Tel: (+381) 11.4113.164, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Astrološki kalendar za 2024. godinu Astrološki kalendar je praktični vodič za celu 2024. godinu, koji vam služi da brzo i lako dobijete najvažnije astro informacije svakog dana.

Pomaže da se odredi kvalitet i osobina svakog dana tokom 2024. godine (mundana astrologija), planira aktivnosti (elekciona astrologija) i dobije odgovor na postavljena pitanja (horarna astrologija).
» prikaži celu vest
Knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
Alex Trenoweth - Astrološka konferencija u Beogradu 2018. Astrolog, Alex Trenoweth je napisala članak o svom iskustvu na astrološkoj konferenciji u Beogradu, u martu 2018.
» prikaži celu vest
Knjiga ''Energija Senke'' Nedavno je izašla iz štampe najnovija knjiga Aleksandra Imširagića "Energija Senke - Vodič za integraciju prošlih života". Svi zainteresovani za ovu knjigu mogu je naručiti direktno od nas.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Saturn u Vodenjaku

Noćas, 17. decembra 2020. Saturn je nečujno i tiho ušetao u znak Vodenjaka, točnije u 4h 10m 05s. 

Nakon dugog boravka u Jarcu, gdje nam je donio strogost, disciplinu, restrikciju, izolaciju, ograničenja, zatvaranja, konačno je prešao u Vodenjaka. Saturn nije ništa drugo nego vraćanje čovječanstva na pravi put, gdje se moraju poštovati pravila. Saturn je gospodar karme, a svi znamo da kada se ne poštuju pravila onda Saturn izgleda kao najveći neprijatelj, a ne kao veliki učitelj. Ušao je u Vodenjaka i iza sebe ostavlja tako tešku i tmurnu klimu, rekli bismo okus olova u ustima, svih nas. Ulaskom u Vodenjaka nam nosi dašak svježeg zraka za sve ove siromašne ljude svijeta nakon nezaboravne 2020. godine.

Saturn u Vodenjaku donosi smisao strukturiranja i oblikovanja novoga svijeta. Vodenjak je znak inovacija, Saturn znak pravila. Saturn u Vodenjaku označava nova pravila. Vodenjak je znak kolektivnosti i osjećaja pripadnosti. Zbog toga Saturn u Vodenjaku označava nova globalna pravila. Vodenjak je i znak humanosti ali i prvi znak napretka. U prošlosti, prijelaz Saturna u Vodenjaka često se poklapao s razdobljem velikog napretka na polju znanosti, tehnologije i inovacija. Ovaj tranzit Saturna kroz zračni znak Vodenjaka omogućava stvaranje struktura (Saturna) potrebnih za napredak (Vodenjak). 

Tijekom posljednjeg tranzita Saturna u Vodenjaku (1991/1994) svijet je bio svjedok širenja osobnih računala koje su do tada bila ekskluzivna privilegija samo za nekolicinu odabranih. Početkom devedesetih godina došlo je do širenja Interneta koji je do tada bio isključivo privilegija vojske. A ako bolje pogledamo World Wide Web je savršeni izraz Saturna u Vodenjaku (infrastruktura) u znaku zraka (komunikacija i kontakata) obilježen kolektivom (globalna međusobna povezanost). Ta je revolucijapromijenila način komunikacije. U tom istom vremenu se i Hubble teleskop lansira u orbitu (koji će najvjerojatnije biti glavni junak tokom slijedećih evolutivnih otkrića u fizici) i digitalizacija oživljava. Od tada smo počeli pohranjivati fotografije na računalo i slušati pjesme u MP3 formatu.

Vraćajući se u prošlost na prethodne tranzite Saturna kroz Vodenjaka (1962/65; 1932/35; 1903/06; 1873/76) pronalazimo izume koji su promijenili svijet. Možemo spomenuti samo neke: izum telefona (komunikacija 1876. godine), te iste godine Pavel Jabločkov izrađuje žarulju na naizmjeničnu struju i tako donosi osvjetljenje u gradove. Prestaje doba mraka. Prvi let braće Wright (1903.) koji je trajao samo jedan minut. Te iste godine bračni par Curie dobiva Nobelovu nagradu za kemiju i fiziku, za dva novootkrivena radioaktivna elementa Radij i Polonij. Albert Einstein je postavio teoriju relativiteta 1905. godine koja govori o opštoj zakonitosti prostornih (Uran) i vremenskih (Saturn) odnosa u prirodi.

Kristofor Kolumbo tražio je Indiju i otkrio Ameriku i na taj način otkrio cijeli kontinent za koji nismo ni znali i zauvijek promijenio topografiju našeg planeta. Ovaj tranzit Saturna u Vodenjaku otvara vrata novom dobu, u kojem se ne smijemo sputati starim idejama i predodžbama.

Dakle, životinje su uspjeli klonirati, jedemo genetski modificiranu hranu. Živimo u dobu novih otkrića pa sve je moguće, kloniranje ljudi i izmjena DNK zvuči kao naučna fantastika. Ali tako je bilo sa svim otkrićima do sada. Možda nas očekuju neotkriveni svjetovi, Kristofor Kolumbo je tražio Indiju, a pronašao Ameriku. Možda budemo u mogućnosti putovati svemirom u bliskoj budućnosti, možda počnemo uzgajati biljke na drugim planetima. Zvuči nemoguće ali možda se, kao u vremeplovu, dogodi pronalazak koji će nas transportirati u budućnost i  vraćati u prošlost. Čeka nas uzbudljivo doba Vodenjaka. Vodenjak je probuđeni čovjek, u njemu je svijest jako budna i u astrologiji kažemo da je Merkur planeta vladar Djevice i Blizanca, ljudskih znakova, u Vodenjaku ljudskom znaku, povezan sa  višim razinama svijesti. Misao je kao munja, koja nas može transportirati gdje god želimo. 

Nije toliko važno ono što tražimo, već zaprepaštenje onim što neočekivano možemo pronaći. 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Tadije Sondermajera 3, Wellport, Novi Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2022. // Design & Coding by studio triD