Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Webinar: Tehnologija Svesti Urana Tri nivoa svesti, Kopče astralnog i eteričnog sveta, Univerzalni provodnik, Povezivanje uma i tela, Mentalni provodnik, Proces oživljavanja mentalnog tela, Otkrivanje sopstvenog simbola - samo su neke od tema o kojima će biti reči na webinaru Tehnologije Svesti Urana koji će se održati u subotu 11.04. od 12h do 15h.
» prikaži celu vest
Webinar: Buđenje U subotu 11. aprila, dr Lea Imširagić će održati webinar Energetske Astrologije Urana, sa početkom od 17h. Ovaj put učimo igru transformacije i oživljavamo biće Urana. Webinar će vam omogućiti da osvestite svoju vezu sa Univerzumom (na svoj lični način), da prepoznate i razvežete obrasce koje ponavljate, kao i navike u kojima ste zaglavljeni, da se oslobodite povećane mentalne napetosti i ubrzanosti i da naučite da disanjem kroz 8. čakru dovodete svoj nervni sistem u balans, kao i svoj odnos sa vremenom.
» prikaži celu vest
Kurs: Rektifikacija i elekciona astrologija U petak, 03. aprila od 18h počinje online četvoronedeljni kurs iz Rektifikacije natalnog horoskopa i Elekcione astrologije. Ovaj kurs je namenjen svima koji imaju osnovno astrološko predznanje ali žele da izračunaju tačno vreme svog rođenja, kao i da usvoje sistem izračunavanja tačnog vremena rođenja klijenta i takođe onima koji žele da otkriju veštinu pravilnog odabira trenutka za započinjanje znaćajnih životnih projekata (poslovi, venčanja, selidbe, itd...).
» prikaži celu vest
Full Moon Project Radionica „Inspiracija“ Pozivamo vas na novu Full Moon Project Radionicu „Inspiracija“ koja će se održati u sredu, 8. aprila 2020. godine. Sam znak Vage u kojem se odigrava ovaj Pun Mesec govori o ravnotežu koju je izuzetno važno uspostaviti na nivou svog tela, dovodeći unutar sebe sve strahove predaka u jedno stanje mira. Ova radionica će biti online i trajaće od 19.00h do 20.30h.
» prikaži celu vest
Astrološki Kalendar za 2020. godinu Nedavno je izašao novi astrološki kalendar za 2020. godinu. Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu aktiviranja Viših Stanja Svesti na najbolji način, a Astro Kalendar će nam pokazati koje su to predivne tačke u 2020. godini i kako najbolje možemo da iskoristimo potencijal ove divne godine koja je pred nama!
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

21. do 27. maj 2012

Ovu sedmicu će obojiti veoma snažna energija eklipse, pomračenja Sunca, koja se dešava već prvog dana sedmice, na nultom stepenu znaka Blizanaca, a koja, zbog posebe prirode ovog stepena koji simboliše sam početak, najavljuje vrlo specifičnih sedam dana (ali i period od šest meseci koliko uticaj eklipse traje) tokom kojih će doći do neslućenih obrta, novih početaka, novih dogovora, novih znanja koja mogu biti od velike važnosti za celo čovečanstvo. Samim prelaskom Sunca u znak Blizanaca otpočinje period kada komunikacija, učenje, saobraćaj, reč u bilo kom obliku postaju značajno snažniji i važniji, pa je za očekivati da svi budemo komunikativniji, inspirisaniji na pisanje, učenje, razgovore, kretanje, a uz eklipsu na nultom stepenu ovog detinjastog, radoznalog, inteligentnog znaka koji simboliše čoveka u svojoj osnovi, za očekivati je da dođe do bitnih, krucijalnih promena i prodora upravo u toj simbolici.

Eklipsa predstavlja širom otvorenu nebesku kapiju kroz koju daleko intenzivnije i direktnije ulazi transformišuća energija koja će u slučaju nultog stepena Blizanaca uticati na sve nas jer Blizanci jesu čovek, i zahtevati da promenimo postulate na kojima zasnivamo svoje mišljenje koje kreira opštu stvarnost. No, treba umeti primiti tu intenzivnu energiju, provesti je kroz sebe i izbalansirati. Retki su oni koji to s lakoćom mogu, pa se stoga eklipsa često izražava kroz dramatične događaje koji nisu ništa drugo nego vapaj za promenom. Ova eklipsa će iznedriti s jedne strane mnoštvo „pomračenih umova“ koji mogu doneti problematične odluke, kao i problematične kontakte, probleme u saobraćaju, ali i znanje i otkriće koje može imati negativan uticaj na širem nivou. Merkur kao dispozitor eklipse definiše dodatno prirodu ovog fenomena, pa položen u Biku i konjunkciji sa Jupiterom na Kapulusu (Persej) doneće promenu na nivou sistema vrednosti, materije, novca, ali i mogućnost da nepoštenost u sticanju materije i zgrtanje novca, inflacija obeleže naredni period, pri čemu važnu ulogu mogu imati ljudi poput Perseja – grubi, primitivne seksualne energije, a koji imaju uticaj na veliki broj ljudi.

Istovremeno sa konjunkcijom Merkura i Jupitera (utorak) odigrava se i kvadrat Sunca i Neptuna iz Riba, što jasno upučuje na laži, mahinacije, tajne, ogroman novac ali i neslućene prevare u koje mogu biti uključeni čelni ljudi.

No, iz drugog ugla posmatrano, eklipsa će doneti i prodore na mentalnom nivou, sjajna otkrića i izume jer u pitanju je vazdušni, mentalni znak kojim vlada pametni Merkur. Ovo potvrđuje i sekstil koji će Sunce formirati sa Uranom naredne sedmice, zajedno sa Merkurom koji već u četvrtak prelazi u Blizance. No, pre te pefekcije najpre će i on napraviti kvadrat sa Neptunom (petak) pa svakako ove sedmice treba uzeti s rezervom sve što čujemo, voditi računa o izrečenom jer je velika verovatnoća da ne budemo ispravno shvaćeni. Kako je Merkur veoma brz, to lako možemo biti brzo i prevareni, pre nego što shvatimo uopšte šta se desilo. Teba biti obazriv u saobraćaju, posebno izbegavati konzumiranje alkohola, kao i u trgovini, posebno telefonima, tehnikom, automobilima, jer sigurno nećemo videti određeni nedostatak ili manu. Treba računati i na propuste u učenju, na ispitima, ali i na prepisivanje i manipulacije.

Venerica svojim retrogranim hodom nastavlja da vraća na staro, da stvara probleme na u emotivnim odnosima, ali i da donosi šanse da se stare greške isprave. Kao dispozitor Jupitera može umanjiti svaku vrednost, može se na novac čekati, u najmanju ruku ostvariti dobit iz dva puta, a kako i dalje tranzitira preko zvezda iz Oriona, naglašava važnost i uticaj borbenih žena, posebno krajem sedmice kada će se vratiti do zvezde Blatriks (levo rame Oriona) ukazujući na važnu ulogu osobe koja je pomoćnik neke uticajnije. No, ovo može biti i svaka povreda levog ramena, na šta upućuje i istovremena pozicija Venera na Kapeli, zvezdi iz Kočijaša koja predstavlja levo rame kočijaša. Kako je reč o znaku Blizanaca i Kočijašu, to je opet naglašena priča saobraćaja, ali i svake povrede u saobraćaju, što može potvrditi i Mars kao primarni malefik svojom pozicijom na stepenu egzaltacije Merkura. Sa Merkurom u Blizancima koji aplicira u sekstil sa Uranom i sa Marsom na egzaltaciji Merkura mnogi će poželeti da se oprobaju u brzoj vožnji, a mnogi mogu biti i povređeni, posebno u predelu levog ramena.

No, Kapela je zvezda koja nagoveštava i počasti, koja daje sklonost učenju i istraživanju, kao i javnu poziciju od poverenja, a kako Venera dispozituje Jupitera, to evo počasti koja stiže sa zakašnjenjem, iz drugog puta, evo položenog ispita iz drugog puta, kao i opravdanog poverenja iz drugog puta...

*

Ove sedmice glavne uloge i dalje imaju oni sa retrogradnom Venerom, posebno u vezi sa Jupiterom ili Merkurom. Aktiviraće se i oni koji imaju vezu Merkura i Jupitera, kao i Merkura ili Sunca sa Neptunom. Posebno će biti prozvani oni sa planetama na početnim stepenovima znaka Blizanaca koji će dobiti svojih pet minuta da odigraju glavnu rolu svog života.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD