Tel: 060.7673.192, 064.387.222.4, 011.267.31.92   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
MT seminar: Oslobađanjem do savršenih odnosa Da biste kreirali savršene odnose, potrebno je da otpustite sve ono što vas sputava na vašem putu do istih. Budući da je svaka osoba naše ogledalo, oslobađajući se svega što nam više ne služi, mi smo korak bliže do kreiranja savršenih odnosa. Webinar će održati dr Lea Imširagić u nedelju, 17. januara i trajaće od 14h do 17h.
» prikaži celu vest
Full Moon paket za 90 dana PRISUTNOST Aktiviraj sopstvene vrline prolazeći kroz svetlosne kapije FULL MOON radionica i osvesti kvalitete VIŠEG JA u svakodnevnom životu! Pozivamo te na nove tri Full Moon radionice u narednih 90 dana za razvoj PRISUTNOSTI kao posebnog kvaliteta prihvatanja sebe, a potom, na toj osnovi možeš graditi kvalitetniji i srećniji život!
» prikaži celu vest
Full Moon Project radionica "Mir" Pridruži nam se na prvoj Full Moon radionici u 2021. godini „MIR“ koju će održati Lea i Aleksandar Imširagić 28. januara od 19h do 20.30h, u formi live webinara.
» prikaži celu vest
Astrološki kalendar za 2021. godinu Astrološki kalendar, vaš jedinstveni vodič za 2021. je u prodaji! Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu hrabrosti i inspirativnih akcija na najbolji način, a Astrološki kalendar će nam pokazati koje su to sve važne tačke koje se aktiviraju u predstojećoj godini.
» prikaži celu vest
Online seminar: Vertikale Svesti U ponedeljak, 18. januara, Aleksandar Imširagić će održati posebno predavanje u formi online webinara Vertikale Svesti od 18.30h do 20h. Na ovom predavanju biće reči o tome kako se uspostavlja veza sa Vertikalom Vremena, kao i kako da naučite da odredite svoju ličnu, jedinstvenu Vertikalu Vremena. U pitanju je vrlo praktičan način rada i ukoliko ga praktikujemo u u jednom ciklusu od godinu dana, dobijamo mogućnost da živimo u skladu sa svojom kosmičkom prirodom, izraženom kroz Vertikale Vremena.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Saturn u Vodenjaku

Noćas, 17. decembra 2020. Saturn je nečujno i tiho ušetao u znak Vodenjaka, točnije u 4h 10m 05s. 

Nakon dugog boravka u Jarcu, gdje nam je donio strogost, disciplinu, restrikciju, izolaciju, ograničenja, zatvaranja, konačno je prešao u Vodenjaka. Saturn nije ništa drugo nego vraćanje čovječanstva na pravi put, gdje se moraju poštovati pravila. Saturn je gospodar karme, a svi znamo da kada se ne poštuju pravila onda Saturn izgleda kao najveći neprijatelj, a ne kao veliki učitelj. Ušao je u Vodenjaka i iza sebe ostavlja tako tešku i tmurnu klimu, rekli bismo okus olova u ustima, svih nas. Ulaskom u Vodenjaka nam nosi dašak svježeg zraka za sve ove siromašne ljude svijeta nakon nezaboravne 2020. godine.

Saturn u Vodenjaku donosi smisao strukturiranja i oblikovanja novoga svijeta. Vodenjak je znak inovacija, Saturn znak pravila. Saturn u Vodenjaku označava nova pravila. Vodenjak je znak kolektivnosti i osjećaja pripadnosti. Zbog toga Saturn u Vodenjaku označava nova globalna pravila. Vodenjak je i znak humanosti ali i prvi znak napretka. U prošlosti, prijelaz Saturna u Vodenjaka često se poklapao s razdobljem velikog napretka na polju znanosti, tehnologije i inovacija. Ovaj tranzit Saturna kroz zračni znak Vodenjaka omogućava stvaranje struktura (Saturna) potrebnih za napredak (Vodenjak). 

Tijekom posljednjeg tranzita Saturna u Vodenjaku (1991/1994) svijet je bio svjedok širenja osobnih računala koje su do tada bila ekskluzivna privilegija samo za nekolicinu odabranih. Početkom devedesetih godina došlo je do širenja Interneta koji je do tada bio isključivo privilegija vojske. A ako bolje pogledamo World Wide Web je savršeni izraz Saturna u Vodenjaku (infrastruktura) u znaku zraka (komunikacija i kontakata) obilježen kolektivom (globalna međusobna povezanost). Ta je revolucijapromijenila način komunikacije. U tom istom vremenu se i Hubble teleskop lansira u orbitu (koji će najvjerojatnije biti glavni junak tokom slijedećih evolutivnih otkrića u fizici) i digitalizacija oživljava. Od tada smo počeli pohranjivati fotografije na računalo i slušati pjesme u MP3 formatu.

Vraćajući se u prošlost na prethodne tranzite Saturna kroz Vodenjaka (1962/65; 1932/35; 1903/06; 1873/76) pronalazimo izume koji su promijenili svijet. Možemo spomenuti samo neke: izum telefona (komunikacija 1876. godine), te iste godine Pavel Jabločkov izrađuje žarulju na naizmjeničnu struju i tako donosi osvjetljenje u gradove. Prestaje doba mraka. Prvi let braće Wright (1903.) koji je trajao samo jedan minut. Te iste godine bračni par Curie dobiva Nobelovu nagradu za kemiju i fiziku, za dva novootkrivena radioaktivna elementa Radij i Polonij. Albert Einstein je postavio teoriju relativiteta 1905. godine koja govori o opštoj zakonitosti prostornih (Uran) i vremenskih (Saturn) odnosa u prirodi.

Kristofor Kolumbo tražio je Indiju i otkrio Ameriku i na taj način otkrio cijeli kontinent za koji nismo ni znali i zauvijek promijenio topografiju našeg planeta. Ovaj tranzit Saturna u Vodenjaku otvara vrata novom dobu, u kojem se ne smijemo sputati starim idejama i predodžbama.

Dakle, životinje su uspjeli klonirati, jedemo genetski modificiranu hranu. Živimo u dobu novih otkrića pa sve je moguće, kloniranje ljudi i izmjena DNK zvuči kao naučna fantastika. Ali tako je bilo sa svim otkrićima do sada. Možda nas očekuju neotkriveni svjetovi, Kristofor Kolumbo je tražio Indiju, a pronašao Ameriku. Možda budemo u mogućnosti putovati svemirom u bliskoj budućnosti, možda počnemo uzgajati biljke na drugim planetima. Zvuči nemoguće ali možda se, kao u vremeplovu, dogodi pronalazak koji će nas transportirati u budućnost i  vraćati u prošlost. Čeka nas uzbudljivo doba Vodenjaka. Vodenjak je probuđeni čovjek, u njemu je svijest jako budna i u astrologiji kažemo da je Merkur planeta vladar Djevice i Blizanca, ljudskih znakova, u Vodenjaku ljudskom znaku, povezan sa  višim razinama svijesti. Misao je kao munja, koja nas može transportirati gdje god želimo. 

Nije toliko važno ono što tražimo, već zaprepaštenje onim što neočekivano možemo pronaći. 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD