Tel: 060.7673.192, 064.387.222.4, 011.267.31.92   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
MT seminar: Oslobađanjem do savršenih odnosa Da biste kreirali savršene odnose, potrebno je da otpustite sve ono što vas sputava na vašem putu do istih. Budući da je svaka osoba naše ogledalo, oslobađajući se svega što nam više ne služi, mi smo korak bliže do kreiranja savršenih odnosa. Webinar će održati dr Lea Imširagić u nedelju, 17. januara i trajaće od 14h do 17h.
» prikaži celu vest
Full Moon paket za 90 dana PRISUTNOST Aktiviraj sopstvene vrline prolazeći kroz svetlosne kapije FULL MOON radionica i osvesti kvalitete VIŠEG JA u svakodnevnom životu! Pozivamo te na nove tri Full Moon radionice u narednih 90 dana za razvoj PRISUTNOSTI kao posebnog kvaliteta prihvatanja sebe, a potom, na toj osnovi možeš graditi kvalitetniji i srećniji život!
» prikaži celu vest
Full Moon Project radionica "Mir" Pridruži nam se na prvoj Full Moon radionici u 2021. godini „MIR“ koju će održati Lea i Aleksandar Imširagić 28. januara od 19h do 20.30h, u formi live webinara.
» prikaži celu vest
Astrološki kalendar za 2021. godinu Astrološki kalendar, vaš jedinstveni vodič za 2021. je u prodaji! Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu hrabrosti i inspirativnih akcija na najbolji način, a Astrološki kalendar će nam pokazati koje su to sve važne tačke koje se aktiviraju u predstojećoj godini.
» prikaži celu vest
Online seminar: Vertikale Svesti U ponedeljak, 18. januara, Aleksandar Imširagić će održati posebno predavanje u formi online webinara Vertikale Svesti od 18.30h do 20h. Na ovom predavanju biće reči o tome kako se uspostavlja veza sa Vertikalom Vremena, kao i kako da naučite da odredite svoju ličnu, jedinstvenu Vertikalu Vremena. U pitanju je vrlo praktičan način rada i ukoliko ga praktikujemo u u jednom ciklusu od godinu dana, dobijamo mogućnost da živimo u skladu sa svojom kosmičkom prirodom, izraženom kroz Vertikale Vremena.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Od 11.01. do 18.01.2021.

Već sam ranije to pominjao i evo reći ću još jednom. Niko ne može neozleđen uteći teškom tranzitu Plutona, čak ni predsednik Sjedinjenih Država, kojeg neki smatraju najvećim majstorom za političko izmicanje ikada. Ne više. Prošle nedelje prešao je granicu sa koje nema povratka, zbog čega mu Amerikanci ili svet verovatno neće oprostiti i zbog čega mu istoričari verovatno neće biti naklonjeni. Teško je ugrozio svoje zaveštanje (Pluton u Jarcu u opoziciji sa natalnim Saturnom), a da ne pominjemo ogorčenje i razočaranje mnogih pristalica koje su mu ukazale poverenje (Neptun mu je u kvadratu sa Suncem i Mesecom). Zaista je zapanjujuće. Ovo je i slika tranzitnog Jupitera i Saturna u kvadratu sa Uranom. Međurastojanje je tokom januara 2021. Evo nas sada tu.

Međutim, i ovde postoje pozitivne naznake, kako na mundanom nivou tako i u Univerzumu. Ustav Sjedinjenih Država se održao (Saturn u Vagi), čuvajući demokratske principe Republike za koju je stvoren. Ovi nedavni događaji takođe potvrđuju da je karta osnivanja Sjedinjenih Država izrađena da traje kako bi izdržala različite žestoke sile koje bi nastojale da potkopaju ovu naciju tokom vremena u kojem se teški aspekti ka karti osnivanja podudaraju sa naporima da se ospori, što bi moglo biti u toku, 2020-2023. Ovako izgleda početak povratka Plutona na natalnu poziciju. Možda nije gotovo.

Uprkos pobuni koju je prošle nedelje podstakao sam predsednik, a izveli su je ekstremisti koji ne zastupaju vrednosti većine Trampovih pristalica i koji ne podržavaju obmanjujući savet Rudija Điulianija (Trampovog advokata) da demonstranti sprovedu „direktno sučeljavanje“, berze Sjedinjenih Država i nekoliko drugih država porasle su do novih višegodišnjih ili apsolutnih vrhunaca. Zapravo je ovo vredno pažnje, u pozadini razvoja političke nestabilnosti. Ali tržišta kapitala gledaju unapred, a investitori veruju da će ovi događaji biti kratkog veka.

Ali da li će biti kratkog veka? I koliko bi dugo mogla da traje ova eksplozija maksimuma ​​globalnih indeksa kapitala? S obzirom na to da dolazeća Bajdenova administracija planira donošenje dodatnih stimulativnih paketa, to bi moglo potrajati prilično dugo, možda čak do vremena kada planovi iste administracije za povećanje poreza ne počnu da krune korporativnu dobit i na kraju dovedu do usporavanja potrošačke potrošnje i rasta nezaposlenosti. Moguće da do obrta dođe i mnogo ranije. Mnoštvo moćnih tranzita Urana sledi u naredne dve nedelje.

Na drugim tržištima, Bitcoin je premašio $40.000, u korelaciji sa Uranom u Biku koga će kvadrirati Jupiter u Vodoliji. Zlato je dostiglo novi višednevni maksimum, testirajući $1960, a Srebro novi četvoromesečni maksimum, kada je testirano $28.00, oba 6. januara kada je Mars ušao u Bika. Međutim, obojica su teško pala u petak. Iznenađujući preokreti poput ovog velikog, neočekivanog kretanja cena takođe su karakteristike Urana koji ulazi u aspektni orbis.

KRATKOROČNA GEOKOSMIKA

Ali, veći vatromet (barem u Univerzumu) započinje ove nedelje i trajaće do kraja meseca. Podrazumeva Uran koji se okreće direktno, Jupiterov kvadrat ka Uranu, Mars u konjunkciji sa Uranom i u kvadratu sa Jupiterom, Sunce u konjunkciji sa Jupiterom i Saturnom i svi kvadriraju Uran. Istorijski gledano, teški aspekti koji uključuju Mars (akcija), Jupiter (preterivanje) i Uran (kršenje bilo čega što se očekuje) u korelaciji su sa velikim oscilacijama cena na finansijskim tržištima. To može biti period euforije ili histerije, uzbuđenja ili panike. To je verovatno najmoćniji geokosmički vremenski period tokom 2021. godine.

Pripremite se. To može biti životna prilika za brokere: maksimalan profit uz minimalnu izloženost tržištu. To takođe može biti najveći strah brokera ili menjača: maksimalan rizik koji dovodi do neočekivanih gubitaka usled nesposobnosti ili nespremnosti da dovoljno brzo reaguju na iznenadne događaje.

DUGOROČNA RAZMIŠLJANJA

Ako gospodin Tramp nije pronašao način da nadjača u svetu u kojem zapravo živimo, nejgova je krivica. Njegov autsajderski čin je presudan u tome, ali i nedostatak političke kalkulacije, discipline i strpljenja. Gospodin Tramp igra igru dame. Ovo je partija šaha. Njegov tesan gubitak na Izbornom kolegijumu trebalo bi da ga pogodi, jer pokazuje koliko bi ishod mogao biti drugačiji da je nekoliko stvari uradio drugačije - uključujući usvajanje saveta. Wall Street Journal, 6. januara 2021.

Šah mat! Prekoračenje ograničenja! To su slike povezane sa Velikim konjunkcijama 2020. godine i padajućim kvadratom Saturna i Urana 2021. godine, kako je izkazano u knjigama Prognoza 2020. i 2021. godine. Oba prikaza bila su u potpunom svetlu tokom prošlonedeljnog juriša na američki Kapitol ekstremističkih pristalica i pristalica nedokazanih izjava predsednika Trampa da su mu izbori pokradeni, pošto su on i oni krenuli da ukradu izbore od Joa Bidena. 

Na kraju, predsednikovi skriveni motivi i njegovo „prekoračenje granice“ bili su „matirani“ procesima unesenim u Ustav Sjedinjenih Država. Nema potrebe da se ponavljaju geokosmičke korelacije sa ovim događajima, jer su detaljno obrađene u nekoliko ovih tekstova i u poslednja tri izdanja knjige Prognoza.

Bila je to nemila nedelja i mogla bi uskoro da se negativno odrazi na svetska tržišta kapitala s obzirom na to da se u januaru dešavaju visokonaponski aspekti spoljnih planeta.

Molim vas da ove aktuelne aspekte Urana koristite za inspiraciju i inovacije. To je pozitivna povezanost Urana na ličnom nivou. Što se tiče tržišta, ono ima tendenciju da korespondira sa iznenadnim preokretima i nestabilnošću. Nije pogodno za kratkoročno trgovanje, osim ako ne govorimo možda o dnevnom trgovanju. Svaki oblik odlaganja da prenoći - bilo po pitanju tržišta ili u stavu - može biti opasno po nečije psihološko blagostanje. Budite spretni, fleksibilni i otvorenog uma i izbegavajte da se vežete za bilo šta što ide protiv vas.

Još jednom delim ovu mantru iz aplikacije „Calm“ sa svima: 

Budite srećni. 

Budite na sigurnom. 

Budite zdravi. 

Budite u miru.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD