Tel: 060.7673.192, 064.387.222.4, 011.267.31.92   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
MT seminar: Oslobađanjem do savršenih odnosa Da biste kreirali savršene odnose, potrebno je da otpustite sve ono što vas sputava na vašem putu do istih. Budući da je svaka osoba naše ogledalo, oslobađajući se svega što nam više ne služi, mi smo korak bliže do kreiranja savršenih odnosa. Webinar će održati dr Lea Imširagić u nedelju, 17. januara i trajaće od 14h do 17h.
» prikaži celu vest
Full Moon paket za 90 dana PRISUTNOST Aktiviraj sopstvene vrline prolazeći kroz svetlosne kapije FULL MOON radionica i osvesti kvalitete VIŠEG JA u svakodnevnom životu! Pozivamo te na nove tri Full Moon radionice u narednih 90 dana za razvoj PRISUTNOSTI kao posebnog kvaliteta prihvatanja sebe, a potom, na toj osnovi možeš graditi kvalitetniji i srećniji život!
» prikaži celu vest
Full Moon Project radionica "Mir" Pridruži nam se na prvoj Full Moon radionici u 2021. godini „MIR“ koju će održati Lea i Aleksandar Imširagić 28. januara od 19h do 20.30h, u formi live webinara.
» prikaži celu vest
Astrološki kalendar za 2021. godinu Astrološki kalendar, vaš jedinstveni vodič za 2021. je u prodaji! Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu hrabrosti i inspirativnih akcija na najbolji način, a Astrološki kalendar će nam pokazati koje su to sve važne tačke koje se aktiviraju u predstojećoj godini.
» prikaži celu vest
Online seminar: Vertikale Svesti U ponedeljak, 18. januara, Aleksandar Imširagić će održati posebno predavanje u formi online webinara Vertikale Svesti od 18.30h do 20h. Na ovom predavanju biće reči o tome kako se uspostavlja veza sa Vertikalom Vremena, kao i kako da naučite da odredite svoju ličnu, jedinstvenu Vertikalu Vremena. U pitanju je vrlo praktičan način rada i ukoliko ga praktikujemo u u jednom ciklusu od godinu dana, dobijamo mogućnost da živimo u skladu sa svojom kosmičkom prirodom, izraženom kroz Vertikale Vremena.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Solarna eklipsa i Mlad Mesec u Strelcu

Direktno iz svemira stiže poruka za sve nas, sa posebnim značenjem zavisno gde se nalazi znak Strelac u našem horoskopu i konkretno 23 stepen, tačka Solarne eklipse. Sve je veoma jasno ili pak zamršeno: ako verujete u ljubav - tu realnost ćete i živeti, ako verujete u negativnosti - to će biti realni odraz vašeg izbora! 

Strelac je vatreni znak, strastvene prirode. Odlikuje ga otpornost, raznolikost, adaptabilnost. Uči nas da imamo poverenje u ono što osećamo, kada osećamo ljubav, slobodu, smeh, unutar našeg bića. Uči nas da imamo poverenje u prirodne procese, u osećaj, u tokove života. 

Vladar Strelca je Jupiter, najveća planeta i najveći optimista, označilac vedrine i radosti, uvećava i proširuje sve ono na šta je jasno usmeren, fokusiran. Povezan je sa pojmom sreće i srećnih okolnosti. Strelac pored sveg znanja uvek je otvoren za nova saznanja. Jedno od glavnih pitanja svakog Strelca ili barem ovog znaka kada neko nebesko telo tuda krstari, a naročito lične planete, jeste koja je svrha života, a posebno potreba da sazna smisao, značenje života i samim tim traži da otkrije smisao sopstvenog života. Upravo zato Solarna eklipsa koja se odvija u znaku Strelac, koji ima moć da sve uveliča i proširi, pojačaće i naglasiti značaj pravde, večne istine. Više - manje, kao da će pod lupom biti upravo sva ova pitanja, jer odgovor na njih daje taj neophodni osećaj poverenja!

Šesta, Jupiterova čakra nalazi se između očiju, kao predstavnik trećeg oka, onog intuitivnog, sveznajućeg. Kako su oči naš organ za čulo vida, ovo bi bio organ za percepciju svih osećaja, sa magijom korišćenja svih čula istovremeno. Treće oko je oko istine koje nas povezuje za Božanskim delom. Budi se i podržava mirom i meditacijom kao bi istina neometano tekla.

Na nama je izbor hoćemo li ovog puta počastiti prirodu svojom svesnom pažnjom i ostati mirni kako bi omogućili dobre stvari koje treba da se dese ili urade tokom potpunog pomračenja Sunca u znaku Strelac polazeći od našeg celokupnog tela i bića, sve do ljudske populacije na planeti i dalje do potpuno globalnog nivoa koji doseže daleko i podrazumeva kao cilj sveopšti boljitak. Pomračenja uvek otkrivaju ono što je bilo skriveno u senci. Iako se to dešava tokom Mladog Meseca, ovo je zapravo pomračenje Južnog čvora, otvara se ovaj skriveni deo, ova sećanja, što može značiti da nešto staro umire kako bi nešto novo moglo da se rodi. Kada Mesec pomrači Sunce, instinktivni osećaji i povećana osetljivost, govor tela i intuicija imaju tendenciju da nadjačaju razum i logiku, usiljenu svest, ego. 

U Strelcu se nalaze oba svetla, i Mesec i Sunce na 23 stepenu u konjunkciji sa Merkurom što će posebno uticati na sve naše reči, misli, uverenja. Merkur predstavnik sedme sile, uma, misli, reči, komunikacije, saobraćaja nalazi se u znaku mnoštva, uvećanja i raznolikosti. Ideje se nižu konstantno. Komunikacije mogu biti izuzetno pozitivne. Fokus valja dršati na mislima, jer ponavljanjem misli nastaju uverenja! Ukoliko uspemo da se izolujemo od glasova u glavi koje kreiraju zapravo naše misli zasnovane na pređašnjim iskustvima mi možemo da prevaziđemo sebe na ovom nivou i da prestanemo da se mentalno sputavamo i saplićemo podižući ograde, prepone, stene i kamenje uz pomoć straha. Prilika se stvara i možemo je ugrabiti jer osim pomračenja Sunca, ova Eklipsa takođe pomračuje i Merkura, pa tako možemo da uđemo u mir, u sopstvo i sigurnost našeg tela, osećaja poverenja. Ovo je prilika za transcendiranje dualiteta u nama, da se ne plašimo mraka, već da ga osvestimo, prihvatimo njegovo postojanje jednako kao i svetlost. Kada osvestimo da bez tame svetlo ne bi uočili, tada postajemo svesni jedinstva, da smo zahvaljujući različitostima veći, celovitiji. Zato prihvatimo svoju tamnu i svetlu stranu, ucelimo se bez straha od svojih delova ili veličine. 

Mars iz Ovna trigonom energično podržava oba svetla i pojačava uticaj Mladog Meseca u Strelcu. Ova vatrena energija je veoma uticajna i verujem da je svi osećamo i dobro bi bilo kanalisati je i koristiti na najbolji način. Pojačano je naše samopouzdanje, nezavisnost, entuzijazam, poverenje i vera u dobro, u bolje, u budućnost, u slobodu.  

Mars obrazuje egzaktan trigon sa Merkurom i otvara mogućnost za prevazilaženje, za prelazak na nov način razmišljanja. Obraćanjem pažnje na uverenja, na misli, na um, nova energija će zapljusnuti ova polja i praktično ih podmladiti, regenerisati. Preporodiće se naše ideje i način na koji se pokreću naše strasti. Instinkt u sprezi sa našim prenosiocem poruka doneće vatrenu priču, dobićemo poruku kratko i jasno, direktno od najsvetlijeg, uzvišenog, od tvorca, Božanskog Univerzuma. Mudrost će poteći našim bićem. Istina je da je život fenomenalan, baš kao i ljubav, baš tu najpozitivniju poruku ćemo dobiti, svako na svoj način. Život je ljubav. Akciju valja dati radoznalosti i pratiti svoje misli, voditi ih afirmacijama, vizualizacijama. Mi možemo pomračiti sva negativna razmišljanja sada, setiti se da naše misli kreiraju naša uverenja, bez obzira na tačnost i istinitost. Mi sada imamo prave energije za to! Neka rastu univerzalne istine! Fokusirajmo se na te glasove u našoj glavi i usmerimo ih! Nove paradigme su potrebne, ali one što će važiti dugo, zauvek!

Obzirom da su oba svetla u kvadratu sa Neptunom, činjenice se lako mogu sakriti u senci, zamagliti i iskriviti, a naročito u vezi sa onim što ili koga volimo, šta nas usrećuje. Možemo se rasplinuti u mnoštvu informacija, ideja, laži ili lažnih nada. Sva negativnost se nakupila i ne dozvoljava da osećamo, ne da nam da volimo. Ovo može biti ograničenje kreirano od ega, lažna sreća, zadovoljstvo, moral... sve to izlazi na svetlo - na istinu. Istina je da je ljubav jedino istinsko merilo za sve. Ovaj aspekt nas takođe može zaljuljati i duboko uspavati, a to nije cilj niti svrha ovog vremena koje traži da smo posvećeno mirni, fokusirano opušteni, lagani, ali BUDNI!  Ipak, svaki izazov je i šansa, pa tako ovde imamo mogućnost sagledavanja iluzija i svega što nas je držalo u lažnim uverenjima. Imamo mogućnost ujedinjenja, buđenja svesti o većoj mreži kojoj zapravo svi pripadamo, o tome da smo zajedno u svemu ovome, da smo jedno. Empatija nije nužno preuzimanje tuđeg emocionalnog stanja, već znak i mogućnost da ih podržimo sopstvenim stanjem, osećajem sopstvenog mira i radosti a onda širenjem birati šta prenosimo, šta rasplinjujemo. Ovde je naznačen i kvadrat Neptuna sa Merkurom pa je bitno svesno širiti odabrane misli, reči, uverenja (Merkur u Strelcu). Mi nećemo moći sagledati istinu dok ne postanemo svesni laži, niti ćemo videti lepotu života dok ne sagledamo i ne prihvatimo to što nam sreću kvari! 

Mi smo spremni da doživimo, osetimo, vidimo neko bombastično ponašanje, preokret, događaj u ovom pomračenju kako lično tako i na kolektivnom nivou. Posmatrajući iz perspektive zemaljskog kolektiva na dan eklipse se dešava i veliko zasedanje u Americi. Naime, Izborni kolegijum će se ovog dana sastati da potvrdi novog predsednika SAD, a ovo pomračenje aktivira i staro natalno pomračenje Meseca, pa možemo svedočiti promenama nečega što je staro i uobičajeno, određenim događajima za veće dobro.

Mesečevi čvorovi se lagano približavaju kvadratu sa maglovitim Neptunom tokom poslednjih nekoliko meseci, stvarajući hipnotičku atmosferu. Ovo se ponekad može činiti i kao ciklus zabluda, a dostiže svoj vrhunac krajem januara 2021 godine. Neptunov tranzit može nas odvesti u visine ili dubine, bilo ekstaze ili bede, a često oboje, jer ljulja i talasa. Obzirom da je planeta Neptun povezana sa virusima, nažalost, mnogi od nas su ponovo pod blokadom, u izolaciji, a neki se razboljevaju upravo jer su spustili zaštitu. Bilo bi dobro uvek voditi računa o svom zdravlju i zdravlju drugih, jer zdravlje je naša iskonska navika, odlika, to smo dobili rođenjem. Valja iskoristiti  Solarnu Eklipsu i Mlad Mesec u Strelcu da potvrdite svoje staze, kuda ste to krenuli i šta za vas to znači, koja je svrha.   

Jupiter je dispozitor Meseca i predmetne eklipse obrazujući sjajni egzaktni sekstil sa Venerom i to upravo na moćnim poslednjim stepenovima gde je Venera na 28°  Škorpije, a Jupiter na 28° Jarca, neudobnost okruženja može lako biti prevaziđena i podignuta na nivo čiste materijalizacije naših htenja, vizija i želja upravo ovim aspektom. Ovo je aspekt pokretanja ostvarenja i zato uđite u mirnu vizualizaciju, stvorite sliku i zgusnite je u materiju! 

Samo nedelju dana kasnije, dugo očekivani spoj Jupitera i Saturna u Vodoliji stiže na Zimski solsticij 21. decembra 2020, donoseći zrak nade u budućnost. Poslednji put kada su se naše dve najveće planete pridružile znaku Vodolije 1405. godine, začelo se stvaranje renesanse! Stoga možemo predvideti sličan procvat svesti i kreativnosti kakav se dogodio u to vreme, ali u ovom našem sadašnjem vremenu koje je manje više potpuno otvoreno ka inovativnom procvatu i rastu. Iako se Jupiter i Saturn svakih 20 godina nađu u konjunkciji, premeštajući na taj način fokus celokupnog društva, oni obično nisu bili toliko vidljivi, a samim tim ni uticajni kao što će biti ovog puta. Njihovo spajanje se događa dovoljno daleko od sunčevog odsjaja, a opet dovoljno blizu da bismo mogli da budemo svedoci, da se vidi! Poslednji put su Jupiter i Saturn bili tako blizu i lako ih je bilo videti 1226. godine - pre skoro 800 godina. Dodajući na značaju, ova konjunkcija sada obeležava i 200-godišnji prelazak sa zemaljskih u vazdušne znakove, ubrzavajući na taj način naš um i tehnološka otkrića kako bi pomogla da se uđe u dugo očekivano doba Vodolije (koje neće postati potpuno aktivirano sve dok transformacioni Pluton ne uđe u Vodoliju 2024. godine).

Jupiter (naša najviša vizija) pridružuje se Saturnu (strpljenje i mudrost za novu izgradnju) u Vodoliji koja razmišlja unapred, zna 21. decembra 2020 godine. Otvorimo se zato svemu što je sveto i istinski da blagosilja i isceli naš svet. Sigurno ste već negde čuli da ovu Veliku konjunkciju nazivaju Božićnom zvezdom što donekle i jeste normalno, jer je čovečanstvu potrebna pouzdana vera i zvezda vodilja. Mnogi zapravo veruju da je sličan planetarni susret (konjunkcija) i stvorio legendarnu Vitlejemsku zvezdu koja je vodila trojicu mudraca do novorođenčeta Isusa Hrista. Ova važna konjunkcija stvarno najavljuje posebno rođenje - ono koje se dešava iznutra. Rodiće se vera u nas, u sopstveni hram i moći, rodiće se POVERENJE U NAS SAME. 

Svako od nas jeste zaveštani, obećani spasitelj, svi moramo učiniti svoj deo posla da pomognemo rađanju Novog sveta. Obratimo zato pažnju na deo natalnog horoskopa gde se nalazi znak Vodolija, a naročito nulti stepen 0°, jer ovo područje predstavlja mesto gde prestaje staro, gde se dešava naša nova paradigma. Takođe, veoma važnu ulogu, kao neki skretničar, drvodelja, podesioc u ovim vremenima promena upravo ima Solarna eklipsa 14. decembra. Delovi naše natalne karte gde su smešteni 23° svih promenljivih znakova (a posebno Blizanci i Strelac) dobijaju znak za uzbunu, alarmi su popaljeni, sijalice rotiraju, sve blinka da bi se oslobodili prošlosti iz ovog domena, kako bismo mogli da idemo napred u susret Novom dobu. Kako se ovo intenzivno pomračenje približava, mnogi od nas se mogu osećati nervozno i osetljivo. Posebno je izražena osetljivost na globalnu sliku, na kolektivne nedaće i nevolje sveta. Držite se čvrsto svog unutrašnjeg svetla, svog plamena dok puštate staro. Upalite simbolično sveću da potvrdite novu zoru, novo rađanje 14. decembra 2020 godine. Valja biti svestan i zapamtiti da moramo doživeti ubrzani krah stare paradigme kako  bismo ustupili mesto novoj. Supstitucija je zakon našeg bića koje voli da bude celo, ali i dobro, zdravo, radosno, udobno. 

Rituali za ovaj period.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD