Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Kurs: Karmička Astrologija Budućih Života Od 21. novembra na Kepler Institutu počinje šestonedeljni kurs iz Karmičke Astrologije Budućih Života. Neke od tema ovog kursa su Petlje Budućeg Života, Otvaranje Budućeg sećanja, Duša Budućeg života, Lice Buduće inkarnacije, Hiron – Kosmička Duša i Lanac Budućih inkarnacija. Kurs se može pohađati redovno ili online.
» prikaži celu vest
Kurs: Psihološki profil, ljubav i brak u natalnom horoskopu Na Kepler Institutu, 26. novembra će početi dvomesečni kurs iz natalne astrologije. Na ovom kursu će se, kroz izučavanje astroloških serija, učiti o slikama odnosa različitih planeta, kuća i znakova koji nam govore o predispozicijama u ljubavi, zatim braku, periodu koji povezuje ljubavnu vezu i stupanje u brak, a pre svega toga – psihološkom profilu natusa. Moguće je i online pohađanje.
» prikaži celu vest
Dvodnevna radionica: Isceljenje Unutrašnjeg Deteta Da li ste spremni za duhovnu avanturu kroz isceljivanje i duboku integraciju? Pridružite nam se u dubokom i moćnom vikendu radosti, isceljenja i ličnog rasta uz pomoć neverovatnih Wild Earth Animal esencija i njihovog tvorca, šamana Danijela Mejpla (Daniel Mapel) iz Virdžinije koji živi sa životinjama u šumi i komunicira sa njima. Njegov rad je dobio međunarodno priznanje za svoju originalnost i sposobnost da na licu mesta pravi izuzetne promene.
» prikaži celu vest
Predavanja u Kini Od 22. novembra do 24. novembra 2019. godine, održava se prva Međunarodna Astrološka Konferencija u Pekingu, Kini. Tom prilikom, Aleksandar i Lea Imširagić će po prvi put držati predkonferencijske seminare 21. novembra 2019. godine.
» prikaži celu vest
Full Moon Project - Usklađenost Pozivamo vas na novu Full Moon Project Radionicu „Usklađenost“ koja će se održati u utorak, 12. novembra s početkom od 19h, u hotelu Tulip Inn Putnik. Ovaj Pun Mesec radi na usklađenosti ta dva dela kod nas i u okviru njega, otkrivamo svoju viziju koja je dovoljno prihvaćena na polju naše energije da možemo da je ostvarimo.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

21. do 27. maj 2012

Ovu sedmicu će obojiti veoma snažna energija eklipse, pomračenja Sunca, koja se dešava već prvog dana sedmice, na nultom stepenu znaka Blizanaca, a koja, zbog posebe prirode ovog stepena koji simboliše sam početak, najavljuje vrlo specifičnih sedam dana (ali i period od šest meseci koliko uticaj eklipse traje) tokom kojih će doći do neslućenih obrta, novih početaka, novih dogovora, novih znanja koja mogu biti od velike važnosti za celo čovečanstvo. Samim prelaskom Sunca u znak Blizanaca otpočinje period kada komunikacija, učenje, saobraćaj, reč u bilo kom obliku postaju značajno snažniji i važniji, pa je za očekivati da svi budemo komunikativniji, inspirisaniji na pisanje, učenje, razgovore, kretanje, a uz eklipsu na nultom stepenu ovog detinjastog, radoznalog, inteligentnog znaka koji simboliše čoveka u svojoj osnovi, za očekivati je da dođe do bitnih, krucijalnih promena i prodora upravo u toj simbolici.

Eklipsa predstavlja širom otvorenu nebesku kapiju kroz koju daleko intenzivnije i direktnije ulazi transformišuća energija koja će u slučaju nultog stepena Blizanaca uticati na sve nas jer Blizanci jesu čovek, i zahtevati da promenimo postulate na kojima zasnivamo svoje mišljenje koje kreira opštu stvarnost. No, treba umeti primiti tu intenzivnu energiju, provesti je kroz sebe i izbalansirati. Retki su oni koji to s lakoćom mogu, pa se stoga eklipsa često izražava kroz dramatične događaje koji nisu ništa drugo nego vapaj za promenom. Ova eklipsa će iznedriti s jedne strane mnoštvo „pomračenih umova“ koji mogu doneti problematične odluke, kao i problematične kontakte, probleme u saobraćaju, ali i znanje i otkriće koje može imati negativan uticaj na širem nivou. Merkur kao dispozitor eklipse definiše dodatno prirodu ovog fenomena, pa položen u Biku i konjunkciji sa Jupiterom na Kapulusu (Persej) doneće promenu na nivou sistema vrednosti, materije, novca, ali i mogućnost da nepoštenost u sticanju materije i zgrtanje novca, inflacija obeleže naredni period, pri čemu važnu ulogu mogu imati ljudi poput Perseja – grubi, primitivne seksualne energije, a koji imaju uticaj na veliki broj ljudi.

Istovremeno sa konjunkcijom Merkura i Jupitera (utorak) odigrava se i kvadrat Sunca i Neptuna iz Riba, što jasno upučuje na laži, mahinacije, tajne, ogroman novac ali i neslućene prevare u koje mogu biti uključeni čelni ljudi.

No, iz drugog ugla posmatrano, eklipsa će doneti i prodore na mentalnom nivou, sjajna otkrića i izume jer u pitanju je vazdušni, mentalni znak kojim vlada pametni Merkur. Ovo potvrđuje i sekstil koji će Sunce formirati sa Uranom naredne sedmice, zajedno sa Merkurom koji već u četvrtak prelazi u Blizance. No, pre te pefekcije najpre će i on napraviti kvadrat sa Neptunom (petak) pa svakako ove sedmice treba uzeti s rezervom sve što čujemo, voditi računa o izrečenom jer je velika verovatnoća da ne budemo ispravno shvaćeni. Kako je Merkur veoma brz, to lako možemo biti brzo i prevareni, pre nego što shvatimo uopšte šta se desilo. Teba biti obazriv u saobraćaju, posebno izbegavati konzumiranje alkohola, kao i u trgovini, posebno telefonima, tehnikom, automobilima, jer sigurno nećemo videti određeni nedostatak ili manu. Treba računati i na propuste u učenju, na ispitima, ali i na prepisivanje i manipulacije.

Venerica svojim retrogranim hodom nastavlja da vraća na staro, da stvara probleme na u emotivnim odnosima, ali i da donosi šanse da se stare greške isprave. Kao dispozitor Jupitera može umanjiti svaku vrednost, može se na novac čekati, u najmanju ruku ostvariti dobit iz dva puta, a kako i dalje tranzitira preko zvezda iz Oriona, naglašava važnost i uticaj borbenih žena, posebno krajem sedmice kada će se vratiti do zvezde Blatriks (levo rame Oriona) ukazujući na važnu ulogu osobe koja je pomoćnik neke uticajnije. No, ovo može biti i svaka povreda levog ramena, na šta upućuje i istovremena pozicija Venera na Kapeli, zvezdi iz Kočijaša koja predstavlja levo rame kočijaša. Kako je reč o znaku Blizanaca i Kočijašu, to je opet naglašena priča saobraćaja, ali i svake povrede u saobraćaju, što može potvrditi i Mars kao primarni malefik svojom pozicijom na stepenu egzaltacije Merkura. Sa Merkurom u Blizancima koji aplicira u sekstil sa Uranom i sa Marsom na egzaltaciji Merkura mnogi će poželeti da se oprobaju u brzoj vožnji, a mnogi mogu biti i povređeni, posebno u predelu levog ramena.

No, Kapela je zvezda koja nagoveštava i počasti, koja daje sklonost učenju i istraživanju, kao i javnu poziciju od poverenja, a kako Venera dispozituje Jupitera, to evo počasti koja stiže sa zakašnjenjem, iz drugog puta, evo položenog ispita iz drugog puta, kao i opravdanog poverenja iz drugog puta...

*

Ove sedmice glavne uloge i dalje imaju oni sa retrogradnom Venerom, posebno u vezi sa Jupiterom ili Merkurom. Aktiviraće se i oni koji imaju vezu Merkura i Jupitera, kao i Merkura ili Sunca sa Neptunom. Posebno će biti prozvani oni sa planetama na početnim stepenovima znaka Blizanaca koji će dobiti svojih pet minuta da odigraju glavnu rolu svog života.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD