea Imširagić će održati predavanje iz modula Energetska Astrologija, a ovaj seminar će biti predviđen za rad na 4. čakri, ili tj Mesecu. Moguće je i online pohađanje.
» prikaži celu vest
Seminar: Tehnologija svesti Meseca Tokom kursa Tehnologija Svesti praktikovaćemo određene vežbe koje će nam omogućiti da celu oblast Energetske Psihologije oživimo u svom svakodnevnom životu, u odnosima sa ljudima, ličnom odnosu prema poslu, finansijama, i pre svega prema sebi. Aleksandar Imširagić će održati seminar iz Tehnologije Svesti na temu 4. čakre ili tj Meseca, u nedelju 29. septembra od 12h do 15h. Moguće je i online pohađanje.
» prikaži celu vest
Predavanje: Superkomunikacija uz Energetsku Psihologiju "Možeš postati superwomen ili superman ako naučiš super-komunikaciju sa sobom jer baš od ove primarne svakodnevne komunikacije sa sobom nastaju svi drugi odnosi. Namera ove radionice je da podelim sa vama dar u vidu jednostavnih tehnika Energetske psihologije kojima možete da naučite da komunicirate sa najinteligentnijim delom svog Uma - sa svojim telom. Jer vi zaslužujete da koristite svoj prirodni dar - da naučite svoju energiju da radi za vas." Dr Lea Imširagić će održati predavanje "Superkomunikacija uz Energetsku Psihologiju" u hotelu Tulip Inn Putnik, 20.09. u 19h.
» prikaži celu vest
Predavanje i promocija knjige: Anđeli Zodijaka Svi imamo određenu svetlosnu prirodu, što je u suštini priroda naše Svesti, jer Svetlost predstavlja kvalitet Svesti. I svako od nas ima svoju energetsku strukturu, odnosno svoj energetski zapis kojim privlači sve događaje u svom životu. Čovek je spoj Neba i Zemlje i predstavlja energetsku matricukoja nosi čitav niz svih njegovih sećanja. Aleksandar Imširagić će održati javno predavanje o Anđelima Zodijaka uz istovremeno predstavljanje istoimene knjige, u hotelu Tulip Inn Putnik.
» prikaži celu vest
Kurs: Anđeli Zodijaka “Radost je emocija koju stvara svetlost. Svi astrološki pokazatelji koji opisuju inerciju bića u natusu, govoreći o njegovim nesvesnim potrebama – što ukaz sudbine jeste – dobijaju svoj smisao i srećan ishod onda kada su prožeti svetlošću. Svetlost je inteligentna sama po sebi, a osnovna jedinica inteligencije svetla jeste Anđeo”. Sedmomesečni kurs Anđeli Zodijaka počinje u subotu, 28. septrembra od 12h do 19h na Kepler Institutu. Moguće je pohađati i online.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti
Hronike neba

21. do 27. maj 2012

Ovu sedmicu će obojiti veoma snažna energija eklipse, pomračenja Sunca, koja se dešava već prvog dana sedmice, na nultom stepenu znaka Blizanaca, a koja, zbog posebe prirode ovog stepena koji simboliše sam početak, najavljuje vrlo specifičnih sedam dana (ali i period od šest meseci koliko uticaj eklipse traje) tokom kojih će doći do neslućenih obrta, novih početaka, novih dogovora, novih znanja koja mogu biti od velike važnosti za celo čovečanstvo. Samim prelaskom Sunca u znak Blizanaca otpočinje period kada komunikacija, učenje, saobraćaj, reč u bilo kom obliku postaju značajno snažniji i važniji, pa je za očekivati da svi budemo komunikativniji, inspirisaniji na pisanje, učenje, razgovore, kretanje, a uz eklipsu na nultom stepenu ovog detinjastog, radoznalog, inteligentnog znaka koji simboliše čoveka u svojoj osnovi, za očekivati je da dođe do bitnih, krucijalnih promena i prodora upravo u toj simbolici.

Eklipsa predstavlja širom otvorenu nebesku kapiju kroz koju daleko intenzivnije i direktnije ulazi transformišuća energija koja će u slučaju nultog stepena Blizanaca uticati na sve nas jer Blizanci jesu čovek, i zahtevati da promenimo postulate na kojima zasnivamo svoje mišljenje koje kreira opštu stvarnost. No, treba umeti primiti tu intenzivnu energiju, provesti je kroz sebe i izbalansirati. Retki su oni koji to s lakoćom mogu, pa se stoga eklipsa često izražava kroz dramatične događaje koji nisu ništa drugo nego vapaj za promenom. Ova eklipsa će iznedriti s jedne strane mnoštvo „pomračenih umova“ koji mogu doneti problematične odluke, kao i problematične kontakte, probleme u saobraćaju, ali i znanje i otkriće koje može imati negativan uticaj na širem nivou. Merkur kao dispozitor eklipse definiše dodatno prirodu ovog fenomena, pa položen u Biku i konjunkciji sa Jupiterom na Kapulusu (Persej) doneće promenu na nivou sistema vrednosti, materije, novca, ali i mogućnost da nepoštenost u sticanju materije i zgrtanje novca, inflacija obeleže naredni period, pri čemu važnu ulogu mogu imati ljudi poput Perseja – grubi, primitivne seksualne energije, a koji imaju uticaj na veliki broj ljudi.

Istovremeno sa konjunkcijom Merkura i Jupitera (utorak) odigrava se i kvadrat Sunca i Neptuna iz Riba, što jasno upučuje na laži, mahinacije, tajne, ogroman novac ali i neslućene prevare u koje mogu biti uključeni čelni ljudi.

No, iz drugog ugla posmatrano, eklipsa će doneti i prodore na mentalnom nivou, sjajna otkrića i izume jer u pitanju je vazdušni, mentalni znak kojim vlada pametni Merkur. Ovo potvrđuje i sekstil koji će Sunce formirati sa Uranom naredne sedmice, zajedno sa Merkurom koji već u četvrtak prelazi u Blizance. No, pre te pefekcije najpre će i on napraviti kvadrat sa Neptunom (petak) pa svakako ove sedmice treba uzeti s rezervom sve što čujemo, voditi računa o izrečenom jer je velika verovatnoća da ne budemo ispravno shvaćeni. Kako je Merkur veoma brz, to lako možemo biti brzo i prevareni, pre nego što shvatimo uopšte šta se desilo. Teba biti obazriv u saobraćaju, posebno izbegavati konzumiranje alkohola, kao i u trgovini, posebno telefonima, tehnikom, automobilima, jer sigurno nećemo videti određeni nedostatak ili manu. Treba računati i na propuste u učenju, na ispitima, ali i na prepisivanje i manipulacije.

Venerica svojim retrogranim hodom nastavlja da vraća na staro, da stvara probleme na u emotivnim odnosima, ali i da donosi šanse da se stare greške isprave. Kao dispozitor Jupitera može umanjiti svaku vrednost, može se na novac čekati, u najmanju ruku ostvariti dobit iz dva puta, a kako i dalje tranzitira preko zvezda iz Oriona, naglašava važnost i uticaj borbenih žena, posebno krajem sedmice kada će se vratiti do zvezde Blatriks (levo rame Oriona) ukazujući na važnu ulogu osobe koja je pomoćnik neke uticajnije. No, ovo može biti i svaka povreda levog ramena, na šta upućuje i istovremena pozicija Venera na Kapeli, zvezdi iz Kočijaša koja predstavlja levo rame kočijaša. Kako je reč o znaku Blizanaca i Kočijašu, to je opet naglašena priča saobraćaja, ali i svake povrede u saobraćaju, što može potvrditi i Mars kao primarni malefik svojom pozicijom na stepenu egzaltacije Merkura. Sa Merkurom u Blizancima koji aplicira u sekstil sa Uranom i sa Marsom na egzaltaciji Merkura mnogi će poželeti da se oprobaju u brzoj vožnji, a mnogi mogu biti i povređeni, posebno u predelu levog ramena.

No, Kapela je zvezda koja nagoveštava i počasti, koja daje sklonost učenju i istraživanju, kao i javnu poziciju od poverenja, a kako Venera dispozituje Jupitera, to evo počasti koja stiže sa zakašnjenjem, iz drugog puta, evo položenog ispita iz drugog puta, kao i opravdanog poverenja iz drugog puta...

*

Ove sedmice glavne uloge i dalje imaju oni sa retrogradnom Venerom, posebno u vezi sa Jupiterom ili Merkurom. Aktiviraće se i oni koji imaju vezu Merkura i Jupitera, kao i Merkura ili Sunca sa Neptunom. Posebno će biti prozvani oni sa planetama na početnim stepenovima znaka Blizanaca koji će dobiti svojih pet minuta da odigraju glavnu rolu svog života.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD