Tel: (+381) 11.267.0711, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Kurs: Vitalnost, zdravlje i sinteza natalnog horoskopa Zdravlje i bolest žive u jednom horoskopu kao suprotni principi, kao stvar uzroka i posledice koji se mešaju. Bolesti nastaju kao rezultat nekadašnjih akcija, zato što Mars (naše akcije) vremenom postaje Saturn (karma, posledica naših akcija). Ovaj dvomesečni kurs počinje 11.05. i održavaće se svake srede od 19h u online varijanti.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Inicijacije Venere 2022 U prodaji je nova knjiga „Inicijacije Venere 2022“ od autorke Ivane Šaljić. Knjiga je zamišljena kao vodič za Veneru i osvetljava nam sva važna mesta inicijacije za prevazilaženje toka inercije i instaliranja višeg kvaliteta naše Venere. Zato je važno da razumemo kako se Venera oseća u svakom znaku, kako izgleda njena priča ako je živi po inerciji i kako može da izgleda kada podigne energiju i kada je u balansu.
» prikaži celu vest
Astrološki kalendar za 2022. godinu Astrološki kalendar, vaš jedinstveni vodič za 2022. je u prodaji! Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu manifestacije, obilja i kreiranja novih uverenja na najbolji način, a Astrološki kalendar će nam pokazati koje su to sve važne tačke koje se aktiviraju u predstojećoj godini.
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Od 11.01. do 18.01.2021.

Već sam ranije to pominjao i evo reći ću još jednom. Niko ne može neozleđen uteći teškom tranzitu Plutona, čak ni predsednik Sjedinjenih Država, kojeg neki smatraju najvećim majstorom za političko izmicanje ikada. Ne više. Prošle nedelje prešao je granicu sa koje nema povratka, zbog čega mu Amerikanci ili svet verovatno neće oprostiti i zbog čega mu istoričari verovatno neće biti naklonjeni. Teško je ugrozio svoje zaveštanje (Pluton u Jarcu u opoziciji sa natalnim Saturnom), a da ne pominjemo ogorčenje i razočaranje mnogih pristalica koje su mu ukazale poverenje (Neptun mu je u kvadratu sa Suncem i Mesecom). Zaista je zapanjujuće. Ovo je i slika tranzitnog Jupitera i Saturna u kvadratu sa Uranom. Međurastojanje je tokom januara 2021. Evo nas sada tu.

Međutim, i ovde postoje pozitivne naznake, kako na mundanom nivou tako i u Univerzumu. Ustav Sjedinjenih Država se održao (Saturn u Vagi), čuvajući demokratske principe Republike za koju je stvoren. Ovi nedavni događaji takođe potvrđuju da je karta osnivanja Sjedinjenih Država izrađena da traje kako bi izdržala različite žestoke sile koje bi nastojale da potkopaju ovu naciju tokom vremena u kojem se teški aspekti ka karti osnivanja podudaraju sa naporima da se ospori, što bi moglo biti u toku, 2020-2023. Ovako izgleda početak povratka Plutona na natalnu poziciju. Možda nije gotovo.

Uprkos pobuni koju je prošle nedelje podstakao sam predsednik, a izveli su je ekstremisti koji ne zastupaju vrednosti većine Trampovih pristalica i koji ne podržavaju obmanjujući savet Rudija Điulianija (Trampovog advokata) da demonstranti sprovedu „direktno sučeljavanje“, berze Sjedinjenih Država i nekoliko drugih država porasle su do novih višegodišnjih ili apsolutnih vrhunaca. Zapravo je ovo vredno pažnje, u pozadini razvoja političke nestabilnosti. Ali tržišta kapitala gledaju unapred, a investitori veruju da će ovi događaji biti kratkog veka.

Ali da li će biti kratkog veka? I koliko bi dugo mogla da traje ova eksplozija maksimuma ​​globalnih indeksa kapitala? S obzirom na to da dolazeća Bajdenova administracija planira donošenje dodatnih stimulativnih paketa, to bi moglo potrajati prilično dugo, možda čak do vremena kada planovi iste administracije za povećanje poreza ne počnu da krune korporativnu dobit i na kraju dovedu do usporavanja potrošačke potrošnje i rasta nezaposlenosti. Moguće da do obrta dođe i mnogo ranije. Mnoštvo moćnih tranzita Urana sledi u naredne dve nedelje.

Na drugim tržištima, Bitcoin je premašio $40.000, u korelaciji sa Uranom u Biku koga će kvadrirati Jupiter u Vodoliji. Zlato je dostiglo novi višednevni maksimum, testirajući $1960, a Srebro novi četvoromesečni maksimum, kada je testirano $28.00, oba 6. januara kada je Mars ušao u Bika. Međutim, obojica su teško pala u petak. Iznenađujući preokreti poput ovog velikog, neočekivanog kretanja cena takođe su karakteristike Urana koji ulazi u aspektni orbis.

KRATKOROČNA GEOKOSMIKA

Ali, veći vatromet (barem u Univerzumu) započinje ove nedelje i trajaće do kraja meseca. Podrazumeva Uran koji se okreće direktno, Jupiterov kvadrat ka Uranu, Mars u konjunkciji sa Uranom i u kvadratu sa Jupiterom, Sunce u konjunkciji sa Jupiterom i Saturnom i svi kvadriraju Uran. Istorijski gledano, teški aspekti koji uključuju Mars (akcija), Jupiter (preterivanje) i Uran (kršenje bilo čega što se očekuje) u korelaciji su sa velikim oscilacijama cena na finansijskim tržištima. To može biti period euforije ili histerije, uzbuđenja ili panike. To je verovatno najmoćniji geokosmički vremenski period tokom 2021. godine.

Pripremite se. To može biti životna prilika za brokere: maksimalan profit uz minimalnu izloženost tržištu. To takođe može biti najveći strah brokera ili menjača: maksimalan rizik koji dovodi do neočekivanih gubitaka usled nesposobnosti ili nespremnosti da dovoljno brzo reaguju na iznenadne događaje.

DUGOROČNA RAZMIŠLJANJA

Ako gospodin Tramp nije pronašao način da nadjača u svetu u kojem zapravo živimo, nejgova je krivica. Njegov autsajderski čin je presudan u tome, ali i nedostatak političke kalkulacije, discipline i strpljenja. Gospodin Tramp igra igru dame. Ovo je partija šaha. Njegov tesan gubitak na Izbornom kolegijumu trebalo bi da ga pogodi, jer pokazuje koliko bi ishod mogao biti drugačiji da je nekoliko stvari uradio drugačije - uključujući usvajanje saveta. Wall Street Journal, 6. januara 2021.

Šah mat! Prekoračenje ograničenja! To su slike povezane sa Velikim konjunkcijama 2020. godine i padajućim kvadratom Saturna i Urana 2021. godine, kako je izkazano u knjigama Prognoza 2020. i 2021. godine. Oba prikaza bila su u potpunom svetlu tokom prošlonedeljnog juriša na američki Kapitol ekstremističkih pristalica i pristalica nedokazanih izjava predsednika Trampa da su mu izbori pokradeni, pošto su on i oni krenuli da ukradu izbore od Joa Bidena. 

Na kraju, predsednikovi skriveni motivi i njegovo „prekoračenje granice“ bili su „matirani“ procesima unesenim u Ustav Sjedinjenih Država. Nema potrebe da se ponavljaju geokosmičke korelacije sa ovim događajima, jer su detaljno obrađene u nekoliko ovih tekstova i u poslednja tri izdanja knjige Prognoza.

Bila je to nemila nedelja i mogla bi uskoro da se negativno odrazi na svetska tržišta kapitala s obzirom na to da se u januaru dešavaju visokonaponski aspekti spoljnih planeta.

Molim vas da ove aktuelne aspekte Urana koristite za inspiraciju i inovacije. To je pozitivna povezanost Urana na ličnom nivou. Što se tiče tržišta, ono ima tendenciju da korespondira sa iznenadnim preokretima i nestabilnošću. Nije pogodno za kratkoročno trgovanje, osim ako ne govorimo možda o dnevnom trgovanju. Svaki oblik odlaganja da prenoći - bilo po pitanju tržišta ili u stavu - može biti opasno po nečije psihološko blagostanje. Budite spretni, fleksibilni i otvorenog uma i izbegavajte da se vežete za bilo šta što ide protiv vas.

Još jednom delim ovu mantru iz aplikacije „Calm“ sa svima: 

Budite srećni. 

Budite na sigurnom. 

Budite zdravi. 

Budite u miru.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD