Tel: (+381) 11.267.0711, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Kurs: Vitalnost, zdravlje i sinteza natalnog horoskopa Zdravlje i bolest žive u jednom horoskopu kao suprotni principi, kao stvar uzroka i posledice koji se mešaju. Bolesti nastaju kao rezultat nekadašnjih akcija, zato što Mars (naše akcije) vremenom postaje Saturn (karma, posledica naših akcija). Ovaj dvomesečni kurs počinje 11.05. i održavaće se svake srede od 19h u online varijanti.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Inicijacije Venere 2022 U prodaji je nova knjiga „Inicijacije Venere 2022“ od autorke Ivane Šaljić. Knjiga je zamišljena kao vodič za Veneru i osvetljava nam sva važna mesta inicijacije za prevazilaženje toka inercije i instaliranja višeg kvaliteta naše Venere. Zato je važno da razumemo kako se Venera oseća u svakom znaku, kako izgleda njena priča ako je živi po inerciji i kako može da izgleda kada podigne energiju i kada je u balansu.
» prikaži celu vest
Astrološki kalendar za 2022. godinu Astrološki kalendar, vaš jedinstveni vodič za 2022. je u prodaji! Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu manifestacije, obilja i kreiranja novih uverenja na najbolji način, a Astrološki kalendar će nam pokazati koje su to sve važne tačke koje se aktiviraju u predstojećoj godini.
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Od 04.01. do 11.01.2021.

Od početka je bila namera da svake nedelje pokušam da odgovorim na ova pitanja: Šta se dešava? Šta je istina? Da li i vi to vidite? Tada nismo sami! Ključno je pokušati jasno reći šta verujete da je istina, čak i ako druge to naljuti. Pogotovo ako se naljute - to znači da ste pogodili u metu. Ovo malo prostora bilo je u središtu svega. Kakav je bio osećaj? U osnovi, privilegija je biti deo toga, iskazati šta vidite, naročito ove od svih godina. - Peggi Noonan, „Pogled unazad u godinu pandemije“, Wall Street Journal, 26. i 27. decembra 2020.

Gore navedeni komentari Peggi Noonan povodom proslave 20 godina pisanja nedeljne kolumne u Wall Street Journal-u odražavaju moj sopstveni pristup pisanju ove kolumne, koji je počeo pre 22 godine.

Godina 2020. započela je praskom i završila se praskom, uz veliku buku usput. Odnosno, 2020. godina je započela novim višegodišnjim ili apsolutnim maksimumima nekoliko svetskih berzanskih indeksa. Zatim je usledila pandemija i svi indeksi su se urušili 30-45%, osim u Kini, čije je tržište akcija palo samo 15%. I sada, u poslednjoj nedelji te burne godine koja će uvek biti upamćena po svetskoj pandemiji, mnogi berzanski indeksi su okončali na rekordnim ili višegodišnjim maksimumima - ali ne i u Kini.

Akcije nisu bile jedino tržište koje je prošle nedelje beležilo novi apsolutni maksimum. I Bitcoin se popeo na rekordno visok nivo, jer je testirao $30.000, što se približava nivou DJIA. Zlato i srebro su se lepo oporavili, dok je dolar nastavio da se srozava do novog višegodišnjeg minimuma.

KRATKOROČNA GEOKOSMIKA

Republikance bi trebalo da bude sramota zbog gužve koju je uzrokovao predsednik Tramp na izbornom koledžu. Gospodin Tramp doveo je svog lojalnog potpredsednika u strašnu situaciju, i šta republikanci misle da bi se dogodilo da gospodin Pens i odluči da gospodinu Bajdenu ospori 270 elektorskih glasova, a skupština izabere gospodina Trampa za predsednika? Najmanje što može da se očekuje su neredi na ulicama. - Wall Street Journal, 31. decembar 2020.

Veliki kosmički događaj ove nedelje biće izlazak Marsa iz svog vladajućeg znaka Ovan i ulazak u sledeći znak, Bik 6. januara. Mars u Ovnu bio je vrlo podsticajan za rast na svetskim berzama. Počelo je 28. juna 2020. godine.

Mars je u svom vladajućem znaku snažan i podstiče rast. Kada je retrogradan u svom vladajućem znaku, čini upravo suprotno - gubi na snazi i više doprinosi opadanju na berzama. Kada Mars napusti Ovna ove nedelje, ubrzo nakon toga mogao bi izgubiti snagu (ili možda čak i neposredno pre), jer je u Biku Mars u izgonu. Snaga planete je oslabljena kada je u izgonu ili padu, a Mars je ključan za trgovanje na finansijskim tržištima, jer govori o pouzdanju i sposobnosti trgovaca da uspostave nove pozicije.

Kada uđe u Bika, Mars će se takođe pridružiti Uranu 20. januara, na Dan inauguracije u SAD-u. Oba će biti u kvadratu sa Jupiterom (preterivanje). Takođe, Uran će krenuti direktno 14. januara. Ovaj mesec mogao bi biti problematičan na mnogim frontovima. Udruženi Mars i Uran mogu biti vrlo eksplozivni, ukazujući na period povećanog besa i frustracije koji se potom mogu pretvoriti u socijalne nemire. Može biti u korelaciji sa nezakonitim, opasnim i uznemirujućim aktivnostima. U Biku, relativno suzdržanom znaku, ova kombinacija može biti poput slučajnog (ili možda namernog) uključivanja ringle na šporetu gde je pretis lonac već dostigao tačku ključanja. Biće zanimljivo videti da li pribranost Bika može obuzdati eksplozivnost Marsa i Urana ili će doći do eksplozije. Šta god da se desi, dinamika je vrlo jaka do 28. januara, a možda i do 17. februara kada najstariji od svih ovogodišnjih aspekata - opadajući kvadrat Saturna i Urana - napravi prvi od tri kvadrata.

Naš fokus biće kako na društvenu tako i na tržišnu aktivnost u periodu od 14. do 28. januara. To je verovatno geokosmički period sa najvećim potencijalom u ovoj godini. Može se povezati sa preokretima koji oduzimaju dah ili neverovatnim skokovima, ili oba, bilo sa deonicama, a možda i sa drugim tržištima. Verovatno je vreme da se razmotre razne trgovinske opcije.

DUGOROČNA RAZMIŠLJANJA - GODINA KONTRASTA

Ovo će biti godina opadajućeg kvadrata Saturna i Urana. Ovaj aspekt će se ponoviti tri puta: 17. februara, 14. juna i 24. decembra 2021. Ovo je poslednja četvrtina faze velikog 45-godišnjeg sinodičkog ciklusa Saturna i Urana, verovatno najvažnije planetarne kombinacije koja opisuje potencijal za neočekivane, dramatične događaje koji menjaju tok planiranih aktivnosti i očekivane rezultate. Vrlo je verovatno da se ništa neće odvijati kako je planirano ili očekivano.

Kovanica za ovu 2021. godinu je godina kontrasta. Ono što većina misli da će se dogoditi 2021. godine verovatno se neće dogoditi u pogledu političkih, ekonomskih i finansijskih svetskih tržišta. Malo toga će ispuniti očekivanja. Umesto toga, biće čitav niz događaja i odluka koje niko ne očekuje. Saturn je plan, ustrojstvo, tradicija. Predstavlja pravila, zakone i granice koji postoje, socijalno i politički. Uran je pobunjenik, disident, revolucionar, koji testira, pa čak i probija sve granice i krši ograničenja. Saturn je naša istorija, a Uran naša budućnost. Opadajući kvadrat je sukob dinamike koja se odnosi na svaki od njih. To je vreme uzbuđenja i(il) haosa, u zavisnosti od toga kako neko gleda na to. To može biti opasno, ali može biti i uzbudljivo za one koji su inventivni i ne boje se da misle izvan ustaljenih okvira. Međutim, takođe može biti vrlo rizično ako se ne deluje u određenom roku.

Svaki drugi kvadrat Saturna i Urana poklapao se sa dva najveća pada berze u američkoj i svetskoj istoriji: 1930-31 i 1839-40. Imajte na umu da ih deli 90 godina, pa otuda i potencijalni 90-godišnji ciklus o kome govorim The Ultimate Book on Stock Market Timing: Volumes 1 and 2.

Šaljem vam blagoslov dok ulazimo u ovaj istorijski važan deo ciklusa planetarnih parova: Budite srećni i bezbedni. Budite zdravi. I budite u miru. - Aplikacija www.calm.com.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD