Tel: 060.7673.192, 064.387.222.4, 011.267.31.92   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Kurs: Uvod u tumačenje natalnog horoskopa Astrologija je specifičan jezik, čije specifično pismo - nebesku abecedu je potrebno znati čitati i tumačiti. Ona je veština sklapanje reči i rečenica koje nastaju kombinovanjem astroloških simbola. Kurs "Uvod u tumačenje natalnog horoskopa" počinje u sredu, 8. septembra od 19h na Kepler Institutu.
» prikaži celu vest
Kurs: Tehnike Tranzita u Astrologiji U ponedeljak, 6. septembra, od 19h na Kepler Institutu počinje dvomesečni kurs iz tehnika tranzita u astrologiji. Svi događaji iz života jedne osobe su sadržani u njenom natalnom horoskopu. Međutim, da bismo mogli da ih procenimo kada će se oni dogoditi, neophodno je da na određeni način “oživimo” natalne planete, da ih pomeramo u vremenu i na osnovu tih promenjenih pozicija zaključimo kada će se realizovati određeni natalni potencijal.
» prikaži celu vest
Kurs: Karmička Astrologija Prošlih Života Ono što mi treba da tražimo u karmičkoj astrologiji i u ovom reinkarnacijskom otkrivanju potovanja Duše, jesu različite potrebe nas samih koje se ispoljavaju u različitim životima, trenucima koje negde živimo. Kurs iz karmičke astrologije počinje u utorak, 7. septembra od 19h na Kepler Institutu u trajanju od 10 nedelja. Ovaj kurs je moguće pohađati i online.
» prikaži celu vest
Upis u školu je u toku! Da li biste želeli da steknete astrološko obrazovanje po svetskim standardima koje će vam omogućiti da se profesionalno bavite astrologijom? U toku je upis u prvu godinu studija astrologije na Institutu za Astrološka Istraživanja i Edukaciju “Johannes Kepler”!
» prikaži celu vest
Astrološki kalendar za 2021. godinu Astrološki kalendar, vaš jedinstveni vodič za 2021. je u prodaji! Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu hrabrosti i inspirativnih akcija na najbolji način, a Astrološki kalendar će nam pokazati koje su to sve važne tačke koje se aktiviraju u predstojećoj godini.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Saturn u Vodenjaku

Noćas, 17. decembra 2020. Saturn je nečujno i tiho ušetao u znak Vodenjaka, točnije u 4h 10m 05s. 

Nakon dugog boravka u Jarcu, gdje nam je donio strogost, disciplinu, restrikciju, izolaciju, ograničenja, zatvaranja, konačno je prešao u Vodenjaka. Saturn nije ništa drugo nego vraćanje čovječanstva na pravi put, gdje se moraju poštovati pravila. Saturn je gospodar karme, a svi znamo da kada se ne poštuju pravila onda Saturn izgleda kao najveći neprijatelj, a ne kao veliki učitelj. Ušao je u Vodenjaka i iza sebe ostavlja tako tešku i tmurnu klimu, rekli bismo okus olova u ustima, svih nas. Ulaskom u Vodenjaka nam nosi dašak svježeg zraka za sve ove siromašne ljude svijeta nakon nezaboravne 2020. godine.

Saturn u Vodenjaku donosi smisao strukturiranja i oblikovanja novoga svijeta. Vodenjak je znak inovacija, Saturn znak pravila. Saturn u Vodenjaku označava nova pravila. Vodenjak je znak kolektivnosti i osjećaja pripadnosti. Zbog toga Saturn u Vodenjaku označava nova globalna pravila. Vodenjak je i znak humanosti ali i prvi znak napretka. U prošlosti, prijelaz Saturna u Vodenjaka često se poklapao s razdobljem velikog napretka na polju znanosti, tehnologije i inovacija. Ovaj tranzit Saturna kroz zračni znak Vodenjaka omogućava stvaranje struktura (Saturna) potrebnih za napredak (Vodenjak). 

Tijekom posljednjeg tranzita Saturna u Vodenjaku (1991/1994) svijet je bio svjedok širenja osobnih računala koje su do tada bila ekskluzivna privilegija samo za nekolicinu odabranih. Početkom devedesetih godina došlo je do širenja Interneta koji je do tada bio isključivo privilegija vojske. A ako bolje pogledamo World Wide Web je savršeni izraz Saturna u Vodenjaku (infrastruktura) u znaku zraka (komunikacija i kontakata) obilježen kolektivom (globalna međusobna povezanost). Ta je revolucijapromijenila način komunikacije. U tom istom vremenu se i Hubble teleskop lansira u orbitu (koji će najvjerojatnije biti glavni junak tokom slijedećih evolutivnih otkrića u fizici) i digitalizacija oživljava. Od tada smo počeli pohranjivati fotografije na računalo i slušati pjesme u MP3 formatu.

Vraćajući se u prošlost na prethodne tranzite Saturna kroz Vodenjaka (1962/65; 1932/35; 1903/06; 1873/76) pronalazimo izume koji su promijenili svijet. Možemo spomenuti samo neke: izum telefona (komunikacija 1876. godine), te iste godine Pavel Jabločkov izrađuje žarulju na naizmjeničnu struju i tako donosi osvjetljenje u gradove. Prestaje doba mraka. Prvi let braće Wright (1903.) koji je trajao samo jedan minut. Te iste godine bračni par Curie dobiva Nobelovu nagradu za kemiju i fiziku, za dva novootkrivena radioaktivna elementa Radij i Polonij. Albert Einstein je postavio teoriju relativiteta 1905. godine koja govori o opštoj zakonitosti prostornih (Uran) i vremenskih (Saturn) odnosa u prirodi.

Kristofor Kolumbo tražio je Indiju i otkrio Ameriku i na taj način otkrio cijeli kontinent za koji nismo ni znali i zauvijek promijenio topografiju našeg planeta. Ovaj tranzit Saturna u Vodenjaku otvara vrata novom dobu, u kojem se ne smijemo sputati starim idejama i predodžbama.

Dakle, životinje su uspjeli klonirati, jedemo genetski modificiranu hranu. Živimo u dobu novih otkrića pa sve je moguće, kloniranje ljudi i izmjena DNK zvuči kao naučna fantastika. Ali tako je bilo sa svim otkrićima do sada. Možda nas očekuju neotkriveni svjetovi, Kristofor Kolumbo je tražio Indiju, a pronašao Ameriku. Možda budemo u mogućnosti putovati svemirom u bliskoj budućnosti, možda počnemo uzgajati biljke na drugim planetima. Zvuči nemoguće ali možda se, kao u vremeplovu, dogodi pronalazak koji će nas transportirati u budućnost i  vraćati u prošlost. Čeka nas uzbudljivo doba Vodenjaka. Vodenjak je probuđeni čovjek, u njemu je svijest jako budna i u astrologiji kažemo da je Merkur planeta vladar Djevice i Blizanca, ljudskih znakova, u Vodenjaku ljudskom znaku, povezan sa  višim razinama svijesti. Misao je kao munja, koja nas može transportirati gdje god želimo. 

Nije toliko važno ono što tražimo, već zaprepaštenje onim što neočekivano možemo pronaći. 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD