Tel: (+381) 11.267.0711, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Kurs: Vitalnost, zdravlje i sinteza natalnog horoskopa Zdravlje i bolest žive u jednom horoskopu kao suprotni principi, kao stvar uzroka i posledice koji se mešaju. Bolesti nastaju kao rezultat nekadašnjih akcija, zato što Mars (naše akcije) vremenom postaje Saturn (karma, posledica naših akcija). Ovaj dvomesečni kurs počinje 11.05. i održavaće se svake srede od 19h u online varijanti.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Inicijacije Venere 2022 U prodaji je nova knjiga „Inicijacije Venere 2022“ od autorke Ivane Šaljić. Knjiga je zamišljena kao vodič za Veneru i osvetljava nam sva važna mesta inicijacije za prevazilaženje toka inercije i instaliranja višeg kvaliteta naše Venere. Zato je važno da razumemo kako se Venera oseća u svakom znaku, kako izgleda njena priča ako je živi po inerciji i kako može da izgleda kada podigne energiju i kada je u balansu.
» prikaži celu vest
Astrološki kalendar za 2022. godinu Astrološki kalendar, vaš jedinstveni vodič za 2022. je u prodaji! Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu manifestacije, obilja i kreiranja novih uverenja na najbolji način, a Astrološki kalendar će nam pokazati koje su to sve važne tačke koje se aktiviraju u predstojećoj godini.
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Od 07.12. do 14.12.2020.

Velikodušnost i darivanja veselog Strelca i dalje se gomilaju. Bila je to još jedna nedelja obaranja rekorda na mnogim svetskim tržištima akcija. U SAD-u su sva tri glavna indeksa (DJIA, S&P, NASDAQ) rekordno skočila  u petak, 4. decembra, dok Sunce tranzitira znakom Strelac. Strelac je poznat po dobročinstvu i grandioznosti... svega. Ali Strelac takođe ima tendenciju da preuveliča i preteruje... u svemu. Stoga se možemo zapitati: da li će nedavni rekordni porast novih slučajeva COVID-19, preminulih i hospitalizovanih imati negativan uticaj na berzu nakon što Sunce uđe u restriktivniji znak Jarac, 21. decembra? Istog dana kada će se vladar Jarca Saturn, prvi put posle 20 godina, sjediniti sa vladarom Strelca Jupiterom? Ili, da li će direktni tranzit Marsa kroz vladajući znak Ovan nastaviti da lansira ovo tržište do početka januara kada se bog rata seli u znak Bik?

Na prošlonedeljni rast berzi uticala su dva faktora: 1) razvoj vakcina u borbi protiv COVID-19; i 2) obnovljeni razgovori o ponovnom podsticajnom paketu za ublažavanje posledica pandemije. Tržišta veruju da je pitanje dana kada će biti odobrene vakcine i da će to imati uticaja na opadanje broja slučajeva i preminulih uzrokovano COVID-19, kao i da će podsticajne mere biti usvojene pre Božića. Ali s obzirom na to da je tržište akcija tako živnulo, ovo je možda još jedna od onih situacija kada „ne treba nasedati na glasine“, što se takođe uklapa u narativ Jupitera i Strelca (glasine) naspram Saturna i Jarca (činjenice).

Govoreći o Strelcu i Jupiteru, prošle nedelje je takođe zabeležen novi skok cena sirove nafte. Ne samo da su Sunce i Merkur ušli u Strelca, već je prošle nedelje Neptun u Ribama (suvladar sirove nafte zajedno sa Jupiterom i njihovim vladajućim znacima Strelac i Ribe) postao stacionarno direktan. To se odrazilo na berzanske indekse i sirovu naftu. 

Stoga da pomenemo i Bitcoin, euro i plemenite metale koji su takođe dobro napredovali prošle nedelje, ali iz sasvim drugih kosmičkih razloga: prošle nedelje Venera i Uran su bili u opoziciji. Venera vlada valutama i akcijama, dok Uran vlada brojevima i tehnologijom i možda kripto valutama. Metali ponovo prate cene valuta. Bitcoin je pokazao još jedan bizaran rekordni skok da bi opet pao. 

KRATKOROČNA GEOKOSMIKA I DUGOROČNA RAZMIŠLJANJA

U narednih mesec dana sledi nekoliko političkih događaja koji potencijalno mogu uticati na američku ekonomiju i tržište akcija. Slede mnogi geokosmički aspekti povezani sa preokretima na brojnim finansijskim tržištima. Drugim rečima, svetski politički i finansijski sektor će verovatno proći još jedan ciklus nestabilnosti u skladu sa neizvesnom političkom situacijom.

Počnimo od sledeće nedelje. Predsednik Tramp kreće na putovanje u Džordžiju u okviru predsedničke kampanje da bi republičkim senatorima obezbedio pobedu u drugom krugu glasanja. Ali, da li će to biti promocija snage ili će jadikovati nad sobom? To može biti presudno za državu bresaka, hoće li republikanci biti motivisani da izađu na glasanje će ostati kod kuće, misleći da je njihov glas nebitan, i na taj način osigurati pobedu demokrata, kontrolu nad Belom kućom i dva doma Kongresa, i usprotiviti se zaostavštini samog predsednika Trampa?

Heliocentrični Merkur ulazi u Strelca, od 9. do 20. decembra. To je obično veoma promenljiv period sa velikim oscilacijama cena u bilo kom smeru (često u oba smera). Zapamtite: Strelac voli sve na veliko, pa i promene cena. Tačno usred tog perioda, biće potpuno pomračenje Sunca u Strelcu u kvadratu sa Neptunom u Ribama. 14. decembar -  je dan kada se sastaje Izborni kolegijum i formalno glasa da potvrdi pobednika na predsedničkim izborima 2020. godine. Obično je ovo rutinska procedura u kojoj elektori potvrđuju volju birača u svojim državama. Takođe je uobičajeno da do tada poraženi prizna poraz. Ali, Donald Tramp i njegovi saveznici ne priznaju poraz, tvrdeći da je došlo do masovne prevare tokom glasanja (tako mnogo Neptuna), što doprinosi neizvesnosti, inače krajnje neuzbudljivom procesu. Čovek se pita šta predsednik ima na umu ovoga dana. Na kraju krajeva, pomračenje Sunca pada tačno na njegov natalni Mesec. Mogao bi to biti veoma emotivan dan. A „emotivni dan Strelca“ obećava da će to nešto biti i veoma veliko u emocionalnom smislu. Strelac nije od onih koji plače i u tišini pati. To mogu biti krokodilske suze i demonstracija ogromnog nezadovoljstva.

Pomračenje formira i T-kvadrat ka američkom natalnom kvadratu Marsa i Neptuna, koji takođe ukazuje na mogućnost nečeg bizarnog i čudnog, možda čak i upletenost vojske ili policije (Mars). Elektorima će možda trebati dodatno obezbeđenje. Sa Neptunom može biti mnoštvo optužbi i tvrdnji zbog kojih će ljudi koji vrše proveru činjenica biti veoma zauzeti. Neptun je više nagoveštaj nego istina ili činjenice, ali i dalje može da pokrene velike emocionalne (ili čak fizičke - Marsove) reakcije. Kao da to nije dovoljno, pomračenje Sunca takođe pada na natalni Descendent Kamale Haris i njeno progresivno Sunce. Šta se dešava sa njenim partnerom (Dc predstavlja partnerstvo)?

Možda taj dan sve prođe glatko. Pomračenja Sunca povezuju se sa velikim promenama u životu, promenom usmerenja (poput nacije), ali period uticaja obično započinje oko 90 dana pre i traje oko 12-18 meseci posle. Ipak, Amerikanci moraju biti na oprezu 14. decembra kada se sastaju birači Izbornog koledža.

Takođe moramo biti na oprezu nedelju dana nakon 21. decembra kada počinje dvadesetogodišnji sinodički ciklus (konjunkcija) Jupitera i Saturna, praćen kvadratom Marsa i Plutona dva dana kasnije. Kvadrat Marsa i Plutona upozorava na moguću opasnost. Konjunkcija i serija od tri kontakta Marsa i Plutona ove godine podudarali su se sa iznenadnom pojavom ili eskalacijom COVID-19 (22. marta, 13. avgusta i 9. oktobra). To se može ponoviti, ali opasnosti ili pretnje mogu imati i drugi oblik. Ovo nije vreme za nepromišljenost ili zdravstveni i bezbednosni rizik. Ovo može biti i zanimljiv period preokreta na mnogim finansijskim tržištima, jer napuštamo Strelca i ulazimo u period Jarca. 

Ima još šta da se uzme u obzir, posebno u januaru kada će Jupiter formirati kvadrat sa nestabilnom konjunkcijom Marsa i Urana, tačno oko inauguracije predsednika SAD. 

Za sada, uživajmo u darežljivosti i velikodušnosti praznika za vreme Strelca, istovremeno se pridržavajući protokola o bezbednosti. Na kraju, Neptun (infekcije) je i dalje naglašen do februara-marta. Čini se da će proleće i leto doneti promene (tačnije, početak povratka na normalu).

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD